1 264 12

Александър Симов видя в Русе нова Катуница

Целият проблем дойде от некачественото отразяване на новината за убийството на журналистката от нашите медии. Съответно световните медии копираха и мълвата се разнесе грешно

Напрежение на расистка основа може да има и се очакваше. Има отсъствие на държавата. Надявам се Русе да не се превърне в "новата Катуница". Барутът в момента е много сух и може да пламне от една искра. Така депутатът от БСП Александър Симов коментира в "Денят ON AIR" напрежението в ромската махала в Русе, откъдето дойде информация, че група мотористи, около 15-20 души, са нахлули, за да открият близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова.

"Целият проблем дойде от некачественото отразяване на новината за убийството на журналистката от нашите медии. Съответно световните медии копираха и мълвата се разнесе грешно. Реално проблемът е, че никой не е застрахован и безопасност - дори през деня на алея за бягане", категоричен е социалистът.

По думите му ромските гета приличат на селища от 19 век, а никой не прави нищо това да се промени.

"Трябва да поставим ромския проблем на масата, за да бъде решен. На него обаче не трябва да се гледа расистки. Това е бедност, която е достигнала до краен предел. Много политически партии имаха интерес да се поддържат гетата. Водят се едни хора да гласуват и така до следващите избори. Проблемът е много голям и той може да бъде решен само чрез своите социални измерения", допълни още депутатът от БСП. Думи, с които не можем да не се съгласим, за разлика от отношенсието му към повечето негови изказвания.

Според него не е нужно първо да стане дадена трагедия, а след това районът да бъде обезопасен.

Малко по-рано рокери нахлуха в квартал "Тракцията" в Русе, където е живял убиецът на Виктория Маринова - Северин Красимиров. Над 50 мъже яхнали машини са преминали от там и са се отправили към квартал "Селеметя". И двете махали се свързват със Северин - на едното място е живял, на другото е гостувал на леля си, съобщиха медиите от региона.

"Кварталът има 4 входа, а само двама полицаи пазят. Мотористите са извадили дори пистолети", възмути се местен от "Тракцията". Той обясни, че са си извели децата от квартала, тъй като по във Фейсбук ставало страшно, имало невероятни заплахи и те се страхували.

"Ако мотористите влязат в "Селеметя", живи няма да излязат, никой няма да се остави така. Хората ги е страх. Ние няма да тръгнем да се убиваме, но ако някой тръгне да убива семейството на някого, трябва да си психопат, за да не реагираш. При 50 души влезли в квартала с мотори, не е нормално само двама полицаи да има", отсече той.

В района има пострадал човек. Има и линейка. Местните търсят закрила, тъй като са притеснени от похода на мотористите в района.

"Ние, въпреки че сме роми, не сме виновни. Децата не могат да ходят на училище, аз не мога да ходя на работа, неспокойни сме", казват местни хора.

"Мотористите ми скочиха и имаше и два джипа и коли, имаха бухалки, тръгнаха с моторите срещу мен, но аз реагирах бързо, натиснах газта и изчезнах", коментира още местният ром.

По думите му нападнатият му съкварталец е бил нападнат пред кръчмата от 20 души на мотори.

"Дали Бойко Борисов ще вземе някакво отношение, защото ние не сме виновни. Оня е убил някаква жена, а сега страда целият квартал", посочи мъжът.

Официалната информация от МВР обаче е, че няма данни за напрежение.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сиганин
  Отговор
  1 08:22  12.10.18
  Ай малейии...Бойко борисов да доди да ни пази,чи пак за него ши гласуваме
 • Будалата
  Отговор
  2 08:25  12.10.18
  На САПУН.
 • Шерифа
  Отговор
  3 08:26  12.10.18
  Полицията пак се издъни. 1,При очакването посещение в циганските катуни защо е нямало полиция на място? 2,Защо няма арестувани ма..али,които се заканваха с убийства и размахваха ятагани,брадви ,ножове и др.

 • Симов
  Отговор
  4 08:34  12.10.18
  Ето сгоден случай за малко бензин в огъня!
 • Ттт
  Отговор
  5 08:40  12.10.18
  Как може да има тъпунгери като тея животни на мотори, които със своите си действия обслужват комунистите!
 • Jack Bauer
  Отговор
  6 09:19  12.10.18
  Създаването на конфликти на расова основа е най-гнусното нещо, но за съжаление се практикува от всички управляващи през последните 2000 години по целия свят. Естествено за да държат "офцете" в подчинение.
 • скапани закони
  Отговор
  7 09:21  12.10.18
  сега ще ти обясня.Не съм гласувал през живота си за политическа партия, защото всички са част от октопода на комунизма.Това е БКП, от нея се създават всякакви пипала на т.н плуралистична демократична система.Ако въобше това са демократи, по-скоро това са пребоядисани комунисти. Та едно от пипалата е Герб, това пипало управлява вече десетилетие и няма воля да промени законите, за да се отреже възможността съдиите да пускат престъпниците, Прокурорите да смачкват дела и да имаме "споразумения". Законът е основата на морала на обществата, а с негото спазване за създават високонравствени общества.Да и впоследствие те стават и богати и уредени държави.Така,че ако законите не се "тълкуват", както адвокатите си решат да ги завъртят, заедно със съдии и Прокурори, всичко ще си е точно както трябва. Имам спомени, че Александър Стамболийски нарича адвокатите "паразитите на обществото", другите ги виждаме всеки ден. И така управляват ни или идиоти или престъпници или просто глупаци и некомпетентни хора.Каскети по народно му.

 • 8 10:20  12.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гуссин Панчугов
  Отговор
  9 10:32  12.10.18
  Амчи дисата искат а ни моат оди на училищи! И сига сой ши й виновин куту ни станат акадимици? А?
 • веселяк
  Отговор
  10 11:46  12.10.18
  Така и така полицията е в махалата, вместо да чоплят семки да почнат да проверяват за адресна регистрация. Други компетентни органи да проверят, колко са законните постройки, и да се почне. Ама няма, щото това е електората!
 • незнайко
  Отговор
  11 15:25  12.10.18
  ЩЕ СТРАДАТЕ ЗАЩОТО СТЕ ОТ ЕДНО КОТИЛО ВСИЧКИТЕ !!!
 • 12 21:04  12.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай