5 044 14

Поредният феодал: Хванаха кмет да превозва незаконни дърва

Бившият горски служител Кирил Симеонов от Габровица беше задържан от "Икономическа полиция"

Поредният феодал: Хванаха кмет да превозва незаконни дърва

Кметът на пазарджишкото село Габровица Кирил Симеонов е задържан с камион, пълен с нелегални дърва за огрев, споделиха от БНР. Акцията е била проведена от икономическата полиция в Пазарджик.

Камионът, който е управлявал Кирил Симеонов, е бил със скрити номера. В него са открити девет кубика дърва за огрев без горска маркировка и писмено позволително. Полицаите са установили, че камионът няма и лиценз за превоз на дървесина. Кирил Симеонов е бивш горски служител. Дървесината, както и автомобилът са иззети.

Проверка ще установи дали кметът е продавал дърва за огрев на съселяните си срещу по-ниски цени. Със случая е запозната Изпълнителната агенция по горите. При акцията на икономическата полиция са открити още пет кубика нелегална дървесина в частни домове в село Пищигово и Велинград.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Въпросче
  Отговор
  1 21:01  12.10.18
  От коя партийка е кметчето?

  Коментиран от #2

 • Петър
  Отговор
  2 21:07  12.10.18

  До коментар #1 от "Въпросче":

  Какво значение има от коя партия е тоя, от всички партии са едни и същи боклуци.

  Коментиран от #3

 • Отговорче
  Отговор
  3 21:11  12.10.18

  До коментар #2 от "Петър":

  Значение има за придвижването ни към последно място по свобода на пресата

 • СаламАлеко
  Отговор
  4 21:11  12.10.18
  Моля да ми бъде позволено да му счупя капачките!

  Коментиран от #5

 • А що само
  Отговор
  5 21:48  12.10.18

  До коментар #4 от "СаламАлеко":

  капачките,бе саламчо!?Миналия ден гръмнаха едно цигане,само щото бил в гората,и “крал“ дърва ако и да е бил без камион ,кола или каурца,явно на гърбът си ги е товарил!Пък този на калъп хванат ,че и кУмет,пък само капачки....крадлива нация бе,че и тъпа!

  Коментиран от #13

 • Чукундур
  Отговор
  6 21:51  12.10.18
  Последният,хахххахаххаааа уууууу най накрая да ме разсмее етерични браво фактиииии,коцеееееее благодаря ти много наистина ме разсмя
 • Мършата
  Отговор
  7 22:40  12.10.18
  За кво берът дръве, до де може на кюмюр? Дръвете требват резачка, цепане, нареждане... Пък кюмюра директно от чувала...
 • източнобалканска офцЪ
  Отговор
  8 23:34  12.10.18
  Схемата "Дърва за огрев" е много, много проста: Герберастката фирма получава дърва -"метровки" на около 50 лв на кубик от горското /от герберасткия шеф/, нарязва ги и след като ги нацепи, редуцира кубиците и го доставя на "раята" на примоция - 90 лв/"кубик"...Обидно /за "демократична, европейска България/ проста схема, но работи безотказно на национално ниво-приближените герберасти от дървената мафия имат достъп до молбите, съответно исканите количества дървесина на "редовите, малки човеци от България" с личните данни за да попълнят уж "фактура и превозния билет", въведени да се маскира схемата. Аут от схемата са "негерберастките" фирми, които ще трябва да почакат други времана за да поемат щафетата след време /вероятно сте виждали не работещи празни складове или отдаващи се под наем заградени места/.Мила родна картинка!
 • Бойков
  Отговор
  9 23:51  12.10.18
  Корупцията в България просто няма да спре, ЗАСИЛВА СЕ. ДОКАТО ДА БЕДНИ ХОРАТА КАКВО ДА ПРАВЯТ. Нека благодарим на тиквата за вдигнатите .цени

 • 1234
  Отговор
  10 01:56  13.10.18
  В тия райони има дърва и хората се препитават с крадене на дърва! Нормално. В София има пари и всички политици, банкери и всякакви други негодници крадат пари. Как ги виждате г-н ББ, г-н ДП, или г-н ЦвЦв да крадат дърва!
 • Хасанчо
  Отговор
  11 06:49  13.10.18
  Кмета си е кмет. Краде от държавното ,от субсидии за частното ,но частното и то е бивше държавно. Ако им погледне някой историята на имотите и ще падне. Взел под наем от общината ,забравил да плати ,друга фирма на жена му взела ,че купила забатаченото и т.н. Сега ревнали ,че Голяма община не им давала собствен бюджет. Ми така крадете ,че какво ще стане ако ви дадат и пари на готово. Всичките са пребоядисвани през няколко партии и на Герб точно тези ще им изядат главата. Плъхове които вечно и безскруполно гризкат. Няма данъчни за тях, няма полиция да го пита от къде на къде кючеците и сватбите са в частния му двор. Как и с какво ,как отчита и какво е качеството на храна и пиене което предоставя всяка седмица на сватбари от махалата. От къде има 300 декара ниви и градини на които работят временната заетост. Защо са записани 20 , а на центъра са 4 жени. Просто тези феодали по села и малки градчета олицетворяват Държавната власт. Те прогониха младите от селата защото завзеха всичко , а никой не иска да е роб. Чистката трябва да започне от тях ,но партийните системи и начина на изборите не го позволяват. Да отпадне правото на двойно гражданство за да не решават външни хора съдбата ни. Да се въведе изискване със закон гласуване само при документ за завършен 10 -ти клас . Щом може да работят децата и да напускат училище след 10-ти клас ,значи са достойни да бъдат гласоподаватели. А този който не знае да пише ,чете , не работи и е само на помощи докато гледа
 • Uflaf
  Отговор
  12 06:59  13.10.18
  Защо все в планината ходите ? Я слезте и си вижте Североизточното горско стопанство със вечно не можещите горски да хванат нарушител в лонгузните гори . До СТаро оряхово що годе работят ,но навътре по поречието на Камчия е някаква процентна далавера която направи пътища за тирове в лонгуза. Дори и циганите с каруците всекидневно си карат по три курса и продават .Не крият резачките и дори не зачохлят каруците. Идна трева да сложат отгоре поне. 35-40 лв на каруца,по 3 пъти на ден и после на помощи в кметството щото болен или безработен. Може да вдига дебелите и по 2 метра дърва ,но болен за да работи. Това е през мостове и по асфалта през центъра на селата и никой не може да ги хване ??? Даже и камери наслагаха за едни хиляди левове усвоени точно на мостове и вход-изход на селата. Никой не се крие и никой не е хванат докато търгува и мъкне по дворовете. В едно село даже има на магазина табела ,че са свободни 200 куб. по 75 лв за купуване от населението. Това никога не е било- все не са стигали.
 • Бачо Киро
  Отговор
  13 09:18  14.10.18

  До коментар #5 от "А що само":

  Е как бил без каруца, като дядо му още в началото рече, че е бил 150м напред, понеже конят му е по-бърз. Гръмнали са го като са бягали явно. Кметът явно не е крал от частна гора с пазач, туй то :)))
 • горския
  Отговор
  14 17:37  14.10.18
  как така са излезли от кабинетите си па тия.щото у русе не мож ги откри.

Напиши коментар:


Публикувай