1 057 2

Превозвачите в Хасково на нож срещу общината

От "Арда тур" и "Сърнела" спряха автобусите по 6 линии

Превозвачите в Хасково на нож срещу общината
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Превозвачите в обществения транспорт в Хасково от днес сутринта са в своеобразна стачка, след като почти всички местни фирми спират пътническите курсове по общо 6 направления в общината и между други общини. Това съобщи най-големият превозвач в региона и собственик на фирмата "Арда тур" Себахтин Исмаил, който е в основата на действията.

"Мярката е протест срещу политиката на община Хасково в транспорта, която допуска да се раздават автобусни линии в нарушение на правилници и закони", коментира Исмаил.

Превозвачите в Хасково на нож срещу общината

По негови думи през днешния ден общо 62 курса няма да бъдат изпълнени, а се очаква около 10 000 пътници да бъдат засегнати.

Автобуси не са тръгнали и няма да пътуват по следните направления: Хасково - Минерални бани - Сусам, Хасково - Симеоновград, Хасково - Големанци, Хасково - Текето, Хасково - Славяново през селата Криво поле и Елена. Засегнати ще бъдат и превози по линията Хасково - Свиленград.

"Абсолютно се солидаризирам с г-н Исмаил. Повечето колеги сме на същото мнение с него и също няма да пуснем автобусите си на път днес", каза и собственикът на превозваческата фирма "Сърнела" Красен Ангелов. Той добави, че протестът се подкрепя от Националното сдружение на автобусните превозвачи Васил Пиронков, който е на място в автогара Хасково.

Извиняваме се за неудобствата, които ще причиним на пътниците. Отговорността следва да носят хората, които ни управляват в общините Хасково и Минерални бани и които ни принудиха на тази стъпка, посочи още Себахтин Исмаил.

Конфликтът се зароди в средата на миналата седмица. Тогава на Областна комисия по транспорта бе гласувано решение, според което на "Арда тур" се отнема курса по линията Хасково - Минерални бани в 7:15 часа и квотата се дава на превозвач от община Минерални бани. Община Хасково е подкрепила предварително това решение. На сесия на Общинския съвет в Хасково миналия петък Себахтин Исмаил поиска от трибуната на заседанието и оставката на кмета на Хасково Добри Беливанов.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 08:53  30.10.18
  Приятел има земи в Хасковско, трябваше му разрешение за обработка на земята, чисто и законно. При среща с кмета той беше уверен, че такова разрешение няма да получи, без значение, че нямат законово право да му откажат и той може да ги съди, само че кемта казва, давай, не ме интересува, ще се влачи няколко години това дело. Ако му се плати обаче, всичко ще си е наред. Ето, това са управниците в Хасково, корумпирани до кости и затова града запада със всеки ден.
 • РАМБО
  Отговор
  2 20:19  30.10.18
  Себъхтин-Набъхтине ти като налапа преди години сочните линии , с пари , заплахи и ако трябва и кютек , тогава не рева А ???

Напиши коментар:


Публикувай