861 2

The Times и The Sun откриват технологичен център в България

Венцислав Михайлов

След като в края на май т.г. уважаваното британско финансово издание Financial Times съобщи, че ще разкрие технологичен център в България, днес става ясно, че още медии от Острова ще последват тази стъпка.

Британското подразделение на щатския медиен гигант News Corp, коeто стои зад издания като The Times, The Sun и The Sunday Times, стартира партньорство с родната Questers за изграждане на софтуерни екипи в България, които ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите, пише Мoney.bg.

Технологичният отдел на News UK предприема грандиозен проект по обновяване на използваните от групата технологии. Основната му цел е да изгради нова гъвкава и ефективна дигитална платформа, която да подпомага работата на редактори и журналисти и да отговаря на изискванията на читателите.

Целта на сътрудничеството с Questers е бързото създаване и разрастване на напълно интегриран с News UK технологичен отдел, който да ускори процеса по дигитална трансформация на компанията.

Българската компания бе избранa за стратегически партньор в резултат на доказания си многогодишен опит в създаването, управлението и интегрирането на големи високоефективни екипи за международни компании в технологичния си парк в София, сред които Accenture и Ocado Technology.

"Questers се доказа като водещия акселератор за стратегическо разширяване на технологичен капацитет в региона, създавайки вълнуващи нови възможности за софтуерни инженери. Присъствието на България на световната IT карта е резултат на многогодишни усилия на всички от индустрията за развитие на таланта тук и изграждане на високопродуктивна и глобално свързана екосистема", заяви Александър Дрангажов, изпълнителен директор на компанията.

News UK води началото си от преди повече от 200 години с появата на The Times - едно от световните емблематични издания. "Развълнувани сме да работим с Questers за бързото разрастване на нашите дигитални екипи в България. Имаме големи амбиции да променим процесите си по създаване, тестване и предоставяне на изключителни дигитални продукти и услуги за нашите потребители чрез революционни технологии" сподели Пол Уилсън, Програмен и портфолио директор на News UK.

Технологичният център ще разкрие още нови работни места, а Questers вече търси квалифицирани кадри.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гадната Англия
  Отговор
  1 00:30  03.11.18
  “Много американци са възмутени от решението на Тръмп да спре хилядите емигранти”, “Британците на протест срещу антисемитизма в лейбъристката партия”, “Иран подпомага радикалните Хути бунтовници в Йемен и трябва да си плати!”, “искаме £20 милиарда за военни разходи тази година за да спрем нарастващата руска заплаха за Англия”. Само няколко от заглавията във вестниците на Рупърт Мърдок днес. Правете си сметката какво идва в България!
 • идва
  Отговор
  2 10:10  03.11.18
  соросиадата от цял сввят идва, защото другите вече не се продават!

Напиши коментар:


Публикувай