13 Ноември, 2018 19:32 12 969 57

МВР за бития протестиращ: Реагирахме на изплъзнал се от кордона

  • даскалово-
  • побой

От полицията припомнят, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали

Предварително заявените в много градове в страната протести преминават при добър обществен ред, съобщиха от пресцентъра на МВР и допълниха: Въпреки отделни провокации, които създават напрежение, служителите на реда действат съобразно правомощията си.

От полицията припомнят, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища, законите трябва да важат за всички и в този смисъл е задължително спазването на дадените от служителите указания.

Припомняме, че снощи бе публикуван клип от пътен възел "Даскалово" край Перник, където протестиращ е бит с палки от полицаите, а жандармерист прекъсват упражняването на насилието. Най-вероятно мъжът е разкъсал полицейския кордон и е излязъл на главното шосе.

По отношения на казуса от МВР написаха следното:

В понеделник бе проведено шествие, определено като автопоход, разрешено от Община – Перник за пътен възел „Даскалово“. В хода на протеста е блокирана автомагистрала „Люлин“, свързваща с автомагистрала „Струма“. Полицейските служители са реагирали на изплъзнал се от кордона младеж. След водени преговори движението е възстановено.

Ето как преминаха протестите и в другите населени места и какви мерки са предприели МВР:

Снощи, в рамките на протестните действия в Добрич се включиха близо 70 моторни превозни средства, като 13 от водачите блокираха част от пътните артерии. След многократни приканвания да освободят движението и получен категоричен отказ и с цел недопускане на образуване на колони от изчакващи автомобили, полицейските служители осигуриха обходен маршрут за преминаване. Към нарушителите ще бъдат предприети мерки по ЗДвП и Закона за административните нарушения и наказания.

По време на шествието вчера в столицата няма сериозни нарушения на обществения ред. В районно управление са отведени двама 14-годишни младежи, които след снемане на обяснения, са предадени на родителите.

Две нерегламентирано затворени кръстовища и осем установени нарушения на Закона за движение по пътищата е резултатът по време на протестните действия, проведени на 11 ноември т.г. в Силистра. Благодарение на създадената от полицията организация не са допуснати груби нарушения на обществения ред. В разрез със законоустановените норми протестиращите са затворили за движение възлово кръстовище, образувано от бул. „Македония“ и „Добруджа“ и „Добрич“, както и кръстовището между път I-7, II-21 и III-213 извън града, което е довело до създаване на напрежение сред водачите. За констатирани нарушения са съставени 8 фиша по Закона за движение по пътищата.

Отново на 11 ноември по време на протестните действия от 14 до 21 часа нерегламентирано бе затворена автомагистрала „Струма“ преди ГКПП-Кулата, което причини затруднение в движението и преминаването през граничния пункт. За часове бяха блокирани и пътища, водещи към Благоевград откъм районите на селата Железница и Церово.

Полицейски служители от Варна предотвратиха своевременно задълбочаването на конфликт, възникнал между симпатизанти на политическо движение и други участници в протеста, провел се на 12 ноември. Няма пострадали при инцидента, участниците в него са установени.

Във връзка с провелите се протестни действия през почивните дни на територията на Варна са санкционирани петима водачи на автомобили по ЗДвП заради възпрепятсване на нормалното придвижване на граждани по пътните артерии на Варна.

При проведените в неделя протестни действия на територията на Ловешка област на едно лице е издадено полицейско разпореждане за опит за организиране на незаконосъобразни действия. Заради затваряне на основни пътища в района на Троян са задържани двама мъже. Образувани са едно досъдебно производство и едно бързо производство за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС, съставени са и актове по УБДХ, ЗДвП и ЗБДЛ. Изготвени са и три полицейски разпореждания по чл.64 ал.1 от ЗМВР.

Във Видин, при проведеното спонтанно автошествие в областния град на 11 ноември, полицейските служители незабавно са създали организация за регулиране на уличното движение и осигуряване на обществения ред. Участниците стриктно са изпълнявали указанията на контролните органи, няма санкционирани.

В района на Ботевград, на входа на с. Врачеш, протестиращите, излезли на нерегламентирано шествие, са блокирали движението по пътя. След извършен задълбочен анализ на разпространените кадри са установени към момента 12 от активните участници. Съставени 3 акта по ЗДвП, 3 акта по ЗМВР, 2 акта по ЗСММ и 5 предупредителни протокола.

Предстои установяване на другите участници и вземане на отношение спрямо тях.

По време на автомотошествието във Велико Търново протестиращите затвориха главен път І-4 на кръгово кръстовище ул. „Магистрална“ и ул. „Краков“ в града и в двете посоки. Проведени са беседи с организатори и участници в протеста, с цел предотвратяване на действия, нарушаващи обществения ред и маршрута на движение. Съставени са 12 предупредителни протокола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГА КРАДЯХА КТБ ТЪЙ БЪРЗО ДА БАХТЯ

    65 7 Отговор
    РЕАГИРАЛИ....

    Коментиран от #15

  • 2 Манго

    59 21 Отговор
    Ние сме квалификацирана хамалска бригада,утре излизаме на протест и ще затваряме пътища и магистрали и ако дойдат полицаи ще ги набием,тук коментиращите в по голямата част са с нас и ще ни подкрепят.

    Коментиран от #8, #9, #53

  • 3 Morgoth

    43 66 Отговор
    Протест добре, но простотията и хулиганството трябва да се наказват. Като протестирате срещу правителството, обградете народното събрание, парламента, сградите на ГЕРБ и патриотите, но не и магистралите. Пътуващите не са длъжни да търпят произволите ви!

    Коментиран от #5, #25

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТАКА Е БЕЛКИМ СЪБУДИМ ЗАСПАЛИ

    34 11 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    ЛЮДЕ КЪТ ВАЗИ....

    Коментиран от #6

  • 6 Morgoth

    11 39 Отговор

    До коментар #5 от "ТАКА Е БЕЛКИМ СЪБУДИМ ЗАСПАЛИ":

    Ти първо научи за какво служат главните букви, пък тогава се пиши будител!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бах

    50 2 Отговор

    До коментар #2 от "Манго":

    Действайте и не се плашете.Само мъртвеца не го грози опасност.
  • 9 Салам Алеко

    56 1 Отговор

    До коментар #2 от "Манго":

    Ултравиолетовите, се хващат бригада и пребиват един двама българи! На протестите един циганин не се вижда, скрити сте у маалата и чакате на нас! Единственото което можете да блокирате е центъра на маалата!
  • 10 555

    64 12 Отговор
    Полицията да беше припомнила тези правила по време на Боковия майдан по времето на Орешарски ..тогава на само преминаваха кордона .. а ми и бутаха оградите .. паветата по автобуса ...КАКВО ЩЕ КАЖЕ ТЪПАТА ТА ПОЛИЦИЯ...от която повече вреда отколкото полза ..кучета на Борисов ... копои на Тиквата
  • 11 професора

    60 12 Отговор
    кабинета на ББ няма да изкара зимата...

    Коментиран от #12

  • 12 Morgoth

    24 61 Отговор

    До коментар #11 от "професора":

    Да се надяваме, че ще издържи, защото с БСП+ДПС ще е по-зле.

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Уууууу

    63 19 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    По голямо зло от Герб няма .

    Коментиран от #22

  • 14 Митко цигането

    50 2 Отговор
    Ала- бала ,,зконите в България са създадени за сиромасите и бедните хора ,,МВР- като са много честни ,,защо не хванаха крадците на 5-6 милиарда пари ,от КТБ -банка

    Коментиран от #55

  • 15 Фен

    19 28 Отговор

    До коментар #1 от "ГА КРАДЯХА КТБ ТЪЙ БЪРЗО ДА БАХТЯ":

    Ма тя Йончева бързо краде, от Станишев се е учила....
  • 16 Уууууу

    20 11 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Точно ДПС свали Орешарски за да дойде Тиквата на власт така че трябва да им целувате задниците
  • 17 НАТО ВЕЦ

    39 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От полицията припомнят, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища - Протестът е акт на гражданско неподчинение.
  • 18 турбо

    10 41 Отговор
    Малко са го били.

    Коментиран от #28

  • 19 ЛЯНКО

    55 2 Отговор
    То и корупцията е забранена от закона. Но (управниците) него спазват 2
  • 20 123

    40 5 Отговор
    Тея тъпи ченгета незнаят ли че хората им плащат заплатите незнаят ли че са служители а не биячи на народа нека да излязат пак да стачкуват че заплатите им били малки те не заслужават и тях

    Коментиран от #23

  • 21 Сдерт

    25 6 Отговор
    Алоу, тролчетата, къде видяхте разклика между герб и бсп? Няма! Не се лъжете
  • 22 Morgoth

    25 26 Отговор

    До коментар #13 от "Уууууу":

    Не те знам колко си възрастен, но аз помня и Луканов и Виденов. Помня как ни раздаваха купони, за да не останем без храна, защото пари имаше, ама храна по магазините не. Помня и когато изведнъж фалираха половината банки отнасяйки със себе си парите на народа. А тези които си пазеха парите в къщи след това можеха да си накладат огън с тях, защото една заплата стана $3. Ама какво да ти разправям аз за БСП, ти си знаеш, че сега е по-зле.

    Коментиран от #24, #30

  • 23 555

    14 2 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Храни куче да те лае
  • 24 Уууууу

    28 17 Отговор

    До коментар #22 от "Morgoth":

    По времето на луканов и виденов не се лишавах от нищо макар че долара беше 3000 лева ...аз с долари не пазарувах и ПАРТЕ МИ СТИГАХА ..дори си направих СКЪПО СТРУВАЩА ОПЕРАЦИЯ БЕЗ ПАРИ ..сега ще мреш ако не си платиш ... така че тия номера с 3 те долара заплата не минават ГЕРБ е най голямото зло на България и ще остане най черната страница ж нейната история ...и имай на предвид че никога не съм бил комунист нито началник ....

    Коментиран от #27, #54

  • 25 Свободата води народа

    25 8 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    Много ще внимават протестиращите да не ти развалят кефа и няма да викат да не те събудят случайно. Съвсем тихо ще си протестират Д-Е-М ти, виолетко. Не бил длъжен да търпи произвола. Боже, тотална щета.

    Коментиран от #29

  • 26 ХанкоБрат

    34 2 Отговор
    Фатмаците-еничари сигурно си мислят, че като изгонат от България протестиращите БЪЛГАРИ, циганите, троловете или Ердуган ще им плащат заплатите за охрана на мафията ГЕРБ.
  • 27 Morgoth

    15 20 Отговор

    До коментар #24 от "Уууууу":

    Явно си бил един от малкото щастливи по това време, когато целия български народ си загуби спестяванията. Не мога да те убедя, че по-голямо зло от БСП няма, но пък както върви те ще се върнат на власт и сам ще можеш да го видиш. Може да не е тази зима, но ГЕРБ се изчерпват и им е ред да си ходят, а като гледам трети вариант няма. БСП ще дойдат и ще скапят държавата отново. Аз ще съм добре тогава, защото вече имам сериозен резерв и БСП не могат да ме върнат много назад. Ти обаче след като сега си зле не знам какво ще правиш когато истинските разсипници се върнат на власт.

    Коментиран от #35

  • 28 Тухларя

    14 6 Отговор

    До коментар #18 от "турбо":

    Е, това е начин да се манипулира обществото. Да не говорим, че не беше бит изобщо-кой бит ще се хили като олиго.. ен 10 секунди след "побоя".

    Коментиран от #31

  • 29 Morgoth

    10 18 Отговор

    До коментар #25 от "Свободата води народа":

    Не бе, прави си каквото искаш. А след това като те ошамарят полицаите ела тук да ми ревеш и да се правиш на жертва. То и протестирането си иска култура, ама много от вас си нямат такава.
  • 30 дс=герб+бсп+дпс+нф...+атака

    13 8 Отговор

    До коментар #22 от "Morgoth":

    Сметай колко си зле.
  • 31 Morgoth

    11 6 Отговор

    До коментар #28 от "Тухларя":

    Не, че някога сме имали свободни медии, но тия дни стана още по-зле. Няма един дето да не преиначава нещата в посока на интересите на собственика си. Вчера масово се шерваше една сметка, която показваше как 1 млрд се прибирал от Лукойл (сигурно заделят и за Бойко и за Путин) и заради това бензина бил толкова скъп. Сметката не издържаше и на най-малката проверка, но кой ти проверява? Важно е да се създава недоволство и да се трупа агресия, че как иначе хората ще излязат да блокират магистрали!
  • 32 Хулиган

    28 7 Отговор
    Пълни глупости. Ясно се видя как ритаха момчето по главата. Това е полицията на ГЕРБ. Награда заслужава полицая който защити момчето и спря изродите на новото министърче на МВР!
  • 33 ???

    11 29 Отговор
    Абе какво ще се обяснява полицията на подобни лумпени?!? Бой до посиняване! На тези протести е пълно с всякаква измет.......
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Аз да кажа

    4 9 Отговор

    До коментар #27 от "Morgoth":

    Да ти кажа какво ще прави.СВИРКИ.Те не си губят цената и тях инфлация не ги лови.Ама явно и така е изкарал и Лукановатс и Виденовата зима.С правене на свирки.

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ambros

    4 25 Отговор
    Естествено, че ще го бият. Няма да толерират всеки идиот, който се хвърля на магистралата. Ако имат толкова енергия да се търкалят по пътищата, да я насочат в някаква полезна работа или самообразоване. Тогава ще печелят достатъчно пари, че цените на бензина и застраховките няма да ги интересуват.
  • 39 Ще има и бити бустански плашила

    20 2 Отговор
    Протестиращите трябва и те да са сьс орьжие. Ци.нгов.ците им дават отпор,ние ли не можем?! Самозабравят се милиционерите,и тяхното време идва!
  • 40 Ввд

    19 1 Отговор
    Хе хехе милиционерски лафове.
    Абе момци какви лъжи съчинявате вие бялото го правите черно .
    Ние да не сме кьорави дебелия мазен катаджия и слабия и малоумен жандармерист гонеха гражданина на пътен възел Даскалово после му се нахвърлиха с палките да го бият и накрая командира на жандармериста дойде , избута същия жандармериста той падна на задните си части с така случая приключи .
    Еи и преди 89 милиционерска държава и след това до сега пак милиционерска държава престъпна.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Изплъзнал се от кордона, е и?

    13 2 Отговор
    Ще потича малко и какво?! Бой и ритници в главата! От шутовете този човек, вече не е човек! Да ги съди за телесна повреда! Милион да им вземе!
  • 43 Полицията

    3 0 Отговор
    Да се поучи от действията на милицията когато бе запален Партийния дом на БКП и митингите
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ЧОЧКАТА

    1 0 Отговор
    ДОБРО УТРО!СЛОЖИХТЕ ЛИ СИ ЗЕЛЕТО?
  • 46 И пак с

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Сссерем":

    Лумпените?!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гост

    4 1 Отговор
    Като не е цигани ще го бият...
  • 49 Alferus

    7 1 Отговор
    Помнете ми думата господа полицаи, ще дойде време вие ще сте битите!!! ........ И това време наближава ....... Страхувайте се!!!! Българският народ започва да се събужда и обединява ....
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мисесака Дагишибам

    6 1 Отговор
    Джандарите - това са убийците на народа!
    Това е най-тъпата част от утайката на обществото.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Полицаите са

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Манго":

    Предатели. Те защитават врага. Те слугуват като някакви роботи са. Ако не изпълняват това което врага им написал ще бъдат уволнени. Те ги е страх те са страхливци , предатели , слуги. Сега ми действат. А когато трябва да защитат невинен българин ги няма никакви. Само врага защитават предатели. Заслужават си боя. Пребийте полицаите. Бой никакво жалене това е нашата държава си праим кот си изкаме без да навредим на другия ще се стараем.
  • 54 Баба ти

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Уууууу":

    Значи си глупак!!!
  • 55 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Митко цигането":

    Само да можеха тези некадърници щяха да направят Погром в П. К.
  • 56 Милиционерите

    3 0 Отговор
    С тлъстите си пенсии ошушкаха до дупка пенсионния фонд. Затова няма пари за пенсии на останалите 3 милиона пенсионери. И на всичко отгоре по 20 брутни заплати. Пенсионират се с 20 години по-рано от нормалните българи.
    Те са паразити, изроди и убийци на собствения си народ.
  • 57 Кан Крум

    1 1 Отговор
    Това бой лие това бе с възпитателна цел я идете в русия и вижте полицията как шамари бой било видели сте бой ама е време полицията вече да бие като в другите страни наред
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове