20 Ноември, 2018 13:53 34 871 66

Върбакова дължи €1 млн. неустойка, никой не ѝ я търси

  • гинка върбакова-
  • инерком-
  • община пазарджик-
  • пазарджик-
  • фотоволтаичен парк-
  • наустойка-
  • риал стейтс-
  • „риал стейтс“ еоод

Не е ясно защо Община Пазарджик не е проверила фотоволтаичния парк, който би трябвало да е най-мащабната инвестиция в областта

Върбакова дължи €1 млн. неустойка, никой не ѝ я търси - 1
Снимка: БТА

Община Пазарджик не търси 1 милион неустойка за неизпълнение по договора си с „Риал Стейтс“ ЕООД на Гинка Върбакова - лицето, чрез което щеше да бъде изкупен българският дял на ЧЕЗ. Дружеството не е изпълнило задължението си по договора си с Община Пазарджик за изграждане на фотоволтаичен парк от 50 MW край селата Априлци, Елешица и Сбор. Срещу 500 000 лева и конкурс Община Пазарджик продава на “Риал Стейтс” близо 2000 декара с дървесина за милиони върху нея срещу ясно дефинирани условия и неустойка при неизпълнение. Неустойка, която обаче никой от местната власт не търси. Информацията беше споделена от Антикорупционния фонд.

Прокуратурата беше сезирана от АКФ, че местната власт не полага достатъчно грижи за стопанисването на общинското имущество в Пазарджик. Анализът на фонда по казуса на „Риал Стейтс“ ЕООД сочи, че дружеството не е изпълнило задължението си по договора си с Община Пазарджик за изграждане на фотоволтаичен парк от 50 MW край селата Априлци, Елешица и Сбор. Според контракта компанията е трябвало да въведе е в експлоатация мощностите в срок от 32 месеца след издаване на строителното разрешение. На практика това е трябвало да се случи до началото на 2013 г.

От Търговския регистър е видно, че компанията не е реализирала и по-голямата част от договорената инвестиция в размер на 400 000 000 лв. Община Пазарджик обаче до момента пропуска да си поиска неустойката в размер на 1 милион евро.

След анализ на медийни публикации и отговори след запитвания по Закона за достъп до обществена информация екипът на АКФ достигна до следната хронология.

Срещу 500 000 лева и конкурс Община Пазарджик продава на “Риал Стейтс” близо 2000 декара с дървесина за милиони върху нея срещу ясно дефинирани условия и неустойка при неизпълнение.

Договорът е сключен на 04.07.2008 г. и според клаузите му, когато статутът на земята бъде изменен, инвеститорът следва да изгради в имота „Соларен фотоволтаичен парк“, включващ фотоелектрически модули, следящи системи и инвертори, създадени от водещи световни производители. Договорено е соларната фотоелектрическа централа да възлиза на 50 MW номинална силова инсталация. Тя трябва да бъде изградена в рамките на 32 месеца от датата на издаване на строително разрешение. Екипът на АКФ твърди, че всяко друго тълкуване на договора би било форма за заобикаляне на закона и потвърждение на познат порочен модел на тълкуване на ангажимента “срок на изпълнение към поредно строително разрешение”.

Върбакова дължи €1 млн. неустойка, никой не ѝ я търси

Договорената инвестиция, която „Риал Стейтс“ ЕООД трябва да направи, без разноските по промяната на предназначението на земята и проектирането, следва да бъде най-малко 400 милиона лева. Освен това компанията се ангажира да разкрие и поддържа в продължение поне на 2 години най-малко 52 работни места за работници с постоянен адрес в Община Пазарджик. Продавачът има право да развали сделката, като задържи вече платените му пари, в случай че купувачът изобщо не започне строителство на централата, а изрично е посочено, че ако купувачът не е реализирал пълния размер на договорените фотоволтаични мощности в срок или пък не е изпълнил друго от условията в договора, той дължи неустойка в размер на 1(един) милион евро.

Срокове, етапи, изпълнени едва 2,45 MW. Прекратена лицензия.

Според графика със сроковете, представен пред ДКЕВР за строителството на проекта, изграждането на фотоволтаичната централа „Априлци“ следва да бъде извършено на 2 етапа. Първият предвижда изграждане на присъединителна подстанция и изграждане на 40 MW фотоволтаични панели със срок на въвеждане в експлоатация до края на месец 12. 2012 г. Втори етап включва изграждане на още 20 MW фотоволтаични панели със срок на въвеждане в експлоатация до края на месец 12.2014 г. Това обаче не се случва. Тъкмо обратното.

Разрешението за строеж е издадено на 16.04.2010 г. Първият етап от построяването и пускането в експлоатация на фотоволтаичната централа с обща мощност 1,15 MW е завършен през февруари 2011 г. На 22. 06. 2012 г. е пусната в експлоатация централа с мощност 1,3 MW. В точка„Перспективи и развитие“ от Доклада за дейността на „Риал Стейтс“ ЕООД към Годишния финансов отчет за 2016 г. става ясно, че се предвижда инсталиране на следваща мощност от 20 MW. Според доклада „строителни дейности могат да бъдат започнати след осигуряване на финансиране на проекта“. На 28.12. 2015 г. обаче „Риал Стейтс“ ЕООД подава заявление за прекратяване на лицензията пред КЕВР. То е мотивирано със законодателната промяна от 2015 г., с която добивът на „зелена енергия“ става далеч по-нерентабилно занимание. С Решение от 11. 05. 2016 г. КЕВР прекратява лицензията на компанията.

Параметри на неизпълнението. Продажби въпреки задължението на “Риал Стейтс” да не отчуждава имота

Към днешна дата в соларен фотоволтаичен парк „Априлци“ са изградени две фотоволтаични централи с обща инсталирана мощност 2,45 MW, вместо обещаните 50 MW. Строителни дейности по изграждане на други мощности към настоящия момент няма. От годишния доклад за дейността на дружеството за 2012г. става ясно, че персоналът за 2011 г. е 3 човека, а за 2012г. – 2 човека. Това води към констатация за неизпълнение на ангажимента за разкриване на 52 работни места в първите 2 години от функционирането на централата.

На 16.01.2018 г. „Риал Стейтс“ ЕООД включително продава два от прехвърлените от Община Пазарджик недвижими имота с обща площ 459,751 дка, въпреки задължението да не се отчуждава имота до въвеждането в експлоатация на парка. Стойността на сделката е 977 915 лв.

Местната власт не вижда проблеми и неизпълнение на договора. Възможни щети на общинския бюджет.

Във връзка с гореизложените факти и съмненията за наличие на неизпълнение на задълженията по договора от страна на „Риал Стейтс“ ЕООД, отправихме запитване до Кмета на община Пазарджик по реда на ЗДОИ. Така получихме информация от кмета Тодор Попов, че няма възникнали спорове между Община Пазарджик и „Риал Стейтс“ ЕООД по изпълнението на договора, няма сключени споразумения между община Пазарджик и „Риал Стейтс“ ЕООД, не са предприемани действия за търсене на неустойка по същия договор, както и че договорът не е прекратен. Според Попов не е налице неизпълнение от страна на „Риал Стейтс“ ЕООД. Кметът обяви, че „поради това, че в срок е изпълнено задължението за изграждане на „Соларен фотоволтаичен парк“ не са извършвани проверки и не е възлагано извършването на такива“. Не е ясно защо Община Пазарджик не е проверила обект, който би трябвало да е най-мащабната инвестиция в областта, със заявка да се превърне в най-големия фотоволтаичен парк в Югоизточна Европа. Както вече беше посочено, инсталираната номинална мощност е 2,45 MW или повече от 20 пъти по-малко от задължението по договор. Остава неясно защо Община Пазарджик счита, че в срок е изпълнено задължението за изграждане на „Соларен фотоволтаичен парк“ с мощност 50 MW. Очевидно е, че „Риал Стейтс“ ЕООД не е направило договорените инвестиции в размер на милиона лева и не са разкрити 52 работни места в продължение на поне 2 години. Годишните финансови отчети и годишните доклади за дейността на „Риал Стейтс“ ЕООД, достъпни на страницата на Търговския регистър, сочат, че нито едно от задълженията по договора с Община Пазарджик не е изпълнено. С оглед липсата на проверка не става ясно на какво основание Попов твърди, че не е налице неизпълнение от страна на „Риал Стейтс“ ЕООД.

Екипът на АКФ твърди, че не са положени достатъчно грижи за стопанисването на общинското имущество в Пазарджик от компетентните длъжностни лица от общината. Неустойката, която „Риал Стейтс“ ЕООД би дължало, ако се докаже неизпълнение на договора, каквото според нас е налице, е в размер на един милион евро. Поради бездействието на компентни дължностни лица от общината могат да бъдат нанесени щети на общинския бюджет най-малко в размер на непоисканата неустойка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джигит

    208 12 Отговор
    Как ще търси община Пазарджик като става въпрос за мешано на герб!

    Коментиран от #42, #47

  • 2 българче

    72 57 Отговор
    Гинчето ще стане поредната сготвена българка след Кметицата на Младост само защото не е гърбава.

    Коментиран от #5, #8, #30

  • 3 Сиромаха

    158 6 Отговор
    Кокушкарите Взимат 100 лева кредит , Връщат 135 " за един месец " !!!! , Но това не е нищо , Имай късмет да не ги върнеш , ТОГАВА ДА ВИДИШ КАКВО СТАВА !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Луд борсук

    143 5 Отговор

    До коментар #2 от "българче":

    А Гинчето колко колисионна е получила като подставено лице.
    Мн.проста жена
  • 6 Pompev

    73 2 Отговор
    ша има да дава
  • 7 Шпайдела

    33 4 Отговор
    Жената на Шпайдела Пирдоп я обичат Сръбските

    Коментиран от #28

  • 8 goni

    30 5 Отговор

    До коментар #2 от "българче":

    Ами, да стане гърбава!:) Кой, и пречи?!")
  • 9 Клюкар

    69 4 Отговор
    Някой ще сменя адресната регистрация,от Пазарджик на Сливен
  • 10 Иванов

    116 0 Отговор
    Разбойкова работа.
  • 11 гост

    174 0 Отговор
    Заначи сделката на кмета: ето ви земя с дървен материал за милиони срещу 500х.лв. Вие правете, струвайте там малко, после се откажете и няма да ви търсим неустойката, вие ще си избиете парите в пъти от продажбата на останалата земя и дървесината. Значи кмета дава на някаква фирмичка сделка със стотици проценти печалба. Кмете, колко лева прибрахте за прокарването на тази сделка?

    Коментиран от #15

  • 12 eво

    50 3 Отговор
    Дългосрочна инвестиция за 400 000 000 лева.Факти,проверете фактите!

    Коментиран от #29

  • 13 гост

    82 3 Отговор
    Смеете и се на Гинчето, ама колко ли пара е надиплила от кашета :) Смейте се :)
  • 14 ВЪЗРАСТЕН

    55 56 Отговор
    ЗА ГИНЧЕТО ТРЯБВА ДА ПИТАМЕ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, ПО ТОВА ВРЕМЕ НА ЗАКУПУВАНЕ НА МЯСТОТО УПРАВЛЯВАТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ С МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ СТАНИШЕВ, ПО НЕГОВО ВРЕМЕ СТАНАХА МНОГО ИНТЕРЕСЧИЙСКИ ЗАМЕНКИ И КРАЖБИ , ПРОДАДОХА СЕ АПЕТИТНИ МЕСТА НА ЧЕРНОМОРИЕТО НА РУСНАЦИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! ДАЛИ НЕ Е ВРЕМЕ СТАНИШЕВ И МАФИОТСКА ПАРТИЯ БСП ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ?!

    Коментиран от #21

  • 15 Иван

    78 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Точно така, някой в общината е дал разрешение това да се случи и е прибрал едни пари, за да си затваря очите и да твърди, че няма неизпълнение. Няма как да се пропусне нещо толкова фрапиращо и очевадно, много по-вероятно е всички там да са комбина. Единственият въпрос е с колко стотици хиляди е забогатял кмета и останалите му помагачи (има и такива, дето не са взели нищо от цялата работа, но се подмазват на кмета и общинарите и си мълчат заради службичката)...
  • 16 ЪРП

    97 3 Отговор
    СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНОТО ГИНЧЕ, КОЯТО СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ЩЕШЕ ДА ПРИДОБИВА ЧЕЗ НА СМЕШНА ЦЕНА, И КОЯТО СЪВСЕЕЕЕМ СЛУЧАЙНО СЕ ОКАЗА ПЪРВА ПРИЯТЕЛКА НА ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА, ЕНЕРГИЙНАТА МИНИСТЪРКА, НА ГЛАВАТАРЯ, НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ.......;ЩЯЛА ДА ПЛАЩА 1 000 000 ЕВРО НЕУСТОЙКА.....ХИХИХИ.....ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ГРАБЛИВАТА ШАЙКА ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ ДА НАКАЖЕ СЕБЕ СИ С ТАЗИ ГЛОБА........?!?!?!!!!
  • 17 Иван

    82 1 Отговор
    Къде са следствие,прокуратура,съд?

    Коментиран от #31

  • 18 Георги Димитров

    63 3 Отговор
    Никой не трябва да се заема с почетния председател на ДПС г-н Ахмед Доган. Просто не е редно. Дори е добре пазен от държавата (НСО). Няма такава престъпност никъде.
  • 19 Bubbles

    74 1 Отговор
    Ба а като не си платиш телефона на време, оператора почва да вие на умряло за огроманата сума от 15-30лв, та и заплахи почват да валят...
  • 20 Именно

    55 2 Отговор
    Или както казва Иван Искров: "Майната им на парите! Важното е да сме здрави!" ;)
  • 21 999

    72 3 Отговор

    До коментар #14 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Само че контролът след това от 2009год е на Борисов! - Негова е отговорността за контрол! Можел е да вкара всичките в затвора, но не го прави! З асметка на това пък сега участва в най- голямата кражба в сделката за ЧЕЗ. И в сделката за ТЕЦ Варна с Доган!

    Коментиран от #60

  • 22 мафия

    64 1 Отговор
    Далаверите в държавата на мафията нямат край! "ГЕРБ - открито и честно управление"
  • 23 N пъти

    51 0 Отговор
    Урааааа! Нещо ново прочетох. СлучаЕност - Не мислА. Така се краде. Висша форма на беззаконие! Поредния смЕх с тази държвава излиза, че всеки може да си прави каквото иска, дали със договорки или без тях.
  • 24 Гоуст

    48 4 Отговор
    Тая простакеша защо не сложи малко грим ами ходи като съсел

    Коментиран от #25

  • 25 Poooing

    48 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гоуст":

    За камуфлаж. Виж я горката огрухана женица, направо да я съжали човек като я гледа.DMS GINKA... :)
  • 26 Гост

    49 0 Отговор
    еее то така се правят милиони, с честен труд никой не е успял.
  • 27 Волтаж

    29 0 Отговор
    Така е в Реплика Гинка
  • 28 ОТ ТАЛПАТА

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шпайдела":

    нелито иска да я боцкам и аз..в казиното прави готини с..ки
  • 29 гост

    33 0 Отговор

    До коментар #12 от "eво":

    Цената за изграждане на фотоволтаична централа е приблизително 3млн. лв на мегават мощност, без да се отчита стойността на земята, в случая е пренебрежима на фона на плануваната мощност. Така че 50Мвч са реалистично 150млн. лв инвестиция, да кажем преди 10г. да са били 200млн. лв.
  • 30 Пешо

    47 0 Отговор

    До коментар #2 от "българче":

    Грешка! Гербава е, ако не вярваш питай министърката на енергетиката.
  • 31 Иван Гешев

    49 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    ДАНС и Цацаратурата са я взели под криле, иначе няма обяснение бездействието им.
  • 32 Ima.. Li.. Zna4enie

    52 0 Отговор
    И после Ние сме лошите, че протестираме.. Бойко да не се сърди.. Не става така.. Не трябва да им даваме въздух
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ПоповПеефскиДПСГЕРБ

    52 1 Отговор
    Гинка е СИКаджийска проститутка. ГЕРБ е ДПС а Кмета Попов прави свирки на Пеефски. Къде е убиецът на секретарката на Попов? Застреляха е като куче на улицата, а Попов се беше насрал от страх. Той е обикновена мишка, никога няма да тръгне да иска един милион евро от СИК и ДПС. Даже един лев ще го е страх да поиска.
  • 35 AАА

    31 0 Отговор
    Не виждам смисъл от тази новина и още повече от това да се нервираме с нещо такова. То е ясно, че няма да има осъдени нито от страна на кметството нито от страна на фирмата на Г.
    Сякаш е реклама на АКФ да отчетат дейност.
  • 36 laz praz

    31 0 Отговор
    Питайте Кмета къде скрил неустойката, може да са се почерпили с Гинчето!
  • 37 759

    39 1 Отговор
    Питайте Фандъкова защо "Чистота Искър" не плаща дивидент на Столична община в размер на ТРИ МИЛИОНА лева? Може би на общината тези пари не й трябват?
  • 38 Ей затова хората са по улиците

    47 2 Отговор
    И това е един модел, който работи абсолютно навсякъде, където някой дължи големи суми на дуржавата! Погледнете всичките приватизации, погледнете например "Витоша ски". Там също трябва да има неустойки, както и възможност за община София да прекрати концесията на ПИБ и престъпника Цеко Минев. Какви неустойки платиха ПИБ,затова,че заграбиха много повече от Пирин??? Никаква!!! Росен Плевнелиев и мутрата се хилеха пред обективите с Цеко крадеца! Ей затва трябва целия народ да спре затъпяващите телевизоро и да излезе на да протестира наред с братята и сестрите си!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гошо

    32 1 Отговор
    Докато Г-н Пеевски не бъде спрян,нищо няма да се промени ;) Той диктува пазара на 90% от нещата в България
  • 41 ред

    32 1 Отговор
    От 89 само айдуци вьртят далаверите в Циганистан
  • 42 КРИБ

    40 1 Отговор

    До коментар #1 от "Джигит":

    Гинка е наименование на поставените лица испиращи крадени те пари на Тиквата а от него как се взимат пари

    Коментиран от #43

  • 43 Пазарджик

    30 2 Отговор

    До коментар #42 от "КРИБ":

    Община Пазарджик не е на герб , а на Д. Пеевски !!!

    Коментиран от #44, #45

  • 44 КРИБ

    30 0 Отговор

    До коментар #43 от "Пазарджик":

    Ми то са едно и също нещо не си ли разбрал
  • 45 Ryty

    42 0 Отговор

    До коментар #43 от "Пазарджик":

    Цялата работа е да си купят енерго, както доган си купи тец варна, дали пеевски или борисов, не случайно питаха борисов като се види в огледалото не виждали пеевски
  • 46 СтВрю

    38 0 Отговор
    ПО ГОЛЯМ МАФИОТ ОТ КМЕТА НА ПАЗАРДЖИК НЕМА В БЪЛГАРИЯ КАТО ОТИВА НА РАБОТА С ПОЛИЦЕИСКИ КОРДОН ОТИВА ТОЯ ИЗРОД КРАДЛИВ.
  • 47 Боко

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Джигит":

    Струва ми се ,че мешано не от герб,а Доганя!
  • 48 непоэнат

    20 0 Отговор
    Много добре се энае кои стои эад таэи далавера,Кмета,Божков и ......!
  • 49 тото

    31 0 Отговор
    а знаете ли, че тези 500 дка бяха поголовно изсечени и продадени в Гърция. Само дървения материал е около 10 000 000 лева. Къде е прокуратурата.

    Коментиран от #52

  • 50 ТОЧКАТА

    18 1 Отговор
    Охооо,сготвиха ИВАНЧЕВА и пресолиха манджата с театъра,а тази чак сега я бутат в тенджерата.....и оня -човекът/паспорт.....
  • 51 Бате Бойко

    22 1 Отговор
    Важното е да не падне правителството.....и НАП да запечатат няколко баничарници за по 14 дена.
  • 52 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #49 от "тото":

    Дъвче Иванчева....то други не и трябват/те са престъпници и не са за нея/ /.
  • 53 Мария

    14 0 Отговор
    КАК ДА НЕ Е ЯСНО?ЯСНО Е!НЯКОИ ОБЩИНА РИ СА ЗАГЛАДИЛИ КОСЪМ ПОКРАЙ НЕПОТЪРСЕНАТА НЕУСТОЙКА ПО ДОГОВОРА.ЩОМ НЕ Е НАШЕ, А НА ОЧЩИНАТА КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА.ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА НИ Е НА ТОЗИ ХАЛ КОРУПЦИЯТА НЕ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ШУРОБАДЖИНАЩИНА.
  • 54 оги

    5 4 Отговор
    Когато крадат българи с милиони няма закони прокуратура и сът обаче цифанин ако открадне една кйруца дърва на стоинос150 лева 5години затвор това е правосъдие
  • 55 Тъпоглавци

    14 0 Отговор
    Ясно е че тази парцалеса, Гинка ли е, Минка ли е, е кукла на конци, подставено лице, без протекции отгоре тая не става и за продавачка на варена царевица, пишете кой дърпа конците.
  • 56 Гост

    12 0 Отговор
    Когато потърсят откраднатите милиарди на пожарникаря тогава ще потърсят и този 1 милион на Гинка.Тя е негово изобретение
  • 57 Как Гинка,нема да я мислиме

    5 0 Отговор
    Добре че не купи нищо,жяхме на тъмно да седим
  • 58 Tikvo4

    3 0 Отговор
    Ку.рви върнете ми парите да си купя ЕВН
  • 59 Tikvi4

    3 0 Отговор
    Кака Гинка и Минка свирката много работят на околоневръстното но никога за без пари. Дори и на свотника си не дават ей така
  • 60 ВЪЗРАСТЕН

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "999":

    ТА ТЕ ВСИЧКИ 240 ХРАНТУТНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА СА ОТ ЕДНО КОТИЛО , САМО НИЕ СЕ ДЪРЛИМ ПО ФОРУМИТЕ ЗА ПАРТИИ !НА БОРИСОВ ФИРМАТА ОХРАНЯВА ЛУКОЙЛ, А НА КОРНЕЛИЯ МЪЖЪТ И Е ШЕФ В ЛУКОЙЛ! ТЕЗИ ПРОТЕСТИ СА ПЛАТЕНИ ОТ ЛУКОЙЛ С ПАРИ ОТ УЖ ОТКРАДНАТИ ГОРИВА В ЛУКОЙЛ , В МОМЕНТА ОТ 20ДНИ СЕ ИЗДИРВАТ ЕДНИ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ГОРИВА, А ТЕ СА ПО ЛИНИЯ ПРОТЕСТИТЕ, ЗАЩОТО МНОГО СЕ ОТДАЛЕЧАВАМЕ ОТ РУСИЯ !
  • 61 КОМУНИСТ

    1 1 Отговор
    Охх котьооо Гинчето да и го.....
  • 62 патриот

    3 0 Отговор
    кой ще бръкне на боко в шлифера да вземе парите.
  • 63 Антон

    1 1 Отговор
    Грабежите на Цветан Василев обаче никой не може да ги стигне.
  • 64 Мартин

    3 1 Отговор
    То и фараон Цветан Василев дължи 4.2 млрд. лева, но никой не му ги търси! А тези пари са парите на измамените вложители в неговата пирамида КТБ!!!

    Коментиран от #65

  • 65 Аман от измамници

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Мартин":

    Напълно съм съгласен с теб! А на фона на 4.2 млрд. лева, които открадна Цветан Василев, този 1 млрд. евро, който Гинка Върбакова дължи ми се струва като жълти стотинки.
  • 66 ДС ТОП СЕКРЕТНО

    0 0 Отговор
    До:Мартин!
    Чети внимателно за да си осведомен.
    КТБ имаше двама собственици, Цветан Василев и Ахмед Доган, разбира се, чрез офшорки, затова не ги виждаш с имената им.
    Активен в сделките беше и Доган,той вкарваше в банката държавните предприятия и това което фирмите им носиха, като рушвет, а Василев караше повече ,със бялата риза и вратовръзката,той си е ченге и горе долу знае , как ДС работи
    същото това ДС се контролира от Догагановите ДС приятели.
    Когато Цветанов видя, че Пеевски започна, хептен през къра, разбира се, че е по заповед на Доган , Цветанов се приготви да се кандидатира за премиер, тук Доган се видя на тясно и започнаха да си превеждат пари, в различни техни офшорки, казва се скараха се напускат кораба , другото, което стана, го знаеш от вестниците.
    Така Пеевски е фантом ,човека е Доган.
    Борисов се е облажил от тях със 250 милиона лева.
    Сега вече знаеш всичко което всеки трябва да знае истината е винаги само една.
    Тези хора, бяха прибрали около5 милиарда наши пари, но доста се изпраха и обезцениха чрез цесии.Затова ако Василев проговори ще излезе тази тяхна кражба от тяхната си банка.
    На Доган ще му намерят цаката от там и плюенето по адреса на Ввасилев от Догановите медии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове