Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 19:47 2 605 8

Спират употребата на пластмаса в ски зоната на Банско

  • банско-
  • ски-
  • пластмаса

Банско и още 7 курорта са с шест приза от Световните ски награди

Спират употребата на пластмаса в ски зоната на Банско - 1

Ски зона Банско влиза в историята, като първата в която се спира използването на пластмасови изделия за еднократна употреба. Това обявено днес на специална пресконференция от концесионера на ски зоната "Юлен".

Пластмасовите бутилки в заведенията вече ще бъдат заменени със стъклени, а чашите за кафе с картонени. Чиниите за хранене ще са материал, който може да се разгражда на 100 %. Сламките и бъркалки ще са от бамбук.

"Всички тези промени са част от екологичната стратегия на "Юлен" АД. Още от 2012-а година в ски зоната сме въвели система за разделно събиране на отпадъците. Сега ние сме твърдо решени да се включим в световната битка с пластмасата“, коментира Радослав Дурчов от "Юлен". Той разкри, че само от началото на годината в зоната са събрани и предадени над 1,3 тона пластмасови отпадъци. "Целта ни е тези вредни отпадъци да бъдат максимално намалени и за това ги спираме от употреба", разказа Дурчов.

В курорта вече има на разположение и контейнери за разделно събиране на отпадъците с ясно означение. "Използването на стъклен амбалаж ще ни увеличи разходите, но ние сме категорични, че си заслужава, заради битката с пластмасата, коментираха още от "Юлен".

Ски зоната с нова програма за лоялни клиенти

Нова програма за лоялни клиенти стартира в Банско от зимния сезон 2018 / 2019 - Bansko Loyalty Club, обяви Атанас Малеев от "Юлен" на днешната пресконференция. Целта е концесионерът на ски зоната да бъде лоялен към клиентите, които от години предпочитат да карат ски или сноуборд в най-добрия зимен курорт на Балканите.

"Програмата за лоялни клиенти е насочена към онези любители на зимните спортове, които закупуват сезонни карти. Всеки може да се възползва от нея, като предимствата за лоялните клиенти се увеличават с всяка изминала година. Програмата включва три вида карти - Silver, Gold и Platinum, коментира още Малеев. Всички бонуси, които клиентите могат да използват са написани в сайта www.basnkoski.com.

"Програмата влиза в сила от изминалия ски сезон - ако сте притежавали сезонна карта за лифтовете през 2017/2018 и закупите отново такава за ски сезон 2018/2019, тя вече ще е Silver Card и Вие ще можете да се възползвате от всички привилегии, които ви осигурява тя. Чрез тази нова програма Юлен АД иска да се отблагодари на своите лоялни клиенти и да направи престоят им в ски зоната и в Банско още по-приятен", допълни още Малеев.

Пенсионерите над 75 години ще карат за 1 лев в Банско

Пенсионерите, които са на възраст над 75 години и са решили да посетят ски курорт №1 ще могат да го направят срещу дневна карта от 1 лев. Новината обяви Иван Обрейков, маркетинг директор на "Юлен" АД. Децата до 7 години също ще продължат да ползват дневни карти от 1 лев. На същата цена от тази година ще са и картите за инвалиди. Продължава промоцията на сезонните карти. До края на ноември цената е 1300 лв за възрастни. Пенсионери, студенти и ученици ще могат да си купят сезонна карта за 1200 лева, а за деца от 7 до 12 годишна възраст (включително) по време на намалението картата ще струва 1100 лева. Картите се продават на касите на Юлен АД и в магазина на Maxsport в София. Сезонната карта осигурява на притежателя ѝ VIP-достъп до кабината и други предимства в ски курорт №1 на Балканите.

Банско и още 7 курорта са с шест приза от Световните ски награди

Със спечелването на приза ски курорт №1 на България Банско се нареди до още 7 големи ски дестинации, които имат пълен комплект от 6 поредни приза от Световните ски награди, коментира на срещата с медиите Иван Обрейков, маркетинг директор на "Юлен" АД. "Компания ни правят домакинът Кицбюел – най-емблематичният зимен център в Австрия, разположеният най-високо в Европа френски Вал Торенс, който за 5-и път ликува и с голямата награда за №1 на планетата, германският символ на Световната купа Гармиш-Партенкирхен, перлата в руската корона Роза Хутор, на чиито писти се проведе олимпиадата в Сочи през 2014 г., шведският Оре – домакин на предстоящото световно първенство по ски, норвежкият Трисил, чийто герб се състои от 2 щеки, както и фамозният американски Диър Вали, заяви още Обрейков.

Кемпински Гранд Арена Банско“ с пети приз

Изключително сме горди и щастливи, че тази година за пети път "Кемпински хотел Гранд Арена Банско" получи приза Ски хотел №1 на България, коментира на пресконференцията Виолета Милушева, директор "Маркетинг и продажби" на 5-звездната перла. Освен този трофей хотелът има още няколко престижни отличия през годината. Кемпински Банско бе избран за "Най-добър хотел в България" на Световните туристически награди. След мабащна реновация на спа центъра и пускането на най-добрите термални съоръжение в България хотелът бе отличен с приза "Най-добър спа център в хотел в България" от Световните спа награди. "Радваме се, че печелим наградата отново в тандем със ски курорт Банско, защото това спомага за имиджа, както на града и ски зоната така и на "Кемпински Гранд хотел", а и на България, като предпочитано място за луксозно ски преживяване и атрактивна ски дестинация, където водещото е високо качество на много атрактивна цена, коментира още Милушева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    7 1 Отговор
    Много похвално начинание, на ред е Пампорово и Боровец
  • 2 Стефан

    5 1 Отговор
    Банско винаги се движи в крак с времето, затова и няма конкуренция.
  • 3 Ваня

    1 0 Отговор
    Така трябва. Никаква пластмаса! Адмирирам това решение и дано на повече места се вземе такова
  • 4 стоян

    0 0 Отговор
    Откога чакаме и в цяла България
  • 5 Симон

    1 0 Отговор
    Нивото продължава да се качва в Банско
  • 6 Тони

    0 0 Отговор
    Не е лоша идея като се има превид колко трудно се разграждат пластмасите, а Банско все пак е курорт на световно ниво и да има търкалящи се болкуци е недопустимо.
  • 7 Иванов

    2 0 Отговор
    Много добра идея на "Юлен"! С този ход показват, че са загрижени за околната среда!
  • 8 Правилно

    1 0 Отговор
    Напълно подкрепям решението за преустановяване на използването на пластмасови изделия за еднократна употреба в ски зоната в Банско. Призовавам и другите ни курорт да последват този пример, а да не чакат 2021 година, когато забраната ще важи за всички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове