1 387 12

Йордан Цонев: Догодина ще има избори 3 пъти

Ние сме за това качеството на нашия труд да се повишава

Йордан Цонев: Догодина ще има избори 3 пъти

Догодина ще има избори 3 пъти, прогнозира в предаването „Тази сутрин” по bTV зам.-председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС. Според него предсрочният парламентарен вот е неизбежен.

Оставката на Валери е победа на гражданското общество, каза Цонев. По думите му обаче за ДПС тя не решава проблема, правителството генерира само нестабилност и трябва да си ходи.

От ДПС са против депутатските заплати да бъдат замразени. „Ние смятаме, че работим, избирателите също могат да кажат, че събота и неделя нашите депутати не почиват, правят срещи, обикалят районите”, подчерта народният представител от ДПС.

Ако заплатата е обвързана с повишаване на заплатите в страната и те се вдигат, по какъв друг критерий да бъдат обвързани депутатските заплати, попита Цонев.

„Ние сме за това качеството на нашия труд да се повишава, но не по този популистки начин да обявяваме на хората: „Не ни давайте пари, защото ние не ги заслужаваме”. Ами добре тогава, да не получаваме никакви пари. Ние разчитаме на тези пари”, отбеляза той.

Според него най-големият недостатък на бюджета е, че не е ориентиран към икономическия цикъл. Многото разходи в тези неформирани системи не са насочени към реформи, а към неефективни плащания, смята той.

По повод бюджета за здраве за догодина Цонев посочи, че всяка година се дават все повече пари в здравеопазването и всяка година пациентите и лекарите са все по-недоволни. По думите му бюджетът за здравеопазване за 20 години е нараснал 8 пъти, а според него 80 пъти е нараснало недоволството от системата на здравеопазването. Реформата спря през 2000 г. и оттогава нищо не се пипа. Нереформираността на системата предполага, че като изливаш повече пари, увеличаваш дефектите, а не ефектите, каза още Йордан Цонев.

„Все още няма система, по която да се регулират парите за лекарства. Ние сме на първо място в света по процент на разходи за лекарства. Средно в Европа за лекарства се дават 15-18%, в България са 35-40%, при това без болничната помощ”, отбеляза Цонев. Той изреди и нерегламентираните плащания и източването на Касата през пътеки.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Byg
  Отговор
  1 12:50  28.11.18
  И да има мента , пак ГЕРБ ще е избора на хората , глупако

  Коментиран от #2

 • гост
  Отговор
  2 13:20  28.11.18

  До коментар #1 от "Byg":

  Избора ще е от глупаци като тебе.
 • onq s konq
  Отговор
  3 13:22  28.11.18
  Само с 1 ГЛАС БСП ДА ПРЕХВЪРЛИ ГЕРБ на избори и ДПС СА ВЪВ ВЛАСТТА.Затова и искат предсрочни избори - защото са успели да "придумат" отцепниците към ДОСТ/макар и не всички/ да се завърнат в техните редици,като по тоя начин ще имат значително по-голям брой депутати.Естествено БСП би управлявала единствено с тях защото НЯМА С КОЙ ДРУГ,а съответно и участието на ДПС във властта ще бъде почти "фифти-фифти".

 • Възмутен
  Отговор
  4 13:28  28.11.18
  Тоя тъпак още не е разбрал, че хората искат заплатите на депутатите да са по-близки до тези на работещите хора(или да вдигнат заплатите на народа или да намалят техните заплати) да няма такава огромна разлика. Когато се увеличат заплатите на хората тогава да се увеличават и техните, но съотношението да не се нарушава. До кога ще се прави на луд? Кои други по три пъти в годината си увеличават заплатите?
 • onq s konq
  Отговор
  5 13:36  28.11.18
  Ще направя и допълнително пояснение КОЛКО РЕАЛНА Е ВЪЗМОЖНОСТТА ДПС да управлява като РАВНОСТОЕН ПАРТНЬОР НА БСП. Известно е,че турците гласуват ПО КОМАНДА И ЕДИННО...без да обсъждат заповедите на "Началството".И тъй като НЕОБХОДИМО УСЛОВИЕ за едно Управление на ДПС е БСП ДА СПЕЧЕЛЯТ изборите,с едни елементарни политически сметки може С ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ да се пресметне КОЛКО ТОЧНО ГЛАСА СА НЕОБХОДИМИ НА БСП за победа.Затова и съвсем реално е ПРИ НЕОБХОДИМОСТ да бъде издадена политическа заповед ЧАСТ ОТ ТУРСКИЯ ЕЛЕКТОРАТ ДА ГЛАСУВА ЗА БСП,пък после...ще има и съответното ПОДОБАВАЩО "отблагодаряване".
 • Мдааа
  Отговор
  6 13:40  28.11.18
  Тука е прав!!! Ппц заплатите на депутатите не са високи, просто има прекалено много ДУПЕТАти и трябва да се съкратят с 50%!!! А за здравеопазването си го каза много точно - управляващите увеличават всяка година парите на здравното министерство, за да могат всяка година да крадат повече!!!
 • Помнещ
  Отговор
  7 13:49  28.11.18
  И пак ДПС да раздава ,,Порцийте" ! Баста, аман от ментета

 • Питам
  Отговор
  8 14:39  28.11.18
  Не, че нещо , ама защо още от времето на социализма , в Бургас беше известен , като Данчо Ментата ?
 • Русенец
  Отговор
  9 14:53  28.11.18
  Всички партии от Парламента ни доведоха до тази безисходица, да избираме все от гнилото. Трябва да се сложи край на този безсмислен парламентаризъм и поне за 5г. да се премахне парламента и политическите партии и да се въведе Президенска република с ясни отговорности и премахване на всякакви политически договорки !

  Коментиран от #10

 • Българче
  Отговор
  10 15:33  28.11.18

  До коментар #9 от "Русенец":

  С този Десин чехльо , НИКОГА !!
 • Избори, ама какви...???
  Отговор
  11 16:01  28.11.18
  Докога "българите" от чужбина ще ни решават съдбата? Там те гласуват за политиката в която живеят и си плащат данъците, а тук защо трябва да гласуват когато не живеят, нямат имоти, не плащат данъци. На практика излиза, че когато някой има два паспорта може да гласува на две места и да определя политиките в две държави. Това е безсмислено, ами ако има три и повече паспорти? Следва да се ограничи гласуването от вън, само на българите работещи на държавна работа или с временни договори, т.е. хора които не са живели последната година в България да нямат право да гласуват. Справките в МВР, като от списъците се изключват директно загубилите право за гласуване. България е с намалено население, а депутатите си увеличават заплатите и увеличават администрацията. На базата на какво? Необходимо е съкращаване на държавните разходи, иначе няма да има живот и за тези които крадат от нея. Какво спечели България, от това че българите в чужбина гласуват? Нищо, напротив всяка година става все по-зле. Този, който управлява държавните финанси, следва да ги управлява така че да има положителни резултати в държавата, а не в собствения му джоб. Ако иска да е милионер, следва да се захване с бизнес, и то световен.
 • бомбата
  Отговор
  12 00:52  30.11.18
  Ти да видиш. Данчо -Ментата с тия очолца цяла демокрация от стаж парламента отърка,,,,че оракул го дава.......Мента, дървен господ знайш ли що е а?

Напиши коментар:


Публикувай