12 Декември, 2018 12:00, обновена 12 Декември, 2018 14:49 25 631 65

Само във ФАКТИ: Наложиха ни мониторинг по „Зелена карта“ на застраховките

  • зелена карта-
  • застраховки-
  • автомобили-
  • щети

Националното ни бюро е длъжно да внесе гаранция от близо 20 млн. евро до 31 март 2019 г.

Само във ФАКТИ: Наложиха ни мониторинг по „Зелена карта“ на застраховките - 1

България е поставена под мониторинг по „Зелена карта“ на автомобилните застраховки от тази седмица, заради влошаването на ликвидността и платежоспособността на сектора. Това съобщиха за ФАКТИ източници.

В сряда отправихме запитване към Асоциацията на българските застрахователи. Оттам ни отговориха да питаме Националното бюро за Зелена карта. От последната институция вече над 24 часа запазват мълчание.

Мониторингът е наложен на 1 декември. В писмо от Съвета на Бюрата, подписано от генералния секретар Грит Флоре, е изпратено на 7 декември. То е получено в България на 10 декември.

Санкцията е наложена от Съвета на бюрата "Зелена карта" заради неплащане на щети от катастрофи с български автомобили в чужбина. На този етап страната остава в гаранционната схема и проблемът няма да засегне водачите, които пътуват зад граница.

Националното бюро „Зелена карта“

трябва да внесе гаранция от 20 млн. евро до 31 март 2019 г.

Ситуацията на застрахователния пазар създава висок риск за негативно развитие (фалити) в кратко до средносрочен период. Националното ни бюро е длъжно да внесе гаранция във възможно най-кратки срокове, но не по-късно от 31 март 2019, както и да сключи презастрахователен договор. Чиято стойност се оценява на около 20 млн. евро.

Все още не е ясно дали тези нови мерки няма да доведат ново повишаване на цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Освен това Националното ни бюро трябва

да предоставя месечен отчет за напредъка по създаването на посочените по-горе финансови гаранции,

както и да продължи да предоставя месечните финансови отчети на Комитета за наблюдение и всяка друга информация, която Комитетът може да изисква междувременно, се посочва в писмото на Грит Флоре до българските му колеги.

Грит Флоре посочва, че решението за налагане на мониторинг на България е взето в интерес на системата „Зелена карта“ и на Национално бюро на българските автомобилни застрахователи. Оставаме на ваше разположение за евентуално сътрудничество, което може да ви бъде необходимо при изпълнение на решението, завършва Грит Флоре.

Няколко въпроса от Владислав Панев:

1. Застрахователният надзор няма избран ръководител от 4 месеца след оставката на Ралица Агайн, а Карина Караиванова заминава за Лондон от 1 март (месец преди изтичането на поставения срок). Две от петте ръководни места в КФН са вакантни и никой не се трогва. Имат ли акъл управляващите да оставят сектора без контрол точно в този момент, когато бомбата ще избухне в лицето ни?

2. Вярно ли е, че шефовете на КФН са заплашвани от поднадзорно лице с протести, компромати и какво ли не още, за да не си вършат работата.

3. Вярно ли е, че "едър застраховател" не е платил гаранция към международното бюро от 5 млн. евро и заради тях сега ще страда целият сектор?

4. И не е ли крайно време читавите компании в сектора (каквито са повечето) да помогнат за изчистване от гнилите ябълки, за да излезем от ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    72 8 Отговор
    Гражданската 200 бона вече без значение имаш или немаш кола аа и конфискация на всичко муапахахаха

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    137 3 Отговор

    До коментар #1 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Абе, щеше да е смешно, ако не беше тъжно! Това е показателно за хаосът в държавата ни! Никой, за нищо не се интересува, с изключение на собственото му благополучие!

    Коментиран от #20, #26, #27

  • 3 Хахаха

    152 4 Отговор
    Лев инс и Бул инс са дружествата, които дължат милиони евро за щети настъпили в чужбина.
    Там са застраховани почти всички международни превозвачи на товари и пътници.
    Сега се опитват цялата тежест да ни прехвърлят с тази система бонус-малус.
    Предвестника на бурята беше банкрута на Олимпик (не случайно ползвам този термин, защото е деяние наказуемо по НК).
    Оставката на Агаин - лице на мафията, а сега и на председателя на КФН идва да рече, че двете наистина са усетили, че ако не изпълнят поръчката на мафията, ще ги убият.
    Точно и затова подадоха оставки.
    Очаквам и останалите от КФН да подадат оставки.
    Менда Стоянова е взела едни пари от хора дето ако не изпълниш обещанието ..., но и тя вижда зор.
    За мен Менда е ходещ мъртвец но сама се натресе на мафията.

    Коментиран от #5, #12, #38

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Колю

    113 0 Отговор
    Фалити ще има защото хората просто няма с какво да ви платят и ще си хванат автобуса. Нали това искахте управляващи ? А застрахователите си мислят ,че всички са богаташи като тях и не намират "поносимата златна среда " . Грешно си мислят ,че с репресивните органи на държавата ще си напълнят джоба. Не ,господа мултимилионери и управляващи такива. Пари трябват и за храна ако не знаете и за топло и за какво ли не. Докарахте хората да невъзможност и от години вкарани в кредити и то не за апартаменти и коли , а за да преживеят зимата. Да Ви е... и колите и застраховките. Който може да Ви плаща. Га ядохте кифтетата не ривахте...

    Коментиран от #8

  • 7 Гнида

    117 1 Отговор
    Абсолютен хаос , в абдикирала от функциите си държава ! Политиците , вместо двигател за промени , са спирачен механизъм .... За това са протестите , с капитализъм , алчност и безхаберие не се ръководи народ ! Не го ли разбрахте ?
  • 8 Хахах

    88 1 Отговор

    До коментар #6 от "Колю":

    Точно !
    Застрахователите пропускат, че като ми вдигнат ГО до безобразие, аз ще спра да правя Каско.
    Но тогава, при удар... ремонтирам си колата за моя сметка, където пожелая и то качествен ремонт, и дело срещу застрахователя за заплащане на разходите. Готин адвокатски хонорар и така.
    Те си мислят, че събраните пари от ГО ще лапнат като печалба, а ма много са се излъгали.
    Освен това ГО стане ли над 400 лева, става интересна за големите акули в застраховането, дето нашите тука не са и Цаца пред тях.
  • 9 Хахах

    57 0 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    Ще ги поеме държавата, все пак е депутат, шеф на бюджетната комисия.
    Не искам да съм лош пророк, но ще има държавно погребение.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    43 17 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Лев инс и ДаллБогг бяха дружествата. Откакто въведоха зелената карта заваляха претенции от чужбина в евро и то в пъти повече отколкото е една претенция тук. Колкото и да подскачате и да псувате държавата, реалността е че имаме много евтина ГО. При румънците ГО е в пъти повече и те с подставени лица регистрират автомобилите си тук, после с българските рег. номера правят зулуми по Европа и щетите се налага да ги плаша БГ застрахователя. Има случаи чак от Италия се регистрират тук за евтиния. Отделно, "културните" западноевропейци ни правят схеми, за да плащаме много повече отколкото е една щета и т.н. Бил съм в зелена карта. Така че - има и друга страна на монетата. Лев инс и ДаллБогг се опитаха да се борят и да не плащат и това е резултата - мониторинг и парична гаранция. Сега батките ще трябва да плащат. А другите батки - Олимпик - прибраха парите и айде. Нищо ново.

    Коментиран от #19, #34

  • 13 Plovdiv

    83 9 Отговор
    Все си мислех, че след " другаря Жан" няма да има по- некадърно ръководство на държавата, но в момента за пореден път разбирам, че съм грешал!

    Коментиран от #15, #36

  • 14 Сатаната

    71 0 Отговор
    Колко премии си раздават тази година, за добре несвършената работа?
  • 15 Гост

    50 8 Отговор

    До коментар #13 от "Plovdiv":

    Грешал си. По времето на Костов къде си бил? Около тепетата ли са последните оцелели сдс-ари?
  • 16 Манивелата

    61 0 Отговор
    Докога ще търпим мутрите на Лев Инс и Бул Инс?!
  • 17 патриот

    50 0 Отговор
    комисии,агенции,асоциации всички са крадливи герберасти
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Миризлив Пор

    48 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Проблемите ги има и тук. Със това, че започнаха да плащат мизерни суми и да заплашват със съд който не му хареса обезщетението то тези които имаха възможност започнаха да търсят "правна помощ". Със времето дадени адвокатски кантори и асоциации "намериха на хляба мекото" и се специализираха в издирване на пострадали и тормоз на застрахователи. Всеки който са се отнесли с него като с парцал в някой лъскав офис с кеф подписва че нищо няма да получи само някой да отмъсти за неговото унижение. В един момент се оказа, че съда не си поплюва и кой не е завел дело срещу застраховател той не е спечелил, и така разходите по застраховки скочиха в пъти. Доста дълъг ще е периода да се научат, че ако плащат достойно, никой няма да се занимава с адвокати и дела от по няколко години а ще си взема парите и ще страда тихо. В този период някои от тях ще фалират поради сериозните разходи по делата.

    Коментиран от #21

  • 20 Bubbles

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    И никой не е отговорен...
  • 21 Гост

    22 0 Отговор

    До коментар #19 от "Миризлив Пор":

    Да де, но тук говорим за зелена карта - претенциите от чужбина. Там играта е малко по-друга. Според правилника на зелена карта - след някакъв срок за възражение срещу измама или нещо такова, се плаща. Нашите се опитаха да бавят и точат нещата и - мониторинг + гаранция.

    Коментиран от #25

  • 22 притеснен

    28 0 Отговор
    Почти е сигурно,че е политическо решение тези две компании които се цитират по долу от коментиращите да ги крепят на изкуствено дишане!Докога ... никой не може да прогнозира,но ситуацията е наистина взривоопасна за целия застрахователен пазар и оттам за цялата икономика.В едната компания от години,за да получиш обезщетение от 200 лв по ГО ти казват още в офиса им,че ще чакаш дълго и по добре да ги съдиш.В същото време доцента им винаги е първи в изказванията си по темата,като най компетентен,което за специалистите в бранша е смешно!
  • 23 Тодоров

    37 0 Отговор
    Застрахователният надзор от години е само лобист на бандитите и мутрите, станали застрахователи. Това се потвърди и лятото, при фалита на "Олимпик" - другите застрахователи имаха предварителна информация и увеличиха цената на полиците с около30% за невиновните, но принудени да се застраховат отново български водачи. Проблемите в сектора са много, но при тази застрахователна мафия няма как да се оправят!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    26 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Не си съвсем прав! Първо плащаш, а после задействаш процедура по възстановяване на парите, ако докажеш измамата в съда! Нашите застрахователи се опитаха да действат като в БГ, да отказват или бавят плащането поради подозрения /къде основателни, къде не толкова/ в измама, но това пред европейците не върви! И така се стигна до тук. А са основно тези компании /Лев Инс, Бул Инс и Даб Бог/, т.к. те имат най-голям пазарен дял в гражданската отговорност, съответно най-голям брой искове към тях. Другите компании и те не са цъфнали и вързали, но поради по-малкият брой искове се справят. А в чужбина исковете са огромни!

    Коментиран от #41

  • 26 Грую

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Разбираемо е. Ако се погледнеш отстрани ще видиш, че теб също те интересува само собственото ти благополучие. За тази цел обаче има един принцип, който се нарича "Морков и тояга" и той следва да се прилага просто - ако твоят интерес съвпада с обществения - морков - работи, ако не съвпада с обществения и работиш по въпроса - тояга. Само дето в България този принцип се прилага по правилото - "За едни т.е. нашите само моркови, а за другите само тоягата" , а когато морковите се наричат "еврофондове", а тоягите "демагогия", принципът се нарича "политика".

    Коментиран от #32

  • 27 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Само тиквата мисли за нас ка да ни умори сички възможно наи бърже
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 4413

    31 4 Отговор
    Алчните застрахователи вземат пари и за зелена карта на мотопед!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Луд

    38 3 Отговор
    Ааа вдигнете ли я пак ще има запалени застрахователни офиси, няма да ви плащаме цял живот масрафа
  • 32 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #26 от "Грую":

    Прав си! Приемам забележката!
  • 33 ЗАСТРАХОВКАТА

    29 1 Отговор
    Винаги, като стане на въпрос за застраховка,
    Менда-Малуса,Хонорис, Доктор, Кауза, Бул инската,Де-пу-тка от ГЕРБ,Пловдивски политически резил,и данъчна чума, ми изплуват, мигновено, едни рушвети .
    Това, сътворение на сбъркана туршия, от кисело зеле и"Мис Свят",
    ми напомня на същество ,което отдавна е продало съвестта си на дявола....
  • 34 Валери

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Само пропусна да добавиш колко добре се живее тук и, че тия фирми нямат нищо общо с ГЕРБ и лица свързани с ГЕРБ.

    Коментиран от #42

  • 35 Хахаха

    31 0 Отговор
    Между другото, собственика на Лев инс .. доцента, дето официално не е Октопод, преподава в ПУ Пловдив следната дисциплина:
    Икономика на престъплението..... Та той в таз дисциплина си е баш академик, но това е позор за ПУ, че има подобен преподавател
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хасан

    37 4 Отговор
    На мен Зелена карта не ми трябва. Нека тези със Зелените карти да си плащат допълнително. Така е редно, а не да набутват и нас за които чужбина е нещо недостижимо.
  • 38 Знаещ

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Нещо не си наясно но се опитваш да бълваше фалшиви новини.

    Коментиран от #39

  • 39 Хахаха

    17 0 Отговор

    До коментар #38 от "Знаещ":

    Мммдааа от написаното следва да ти вярвам, щото аргументи няма в поста!!! Цялата хава отива на несъстоятелност, но по-скоро към банкрут, за което се полагат годинки затвор.(ползването на застраховките, като прасе касичка, досущ като КТБ)
    ЕЦБ идва, като товарен влак … каквото и да реши Мента и дупетатите, истината при одитите на избраните банки и застрахователи ще лъснат … а тя е както едно цигане каза "КражБа бате и те т'ва е." Само че одита ще е публичен и няма как да се скриете. Отивайте при братя Бегали, щото Цацаров скоро ще бъде намагнитен, и зер ще трябва да спасява кожа, сланини и т.н., та ще ви даде курбан.
  • 40 choko

    12 0 Отговор
    даллбогг са едни от виновниците
  • 41 Миризлив Пор

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Навсякъде са се научили да плащат, защото съдебната им система работи и няма къде да бягаш и шикалкавиш като тук - дори и осъден можеш да плащаш колкото да покриваш лихвите и никой да не те закача. Ако не те мързи погледни как "лекуват" некоректни платци, "челен опит" от Варна "адвокат тормози Енерго-Про" (има гугъл за целта питай ще пусна линк) ако мислиш че той е "мозъка" на схемата със цесиите (разбиване на дълга на няколко по-малки) и хонорар за всяко парче по отделно жестоко се лъжеш, просто схемата е копирана от "упадъчния западен капитализъм". Просто с подобни абсолютно законни схеми исковете набъбват няколко пъти заради хонорари и за това "там" плащат на време а нашенци са се натресли сериозно в такива схеми. Лошото е, че слагат и адвокатските хонорари в плащанията а това си е чиста загуба на фирмата.
  • 42 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Валери":

    Нема такива фирми!?
  • 43 Зайко Байко многознайко

    28 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. Като почнете от преформатирането на външният ни дълг от юпитата на Мадридското цукало и стигнете до решенията на Тиквоций Едно за Южен поток. Сега се получи, както в поговорките: "Сетила се Мара да се побара" и " Късно е либе за китка". Докато в управлението седят родоотстъпници, така ще е. Нямам нищо против Премиера да има острови и къщи по света, ако народът ни живее добре, ненаситните гра
  • 44 Зайко Байко многознайко

    27 0 Отговор
    ненаситните грабещи довели ни до просешка тояга, не могат да разберат, че няма ли народ и те са обречени. Дядо ми Мъдрият заек казваше скедното:" Народът е, като стадо овце, стрижи, го, дои го , но му давай да яде, започнеш ли да го щавиш , ще останеш без стадо и си обречен на глад".
  • 45 Просто е ама не е за всеки

    24 0 Отговор
    Какво им пречи на застрахователите да направят отделна такса само за зелената карта, който иска , а ГО да си остане същата, без да се вдига . Защо всички не ползващи зелената карта трябва да плащат и за нея?

    Коментиран от #50

  • 46 РЕАЛИСТ

    29 2 Отговор
    БЪЛГАРИ ВРЕМЕ Е ДА ОБЛЕЧЕМ ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ

    Коментиран от #52

  • 47 ЪКИ

    17 4 Отговор
    Няяя са плашите. Всичките до един застрахователи са комунистиески отрочета. Някои имат и израелски дъх - ЛЕВ ИНС примерно. Но така или иначе са червени. И безкомпромисни като всички чеврени орепки. Хич ама хич не ги жалете. Драскайте по колите, да валят щетите, мамете ги , дерете ги. Шефчетата на застрахователите живеят по -охолно и от най-крадливите гереберасти.

    Коментиран от #49

  • 48 кака КУРнелия

    16 0 Отговор
    ГО трябва а е на човекът !!!!
    колата не е виновна кой как я управлява за да е тя обект на застраховане !
    кого съдят - пистолетът или стрелецът - същата работа !
  • 49 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #47 от "ЪКИ":

    Не ще да си много умен! Нали тези щети ще се плащат от джоба на всеки един от нас бе, умник! Застрахователя е лесен - не му излизат сметките, вдига цената и готово! Кой я плаща тази цена - ние! Всъщност и сега ние я плащаме...
  • 50 Гост

    6 10 Отговор

    До коментар #45 от "Просто е ама не е за всеки":

    Не става! Ако беше се информирал, нямаше да задаваш тъпи въпроси! Първо, такъв е законът - гражданската отговорност важи за всички страни членки на Международно бюро "Зелена карта" и не може да се начислява допълнителна сума за това! Второ, ако се приеме предложението ти, всеки едни автомобил ще подлежи на граничен контрол за валидна застраховка "гражданска отговорност" и по-конкретно "зелена карта". Ти представяш ли си какво ще стане по границите ни?! А всички се стремим към премахване на граничният контрол, поне в рамките на ЕС!
  • 51 GHOST 1

    16 1 Отговор
    TAKA ЩЕ БЪДЕ, СЛЕД КАТО ВИДИНСКИ, РУСЕНСКИ И ДОБРИЧКИ ЦИГАНИ ИМАТ ПО 200-300 КОЛИ С БГ ЗАСТРАХОВКА В РЪМЪНИЯ. НА КОГОТО ТРЯБВА НЕ МУ ДРЕМЕ, ЗАТОВА СЕГА ВСИЧКИ ЩЕ СТРАДАМЕ
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Махат

    11 1 Отговор
    Махат гражданската и няма проблеми с цената им. Така или иначе се вижда, че полза от нея няма - просто да я забранят )
  • 54 Чочо

    9 0 Отговор
    Сега гледаме втора серия как да увеличим застраховките първият епизод не се получава каква ли ще бъде трета серия.Кой да питаме Менда Стоянова ли
  • 55 Лазар

    13 0 Отговор
    Зелената карта педалите могат само да си я наврят в дивия,бедните хора не използват такива даже никога не са ходили в чужбина и плащат на тарикатите крадливи боклуци с химикали.

    Коментиран от #56

  • 56 дресиор на слонове

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "Лазар":

    по скоро за гастьрбаитерите дето ходят по често на почифка до остроя Тасос и лезбос до гьрция и после с ферибот до островите за сметка на данакоплатците
  • 57 никси

    8 1 Отговор
    в бьлгария има три вида категория хора, това са бачкури,чантури и клатикури. заьалост са последните две наи много секи изка да седи на бюро и да дава акьл.
  • 58 Ники

    11 0 Отговор
    Сигурен съм, че 70% от колите с ГО не карат в чужбина. Така, че на тях не им е нужна зелена карта и те не трябва да плащат по-скъпа ГО за да покриват загубите от зелената карта на тарикатите.
  • 59 иванов

    12 0 Отговор
    Моя комшия бай Пеню кара Москвич 408 четири фара.Защо му е бре джанъм залена тепия, като пенсияте му е 240 лева.И внучето му живеещо в Англия казало веднъж.Дядо да не е наказан че му дават толкова малко парички.Ще му давам от моите.... а мамо...
  • 60 Uflaf

    6 0 Отговор
    А , не се притеснявайте .Пишете си ама "Лудия " по-горе е прав .Само дето не знае ,че от преди 3 седмици почти застраховките тихичко са вдигнати с още 30 лв. От падането на Олимпик и таковането на хората почна с 30 и сега отново за Коледа. От 220 горе- долу гони 300 лв вече. Ха проверете си. Та паленето май е закъсняло и спешно.
  • 61 злобен

    11 0 Отговор
    Орлин Пенев и цялата крадлива клика, която е отговорна за състоянието незабавно да бъде освободен - отговорни са още Б. Михайлов, корумпираната Чонкова, надутият пуек от Дженерали и целия управителен съвет. Какво толкова им се кумят на Лев Инс и Дал Бог . Те са свършили компании, но Агаин прибираше подкупи за да си затваря очите , а не да ги затвори. Досега можеше да са ги приключили.
  • 62 vasik atanasova

    9 0 Отговор
    сега имало нов закон
    караш не караш колата
    плащаш си гражданската
    може и на трупчета да ти стои колата
    иначе от кат идвали и ти сваляли номерата
    това правителство ни разсипа

    Коментиран от #63

  • 63 Миризлив Пор

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "vasik atanasova":

    От доста време е това, по спомени 3 месеца ако нямаш ГО и ти се сваля колата от учет т.е. има номера НО "не е регистрирана по надлежния ред" т.е. номера и талони не важат. Големи бяха споровете след това ако си платиш ГО-то дали автоматично ти се връща регистрацията, честно казано не знам как се регистрира на ново. По тази точка много коли "отпаднаха от регистрите на КАТ".
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Като гост

    1 0 Отговор
    Аз имам четири коли, с една пътувам веднъж в годината в чужбина, може за трите останали ГО да ми е по-ниска ама не. Може зелената карта да се плаща само за определен период. По тоя начин ще стане неизгодно за румънци, гърци и дори италианци да карат на БГ номера. Не българите да плащат золумите на всички, от застрахователи до измамници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове