Last news in Fakti

26 Март, 2012 08:51 719 0

Преговарят за по-ниски цени за пътна поддръжка

  • апи-
  • пътна поддържа-
  • пътища
Преговарят за по-ниски цени за пътна поддръжка - 1
Снимка: БГНЕС

Поне 3 млн. лева са спестени от парите за зимно почистване, а около 700 000 лева до този момент са глобите, наложени на фирмите за несправяне с това им задължение. Цифрите съобщи регионалният министър Лиляна Павлова в сутрешния блок на БНТ.

Икономиите и глобите ще отидат за отстраняване на пораженията, зейнали по пътищата след стопяването на снега. Вече са закърпени най-тежките участъци с дупки по пътищата, допълни тя.

На над 800 километра от републиканската пътна мрежа предстои рехабилитация, изтъкна строителният министър. Тя бе безкомпромисна: при забавяне – договорът се прекратява, при лошо качество – глоби.

Предстои и анализ на цените, по които се включват договори с фирми за пътна поддръжка. Павлова е на мнение, че може да се намалят тарифите за озеленяване и почистване на табели, например.

Така от днес Агенция Пътна инфраструктура започва преговори с частните фирми за пътно поддържане, за понижаване на цените услугите. Решението дойде, след като в началото на месеца стана ясно, че за едни и същи услуги, в някои градове у нас, фирмите получават много повече пари, спрямо своите колеги.

Павлова отхвърли критиките на депутата от БСП Димчо Михалевски, според когото управляващите сключват договори на пътно поддържани на по-високи цени, тъй като сега икономическата ситуация е различна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА