16 Януари, 2019 10:27 1 365 12

Искат спешни мерки срещу педофилите в интернет

  • педофили-
  • интернет

Всяко пето дете се е срещало на живо с някого, с който се е запознало в интернет и рискът е огромен

Центърът за безопасен интернет ще поискат от парламентарната комисия на младежта и спорта спешни мерки срещу педофилите в интернет. Според изследване всяко пето дете се е срещало на живо с някого, с който се е запознало в интернет и рискът е огромен. Педофилите стават все по-активни в сайтовете.

Това заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Емануиел Георгиев от Центъра за безопасен интернет.

Той коментира, че е все по-трудно да бъдат убедени децата, че игрите навън са много по-забавни и безопасни за тях. Часовете, които прекарват онлайн, продължават да се увеличават, с което успоредно растат и рисковете.

"От една страна, имаме текстове в Наказателния кодекс, които приравняват споделянето и притежаването на детска порнография с участието в полови актове - симулирани или реални. Наказанието предвижда до 5 години затвор, което означава, че не влиза в категорията тежко престъпление. От там идва проблемът, че могат да бъдат изисквани трафични данни само на заподозрян в тежко престъпление", обясни Георгиев.

По думите му според Закона за защитата на личните данни всяка страна членка на ЕС може да избере минимална възраст за регистрация в социална мрежа без изрично родителско съгласие. Той смята, че ако тя е 14 години, много деца ще се регистрират с фалшива възраст и вдигането на границата няма да помогне.

"Най-важното е да подготвим децата за дигиталната среда, а не просто да ги ограничаваме. За съжаление тук родителите се чувстват неуверени. Интернет не трябва да го разбираме само в техническия аспект, това е социална среда. Онлайн тормозът е това, с което най-често се сблъскваме", коментира Георгиев.

Специалистът обясни, че според изследване всяко пето дете се е срещало на живо с някого, с който се е запознало в интернет и рискът е огромен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЛАДО КУЗОВ

    5 2 Отговор
    Ние, педофилите, си имаме и добра страна!Караме много внимателно около детските градини! Хи-Хи-Хи-Хи!
  • 2 Някой

    6 0 Отговор
    Ми то хубаво ама трябва да започнете от политиците, защото всеки депутат или общински съветник има за любовница буквално дете! Гнусна работа! И поради тая причина никакви мерки няма да се вземат, както не се вземат и срещу циганите поради същата обслужваща вота им причина!
  • 3 Хайл

    7 0 Отговор
    А за циганките дето раждат на 12-13 г що не казвате,не ли завършена педофилия малолетна да ражда,даже едната на 14 е с 2 циганета

    Коментиран от #4

  • 4 Drittes Reich

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хайл":

    Това е електората на БКП, и не е педофилия, щото е забременяла от колега на баща си, всичко е точно.
  • 5 а кво да праим с

    2 0 Отговор
    геронтофилите???
  • 6 Bubbles

    1 0 Отговор
    Тая тема е дълга колкото китайската стена, проблемите не идват само от законите, основния проблем са самите РОДИТЕЛИ защото не обръщат почти никакво внимание на децата си, освен когато трябва да ги глезят или евентуално да им креснат за нещо. Няма възпитание, няма важни разговори в които дете да се учи за нещата от живота, няма изграждане на ценостна система.
    От другата страна са все по-стряскащо слабоумните закони които задължават родители и учители единствено и само да глезят децата и забраняват всякаква физическа намеса. По въпроса хората още от време оно са казали - "Който жали тоягата не жали детето си!"
    Прибавяме и момента че учителя в училище и/или училище вече няма никакви права и по никакъв начин не бива уважаван от учениците си.
    Следващия момент който се наблюдава специално в България е 4-5 годишните дечица с телефони и таблети... Е ОТ КАДЯ НА КАДЯ?
    Аз лично съм виждал в софийското метро и то не един и два пъти първолаци с телефони за два бона... Е ли това нормално?
    Като изключим цената, предоставянето на устройство даващо достъп до интернет и кочината фейсбук и останалите нему подобни сварталища на всякаква сган при това всички знаем че това се прави с цел просто детето да мирува за да може мама да си гледа сериала на спокойствие а тате да си пие ракията, което означава липса на всякакъв контрол за действията на детето в интернет...
    После идва медийното влияние, мама и/или тате зяпа Бай брадър, там простак до простака, секс, алкохол, всевъ

    Коментиран от #7

  • 7 Bubbles

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bubbles":

    После идва медийното влияние, мама и/или тате зяпа Бай брадър, там простак до простака, секс, алкохол, всевъзможни просташки излияния, в новините се говори само за пари, далавери, убойства, изнасилвания, измами и всякакви други отвратителни дейности които се споменават единствено и само с цел да се привлича вниманието зрителя и ДА може да не ви се вярва но детето попива и от това, после певици и певци се гологъзят и пеят за секс, пари, дрога и други подобни, и тук не става дума само за чалгата която много българи твърдят че мразят, а и в останалите стилове, ще дам пример с пубер "зведЪта" Майли Сайръс или както там се пише, май няма смисъл да разтягам локуми за нейните поведение и творчество а и не само за нейните.
    Добавяме и всичката плява и простотия която се лее от ютуб който е все по предпочитано място от подрастващите.
    За порното в интернет не искам и да споменавам,но май всички добре знаем че то е буквално навсякъде.
    После и самите деца си влияят едно на друго в училище или навън(доколкото ходят навън де) и така получаваме едно разюздено невъзпитано 8-10 годишно хлапе което е свикнало за всичко да му се угажда и всички да му се кланят, подръжаващо на културни дейци като Сузанита и Жана Бердерхов или както там се казва тая друсалка, сътветно резултата е разголени облечени като магистрали 10-12 годишни пикли, същите пишлегари но от мъжки пол мъкнещи се с бири и/или твърд алкохол в себеси и цигарка в ръка и сайтове тип перископ пълни със стаи с 10-12

    Коментиран от #8

  • 8 Bubbles

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Bubbles":

    После и самите деца си влияят едно на друго в училище или навън(доколкото ходят навън де) и така получаваме едно разюздено невъзпитано 8-10 годишно хлапе което е свикнало за всичко да му се угажда и всички да му се кланят, подръжаващо на културни дейци като Сузанита и Жана Бердерхов или както там се казва тая друсалка, сътветно резултата е разголени облечени като магистрали 10-12 годишни пикли, същите пишлегари но от мъжки пол мъкнещи се с бири и/или твърд алкохол в себеси и цигарка в ръка и сайтове тип перископ пълни със стаи с 10-12-15 годишни пикли които сами си администрират собствени ПОРНО чат стаи.
    Тъй че тоя от "БЕЗОПАСНИЯ ИНТЕРНЕТ" да вземе да лобира за затягане на възпитанието на децата, защото само когато те самите си знаят рисковете, както и че ако не спазват правилата ще с носят последствията, само тогава ще има резултат в тая борба, иначе тия гадове педитата могат да се крият по всякакви начини, пък те да ходят да ги търсят.

    Коментиран от #10

  • 9 Димов

    0 0 Отговор
    А срещу педофилите в циганските родове? Или пак ще правим нещата поетапно?
  • 10 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Bubbles":

    Пропусна влиянието на интегрираните циганета, над българчетата, в училище. Онова има морални представи, изградени на факта, че майка му го е заченала още преди да й дойде за пръв път. И че там жената се ползва за онождане от всички в рода, като пешкир. Който мине - забърсва.

    Коментиран от #12

  • 11 Димов

    1 0 Отговор
    Ако родителите не ги мързеше да играят с децата си..... Ако не им купуваха/даваха/тикаха смартфони и лаптопи, за да ги отменят в задълженията им, тоя център за безопасен интернет нямаше да ни трябва. Нито пък измишльотините им. Родители! Играйте с децата си! Няма нищо по-хубаво от това. Един ден, много скоро, ще порастнат, и ще сте изтървали шанса да сте родители.
  • 12 Bubbles

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Димов":

    Така е, има още много, но фермана щеше да стане безкраен.
    Не случайно казах че темата е дълга колкото китайската стена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове