Last news in Fakti

30 Януари, 2019 15:29 1 844 7

Имиграционният министър на Дания посети ГКПП "Капитан Андреево"

  • младен маринов-
  • ингер стьойберг-
  • капитан андреево-
  • граница

Ингер Стьойберг е впечатлена, от работата на България по опазването на външната граница на ЕС

Имиграционният министър на Дания посети ГКПП "Капитан Андреево" - 1
Снимка: МВР

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на имиграцията и интеграцията на Кралство Дания - Ингер Стьойберг, посетиха ГКПП "Капитан Андреево". Българският вътрешен министър запозна колегата си с мерките, които България предприема за охрана на външната граница на ЕС. Те бяха придружени от директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков.

„Управлението на миграционните процеси е много важно за сигурността на цяла Европа. Нашата цел е да покажем на партньорите от ЕС, че гледаме сериозно на задачата, която България има и охранява надеждно външната граница на ЕС“, подчерта вътрешният министър Маринов, цитиран от пресцентъра на МВР. В този смисъл той отправи благодарност за подкрепата на Дания за присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство.

На терен датската делегация се запозна с всички технически и възпрепятстващи съоръжения, част от тях изградени с помощ, отпусната от Европейската комисия. В реално време бе демонстрирано как взаимодействат служители и представители на министерствата на Гърция, Турция и България.

„Тристранният център, който действа на ГКПП "Капитан Андреево" е добър модел за работа, който дава реални резултати при противодействие не само на миграцията, но и в борбата с контрабандата и трансграничната престъпност“, отбеляза министър Маринов и отчете: Към момента отбелязваме ниско ниво на миграционен натиск и това е благодарение както на работата на българските институции, така и на добрата ни комуникация с турските и гръцките ни колеги.

По отношение на инженерното съоръжение, изградено на голяма територия в различни по трудност райони, Младен Маринов посочи, че към момента цялото съоръжение е в изправност.

"При установяване на нарушени участъци по различни, независещи от нас причини, незабавно биват подавани сигнали до областните управители, които имат ангажимент по поддръжката му. А до отстраняването на проблема, охраната се усилва с технически средства и физическо присъствие, така че да не се допусне слабост в цялата система. Видеонаблюдението работи и в момента се надгражда последния модул за сензорното обезпечаване", допълни вътрешният министър на България.

Министърът на имиграцията и интеграцията на Кралство Дания Ингер Стьойберг подчерта огромната работа, която върши страната ни в полза на Европа:

"Като страна на първа линия, България поема задачи, за да гарантира сигурността на външна граница на ЕС. Моето впечатление е, че работата върви много добре, извършва се по много професионален и ефективен начин". По думите ѝ, осигурено е надеждно оборудване, гарантирано е и много добро сътрудничество с останалите страни и с Фронтекс.

В рамките на визитата в България датската делегация посети ГД „Гранична полиция“ и се запозна с дейността на главната дирекция. На терен гостите направиха преглед на ситуацията по българо-турската граница и посетиха Тристранния контактен център "Капитан Андреево". Страните обмениха виждания по отношение на общото европейско решение за миграцията, обсъдени бяха и теми, свързани с укрепването и разширяването на Европейската агенция за гранична и брегова охрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    13 3 Отговор
    А дупките в " стобора " на огне-борецо що не и показаха ? :)
  • 2 onq s konq

    6 4 Отговор
    Идват тука,хвалят ни,бат Бойко ги тупа по рамото/и те него/,но като се приберат-България е "най-корумпираната","тя и най-бедната в ЕС и още и още...А КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН?"Ще почакате още малко,толкова сте чакали..."Ама ИЗЧАКА НИ СЕ ЧАКАНЕТО БЕ ЕЕЕЙ!"Споко де,хубавите работи бавно стават.А като влезете някой прекрасен ден,ще получите и БОНУС Записване в книгата на Гинес за най-дълго чакала страна!"Ееее...ЩОМ Е ТЪЙ,ЩЕ ЧАКАМЕ-ама С ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сноу

    8 1 Отговор
    Че къв го чепка Ингито чак на границата ...Да и натоварват самолета с чалми и бурки ,ако нещо не достига допълват на Столипиново и ..по живо по здраво..
  • 5 Справедлив

    1 0 Отговор
    По добре да питат как да направят бг. като Дания.
  • 6 реално

    4 0 Отговор
    реално всяка една себеуважаваща се фирма, която има какво да пази, има много по-надеждна ограда, отколкото са тия смешни телове по границата ни ...
  • 7 Айсик

    1 0 Отговор
    Мога да и се изпразня на челото. Никой не я пита дали е доволна или не. Много знае тя. Да иде 3 км по встрани от КППто да види европа какъв кенеф е всеки си преминава като в Шенген по зелената граница с турция
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове