Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 10:51 2 959 33

Работници от Мездра живеят с 14 стотинки на ден

  • работници-
  • мездра-
  • заплати

Пореден месец в ръцете на тези хора са само фишовете им за заплати, а парите ги няма

Да живееш с 14 стотинки на ден. Да се срамуваш, че си изпросил 1 лев за автобуса, за да отидеш на работа и да не знаеш с какви пари ще се върнеш у дома. Звучи като измислен сюжет на филм, но за съжаление е реалност. Така живеят хора от Северозападна България вече месеци наред. И дори не знаят кое е по-лошото - да работиш без пари или фирмата да фалира.

Пореден месец в ръцете на тези хора са само фишовете им за заплати, а парите ги няма.

Оказа се, че работа има само за ден-два. Няма поръчки и пазари, но най-зле са хората. "Токът не мога да си платя. Имам 40 години трудов стаж. Не мога да живея без ток, защото имам внуче на два месеца", заяви работникът Тодор Динов, цитиран от Нова телевизия.

На част от работниците им се налага да взимат пари назаем, за да стигнат до работното си място.

Много пъти съм се молил за 1 лев, за да дойда на работа. И от колегите съм взимал, за да се прибера, сподели работникът Цветко Чолаков.

Най-големият страх на хората обаче е това, че предприятието ще спре да работи. От ръководството уверяват, че хората няма да останат без заработеното. Нови планове и бъдещи поръчки пък ще спасяват фирмата.

Това са поредните машинации. Отгоре казват, че отпускат пари, от тук казват, че не ги получават, каза още работникът Николай Георгиев.

Така и днес тези хора остават с 14 стотинки в ръката или 1 лев назаем. В праха и мизерията, без пари, ток и храна. И в очакване дори, без да знаят добро ли иде, или зло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшко

    44 3 Отговор
    Егати "държавата"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Браво

    41 5 Отговор
    Ето такива работници им трябват на робовладелците от КРИБ! 14 стотинки е напълно приемлив надник.

    Коментиран от #20

  • 4 Владимир Владимиров от София

    38 5 Отговор
    Скапана държава.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Националист

    41 5 Отговор
    Важното е Русофобията да върви и гербарите да ги тупат по рамото, че са отлични лакеи на запада.
    Трябва да се излиза на площада и да я махаме тая глутница от мастии.
  • 7 123

    17 11 Отговор
    Сасма е тази статия? Провокация или истина? Коя е фирмата? Какви са тези общи приказки, сигурно са верни, но няма конкретика! Що за писания....
  • 8 568

    37 3 Отговор
    Тикво, къде е икономическия ти растеж, бе?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 вес

    27 5 Отговор
    11 години след влизането ни в ЕС, с 7 евроцента на ден.
    Останаха ли още илюзии за "по-добрия ни живот" в прекрасния либерален Европейски съюз? Толкова е прекрасен живота в него, че хората масово се самозапалват, така - от радост!
  • 11 onq s konq

    14 20 Отговор
    Не е виновен който яде баницата, а който му я дава. След като тези нещастни хора си продават труда за 14 ст. значи само те са си виновни.

    Коментиран от #26

  • 12 Гербофоб

    25 1 Отговор
    Ааа,не е така!Според тиквата всичко цъфти и вързва!
  • 13 вес

    23 1 Отговор

    До коментар #9 от "Соросоид":

    Соросоидната плака няма как да знае, какъв е живота на обикновенните българи в северозапада, как няма работа и как стоиш и на най-скапаната, когато си над 50, защото няма друга. Соросоидната плака добре обгрижва циганите и затова постоянно ни дава за пример тях, как предпочитат да живеят на помощи вместо да работят. Самата соросоидна плака е добре обгрижвана и вече си е повярвала, че е някаква висша класа, която може назидателно да говори на нисшите.

    Коментиран от #23

  • 14 Алехандро

    15 1 Отговор
    Спокойно депутатите имат 7000лв на месец но все някога ще отговарят пред народа си!!!
  • 15 Бля Бля

    23 2 Отговор
    Къде са Сидеров, Каракачанов, Симеонов, Джамбазки... и вси патриоти, народни избраници, няма ли кой да защити българите в България
  • 16 Donald J. Trump

    3 1 Отговор
    Лало комика БСП Пирдоп тотален идиот депутат
  • 17 Фатих Мехмед

    10 4 Отговор
    При Ердоган такива филми няма хахахах само при българското робство е така
  • 18 ДЕМОНкрация!!!

    18 1 Отговор
    Капитализъм!!! Бизнеса попадна в ръцете на Ганьовци с примитивни познания и умения, но с професионална наглост и лакомия!!! Докато държавата не почне да изземва бизнеси за такива злоупотреби, дотогова нищо няма да се оправи. Трябвя масово изземване на бизнеси и тяхната разпродажба на истински можещи българи или чужденци!!!
  • 19 Нормално!!!

    18 0 Отговор
    В тази системата едни си купуват Бугати Широн за 5 милиона, понеже са им ниски данъците и заплатите , които дават, апък други се чудят хляб ли да си купят или кренвирш, защото нямат пари за двете!!! Много е унизително, че масово работниците влагат знания и труд, а взимат стотинки, докато шефовете влагат само пари придобити по неясен начин, но софрата е само за тях!!! В един нормален свят минимум 70% от печалбите ще отиват за заплати и данъци, а не в джоба на бизнесмена. Да си бизнесмен е много по-лесно от това да си строителен работник, инженер, художник, сценарист, режисьор, разследващ журналист, следовател, съдия и така нататък. Бизнесмените влагат най-малко труд и акъл, но взимат най-голямата печалба!!! Изключително несправедлива е сегашната система!!!
  • 20 До 3

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    За тия от КРИБ 14 стотинки дневен надник пак е много!!! Те искат ти да им плащаш, че бачкаш. Само като видиш ге*йската зализана мутра на вожда на организацията ти става ясно, че не са стока
  • 21 Реалист1

    8 1 Отговор
    Скоро четох, че Враца е с най-висока средна заплата след София град. Което ме учуди. Сега това. Поне пишете коя е фирмата за да не ходят хората там
  • 22 Андрешко

    5 2 Отговор
    сега като купим самолетите може да остане някой лев и за тях.
  • 23 Уркс

    4 11 Отговор

    До коментар #13 от "вес":

    Ако не вземате постоянно циганите в устите си, бъдете сигурни, че ще живеете по - добре. научете се да живеете с мисълта, че има и други етноси. Не бъдете расисти. И най - важното спомнете си, че на всеки един от нас пра - пра..... дедите ни са тръгнали от Африка

    Коментиран от #27

  • 24 стоян

    7 0 Отговор
    Така е другари комуняги =90 % от собствениците на бившите държавни заводи са от вашата партия, бивши комсомолски секретари =пълни некадърници, и всички живеят в София и ръководят по телефона разпродажбите
  • 25 анонимен

    7 2 Отговор
    ЧЕСТИТ ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ! Дебилистан е след гамбия. див народ слаба държава..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Белчо

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Уркс":

    Ти колко данъци плати ,тази година?

    Коментиран от #28

  • 28 Уркс

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Белчо":

    Живея на Сейшелските острови, не плащаме данъци
  • 29 Бай Благой

    8 0 Отговор
    Марче!! Напиши кое е предприятието...кои са собствениците...Егати "статията".
  • 30 Васил

    5 0 Отговор
    АААА диктатора от Банкя каза че робите във България взимат средно 1500 лева
  • 31 Националист

    4 0 Отговор
    Защо Борисов и Герб са все още на власт?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Joe Black

    0 0 Отговор
    Държавата това са ХОРАТА!!!!!!!! стига с тая скапана държава! Има само едно скапано нещо в нея, примирените, обезверени заспали хора които търпят малоумни пожарникари и учители по физкултура да ги крадат и продават за стотинки! Манипулират изборите правят си някакви театри там да си мислим, че им пука! Медиите са послушно кученце което им служи вярно в борбата с разума български! Ще се обърне палачинката, ама и трябва малко помощ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове