Last news in Fakti

11 Март, 2019 10:10 3 604 41

Живущи на "Графа": Не ремонт, а безобразие

  • графа-
  • ремонт

Темата за смяната на името на улицата също стана повод за бурни реакции

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" не спира да дава поводи на гражданите за оплаквания. Първо бяха ограничителите по трасетата на трамваите, които разбуниха духовете. После криво наредените плочки, стърчащи кабели и тръби.

Преди дни група младежи порицаха ремонтната дейност на улицата, като разпънаха плажни чадъри и шезлонги до голяма купчина с пясък. Темата за смяната на името на улицата също стана повод за бурни реакции.

,,Беше обявено обществено обсъждане на проекта. Зададох въпроса на какъв етап е инвестиционният процес. Главният архитект Здравко Здравков отговори, че е влязло разрешение за строеж. За какво обсъждане говорим, щом вече има решение? На 7-ми май започна безобразието, а не ремонтът'', обясни един от живущите в района Петър Ненов.

,,Цял живот се занимавам със строителство. Не съм виждал по-голямо строително безобразие. Няма такова нещо като пешеходна зона с трамваи. Къде са тротоарите? Отводняването също е огромен проблем. Главният архитект явно не е ходил по "Графа" по време на дъжд. Минават кабели под бетона, които за да се сменят трябва всичко да се изкърти'', допълни още Ненов.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR друг от потърпевшите от ремонта на "Графа" изтъкна, че строителите не работят. Според него работниците идват късно, почват да си пият кафетата на слънце и да си гледат телефоните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    20 35 Отговор
    наду ми се главата от тоя скама граф еми ходете си по родните места бе шопи никой не ви е карал насила да ходите в големиу град да ставате граждане... фъстъкова увъртя дебели схеми с тоя ремонт а вие оревахте света че нещо си не било по ваш вкус

    Коментиран от #4, #7, #12

  • 2 Смотан

    18 1 Отговор
    Красота е да неземна. Това се нарича да нямаш акъл.
  • 3 ГЕРБ

    33 1 Отговор
    Градим България, видими резултати!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 иорданка фандъкова

    29 4 Отговор
    Нищо му нема на ремонта, идеален е, по някое време ще направим още един и това е, кво ревете, балъци... и да гласувате пак за мен))
  • 6 аврамъ бакалинъ

    24 1 Отговор
    Нали усвоиха парите а че на нищо не прилича и е особено некачествено направено ...сега още пари ще заминат и не знам защо никой не контролира ижедневно ,,трудъ,, на тези баш-майстори а чак след това се появяват и уж глобяват а то се получава от единея джоб в другия.!!! Такова чудо преди 70-90г. не би могло да се случи хем тогава не са имали кой знае каква техника но каквото са правели 100г. не е мръднало но тогава не са усвоявали еврофондове и който не е правил нещата както трябва просто са го уволнявали и т.н. Жалко за хубавия и централен булевард но явно щом вече за нищо не ставаме то струва ми се ще излезе по евтино да докарат майстори от чужбина които ще го свършат и хубаво и качествено както нашите предишни майстори и ще остане за дълги години красиво и приятно за гледане и разхождане а не скъп отврат от който само нерви се образуват и отчаяние че ужасната пошлост край няма у нас да го ева..!!! И ми иде да запея ,,НЕМАМ НЕРВИ!!!,, и да избягам далеко от този ,,земен рай,, както се пее в химна но май рая нещо хич го нама особенно последните 70-80г. знаеме защо..!!! А който не знае явно му е кеф в това блато от гадост и т.н. и се радва на ,,международното положение, както имаше такъв виц.
  • 7 Гост

    18 11 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Типичния селянин, който си вярва, че щом той е дошъл на Софията от село, значи всички тук сме така. За твое голямо селско съжаление повечето от живущите в центъра са си родом от София и тук са израстнали и техните родители. И са ходили по "графа" докато твоите родители са те учили в тънкостите на ползване на страници от вестник работническо дело за поддържане на лична хигиена в спомагателната постройка - външната тоалетна към родната ти кирпичена къща.

    Коментиран от #11

  • 8 Следствие

    13 0 Отговор
    След като не ходите да гласувате, защо се оплаквате ..
  • 9 Ацо

    16 2 Отговор
    Моите съболезнования към аристократите в центъра ама никога не бих живял на ,Графа, Това е наказание! Или продавам или давам под наем и се изнасям на по тихо и спокойно място!
  • 10 Аз ,Врчанката

    12 0 Отговор
    Софиянци, като гледам от снимката,,Графа,, не е чак толкова зле. Елате във Враца и се разходете из центъра на града. Трябва да ви кажа, че мисията е почти невъзможна! Центърът ни в момента е заприличал на лунен пейзаж,а вие по ,,Графа,, поне можете да вървите.🏃🏃🏃
  • 11 Брей!

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    А, стьига, ве.....
  • 12 бял

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Селянин от герп,събирай си бохчата и заминавай ,ако не беше се дотътрил от дълбок прованс,щеше да разбереш защо хората ,родени в София негодуват.

    Коментиран от #13, #41

  • 13 ГЕРБ

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "бял":

    Как да се върне на село? Собствените му съселяни са го изгонили от селото щото е мързелив и некадърен!
  • 14 избори до дупка

    8 0 Отговор
    Маде ин ГЕРБ !
  • 15 Ники

    6 2 Отговор
    Много е просто ... печелят ... фирми дето .. не знят как се правят нещата .. с опит 0 ... ... всичко е сиво и грозно със скапани павета от долу .. най евтини материали ... и като цяло не добра концепция ... Не е замесено цялото правителство е един ремонт ... просто понякога хората са некомпетентни .. и 1 недобросувестен на ключова позиция и това е резултата ...
  • 16 Фантомасс

    5 1 Отговор
    И това ли е част от ГАРАНТИРАНОТО ОТ ГЕРБ ? К
  • 17 Тъпанари

    9 0 Отговор
    Толкова зле откраднти пари...Такива аматьори не съм виждал...Срам и позор...
  • 18 Гражданинът

    16 0 Отговор
    Графа е нагледна илюстрация на ремонтите с обществени поръчки през последните години. Целта е да се вземат парите от резултата никой не се интересува, дори и потърпевшите граждани. За да си усвоят парите, близки до властта фирми подлудиха хората с бързи и некачествени ремонти в нормалните държави такива ремонти издържат по 50 години тук за 5 г. се разбиват по три пъти улиците на никой не му прави впечатление. Назначена е огромна маса чиновници и администрация, но никой не се интересува от резултата няма и кой да им потърси отговорност. За гражданите остава само да се борят със шума неудобствата и да лапат прахоляка.

    Коментиран от #21

  • 19 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 0 Отговор
    Ето ви новото време дето цирикахте 45 години стигат сдс времето е наше е на ви го😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 О.Р.

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гражданинът":

    И да плащат масрафа.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Абсурдистан

    5 0 Отговор
    Вече нищо не прави впечатление.Пожелевам ви пак да гласувате за ГЕРБ защо вие си ги избирата.За това цените в магазините са с 25% по- високи от тези в Западна Европа,затова плащате винетки без да има пътища и прочие на вас ви харесва ,дъно по заплащане,но всичко е точно това ви харесва
  • 24 FOW

    2 1 Отговор
    "СОФИЯНЦИ" пак гласувайте за ГЕРБ, то си ви е вродено малоумието, да стоите под газов облак дим
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Цецо

    2 0 Отговор
    Ремонтът на Графа е върха на айсберга, наречен "Периодични ремонти в София" - легално средство за ежегодно "усвояване" на голяма част от общинския бюджет!!! Докога ще продължава тази порочна практика???
  • 27 Минута

    2 0 Отговор
    Няма по-лицемерно нещо отколкото да ги крадят парите и ти да не може даже да ползваш това, за което да ги крадат... в това отношение ЕС задмина отдавна лошите практики от СССР... то бива лицемерие и пошлост във всяка една поръчка и винаги всичко се правило в името на народа !
  • 28 Софиянчето

    4 2 Отговор
    Некога като дойдехте в София не стъпвахте по релсите дане ви удари тока и знаехте само Цум,а са големи инжинери станахте
  • 29 Софянец

    3 0 Отговор
    Така е , некои забравиха кога пикаеха зад плета
  • 30 Танчето

    0 1 Отговор
    Точно така Данчето знае какво да прави така ,че ремонта е супер вчера минавах от там .. просто много лъжливи медии май взе да има.
  • 31 Аполистис

    0 1 Отговор
    И според мен ремонта на Графа се е получил добре то след толкова много мърморене, унижение на Джи Пи Груп ... без думи добре, че са една от най - търсените фирми и от малкото който работят качествено ..Апо
  • 32 Алекси

    0 1 Отговор
    Маде ин Герб ама добре ,че бяха Герб да ви направят графа и много други неща в столицата ... Така ,че ценете хората който го правят !
  • 33 Бунчо

    0 0 Отговор
    Едва ли са го казали живущите... Тва е платено заглавие от БСП... не на нас тия
  • 34 Рачето

    0 1 Отговор
    Тия живущите да не мрънкят особено много .... защото БСП им дава пари, за да си казват мненийцето
  • 35 Арни

    0 1 Отговор
    Аман от мрънкалници! Какво искат тия бре?! Някакви бабички и дядовци, които взимат пари от комунистите
  • 36 Дебелия

    0 0 Отговор
    Безобразие, ама после ви е хубавко, нали? Айде се стегнете, моля ви се .... това е простотията българска
  • 37 Корни

    0 1 Отговор
    Българинът е такъв човек - ем иска да му е хубаво, ем иска никой да не ремонтира, а с вълшебна пръчка всичко да се получи. Е нема как да стане това нещо
  • 38 Хиенко

    0 1 Отговор
    Аман от българщина! Стига мрънкали бе, не ви ли писна?! Това е несериозно просто!
  • 39 Джорджев

    0 1 Отговор
    Мрънкалници бол! Трябват ни сериозни жители, а не такива, които лапат комунистическите кинти, за да реват!
  • 40 партия любима

    0 0 Отговор
    За ремонта или добро или нищо-като за умрял
  • 41 Андреас Кьопке

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "бял":

    Няма да коментирам традиционно липсващите на повечето коментатори дълбочина на мисълта, изказ, полуграмотността, бликаща от фекалните ями, наречени коментари. Само ще вметна няколко думи за София и нейните "кореняци".
    https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/sofiia-stava-stolica-s-11-694-zhiteli-2-uchilishta-i-10-hana-6009004
    Според статията, жителите на София през 1879 година, когато градът става столица на България, са около 20 хил. души, като почти 10 хил. са дошли от някъде другаде. Искаш да ми кажеш, че ще представиш доказателства за древния си произход измежду останалите 10 хил. истински кореняци софиянци? Защото си мисля, че си селяндур от дълбокия прованс, но дошъл в София не миналата година, ами мама и тате пристигнали в София да работят, направили тебе и ти сега си мислиш, че си "кореняк" откъм гражданята! Къде е разликата с пристигналите 20 години по-късно? А, вече немаш опинци... Ясно! Цяла България ви се смееше едно време, че софиянци си отивали "на село"...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове