Last news in Fakti

22 Март, 2019 08:53 4 969 45

И Нинови взели тънко апартамент

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • апартамент-
  • жилище

Лидерът на БСП броила 21 514 лв. жилище от 90 кв. м. в „Овча купел“

И Нинови взели тънко апартамент - 1

Скандалът с новия апартамент на председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отново прехвърли обществения фокус върху имотните сделки на политическия ни елит. Прокуратурата образува проверка по сигнал за закупуване на имотът под средната му пазарна цена. Оказва се обаче, че евтините апартаменти са отдавнашна слабост на българските политици. Това показва проверка в имотните декларации на висшия партиен ешалон на политическите сили от 44-тото Народно събрание.

Така например председателят на БСП Корнелия Нинова е успяла да закупи апартамент от близо 90 квадрата на столичната улица „Боряна“ в квартал "Овча Купел" на цена от 241 лева на квадратен метър. Общата цена, която Нинова и съпругът ѝ Митко са платили е 21 514 лева според имотната декларация на лидерът социалистите. Покупката е извършена през 2004 г., по времето когато Нинова все още е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Според официалната статистика на НСИ за 2004 г. средната цена на имотите в София през годината е била 1095 лв. или четири пъти по-висока от платената от Корнелия Нинова.

През 2004 г. друг червен депутат – Валери Жаблянов, се сдобива с апартамент с квадратура от 96 квадрата. Обявената в имотната му декларация цена на придобиване е точно 31 000 лева или 322 лева на квадрат. Цената е малко по-висока от тази на Нинова, но все пак близо четири пъти по ниска от средната за София. Жаблянов също така е собственик на луксозна къща със застроена площ от 300 квадратни метра в столичния квартал Драгалевци, придобита през 2013 г. на стойност 360 000 лв.

Не по-малка е разликата между средната пазарна цена на имотите в София и апартаментът на друг виден социалист – депутатът Жельо Бойчев. През 2006 г. Жельо и съпругата му Зорница придобиват апартамент с внушителна квадратура от 175 квадрата. Цената, която семейство Бойчеви плаща е 57 100 лева или цена от 326 лева на квадратен метър. Отново по данни на НСИ за първото тримесечие на 2006 г. средната цена на квадратен метър в София е била 1313 или четири пъти по-ниска цена.

На по-ниска от средната пазарна цена е придобила апартамент в София и депутатът от ДПС Нигяр Джафер. През 2003 г. тя е закупила апартамент от 107 квадрата на цена от 65 000 лева. Сметката показва, че цената на квадрат е 607 лева. По данни на НСИ средната цена на квадрат за апартамент в София е била около 850 лева, показа справка на телевизия "Европа".

От необичайно ниски цени на имотите в София се е възползвал и депутатът от Патриотичния фронт Борис Ячев. Той е закупил апартамент от 50 квадратни метра в София през 2009 г. за 37 500 лева. Сметката показва, че имотът е придобит за 750 лева на квадрат. По данните на НСИ средната цена на апартаментите в София през четвъртото тримесечие на 2009 г. е била 1585 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП

    57 43 Отговор
    Споко от ГЕРБ по- големи крадци няма !

    Коментиран от #10, #39

  • 2 Batushka

    42 20 Отговор
    Глупости ,герберастите правят димна завеса....как Нинова тогава може да влияе на някого за нещо ...това е както всяка сделка в нотариалния акт едно реално друго ....български масови практики...
  • 3 ПЕЕВ

    41 36 Отговор
    ОТ КОМУНИСТИТЕ ПО МРЪСНИ ХОРА НЯМА.

    Коментиран от #16

  • 4 Знаем

    36 15 Отговор
    Нинова 1 апартамент за 20.000 лв
    А Цветанов 1 мезонет за 900.000 лв кой е по по най ...

    Коментиран от #17

  • 5 Народа

    26 3 Отговор
    Ем крадат ем не им се дават. това са те политическата мафия.а вие чакайте закони от алчните плиткоумници.нагли.нагли май само с тояга можем да ги изметем
  • 6 НЕРДЕ ЯМБУЛ НЕРДЕ СТАМБУЛ

    35 16 Отговор
    .............ГОЛЕМО "РАЗКРИТИЕ" НЕМА ЩО ..........., В ОВЧА КУПЕЛ , .ГЕРБЕРСКО СТЕНЕНЕ !!!!!
  • 7 Рто

    22 4 Отговор
    Всичките са един дол дренки!!!
  • 8 Гост

    26 25 Отговор
    То остави апартаментите,ами за Техноимпекс да разкажат малко! Ами на Ленчето далаверите с филмите и банките??
  • 9 бббббб

    39 11 Отговор
    Тогава не е била във властта и нищо не е зависило от нея.И ,ако е било престъпление защо до сега борците за правда ГРОБ през последните 10 години нищо не направиха?!?!?
  • 10 $$$$

    18 22 Отговор

    До коментар #1 от "БСП":

    С това ли ще се успокояваш???заслепено комунистическо отроче,всички са еднакви,просто времената са различни

    Коментиран от #22

  • 11 Полага им се

    21 21 Отговор
    Импексова и Елена
    Милиончева са комунисти Тяхното не е кражба тяхното е данък дебили
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 смок

    18 3 Отговор
    Интересно откъде са взети цените, щото всички пишем по-малко заради данъците.
  • 14 Шабан

    15 2 Отговор
    Всичко е законно хора!? Това което става е благодарение на "данък овчедушие"! Полага им се на вълците в овчи кожи!? Хайрлия да им е!?!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЙесМен

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    От сините боклуци по големи крадци няма!!!
  • 17 АбеАреСтига

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Знаем":

    Колко си наивен да взимаш страна между боклуци..... ! хвърлят ни да дъвчем трици, докато се разместят пластовете. Такива злоупотреби станаха със субсидиите от ЕС, там никои не рови и не пише, тия тука дребни скандали са пълна глупост. Темата АПАРТАМЕНТ на българина му е много любима и го припалва необуздана завист. Няма незаконен момент. Има морален, но да говорим за морал е смехотворно и наивно в политиката. Строителите е ясно, че са техни хора, дали са им на ''подаръчни'' цени. И това го има на всякъде. Строителите първо продават най-смотаните апартаменти, най-добрите запазват за себе си и за най-близки приятели за ''услуга''. Добро утро! Това са смешки.
    БСП/БКП не са имали нотариални актове едно време в ''специалните сгради'' за да не може да ги уличат в собственост. За какво им е собственост на апартамент, като имат цяла държава? Всеки може да изгонят с донос от апартамента му и да живеят където пожелаят с челядта си.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 и аз да ти кажа

    15 6 Отговор
    че това е платена статия за изчистване на имидж.Който е чел или гледал "Кръстника",ще забележи,че похватът е един и същ.(Когато Майкъл убива Солоцо и капитан МакКлъкски)Така,че нищо ново под слънцето-просто ГЕРБ се провалиха тотално,колкото и да не ми се иска...жалко
  • 20 да питам

    8 1 Отговор
    кой ще се откаже от каквато и да е благина? кой? не е луд онзи дето яде зелника и т.н. била или не някоя нинова взела. е или не някой цц взел, покрай него и други. а вземи без да си някой. извод - взима онзи дето Е някой. СТАНИ НЯКОЙ ВЗЕМИ АПАРТАМЕНТ!
  • 21 Муха

    15 5 Отговор
    Изключително тъпа статия! То така и аз съм придобил апартамент на "далавера"! Ма нЪцки... В нотариалният акт обикновенно се вписва данъчната оценка...заради данъчната оценка... Тук тънкият момент е: А) купено е на пазарни цени - Нинова за 90 000лв, Цв за 1 600 000!!! Имат ли платени данъци на подобни доходи?!?! От къде тези доходи?! И после Б) купено е на преференциални силно занижени цени - от кой, как и защо?!
    Законосъобразно не значи автоматично, че всичко е ОК! Аз законосъобразно мога да заменя кон за кокошка! Ама надали! Или?!? После що имало народен съд... Бил избит ЦВетът... Ако е като сегашният... Малко е даже!!!

    Коментиран от #29

  • 22 куку руку ку

    12 7 Отговор

    До коментар #10 от "$$$$":

    Всъщност гербаджиите са най-големите комунисти. Преди 30 години протестирахме срещу комунизма, защото скрити зад лозунги за равни права на всички, тези от върхушката се облажаваха яко с апартаменти, скъпи коли и вили. Е, сега е същото, с тази разлика, че и елементарни социални придобивки за редовия гражданин се орязаха, за да има повече за върхушката.
  • 23 Мандраджии

    10 6 Отговор
    Баш Приватизаторката ако не си щипне от дебилите сиреч народа както ни наричат сън няма да е хване
  • 24 Morgoth

    13 5 Отговор
    3% за брокера, затова че те е завел на оглед, 2.5% за общината без да си мръдне пръста, 0,5% за нотариуса да напише 2 хартийки, които дори не гарантират, че няма измама. Кой на тези дни не се опитва да скрие поне половината от цената на апартамента? Да не би Цветанов, Нинова и сие да имат голям мерак да хартисат с 10-20 хиляди покрай покупката? Всеки записва нереално ниски цени и внася останалото по различни начини. Такава ни е системата. Хайде стига сте развявали кирливи ризи, ами вземете да водите позитивна кампания и да кажете кой какви политики предлага и с какво ще помогне на България, ако бъде избран, а това какви дребни далавери ще правите ние си го знаем!
  • 25 Пеньо

    7 2 Отговор
    Всеки гледа да намаже от властта. Ако се разровят повече ще вони силно.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Благой

    6 4 Отговор
    Почти всички политици за последните 40 години от управлението на страната ни са за бесило.
  • 28 гост

    10 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През 2006 г. Жельо и съпругата му Зорница придобиват апартамент с внушителна квадратура от 175 квадрата. Цената, която семейство Бойчеви плаща е 57 100 лева или цена от 326 лева на квадратен метър.
    -----------------------------------
    През 2006г и аз си купих апартамен в Люлин на зелено, че беше по-евтино, но цената беше 880 лв. кв. метър.
  • 29 Ботаникът

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Муха":

    То сега там цвят няма,ами трябва троскота да се изкорени до девето коляно.
  • 30 Мнение

    10 5 Отговор
    От изнесените данни се разбира, че политиците когато са на власт купуват 4 пъти по евтино и получават по 10 пъти повече. Също така се разбира, че няма значение от какъв цвят са, всички правят едно също и се прикриват взаимно. Спасението е само в работеща независима съдебна система. Народът трябва само за това да се бори. Румънците го разбраха и ще се оправят.
  • 31 Jane

    11 8 Отговор
    Тази статийка, отвращава с манипулативността си..подценявате народното IQ, другари..Пазарът беше съвсем различен през 2004, още повече в района на Овча купел и т.н.Може да се направи елементарна статистика..А такива 'ангро' изводи за 'средни цени' в София през съответния период, направо разкриват колко сте немощни, дори в написването на едно такова поръчково мат'рялче :)
  • 32 Мхм

    5 4 Отговор
    Каквито са едните такива са и другите. Не се тревожете народе. Те никога няма да са в затвора зад решетките защото полицията е тяхната собственост и защита срещу бедния истрадал народ. Няма ли полиция , МВР тези като Нинова , Бойко , Цветан Цветанов да са в затвора досега. Жалко. За това нека станем първата държава в света без полицаи. В миналото народа събирал виновните на едно място и са ги бесили и рязали главите с гилотина. Нямало е полиция тогава. Тогава хората са живеели в мир и спокойствие. После дойде новата технология и от там нещата се промениха. Полицията дойде и ни зароби. Сега не можем да накажем виновните и да живеем в мир и спокойствие.
  • 33 Другар

    7 7 Отговор
    ГЕРБ,могат само да ходят на уроци при комунистите от Позитано!
  • 34 гост

    6 5 Отговор
    Той този апартамент е излязъл по-скъп от Теноимпекса бре!Охарчили са се дон и доня Нинови.
  • 35 Няма да гласувам за

    7 5 Отговор
    БСП. Нито за ГЕРБ и останалите партии. Защо е необходимо да се гласува. Защо трябва да търпим още 30 не 40г робство и нещастие и да преживеем отново това нещо. Искам промяна към добро. Хората вече не издържат. Човека е изгубил смисълът си на живеене и мислене.

    Коментиран от #36

  • 36 КОЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Няма да гласувам за":

    Кажи ми за кого? Кажи ясно ти за кого би гласувал? Според мен е все тая кои е на власт, ако ние нямаме гражданска позиция и при едно такова нещо като това ( да не говорим за по-сериозни скандали! ) Има национални протести!
  • 37 КОЙ

    4 2 Отговор
    Без гражданска позиция НЕ СТА ВА

    Коментиран от #38

  • 38 да питам

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "КОЙ":

    и коя е гражданската позиция? и да гласуваш и да не закона е такъв, че избор има и печели тоя дето има повече гласове колкото и малко да са те. гражданска позиция ли е без да знаеш подробности или знаеш манипулирани такива почваш да коментираш? като си селянин можеш ли да имаш гражданска позиция? а бе лошо ползвате някви понятия дето нямат ясна формулировка ама звучат някак научно, нали?
  • 39 Червенко

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "БСП":

    Хахаха! Тая за това мълчи като пръднала, а не бълва змий и гущери, както обикновено. Алоооо, Курни, марш в Парламента. Хората са гласували за Вас, за да работите в Парламена.
  • 40 модерен ляв

    3 1 Отговор
    А това е дрОгарката Нинова,на която демокрацията й била взела много. Ама много.
  • 41 Туртлаков

    2 0 Отговор
    Къде ги намират тея ефтении..............ние от простолюдието що нямаме тоя късмет.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 факт

    1 2 Отговор
    БСП=ГЕРБ
  • 44 lвъзмутен

    1 1 Отговор
    Дрън, дрън, дрън! ПО-ТЪПА И ПО-НЕГРАМОТНА СТНАТИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС НЕ СЪМ ЧЕЛ. " СРЕДНАТА ЦЕНА ЗА СОФИЯ Е.........", АЛО, МАРО, много си некомпетентна, това, което си написа е същото, катно -"СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ Е - 1500", но нали сесещаш Маро, че на тебе заплатата ти е 10 000, а на мен 500 лв., какво се получава? Средната заплата в България е 5 250 лв. Друго Маро, 2009 г. се спука балона на имотния пазар и т.н. МАРО, КОЙ ТИ ПЛАТИ ЗА ТАЗИ ТЪПА СТАТИЯ?????
  • 45 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    И АЗ ГЛАСУВАХ ЗА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ , НО СЪЩО- БИХ "УБИВАЛ" ЗА СЪДЕБНА СИСТЕМА ОГЛЕДАЛНА НА ТАЗИ В САЩ ... НЕ СЪДЛЬО И СЪДЛЯРКА /ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНИ-А САМОНАЗНАЧАВАЩИ СЕ ЕДИН -ДРУГ/ А ЖУРИ- НЕЗАВИСИМО ИЗБРАНО -ЩЕ РИШИ : ВИНОВЕН-НЕВИНЕН !!! ПРИ"ТОШО" ИЗБИРАХМЕ СЪДИИТЕ !!!???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове