Last news in Fakti

20 Април, 2012 13:22 627 0

Спират парното в София от понеделник

  • парно-
  • софия-
  • топлофикация

От 23 април, неделник, "Топлофикация София" започва общо спиране на отоплението в столицата, съобщиха от пресслужбата на дружеството.

Според прогнозата на НИМХ, към 23 април ще бъдат изпълнени предвидените от Наредбата за топлоснабдяване задължителни условия, при които може да се обяви общо спиране на отоплението в столицата – 3 последователни дни със средноденонощна температура над плюс 12 градуса и тенденция за устойчиво затопляне.

Това дава основание от понеделник "Топлофикация София" да започне общото спиране на отоплението в столицата и да приключи отоплителен сезон 2011 – 2012 година.

"При желание от страна на клиентите отоплението в отделни сгради може да остане включено, като за това е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост.

На основание на това решение упълномощено лице подава заявка в обслужващия топлорайон. Според нормативната база "Продавачът е длъжен да има готовност и да предоставя топлинна енергия за отопление в периода от 1 октомври до 30 април", заявяват от топлофикационното дружество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА