Last news in Fakti

27 Март, 2019 09:42 3 730 17

Красимир Първанов имал 2 апартамента от "Артекс"

  • артекс-
  • апартамент

Не съм се чувал нито с Цветанов, нито с другите, купили жилища, каза още Първанов

Красимир Първанов имал 2 апартамента от "Артекс" - 1

Никой не ми е искал оставката, сам я подадох, заяви в студиото на "Здравей, България" зам.-министърът на енергетиката в оставка Красимир Първанов. Първото ми жилище, което купих от "Артекс", е от 2009 г. От септември 2018 г. съм собственик на второ жилище от същата фирма. Срещнах се със собственика и договорих цена от 613 евро, но на замазка и като изтъкнах факта, че е второ жилище, и че е в близост до шумния буелевард "Цариградско шосе". Нотариалният ми акт за това второ жилище е от септември 2018 г. Не съм знаел, че има групи от властта, които са купували жилища. Не виждам как мога да помогна в качеството си на енергиен експерт на строителна фирма, каза Първанов.

"Защо този скандал се прави "степ бай степ", след като още миналата година всички тези сделки са вписани в Имотния регистър?", попита реторично зам.-министърът в оставка. Според него всичко се прави нарочно в навечерието на евроизборите.

Не съм се чувал нито с Цветанов, нито с другите, купили жилища, каза още Първанов.

Той предостави анекс 12, който е подписал, и за който се твърди, че тъкмо с подписа му са били удовлетворени исканията на руснаците за закупуване на оборудване за АЕЦ "Белене". "Такива анекси са много повече и са подписвани и от други след мен", заяви още Първанов. "Спирането на проекта "Белене" е грешка, защото предизвика арбитраж и ни осъдиха", заяви Първанов.

"Подписал съм декларация по член 12, в която съм заявил финансовия си ресурс. От 2012 до 2018 г. съм се занимавал и с частен бизнес в областта на енергетиката", отговори на въпроси на водещите зам.-министърът в оставка Красимир Първанов. "Не се срамувам от свършеното от мен в енергетиката", каза той в заключение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    28 0 Отговор
    Виж го к'ъв е зализан тоя борсук - АпартаментГЕЙт :)
  • 2 Зидаро-кофражист

    23 0 Отговор
    Е и какво като е на замазка? Дай като е на замазка да ти го продадът на стойност без надценката само за материла и труда! 2009 в началото на кризата там цените бяха от 2000€ нагоре!
  • 3 Варна

    21 0 Отговор
    Едвам изгледах интервюто с този ХХХ. - Властта е противна, порочна, крадлива, неграмотна и си мисли, че не подлежи на санкции. В един момент се оказа, че тя - Властта си купува жилища за милионери! - А парите от къде?
  • 4 Майстора

    15 0 Отговор
    Тия какво ми се оправдават с тази замазка? Говпри за стени на турбозол загладени и цимент на пода! Той какво иска на венециански мазилки и италиански теракот ли да го купи? Никой не ти смята ремонта в цената при покупка. Интериора е въпрос на собствен вкус, и не влиза в цената!
  • 5 ЛЪЖЕЦ КРАДЛИВ

    13 1 Отговор
    ИЗТЪКНАЛ БИЛ ЧИ ОБЕКТА БИЛ ДО ЦАРИГРАДСКО И БИЛО ШУМНО...... АМИ НЯКОЙ ДА ТА Й ВИКЪЛ ТАМ..... 600 ЕВРО ..... И БА СИ И МОШЕННИЦИТЕ......
  • 6 ПЕШО

    10 2 Отговор
    А парите от къде са ? --От Руснаците от къде са нали този продажник бе подписал сам с руснаците за Белене въпреки забраната от Трайчо Трайков .
  • 7 Мордекай

    7 7 Отговор
    По телевизията , апартаменти , по вестничетата апартаменти , по сайтчетата знайни и не знайни апартаменти , ето по това се личи че една държава е достигнала една спокойна и сигурна среда щом дни наред най говореното е някакъв си битовизъм , как една частна фирма продала по евтин апартамент на определени хора , което по никакъв начин не ни ощетява нито нас , нито държавата. Фирмата си прави реклама и трупа престиж , привлича повече клиенти като каже този и този са при нас .

    Коментиран от #11

  • 8 Гост

    9 0 Отговор
    Ами те за цена от 2000€ продсват на замазка и мазилка. Дори врати не слагат. Всичко после се доплаща. А това че е второ жилище изобщо не ги вълнува.Да факт е че всички лъжат за цената за да не се плащат данъци,но това си е позволено от законите.
  • 9 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 0 Отговор
    Ка па не си зехте кокошарник в филиповци а сите се натискате у една сграда да сте беееее 😂😂😂😂
  • 10 Batushka

    10 0 Отговор
    Като бях малък си мислех ,че хората на високи позиции са много умни ...детска работа!
  • 11 Хихихихи

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мордекай":

    Остави апартаментите, кажи нещо за морала! За тънките сметчици, заради които закони променяме! Променяме, за удобство на едни, дето ще ни дадат още по-голямо удобство! И дорде се удобстваме един друг, да мажем очичиките на простия народ!

    Коментиран от #13

  • 12 Бочко

    13 0 Отговор
    Горкият той - договорил 613 евро, като изтъкнал, че апартаментът е на "шумния Цариградско шосе"... нагли, нагли....
  • 13 Мордекай

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хихихихи":

    Ааааа за морала питай бившия кадър от СДС на Костов , Корнелия Нинова и плямпалото Елена Милиончева за прането на пари , те по ще ги разбират работите. Колкото за закона за който мисля че повдигаш въпрос , доколкото знам той е гласуван през 2017 и е приет единодушно от всички парламентарни групи , без нито един глас против
  • 14 Купувач

    5 0 Отговор
    Този шмекер трябва да започне бизнес като консултант-преговарящ при покупка на имоти.
    Колкото и да иска за услугата, купувача все ще е на +, ако договаря така до 600 евро.
  • 15 чужденец

    3 0 Отговор
    Тоя е за обесване!
    Дано гниете в ада!
    Хората се чудят Как да си платят сметките а тоя се чуди къде да вложи парите от руснаците!
    Нямаш ли срам бе изрод!
  • 16 гост21

    6 0 Отговор
    Тъпанар. На кой ги разправяш, идиот. За един апартамент 95 кв.м. в квартал Хаджи Димитър в момента на дупка ми искат 104000Е. Писна ми от такива безочливи говеда.
  • 17 елада

    2 0 Отговор
    Много бързо си подаде оставката, но другаде убива чипика......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове