Last news in Fakti

4 Април, 2019 15:11 23 148 36

Скандал в Козлодуй: Кметица плати 20 000 евро за Драгана Миркович

  • драгана миркович-
  • козлодуй

Единственото, което лаконично се съобщава в този отговор, е, че община Козлодуй има сключен договор със сръбската изпълнителка Драгана Миркович

Фолк купонът на кмета на община Козлодуй - Маринела Николова, продължава и се надгражда с все по-скъпи изпълнители, но за сметка на всички жители на крайдунавския град. Родните звезди вече не са достатъчни за нуждите от забавления и в търсене на още по-изразен ефект, кметската управа прескочи в Сърбия и си хареса не кого да е, а е една от най-скъпите певици – Драгана Миркович.

Не само я хареса, но и сключи договор с нея с подписа на кмета Маринела Николова и печата на община Козлодуй за тлъстата сума от 20 000 евро и си я поръча – случайно или не – за края на мандата, пише местният сайт „Козлодуй-бг.инфо“.

Този така нужен за развитието и утвърждаването на Козлодуй като европейски град концерт на сръбската звезда Драгана Миркович вече се афишира официално и няма как този път да бъде скрит зад щедрото спонсорство на анонимни дарители. Въпреки това хонорара се оказа тайна, нищо че половината от него вече е изплатен като аванс. Кметът Маринела Николова се скри зад интереса на трети лица и категорично отказа да отговори на въпроса колко струва концертът на Драгана Миркович, отправен към нея по Закона за достъп до обществена информация.

Единственото, което лаконично се съобщава в този отговор, е, че община Козлодуй има сключен договор със сръбската изпълнителка Драгана Миркович, а колкото до стойността му отговорът е, че изпълнителката в качеството си на трето лице отказва да бъда предоставена информация, касаеща договорните отношения с нея.

"За отказа да получим тази публична информация ще сезираме със съответната жалба Административен съд – Враца", съобщават от сайта.

Тайна се оказал и хонорарът на родната фолк изпълнителка Камелия, която – пак по покана на Община Козлодуй, пя на площада на 14 февруари. Това забавление, според отговора на кмета Маринела Николова, е било финансирано от дарение от неназована външна фирма. Това е така, защото според гласувания и приет от ОбС Календар за културните събития в Общината и план-сметката за финансирането му за това мероприятие бяха заделени 5 000 лева, а всъщност толкова е само хонорарът на изпълнителката Камелия.

Хонорарите на българските и чуждите фолк изпълнители обаче не са тайна и лесно се установяват с елементарни запитвания до продуцентските и музикални компании. Освен че цените на хонорарите са ясни, във всички случаи се уточнява, че ангажирането на когото и да е от изпълнителите изисква 50% авансово плащане и отделно разноските за път и тези за озвучител.

Остава съвсем открит въпросът дали забавленията с родни и скъпи фолк изпълнители се вписва в приоритетите на една община и е в отговор на обществените потребности от местно значение.
Досега гости на Маринела Николова, платени със средства през община Козлодуй, защото и даренията са такива средства и без претенция да сме изчерпателни, са били следните състави и изпълнители (с ясно изразена градация):

14.02.2019 г. – Камелия
– Духов оркестър Виво Монтана

2018 г.
31.12.2018 г./01.01.2019 г. – Професор Илия Илиев
– Християна Луизо
– Йоана
– сестри Ива и Велислава Костадинови
16.12.2018 г. – Фики
– Тони Стораро
– Борис Дали
18.12.2018 г. – Цветелина
01.12.2018 г. – Four Magic
5.10.2018 г. – Веселин Маринов
4, 15 и 16.09.2018 г. – Ансамбъл „Пирин”
група „Оратница”
Ансамбъл „Гайтан”
Нелина
Нели Андреева
24.06.2018 г. – Сръбски оркестър „Харизма”
27.05.2018 г. – Ансамбъл „Чинари“
Симфониета – Видин
10.05.2018 г. – „СкандаУ”
8.04.2018 г. – Софи Маринова

2017 г.
14.02. – Деси Добрева
12.05. – Криско
28.05. – Паракозъм, Монтана
1.06. – Милица Тодорова, Гергана Тодорова и Симона Иванова
3.07. – Крисия Тодорова
17.09. – Национален фолклорен ансамбъл „Българе”
2.10. – Оркестър „Канарите“
10. – Орлин Горанов

2016 г.
13.05.2016г. - Михаела Филева
13.06. 2016г. - Рок група „Glock“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето ви ги парите от данъци😂😂😂

    44 7 Отговор
    Викате че като плащаме данъците сме щели да станем швеицария и именно те са причината като не се плащат да сме зле а😂😂😂😂😂😂😂
  • 2 пълна тъпня

    37 17 Отговор
    Е,на фона на големите тераси и апартаменти,това си е нищо.
  • 3 Педераска работа)

    59 10 Отговор
    Маринела е яка ковра, дрърта разпоретина и много проста, както всички гербери от Козлодуй!
  • 4 Жоро

    27 7 Отговор
    И накрая кметицата сапунисва... Микрофона
  • 5 Щайнер

    25 6 Отговор
    Мръсна гадна долна миризлива паплач
  • 6 Мордекай

    20 29 Отговор
    Маринела Николова е родом от Козлодуй.
    Завършва с отличие магистратура по „Счетоводство и контрол” в Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов.
    Има над седемнадесетгодишен управленски опит. Притежава дългогодишна практика като началник на Районна пощенска станция – Козлодуй.
    Три години е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Козлодуй. Под нейно ръководство институцията печели първа награда от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта за най-добра реализация на цялостната дейност за 2013 година в категория „Малко ДБТ”. Така, във времето, Бюрото по труда – Козлодуй се нарежда на едно от първите места в страната по усвояване на европейски средства и работа по програми за заетост.
    Доброволец е към нестопански организации за работа с млади хора.
    Избрана е за кмет на община Козлодуй на 25 октомври, 2015 година.

    Всички искат такива оправни кметове , жената се справя явно добре с финансите , щом може го може , другото е завист и лайномети

    Коментиран от #16, #22

  • 7 Сера Стата

    26 10 Отговор
    Макя Ви Гробарска, оставка и СЪД по Китайските закони за крадците!!!
  • 8 гост

    20 5 Отговор
    Само й погледнете партийната принадлежност и повече няма какво да се коментира.
  • 9 Mango number five

    17 3 Отговор
    Бой, секс и сръбска музика, то това си е ежедневие във БГ
  • 10 Batushka

    16 1 Отговор
    Герп победа?
  • 11 123

    19 1 Отговор
    Това е Герберистан
  • 12 северняк

    9 17 Отговор
    ако не ви беше поръчала нищо щехте да я плювате що не есега що ви е поръчала ма вие кев, като гледате Драгана е нема угодия пред избори сме и геният на завистта е изпуснат сега всеки който може да окаля другия е на мода после пак така тихичко ще се подмазваме
  • 13 Глад

    17 2 Отговор
    А народа бедства...
  • 14 Ало АЕЦ-а съм

    12 2 Отговор
    Хахахахаха е няма такава селяния ТАМ МОГАТ СА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ
  • 15 Шабан

    8 3 Отговор
    Сите бугари има пара 😘 нема проблема
  • 16 Щайнер

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мордекай":

    Бе на кой му дреме за тия работи бе , колкото по-дълго е била в елита толкова повече е крала , какви са тия кметове от къде имат такива хиляди евра и левове , къде е отчета за усвоените европейски пари ????? Дори и най-тъпия на планетата вече му е ясно че с честен труд такива пари не може да се изкарат ако ще 5 висши да имаш тук в България или ако е събирала с години изведнъж решава да ги похарчи за певица абе на кой ги дрънкате тия смешни фантастики бе а?????
  • 17 Васил

    17 0 Отговор
    Кво толкова харчат се парите на робите от България ще им вдигнат данъците и след месец може и Бионсе да дойде.

    Коментиран от #19

  • 18 Професора

    13 1 Отговор
    Хахахахахахаха четейки подобен тип статии се успокоявам, че съм взел правилно решение преди почти 5 години да се изнеса от България...давай, народе работи, че хората апартаменти искат да си купуват,коли и да плащат на курвите почивките. Като гледам и в Козлодуй използват народните пари "по предназначение". Браво на вас, вие осигурихте това "начинание".
  • 19 Някой си

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Васил":

    За случая ще се съживи даже и Майка Джексън.
  • 20 Знам знам🙄

    7 3 Отговор
    Ами козлдуйчанин съм. Социалист по убеждения не по партийна принадлежност. Маринела е единственият кмет откакто има демокрация, който се съобразява с желанията на масите в това отношение. Отначало беше рок и рап ама.... А иначе не е от герб а е издигната от тях. Не че няма далавера но все пак доста работи по направи. Градът се разхубави. Развързаха се някои далавера с конфликти на интереси които блокира ха развитието на центъра. Започна се битката с фирмата която от години печели проектите и ремонти те н пътищата. Мисля че са в съда на фаза обжалване на присъдени неустойки, но и тия обжалвания ще свършат. Лошото че новите договори ще се сключват от новата управа и изненадващо може да ги спечели старата фирма с ново име

    Коментиран от #21

  • 21 Е и аз съм

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Знам знам🙄":

    козлодуйчанин. Но такава безотоговорна, арогантна и некомпетентна управа не помня от 20 години. А пари бол. ББ и наля само 2 милиона накрая на 2018, и те не знаеха какво да ги правят. Улиците тънат в мизерия дупки, шахти на половин метър височина.., затлачени проекти и ремонти. И много чалга...
  • 22 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мордекай":

    В Свищов се учи, само за да вземеш диплома, без да ходиш на лекции.
    Усвояването на европейски пари у нас е развностойно на кражба, защото усвоеното не значи реални разходи и резултати, а книжни отчети и прибрани пари. Никой свестен кмет на малък град няма да плаща от джоба на общината десетки хиляди или стотици хиляди левове на изпълнители, след като има много по-социални и разумни начини да се изхарчат тези пари за града. Нали точно кметът трябва да работи в полза на града. Вижда се откакто е на власт, че музиката й е на сърце и никой не й държи сметка за разходите, типично за ГЕРБ. Направете справка и ще видите, че техните кметове не пестят от показност и разходи при празници и поводи. Вижте Тотев какви ги върши в Пловдив, срам и позор за града, а милионите летят. Просто всеки, който е в тази партия явное точно за това да се разпорежда с чужди пари по свое усмотрение. Ето, моят град също е с такъв кмет и например два лоста за фитнес и още два тръбни уреда се плащат на 5х.лв, като реално всяка фирма ще ти ги направи и монтира за под 2х.лв, няма осветление, но по празниците винаги има скъпи изпълнители, при санирането сметките тройни на това което всяка местна фирма би предоставила, ама кмета разписва и дава. Ето, има толкова пустеещи сгради, а те не спират да застрояват площадки и паркинги, зелени площи, за да пуснат поредната търговска сграда, магазин, или друго непотребно нещо неизискващо продукция.
  • 23 472

    0 4 Отговор
    Имала дала.
  • 24 Баба Гицка

    3 0 Отговор
    Лесни пари,лесно се харчат.
  • 25 Бисер Митков

    6 4 Отговор
    Геният Айнщайн го е казал - Само вселената и човешката глупост са безкрайни. Човешката простотия, завист и злоба ходят по хората! Те никога няма да свършат, докато има хора!
    Не съм гласувал за г-жа Николова. Но това, което прави за нашия град, е прекрасно. Във всички аспекти. Не е важно от коя партия е и кой я подкрепя. Важното е, че Козлодуй се променя и полека заприличва на истински град. Амбициозна и умна жена, на която и пука за бъдещето на градчето ни.
    Поздравявам я, за богатата културна и музикална програма, която ни осигурява за всеки един празник. Хората имат голяма нужда от хубава музика и забавления. Всичките музикални изпълнители, които е канила, са прекрасни певци и музиканти, от всякакви стилове. Те направиха празниците ни стойностни и истински.
    Хората на Козлодуй заслужават да виждат и слушат такива изключителни певци и музиканти, каквито идваха в Козлодуй. Много се радвам, че ще имаме възможността през есента да видим и Драгана Миркович!
    Продължавайте в същия дух, г-жо Николова. Козлодуй оценяват това, което правите.

    Коментиран от #32

  • 26 Pepo

    3 2 Отговор
    Кога ще е концертът дата и час ?

    Коментиран от #28

  • 27 Аззз

    11 4 Отговор
    Родом не съм от Козлодуй,но от 17 години живея тук...градчето придобива европейски вид благодарение на г_жа Николова...по всичко личи,че тя е от града,за тези преди нея не искам да коментирам....
    Хора,защо сте злобни,каква е тая завист дето е обвила сърцата ви/душите ви...как можете да бълвате такива гнусотий...????!!!!
    Госпожо Николова,давайте смело,както се казва ”напред и нагоре”,Вие сте от Козлодуй и знаете града и козлодуйчани от какво имат нужда.Успех!
  • 28 Ани

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Pepo":

    14 септември
    Ботев парк
  • 29 Таньо

    3 2 Отговор
    А,ходели ли сте в община Козлодуй,да видите как на стотици метри няма осветление село Бутан например.Срамно е каним такива известни певци а да няма осветление в общината.
  • 30 Петко

    3 2 Отговор
    Първо улиците, после Драган.!
  • 31 Чичо АДИ

    3 1 Отговор
    Що не я питат тая кметица откъв зор туриха охранителна камера на входа и само за нея ,общинската охранителна фирма да я пази !!! Кой плаща за тази екстра
  • 32 Африканец

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бисер Митков":

    Еми като си чалгар, ясна е работата. Я кажи според тебе,с кметска заплата ,ка се купува Ауди за детенцето за 50 000 - 60 000? Личи ,че и ти си се облажил нещо ,иначе нормален човек няма как да изпише такива глупости. По това ли се оценява един кмет, колко известни чалга певици е поканил?
  • 33 ДГД

    1 1 Отговор
    Ако стъпите в Козлодуй ще помислите че е гръмнал АЕЦ-а. Дупка до дупка. Тротоарите разбити, защото се използват за паркинг. Цигани с каруци търчат навсякъде безнаказани. Коне, крави и прасета тичат навсякъде дори и в детските градини. Контейнерите половината изхвърлени от клошари(цигани). Паркове тънат в разруха. А вчера е пяла и Роксана за 4 хиляди лева в Бутан на циганите.
  • 34 Мандрамуняк

    0 0 Отговор
    Здрасти баце. Родом съм от град Мизия и работя в Козлодуй. Не мога да дам мнение за госпожа Николова но наистина града се е променил въпреки че е позорно такъв град до атомна централа да има разбити пътища и като скочиш в една дупка и да си оставиш моста и половината картер на земиЬта. Тротоари и пешеходни зони са в окаяно състояние, на места има високи шахти които при контакт с тях си оставаш колата с ключовете на пътя и забравяш че си имаш кола вече. За власите да не говоря. Те са много най умни най можещи най работливи най на май..а и у пи..ата грозна ама иначе на кучето леб не моа да фрълат. Наркомани и наркотици и бокл...ци колко искаш както на всякъде. Има промяна но трябва още работа
  • 35 Същия мандрумянак пак

    0 0 Отговор
    Абе хора я да ви питам вас ама ще отговорите честно. Вие ако учите и застанете на такава длъжност няма ли да облажите от паница та с мед. Всеки плюва че тя краля че тя прави схеми че тя не знам си кво. Все едно някой от вас ако застане на нейно място ще бъде НАЙ - ПРИМЕРНИЯ И ЛОЯЛЕН КМЕТ. Да да ама не..... всеки ще,, открадне,,. Българина му дай да плюва... може да е най добре но трябва винаги на опаки да говорим и мислим. Защо!? Не ви ли омръзна да гледате чуждата паница. Защо не запишете едно висше защо не се развивате в дадена сфера която ще ви е от полза и ще ви усъвършенства като личност. Много е лесно да плюем но ние какво направихме. Разбира се това не се отнася за всички. Аз мисля че простията в хората е най големия проблем за бъдещето защото дори и да сме,, висшисти" някои хора са си прости по рождение. Такива хора няма оправия с тях. Той си тъпче неговото и си мисли че това е най правилното. Затова когато създаваме деца трябва и да ги възпитаме добре
  • 36 шефа

    0 0 Отговор
    Тази Маринела бих и ударил една задна прашка с набора Алчо .................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове