Last news in Fakti

12 Април, 2019 12:49 4 803 20

Заплахи за наказания в МВР - Габрово

  • красимир ципов-
  • габрово-
  • полиция

Ръководството на полицията в града е на прицел, проверяват го за забавените реакции

Заплахи за наказания в МВР - Габрово - 1
Снимка: БГНЕС

Институциите са недоволни от забавените реакции на полицията в Габрово, които породиха сблъсъци и напрежение след две вечери протести.

В тази връзка вече се прави анализ на дейността на ръководството на ОД МВР в града във връзка с ескалацията на напрежението в града, съобщи заместник - министърът Красимир Ципов.

Ще бъдат взети съответните дисциплинарни мерки, зарече се Ципов.

До протестите, прераснали в насилие и саморазправа в две поредни вечери се стигна, след като трима цигани пребиха продавач в супермаркет.

Протестите бяха отключени, след като полицията пусна побойниците от ареста и ги закопча чак на третия ден, когато вече напрежението ескалира. Анализът на работата на ръководството е разпореден още вчера, уточни зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пред медиите в парламента.

Имаме забавяне на действията и реакциите на Областната дирекция на МВР, констатира преди това шефът на вътрешната комисия Пламен Нунев, който призова ръководството на МВР да направи в спешен порядък оценка на работата на ръководството на областната дирекция.

Ципов се съгласи, че е имало забавяне.

"Моята оценка е, че има забавяне и поради тази причина сме назначили проверка и искаме да бъде извършен анализ на всички действия, които са били предприети от ОД МВР-Габрово", категоричен беше заместникът на вътрешния министър Младен Маринов.

"Имаме данни за провокации", обобщи за снощния сблъсък заместник - министърът на вътрешните работи. По думите на Ципов не е имало външни лица, а само габровци. Протестиращите са били между 800 и 900 души и са се разделили на три лъча, като само от единия лъч са летели бомбички, камъни и димки.

Той призова гражданите в града да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и рибар съм и ловец на чалми съм

    20 0 Отговор
    То това ръководство и то си има началници.Тях проверете.Да не се окажат главите на рибите с чалми,че друга логика не остана.
  • 2 пnфх

    13 1 Отговор
    Всеко РПУ требе да проверят. Навсекъде е така , не само забавени реакции. Пишат си извънаредни часове за повече парички, уж много работат, ама работа никаква. После на нивата, лозето и бостана, частпромче и ако има пенсийка плюс заплатка още по добре. До там го докраха големите шефове МВР - ту.
  • 3 ти го каза

    16 3 Отговор
    Господа полицаи,учете се от кюстендилските си колеги.Там циганите заклаха млад мъж и пак са на почит и уважение.Мир и хармония цари в града на черешите.Важно е да има гласоподаватели а българите-кучета ги яли.
  • 4 Shoot

    17 2 Отговор
    МВР никога не е служило на гражданите, които му плащат заплатите, а на управляващите, които му разпределят порциона... Все същата милиция си е, която първо се ослушва какво ще кажат началниците, а после потушава недоволството срещу собствената си неефективност като слон в стъкларски магазин. Сакън, да не наруши правата на циганин с 50 присъди, но няма проблем да събере ченгетата от цялата страна срещу недоволните граждани...
  • 5 НЕ НА ПРОИЗВОЛА

    20 0 Отговор
    МВР НЕ СА ВИ ВИНОВНИ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ - ВИНОВНИ СТЕ ВИЕ САМИТЕ, ЗАЩОТО ПАЗИТЕ НАРОДА ОТ ВОЛЯТА МУ ДА ИЗГОНИ И СРИНЕ МАЛЦИНСТВАТА ОТ ГРАДА СИ И ТО С ЖАНДАРМЕРИЯ САМО И САМО ВИЕ ДА СТЕ СПОКОЙНИ
  • 6 Гербофоб

    12 1 Отговор
    Ми какво очаквате от тази структура!През целият "преход"тя беше обезличавана и съвсем умишлено доведена да тоя хал!Всички управляващи си я отгледаха като ромският електорат с единствена задача да пази управляващите от народната любов!
  • 7 Пешо

    19 0 Отговор
    Проблема не е в полицайте, а в политиците, които си пазят и защитават циганския електорат, като в същото време дърпат юздите на полицията. Ципов, Маринов - оставка!
  • 8 Иван Гешев

    17 0 Отговор
    Оставки трябват в ръководството на МВР, а не на местно ниво - Войводиново не е в област Габрово, а и в цяла България циганите безчинстват.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иво

    14 0 Отговор
    Оставка на цялото политическо ръководство на министерството, не си бършете ръцете с дребни риби. 😂
  • 11 kooo

    15 0 Отговор
    Не си бършете посраните задници със местните Габровски началници на МВР ,а се огледайте за виновни помежду вас си господа политици и подлоги на БОКО ТИКВАТА АЛЧНА
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 незнайко

    9 0 Отговор
    ТОЗИ Е ОТКАЧЕН ! КАКВИ ПРОВОКАЦИИ БЪЛНУВА ? НАРОДА МУ ДОЙДЕ ДО ГУША ОГ ТЕЗИ ЦИГАНИ ! ИЛИ ЩЕ ИЗДАДАТ ЗАКОН ДА ГИ ВКАРАТ В ПЪТЯ ИЛИ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ В ЦЯЛАТА СТРАНА !!!
    БЪЛГАРИ, ВРЕМЕТО Е С НАС !!!
  • 14 Гост

    3 0 Отговор
    Да ги наказват и уволняват, но защо никой не казва истината кой е виновен. А тя си седи в кметството и се прави, че нищо не знае.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мазна шваба

    4 0 Отговор
    Тая мишка в кметството дори няма и доблеста да си признае,че тя поцигани града само за да получи пари за саниране,което е монопол на строителната фирма на брат и...да живее България...
  • 17 Глупав

    3 0 Отговор
    Защо винаги полицията е виновна, не е лошо всезнаещото журналистическо съсловие, да прочетете закона! Полицията има право, да задържи за 24часа, Прокуратурата, да продължи задържането до 72 (общо с 24-те от полицията) след, което внася искане, за мярка за неотклонение от съда и само съда може, да постанови такова задържане! Полицията е много далеч от тези правомощия, но винаги полицията е виновна, за това, полицаите са в ъгъла, винаги оплюти а после искаме от тях, да бъдат със самочувствие и авторитет, но ние гражданите, не ги подкрепяме а само ги плюем..... А после искаме... А за политиците най-лесно и удобно е, да уволнят няколко полицая, защото прокурор и съдия СА С ИМУНИТЕТ И НЕ МОГАТ ДА ИМ ПРЪДНАТ НА К....РА и мама как, да се тупат в гърдите, как са решили проблема с твърда ръка....ХА-ХА-ХА а ние сме удовлетворените глупаци... За пореден път.....
  • 18 боко

    1 0 Отговор
    ципов а в русе докога ще държите пенсионери на заплата и пенсия като паци буржииката
  • 19 ПОЛИЦАЙ

    2 0 Отговор
    Къде остана честта на морала и критерия начело на МВР да застават хора с безспорна репутация като другаря Ципов неговото име е замесвано в не един скандал от безпринципно поведение до нарушение на законите при двете правителства на Борисов
  • 20 ГРАЖДАНИН

    2 0 Отговор
    МВР е затворена система с не с две ас три и поповече поколения полицейщина в която шуробаджинащината е с чудовищна размери Обществена тайна е че МВР се е превърнало в семейна общност .че за свободни места се търгува от Човешки ресурси независимо от формално обявените конкурси .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове