Last news in Fakti

19 Април, 2019 09:11 12 676 62

„Перките на Графа“ с нова жертва, сътрудничка на проф. Данаилов е в ”Пирогов”

  • перки-
  • графа-
  • ремонт

Опитахме се да намерим поне едни положителен коментар за "перките", но не успяхме

„Перките на Графа“ с нова жертва, сътрудничка на проф. Данаилов е в ”Пирогов” - 1

Този път заради „перките“ на ул. „Граф Игнатиев“ в София в болница “Пирогов“ от вчера вечерта е 72 годишна жена. Нараняванията ѝ са изключителни тежки. Пострадалата е Невяна Малчева, дългогодишен сътрудник на проф. Стефан Данаилов, научи „Фрог нюз“.

По информация от близките ѝ след инцидентът Малчева е откарана в болницата, където за нея са положили грижи няколко екипа от лекари, но заболяването ѝ от диабет допълнително е усложнило работата им. Направени са ѝ рентгенови снимка на носа, скула, коляно и ръка. Най-лошо е пострадала китката ѝ. При счупването, част от костта се е забила в самата става на ръката ѝ. Лекарите са направили всичко възможно да наместят костта, за да успеят да предотвратя операция. След няколко дни ще стане ясно дали ще трябва да се прави операция. За щастие няма счупвания на лицеви кости, но има сериозен хематом на нос и на скулата, което показва, че се отървала на косъм от фатален край. Коляното ѝ е с тежко нараняване, оток и продължително кървене. Не е ясно колко време ще остане в болницата.

Невяна Малчева е, началник на кабинета на проф. Стефан Данаилов, докато той е министър на културата и негов постоянен съветник в работата му в Народното събрание и Комисията по култура. Пред Фрог близките ѝ коментираха, че в света много проекти имат грешки, но да не бъдат отстранени, толкова дълго време, такива фрапиращи случаи, при които ежедневно пострадват хора, е абсолютно неразбираемо за нормален човек. По думите им пострадалата е изключително активен и деен човек. „Тя не се движи с охрана от НСО, не всички, които работят в народното събрание ги пазят, но работата им е не по-малко важна и смислена. На някого архитектурната грешка може да отнеме човешки живот. След като жив, прав човек пада там и се пребиват по този начин, как се движат хората с проблеми със зрението или други затруднения? Едва ли общината поема разходите на пострадалите по болници и лекари след инциденти, станали заради подобни безумия“, питаха още близките ѝ.

Припомняме, че досега станаха известни два инцидента с тежко пострадали, но едва ли някой вярва, че са само толкова. От кадрите, които медии и случайни минувачи публикуваха се вижда, че всеки един от пострадалите има наранявания по главата. При инцидента с Малчева, хората, които са ѝ се притекли на помощ са коментирали, че вероятно кметът Йорданка Фандъкова и цялата столична община очакват някой да получи травма в главата, каквато медиците наричат „несъвместима с живота“ и евентуално, чак тогава да премахнат опасните перки.

Опитахме се да намерим поне едни положителен коментар за "перките", но не успяхме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Юрист

    94 6 Отговор
    Да бъде съден проектанта - за причиняване на щети, както и за пропуснати ползи, както и за оскъпяване на вече направения ремонт.
    Което води до забава в сроковете и т.н.
    Ремонт на ремонта и така....

    Коментиран от #4

  • 3 Бау

    78 14 Отговор
    Така е като все си избираме "хора от народа". Пожарникар за премиер, даскал за кмет... Важното е да е от пролетариата.

    Коментиран от #16, #27, #53

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 това е вярно

    18 37 Отговор
    Тези перки може да ги плюят но махнат ли ги не след дълго някой дрогиран лумпен ще мине с кола и ще помете хора.Скоро една от перките беше омазана с масло което значи,че все пак е везпрепятствала минаването на МПС.

    Коментиран от #7, #43

  • 6 Един там

    39 7 Отговор
    Очакваше се да се случи. Кому са нужни тези перки?! Преди ремонта като ги нямаше хората да не падаха под трамваите?!
  • 7 Гражданин

    37 5 Отговор

    До коментар #5 от "това е вярно":

    Никой не казва да няма нищо там, но да са тия остри ръбове!! Може ли някой да сложи такива остротии на тая височина, аз да не съм на Лакатник на скалите?

    Коментиран от #18

  • 8 Запознат

    14 63 Отговор
    Ако не беше от БСП можеше да повярвам, че е инцидент, но въпросната госпожа е заклета комунистка, което ме кара да мисля, че е предизборна постановка. Минавал съм от там, трябва да си без никакво чувство за ориентация за да се блъснеш във въпросните перки. като погледнеш напред се създава чувство на преградена зона и няма как човек неволно да се самонарани.

    Коментиран от #9, #48

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 160

    48 5 Отговор
    ИМА СТОТИЦИ ВИДОВЕ ЦИЛИНДРИЧНИ ПЛАСТМАСОВИ СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНИ КОНУСИ - ЕВТИНО, БЕЗОПАСНО . . . ЩО ЗА ТЪПУНГЕРИ ИЗМИСЛЯТ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ? ? ? СЛОЖЕТЕ СНИМКА И 3-те ИМЕНА НА "АВТОРА"
  • 11 месара

    13 34 Отговор
    колчетата по ли ще са безопасни?! каквото и да се сложи все някой няма да е доволен. гледайте си в краката бе хора!

    Коментиран от #15

  • 12 Жечо

    34 10 Отговор
    До хората живеещи в София, не се учудвайте на вашите общински кметове и общинари, не си мислете че само при вас е така! От както дойде Бойко борисов в България неговия стил на говор, държание и отношение към хората стана нещо нормално!
    Неможе да очаквате от прости хора нещо умно да направят! Там където за живея бе разкопан 5 улици за да се слагат нови тръби, дори неси направиха труда да направят пътеки и мостчета над изкопите за да минават възрастните хора и учениците! И като ги попитахме ни се скараха че не им азчитаме работата!

    ТА ПАК СИ ГО ИЗБИРЕТЕ БОЙКО И ФАНЪДКА И ЩЕ ВИДИТЕ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМИ ПРОСТОТИИ! ДАНО ЖЕНАТА СЕ ОПРАВИ И ДА СТАНЕ НА КРАКА!

    Коментиран от #54

  • 13 Павел

    31 4 Отговор
    В нормалните държави общината ще плати на пострадалата солидна сума след подобен инцидент.
  • 14 сопетник

    14 32 Отговор
    абе каде блеят тия хора бе, тия"перки" са почти до релсите на трамвая каде ходи това бабе и каде блее
  • 15 Павел

    28 3 Отговор

    До коментар #11 от "месара":

    Има колчета,които са от гума и се огъват господине.

    Коментиран от #20

  • 16 Жечо

    23 11 Отговор

    До коментар #3 от "Бау":

    Там е работата че преди 1989г. пак пролетарията управляваше и подобни простотии нямаше!
    А преди 1944г. управляваше аристократ и фабриканти и имаше доста кръв!
    Нещо си объркал, Бойко не е пролетарият и Фандъка също! Те са от класата на служителите!
  • 17 1234

    21 5 Отговор
    Както е известно, и потвърдено вчера от прокуратурата, онфраструктурата на герб е буквално убийствена
  • 18 блеещи винаги ще има

    11 26 Отговор

    До коментар #7 от "Гражданин":

    прегради са необходими не знам защо толкова се лае по тях иначе ще има "терикати" които ще се изрезват по графа и ще стане по голяма беля като забършат 4-5 човека и друга песен ще запеят, а иначе и без ръбове да сложат например овални или кръгли които обаче ще бъдат изкъртени за нула време както стана на мойта улица, пак ще има блеещи сопетници

    Коментиран от #32

  • 19 Митко Бомбата

    10 30 Отговор
    Поредната провокация на майор Деянов и червената сган, кръвта им е знаме.
  • 20 месара

    8 7 Отговор

    До коментар #15 от "Павел":

    и каква ше им е ролята щом ше се огъват? тогава да сложат дунапрен.

    Коментиран от #24

  • 21 G69

    25 2 Отговор
    Ислямска държава са поели отговорност за ремонта на Графа....😂😂😂
  • 22 гост

    17 4 Отговор
    Толкова ли са прости тези управници слагащи подписи, за да не разберат досега, че трябва да се махнат и да се поставят колчета с височина поне метър? Толкова ли са прости, че толкова шум се вдига, толкова хора документирано са пострадали и няма реакция?
  • 23 Ivan

    15 11 Отговор
    Тези перки са проектирани за столичани, а не за софиянци. За софиянци само телелена мрежа или зид, друг вариант няма. Манталитет! То по същата логика и Витоша ще им пречи. Не е виновен проектанта, той е направил проекта за хора с възпитание, а не за селяни от провинцията нарекли се софиянци.

    Коментиран от #55

  • 24 Павел

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "месара":

    Има една една характеристика от часовете по Съпротивление на материалите и тя се нарича "плътност" .
  • 25 Petko

    10 12 Отговор
    Защо не пострада и един слепец, а се прибиха толкова виждащи на тези перки. Явно проблема не е в тях. Такава си ни е нацията дошла от село. Лош народ сме но с голямо самочувствие. Не перки а гранични пирамиди да поставят и в тях ще се блъскат. Ганьовщината и селянията са ни генетично заложени.
  • 26 прованс

    6 11 Отговор
    Фандъкова да престане да играе по свирката на партизаните, неразбра ли вече, че каквото и да се направи, те са все против, но не дават алтернативни предложения. Това, тяхното, е тероризъм, опити да направляват и провалят, а кметката се държи като мечка в цирка.
  • 27 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бау":

    Пример за аристократи? Тодор Колев в един филм беше казал : "Абе всички сме от село!"
  • 28 Гоуст

    10 4 Отговор
    Не е само проектанта. Този проект е приет от експертен съвет от столична община, така че да спрат да се оправдават само с проектанта
  • 29 пешо

    6 7 Отговор
    Да сложат за маркировка топките на главният архитект на София.Хем кръгли, да не се спъват хората,хем малки да не се нараняват ако паднат върху тях.А другите да го духате...таратора.
  • 30 Viktor

    14 1 Отговор
    Днес е петък и изходите на София ще бъдат натоварени защото столичани ще пътуват до родните си места в провинцията.
  • 31 Икономист

    7 7 Отговор
    перките ясно- трябва да се махнат. А тия близките какви са нагли.. не се движела с охрана от НСО, абе кво НСО за неква нефелна бабичка сътрудник на комунягата Данаилов, бе ало??? Аз дето работя, от моите данъци ли да плащат на някаква 72 годишна никаквица охрана от НСО!? ХАК ДА Й Е СЕГА!
  • 32 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #18 от "блеещи винаги ще има":

    А не искаш ли да се сложат и мрежи от бодлива тел и ток по тях?! Не разбирам каква е тази глупост да се правят ограждения, ровове, препятствия и т.н. все едно сме в Средновековието! Защо някой така не се "изреже" по Мариенплац в Мюнхен или където и да е другаде в Европа, където е забранено за автомобили?! Не е ли по-лесно институциите, чрез хората които работят там, да се вземат в ръце?!

    Коментиран от #33

  • 33 до #32

    2 5 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    А ти защо заключваш дома и автомобила си, а не се вземеш в ръце? Не пиши глупости, хората в институциите и извън тях са болни от една и съща болест, без терапия няма да се оправим.

    Коментиран от #34

  • 34 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "до #32":

    И каква е терапията според теб?! Заключвам сега! Преди 30 тодини НЕ заключвах и то не само аз!

    Коментиран от #36, #59

  • 35 Брус Уилис от Брезник

    3 3 Отговор
    Те от ЕС си знаят работата, като не сме си хора ще ни претопят и ще останат само тези от които става нещо. Това е политиката и вероятно са прави. На ремонтирана улица перките ни пречат. Истинската причина е, че си останахме с комунистическото мислене и със селския манталитет на Андрешко.
  • 36 Накратко

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Терапията е всичко това, против което протестират Нинова & банда, псевдо демократите от Демократична България и останалите проевразийци.
  • 37 Сашо

    3 7 Отговор
    Не виждам нищо лошо в тия перки. То ако не видиш тях и трамвая няма да забележиш. Как толкова се е изпотрошила не ми е ясно .

    Коментиран от #38

  • 38 Павел

    7 2 Отговор

    До коментар #37 от "Сашо":

    Вероятно твоята възраст умножена по 3 прави по-малко от 72,затова и не виждаш проблем.Пожелавам ти да ги доживееш.
  • 39 Диамантената ръка

    6 3 Отговор
    Тия перки е ясно, че не са за там, ама то бива чак пък толкова кьорави и заплеси по Графа. Утре като сложат колчета, някой сигурно ще се надене целия върху тях, или ако няма никакви, ще го бутне пък трамвая.
  • 40 Ицо Багера

    3 0 Отговор
    Аз си помислих, че Графа е направил "перки" и ги показва. :)
  • 41 селяндур

    2 5 Отговор
    Перките ми пречат ,защото когато ходя ,не мога спокойно да се цъкля в смартфона,и да се оглеждам във витрините.А пък иначе трябва да си гледам в краката.Затова трябва да ги махнат.И Фандъкова.
  • 42 добри

    4 2 Отговор
    Благодарим ти Фандъкова за хаоса и ремонтити
  • 43 Усмивката

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "това е вярно":

    Прав си.Борбата с лумпените изискват жертви.Какво е една женица на преклонна възраст в сравнение с десетките жертви които би могъл, евентуално допуснат дрогиран лумпен да помете хората.
  • 44 бббббб

    2 1 Отговор
    Да осъдят общината
  • 45 Алекс

    2 3 Отговор
    Тая нарочно се е хвърлила на ограничителите за да влезе в новините и го направи точно преди интервюто на г-жа Фандъкова. Не е съвпадение ,а опит да се дискредитира зам.прадседател на ПП ГЕРБ.
  • 46 Росен Златев

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    Повдига ти се от "общината" ?

    А на мен ми се подига от не дисциплинирани, полуграмотни и не спазващи правилата граждани, които на всичко от горе, плюват на ляво ина дясно!

    Коментиран от #52

  • 47 ИВАН

    0 1 Отговор
    Колкото по-учени и умни, толкова по-извратени ... ама полицаите като ги е страх да глобяват и ред да създават, с перки и тем подобни щуротии ще ни пазят, щото много са се загрижили за хората
  • 48 критик

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Запознат":

    По-тъп коментар не бях чел. Интересно ще е ти като станеш на 72 г. дали няма да паднеш някъде, дори и да няма перки и тогава какво ще си помислиш.
  • 49 Повръщащия

    2 4 Отговор
    Тамън си помислих, че човек е пострадал а то комунист се оказа.
    За тия не ми е жал.

    Награда на проектиралия ги трябва да се даде!!!
  • 50 1122

    0 2 Отговор
    Понякога някой като иска да направи нещо уникално,изключително модерно сътворява такива простотии,че да се чуди човек на уникалната му изобретателност достойна за инквизицията от средните векове.То не бяха гробищни мотиви,паметници със светещи очи,шадравани като екзекуторски електрически столове,и сега най нова мода ПЕРКИ ЗА САМОУБИЙЦИ. Е в света няма по гениални архитекти от нашите.То не стига,че населението ни намалява,а тези атракционни фигури като те подплашат от единия край на улицата,ако успееш по някакъв начин да пребягаш уплашен от черния гроб ,насреща ти като засвяткат очите на паментника и се спънеш в тия перки не можеш да останеш жив.В най добрия случай жив но откачил.
  • 51 Изабела

    1 3 Отговор
    Само корумпирани и некадърни хора могат да слагат такива перки. Тези които са ги изобретили и са ги одобрили трябва да бъдат осъдени да си ги закупят за лични цели. След като ги закупят може да ги закарат перките в морето за изкуствен риф.
  • 52 hmhmhm

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Росен Златев":

    Когато правиш нещо мислиш когато не можеш даваш на други който могат. Това е абсурдно да получат травми хората задето някой глупак е сложил надгробни плочи там. Толкова си зле че даже не искам и да ти обяснявам.

    Коментиран от #56

  • 53 Т Живков

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бау":

    Хора от народа с 3-клас начално образование. Ха, ха, хаааа !
  • 54 Няма други по-малко крадливи

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Жечо":

    Може да пробваме отново !
  • 55 Добре казано

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ivan":

    Добре казано
  • 56 dynamo

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "hmhmhm":

    Ти си много ГРАМОТЕН! Ходи на уроци по БЕЛ , за да научиш къде се пише Й и И. Препинателните знаци също не са ти сила! Ама си компетентен!
  • 57 ПЛАМЕН

    0 0 Отговор
    Като паднат дъждовете и снеговете, всичко ще се изрони и ще трябва да се преправя. Дори и до една контузия да се стигне, кметицата трябва да си подаде оставката! Пълна простащина или Пунта Мара, както казва Бойко, на жаргон когато бяхме ученици в 8-ми клас!
  • 58 Любопитен

    0 0 Отговор
    Имам само 2 питания:
    1 Защо няма автор тази "новина"?
    2 За човек, който разбира за тези перки и драмите около тях, от тази статия. Така и не прочетох как е паднала жената, къде по конкретно.. Желая бързо и пълно възстановяване на жената.
  • 59 Вал

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Преди 30 години нямаше къде са мръднеш - имаше жителство и не можеше току тъй са замръкнеш в чужд град, без са ке регистрираш. А и за крадене какво си имал? А престъпност имаше, но не се говореше за тея. Пълна медийта мъгла.
  • 60 гощо

    0 0 Отговор
    Гледайте си в краката бе тцтцтцтцт......
  • 61 Шаран БГ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    Нямаше ли някой обикновен селски дюлгерин, който да измисли и осъществи някакви предпазни блокчета с овална форма. Щом трябва да ги има, нека бъдат безопасни за хората. Могат да бъдат с друга форма, обвити с каучук или направени от друга материя. Сега поне материали -дал Бог. Защо е нужно да се дават пари на мастити архитекти, на които само името и платата им голяма, а видно е че не могат нищо красиво и безопасно да измислят. И какво чака кметицата - някой нейн близък роднина да пострада, че тогава да премахне тая грозотия от " Графа". Дето грозно - че и опасно !! Столичани-софиянци, пфу. Ако бяха парижани, да са ги изкъртили сто пъти до сега !!!!
  • 62 незнайко

    1 0 Отговор
    Тези камъни още ли са там ??? В кой свят живеят тези които ги поставиха ??? За един ден магат да ги махнат !!! После да умуват какво да направят, ако не са го измислили досега !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове