Last news in Fakti

20 Април, 2019 18:27 4 952 29

Политолог: Проблемът на ГЕРБ е "Апартаментгейт", а на БСП - Станишев

  • герб-
  • бсп-
  • калоян методиев

Според Калоян Методиев биографиите на хората, които влизат в политиката, често са напудрени

Политолог: Проблемът на ГЕРБ е "Апартаментгейт", а на БСП - Станишев - 1

ГЕРБ има тежък проблем с кампанията на терен след скандала „Апартаментейт“, а ябълката на раздора в БСП е Сергей Станишев. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ политологът Калоян Методиев. Според него партия ГЕРБ вече не може да води публична кампания и ще трябва да я затвори през медии или тясно партийни затворени срещи. „Това ще определя и характера на действията им по време на изборите те ще разчитат на технологията, а не разтваряне на някакво ветрило“, обясни политологът.

По думите му в листите на ГЕРБ нещата до голяма степен са статични и спокойни. „Заложи се на сигурното, няма драматичност, няма ярки имена и политически характери, които да изнасят определено политическо говорене или битка, липсва им цветния характер, но от друга страна няма скандални лица и моменти в тяхната листа“, допълни Калоян Методиев.

По отношение на листата на столетницата Калоян Методиев коментира, че тя е балансирана, дори след заседанието, което определи като сеизмично. И добави че при това двете противостоящи фракции в партията са редили настоящата листа.

„Очевидно ябълката на раздора е Сергей Станишев. Ако се оттегли от листата, би дал импулс за кампанията на партията, би запазил и собственото си достойнство. Единственият отчетлив проблем е неговото пето място, което води до напрежение и вътре в партията, и в идеята на социалистите да разтворят ветрилото. Този човек е свързан с управлението на ГЕРБ като скачен съд и неслучайно именно от управляващата партия той получи подкрепа за своята реализация на европейските избори“, добави политологът.

Според Калоян Методиев биографиите на хората, които влизат в политиката, често са напудрени, но когато трябва да се свърши работа на терен, понякога хора, които не са толкова напористи, вършат повече работа. По думите му политиката е отборна игра, затова евродепутатите не могат да бъдат разглеждани сами по себе и, те трябва да излъчват политиката на партията и на своя лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГНЕВЕН

    50 14 Отговор
    Калояне-проблемьт на Герб не е само апартаментгейт-а самата им сьщност на крадци и корупционери-при това арогантни и дебелоочи крадци...Без свян и сьвест-ако беше само апартаментгейт-да го прегльтнем-ама тия гербовците минаха всякакви граници. От една страна ни скубят постоянно с данаци и такси-от друга ,сьщите тези данаци се прибират в техните джобове...
  • 2 Све

    41 11 Отговор
    НЕГРАМОТНИ ,,УПРАВЛЯВАТ"-ОГРАБВАТ БЪЛГАРИЯ. Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 3 Истината

    39 7 Отговор
    Станишев -50 % гласове по малко за БСП !

    Коментиран от #11, #22

  • 4 ИВАН

    35 4 Отговор
    Еее, добре, че са тия политолози, та да ни кажат какво става в тая държава, те хората трева пасат и не знаят ... я да му се връчи на тоя, най официално, една мотика и лопата, поне да си заслужи хляба
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ernesto Guevara

    32 9 Отговор
    ГЕРБ има медицински проблем.Казва се КЛЕПТОМАНИЯ
  • 7 007

    8 8 Отговор
    Стaнyгaта Стaнигeй вpънkа зa нeгъpски фaлoси :(

    Коментиран от #12

  • 8 бай Станю овчарина

    27 7 Отговор
    Не знам с какви очи Цв. ще обикаля да ни агитира да гласуваме за ГЕРБ? Може би си мисли, че сме стадо овце, които се радват на вълка, преструващ се на овчарско куче?
  • 9 .....

    28 3 Отговор
    О, я не ми сравнявай Апартаментгейт със Станишев. Гейтовете са много и са нарицателно на всичко, което се случва в България. А Станишев си е “проблем” на БСП, както виждаш и техни не си го искат. Но народът ще го махне с префернциите ( дано)!

    Коментиран от #17

  • 10 Политолог

    19 9 Отговор
    Извода е - гробарите имат голям проблем, социалистите почти без проблем
  • 11 Дай истината нататък

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    ГЕРБ тогава пада с над 70 %
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    13 23 Отговор
    След първоначалната Еуфория по "Апартаментгейт" ВЕЧЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ НАИВНО да се приписва това като "Запазена марка" на ГЕРБ,защото се установиха почти СЪЩИЯТ БРОЙ СЛУЧАИ И В БСП.За останалите партии,хора във СЪДЕБНАТА СИСТЕМА които пък са "независими",ОХРАНАТА на Радев,КМЕТОВЕ и т.н. пък да не говорим.Станишев обаче си е УНИКАЛЕН КАМЪК,който си тежи "на мястото" и на изборите ще се види "кой-кум,кой-сват":)

    Коментиран от #19, #27

  • 14 Другия с коня

    16 8 Отговор
    БСП има Идеологически Проблем.... От времето на Прехода ,членовете и са новите Червени Капиталисти и в същото време се Представя за Социалистическа,защитавайки Пролетариата.,което си е Антагонизъм и никой не им Вярва....Пак ще го Духат на Изборите още 100 години....
  • 15 Марина Марашева

    14 17 Отговор
    Стига с тези социолози на повикване, ясни са на всички. Аз не познавам нито един човек ,който ще гласува за БСП.
  • 16 Пророкуването е игра

    14 1 Отговор
    Циганите струват на държавата 1,7 млрд годишно и цифрата продължава да расте. Само тези пари да се раздадат на пенсионерите и духовете в семействата ще се успокоят. Който им даде парите, той ще спечели изборите.
  • 17 Пловдив

    3 13 Отговор

    До коментар #9 от ".....":

    Станишев ще събере много гласове и ще е втори!
  • 18 Марони

    6 13 Отговор
    Проблемът е,има ли достатъчно идиоти,които да гласуват за анахронизма ,наречен БСП-к?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДА ПИТАМ НЕЩО

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ali Baba":

    Аааа що така бе

    Коментиран от #21

  • 21 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    3ащото вече 1 път го е правил и му се е разминало.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Робчо Робев

    10 6 Отговор
    Като чете човек коментарите, ще помисли че всичко започва с ГЕРБ. Ми те БСП - то и ДПС - то - чиста вода, ненапита...Туй, корупция, клиентелизъм, далавери - те не знаят що е! Прост народ сме, прооост! И като сме такива,такива ще са ни и управниците.
  • 24 До червените дебили

    10 7 Отговор
    При комунистите няма ли апартаментгейт Офшоркигейт КТБгейт Импексгейт Ограбване на държаватагейт Куфарчетас паригейт Грипенгейт Президентгейт
  • 25 Ами

    7 2 Отговор
    Перачката на пари за социолози и медиии си е никакъв проблем, А Йончева се бори да не влезе в затвора, като Иванчева, Банева, Арабаджиев, Цв. Василев и др. знайни борци.
    Другите, държави от източна Европа отдавна се отърваха от комунистическата си партия, ние продължаваме да реанимираме тази умряла партия, което си е системен проблем в чутората на българина. Герб може да са всякакви, но карат колата в правилната посока за България.

    Коментиран от #26

  • 26 Големия Хур

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ами":

    Приятелю колкото и да им пишеш ефект няма, ти по празни глави от комунисти и русофили виждал ли си. Според тях никой от БСП никога нее откраднал и една стотинка народна пара, а това че комсомолския им секретар Банев чрез фонда им АКБ ФОРЕСТ окраде пенсиония фонд, нее нищо
  • 27 Знаещ

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Защо лъжеш? Или може би разчиташ, че на герб електората са глупаци, които ще ти се вържат на лъжите.
  • 28 истинко

    4 1 Отговор
    ГЕРБ са крадци! Това е ясно и е в същността на тази псевдо партия, която е обвързана с всички мафии: имотна, строителна, рекетьорска, наемни убийци, .... За БСП нещата са значително по-ясни - ако Корнелия успее да изгони твърдо-линейните закостенели и окопали се комунистически креатури, така както направи с Р.Петков, Г.Първанов, И.Калфин и др. ще стане значително по-европейска партия!
  • 29 Наблюдател Тролев

    0 4 Отговор
    Да, ГЕРБ има проблеми - който работи не може да няма проблеми, а който само може да плюе - създава проблеми. Апартаментгейт е проблем и на БСП и може би на цялата държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове