Last news in Fakti

2 Май, 2012 15:44 5 587 5

Почина Ева Михова, вдовицата на Мишо Бирата

  • вма-
  • ева михова-
  • михаил михов-
  • мишо бирата-
  • флашгейт

Ева Михова, вдовицата на покойния бизнесмен Михаил Михов - Бирата, е починала рано тази сутрин в реанимацията на ВМА, съобщиха за Факти.бг от болницата. Михова е приета на 30 април по спешност с тежка форма на цироза. Последният стадий на болестта, от който Михова е страдала, е бил неизлечим и дори трансплантация не е била възможна.

Ева Михова е починала тази сутрин около 5 часа. Болестта предизвиква кръвоизливи в стомаха. Починалата е известна като основателка на духовния център "Артеа".

Съпругът й Михаил Михов почина изненадващо на 30 март 2011 г. Той бе намерен в хотелската си стая в хотел RIU в Правец, като се оказа, че  остра коронарна недостатъчност. Михов бе шеф на българския баскетбол.

Михов, който бе производител на бира, нашумя покрай скандалните разкрития на в. „Галерия“ и т.нар афера „Тановгейт“. В поредица от няколко седмици вестникът изнасяше записи от разговори на властта, като в едната порция бе замесено името на Михов. Във въпросните разговори премиерът Бойко Борисов и директорът на митниците Ваньо Танов опитват да спрат данъчна проверка в пивоварната на Михов, който бил приятел на Първанов.

Става дума за телефонни разговори между премиера Бойко Борисов, директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, неговия заместник Антоний Странджев и министър Симеон Дянков, касаещи данъчна проверка във фабрика на почитания понастоящем бизнесмен Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Тогава премиерът Борисов обяви, че разговорите са манипулирани и отрече да е натискал за спиране на данъчна проверка. Дачков пък ще го съди премиера за клевета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    1 0 Отговор
    Бог да я прости! Хубава жена беше .
  • 2 Пешо

    1 0 Отговор
    Бог да я прости! Хубава жена беше .
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    leka i prast na jenata.
  • 4 тапака

    0 1 Отговор
    НЯМА ПРОШКА ОТ МАФИЯТА ЩЕ ГИ ОЧИСТЯТ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО,АЛО АЛО

    Коментиран от #5

  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "тапака":

    @4 naistina si tapak