Last news in Fakti

10 Май, 2019 19:31 2 881 9

Боян Атанасов: Няма оръжеен контрол, който да е намалил престъпленията

  • боян атанасов-
  • оръжеен контрол

Влязат ли ти вкъщи всякакви средства за защита трябва да са позволени, смята защитникът на промените в статута на самоотбрана

Боян Атанасов: Няма оръжеен контрол, който да е намалил престъпленията - 1
Снимка: БГНЕС

„В настоящите поправки в наказателния кодекс изобщо не стои въпросът за либерализиране на притежаването на оръжие или пък неговото раздаване. Целта на промените е да дадат на хората повече свобода при евентуално нападение и да не зависят от прищевките на този или онзи съдия и някакво тълкувателно решение. Трябва да има яснота”, коментира Боян Атанасов при гостуването си в „Лице в лице”.

„Влязат ли ти вкъщи всякакви средства за защита трябва да са позволени”, смята защитникът на разширяването на статута на самоотбрана, според когото против поправките в наказателния кодекс се обявяват само хора, които никога не са били нападани. В такава ситуация те вълнува дали ще оцелееш и ще успееш да свалиш противника, няма рефер и това не е боксов мач", отбелязва Боян Атанасов.

„Доказано е от световната статистика, че няма оръжеен контрол, който да е намалил престъпленията. Точно обратното е. В страни с по-либерален режим на оръжията тежките престъпления са в пъти по-малко в сравнение с държави с либерален режим”, твърди Боян Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    34 0 Отговор
    В Америка защо нямат огради на дворовете си? Защото като гръмнеш разбойника в двора си, полицията идва, но не да прибира тебе, а трупа.

    Коментиран от #7

  • 2 Шаран БГ

    13 1 Отговор
    Основният закон е пределно ясен и категоричен: ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА !!! Какво има да се умува и да се вкарват в затвора хорица, защитили имота, дома, семейството си ? Влиза ли човек в чужд имот / дори да не е престъпник/,трябва да знае, че с единия крак е в гроба !! НЯМАШ ПРАВО ДА НАРУШАВАШ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ НА ДРУГ ЧОВЕК ДОРИ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ !!! Да не говорим за бандити, крадци , убийци и прочие престъпни типове........ В САЩ / казвали са ми/ нямаш право да се доближаваш дори на улицата прекалено близо до човек - нарушаваш личното му пространство . Ако е вярно - има някаква логика ......
  • 3 СТАЛИН

    3 0 Отговор
    като го гледан този ми е ясно че нищо няма да направят .трябва във конституцията нзрично ДА БЪДЕ ЗАПИСАНО-БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА ПРИТЕЖВАТ ДА НОСЯТ ИУПОТРЕБЯТ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ ПРИ САМОЗАЩИТА ВДОМА СИ .КАТО ОСНОВНОТО ПРАВИЛО Е-НАПАДАТЕЛЯ ДА НЕ БЪДЕ НАРОЧНО УБИТ.МНОГО ТРУДНО Е НО ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ.ТЕЗИ КОЙТО СА СЛУЖИ КОТО ВОЙНИЦИ ГО ЗНАЯТ И МОГАТ.
  • 4 ВЕСКО

    0 6 Отговор
    КАКЪВ ЗАБЛУДЕН НАРОД СТЕ ВСИЧКИТЕ......И ВЪОБЩЕ ...ЦЯЛАТА КОНТИТУЦИЯ НЕ СЕ СПАЗВА!.......ОТДАВНО ЗНАМ ЧЕ Е ТАКА....
    НЯМАШ ,ПРАВО ДА НАПРАВИШ НИЩО НА ЧОВЕК ..ВЛЯЗЪЛ В ДОМА ТИ...ДА СЕДНЕ НА МАСАТА ТИ ДА СЕ НАЯДЕ И СИ ЗАМИНЕ...........ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ЗАСТРАШАВА ,ЖИВОТА ТИ ...И НЕ МОЖЕШ ..НИЩО ДА МУ НАПРАВИШ!..
  • 5 Усмивката

    3 0 Отговор
    Ми а дано де ,ама на дали.Голямо вайкане ши падне.През ден.Ма после ши утихнат.Като европейска столица
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Boxer

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Защо повечето къщи в Маями са с решетки? Защото които тръгва да обира, също е въоръжен! Това е другата страна на монетета... Американеца си плаща данъците , взима къща с моргич за 1 мил. в квартал с ниска престъпност, плаща си за охранителна система и застаховка, купува си пистолет, с който спи под възглавницата , не заради друго, ами да се пази от собствената си дъщеря, щото не знае на какви хапчета е днеска. Така, че не ми ги давай за пример щатите, не сме началото на 90те и го няма Тошко Колев с "Как ще ги стигнем американците?".
  • 8 измислено е

    4 0 Отговор
    Много е просто Приема се Американския закон за непрекосновеността на частната собственост и неизбежната отбрана на физическо посегателство срещу личноста и всичко е ОК Оръжие да се продава без автоматично на граждани с чисто досие психическа годност и завършен курс за употреба
  • 9 Метгонтан

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В страни с по-либерален режим на оръжията тежките престъпления са в пъти по-малко в сравнение с държави с либерален режим”, твърди Боян Атанасов.

    Ко каза ко ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове