Last news in Fakti

29 Май, 2019 11:08 12 921 23

Ето кои ще са евродепутатите от ДПС, има интересно име

  • дпс-
  • евроизбори 2019-
  • евродепутати

След отказа на Пеевски към Брюксел потегля важна клечка в ДФ "Земеделие"

Ето кои ще са евродепутатите от ДПС, има интересно име - 1
Снимка: БГНЕС

Днес стана ясно, че след водача на листата на ДПС Мустафа Карадайъ, от евродепутатското си място се отказва и втория Делян Пеевски. И въпреки че ЦИК вече трети ден не успява официално да обяви окончателните резултати от евроизборите, то с междинния резултат от 16.36% ДПС ще има три евродепутатски места. По думите на Карадайъ те ще бъдат заети от Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели.

За Кючюк това ще е втори мандат в Европарламента. Той е председател на младежкото ДПС и вицепрезидент на АЛДЕ. Искра Михайлова също ще се завърне в Брюксел. Тя е и бивш министър на околната среда и водите в периода 2013-2014 г.

Интересна е фигурата на Атидже Алиева-Вели. Тя е зам.-изпълнителен директор на скандалния напоследък Държавен фонд "Земеделие" , и то на разплащателната му агенция от 2013 г. до днес. Заради къщите за гости, строени с европари по земеделските програми и използвани не по предназначение, Румен Порожанов се раздели с поста си на земеделски министър. Срещу него прокуратурата стартира разследване. Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер бе посочен в обява за къща за гости, пък бе освободена от поста заместник-председател на ДФ „Земеделие“.

Атидже Алиева-Вели е родом от село Борино. То се прочу като особено инициативно. В него има 5 финансирани от фонд "Земеделие" къщи за гости. Общо 8 са в цялата община Доспат, част от която е Борино. А пък от тези 8 проекта, 4 са свързани с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, според скорошно разследване на "Биволъ". Общата инвестиция на тези проекти от фонд "Земеделие" е малко над милион лева. За чието изразходване е трябвало да следи...Атидже Алиева-Вели.

Именно Алиева-Вели заема освободеното от Делян Пеевски евродепутатско място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    69 2 Отговор
    Още трима си осигуриха охолен живот ..на победителите честито ..избирателите да го духат

    Коментиран от #16

  • 2 бббббб

    40 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Общата инвестиция на тези проекти от фонд "Земеделие" е малко над милион лева. За чието изразходване е трябвало да следи...Атидже Алиева-Вели. Така са отблагодаряват на лоялните в далаверите.
  • 3 сектант

    27 6 Отговор
    Просто невероятно е, че ИЛХАН и АТИДЖЕ едни истински славяни ще ни представят интересите!

    Коментиран от #7, #11

  • 4 Баш бай Брадър

    14 2 Отговор
    Тъкмо ще им покаже в Европа как освояваме парите им или по точно как ги крадем такива хора трябват те са лицето на България Боклуци няма отървете.
  • 5 Коджабашев

    19 2 Отговор
    Аре сега в тия къщи ако са без госи и приходи безплатно да почиват социално слаби деца с успехи в спорта и учението и деца сираци....
  • 6 Гост

    7 1 Отговор
    С.Борино не е част от общ.Доспат.Борино е отделна община.Проверявайте си информацията преди да публикувате.Така се лъже читателя.
  • 7 Шабан

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Бе къв славянин си ти, всички сме от котилото на прабългарските цигани. :)
  • 8 Хасан

    6 0 Отговор
    Двама помаци и един българин ще пресраекяват турците в ЕС!!!'хай сиктир бе
  • 9 Townboy

    7 1 Отговор
    Благодарение на това, че българите не гласуваха Реджеб Ердоан има собствени депутати в ЕП.
  • 10 ЧИЧЕ

    2 1 Отговор
    Коментари все негативни но не чути, Бъгар е глух и сляп. Само цар БОКО ще ни оправи...!?!?!?--отзат.
  • 11 няма

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    А защо трябва да са славяни??!Нима отричаш че в България има турци цигани и помаци??!Те не могат ли да си имат представители в ЕП??!С негативни мисли и желания до никъде няма да стигнем- ако не се подкрепяме взаимно- няма кой да ни подкрепи отвън??!
  • 12 Ха ха

    1 0 Отговор
    Тия къщи за гости от самото наименование буди подозрение.
  • 13 Beep

    3 0 Отговор
    1. Борино е самостоятелна община и не е част от община Доспат. 2. Иванка Багдатова-Михова не е заместник-председател на ДФ "Земеделие", а заместник изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" (също като Атидже Алиева-Вели, но с друг ресор) и 3. Разплащателна агенция и ДФ "Земеделие" е едно и също, изписва се - Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция. Моля, проверявайте информацията преди да пишете глупости!
  • 14 Beep

    3 0 Отговор
    1. Борино е самостоятелна община и не е част от община Доспат. 2. Иванка Багдатова-Михова не е заместник-председател на ДФ "Земеделие", а заместник изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" (също като Атидже Алиева-Вели, но с друг ресор) и 3. Разплащателна агенция и ДФ "Земеделие" е едно и също, изписва се - Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция. Моля, проверявайте информацията преди да пишете глупости!
  • 15 Beep

    1 0 Отговор
    *Мизова
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Нурджи

    2 1 Отговор
    В тези къщи за гости да настанят мигрантите
  • 19 Гост

    2 1 Отговор
    Питам се дойаога ще ви ма още турски подлоги в упавл моето на България!Цигани на който им е набито в съзнанието че са турци! ВСЕКИ, КОЙТО СЕ СПИТА ЗА ТУРЧЕН/НЯ В ТУРЦИЯ БЕЗ ОБРАТЕН БИЛЕТ,НО АКО И ОСТАНАТ -БЪЛГАРСКИ ИМ НА КРЪСТЕНИ В ЦЪРКВА И ЩЕ ГОВОРЯТ И ЩЕ СЕ ОБЛИЧАТ,ЩЕ СПАЗВАТ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ! НЕ КАКВИ ДВИЖЕНИЯ ИЛИ ПАРТИИ! НЕЩАТА МНОГО СЕ ВЗЕХА НА СЕРИОЗНО!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хасан - български гражданин!!!

    3 4 Отговор
    Ако се изселят и турците от България тогава да видим кой ще ви е виновен!!!!ще се самоизядете!!!! Така че си нямате на представа кой е по голям българин и патриот!!!!!!Бъркате "политиката" и "етносите"
  • 22 Кольо

    1 0 Отговор
    Дпс имат далавера по цялата Българска земя. Стане ли дума за "милион " и са там.
  • 23 Хасан

    0 0 Отговор
    Оревахте орталъка журналята ,че Кипърски турчин щял ...бля,бля в Европата. Тез що не ги пишат из континента кви са и що са ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове