Last news in Fakti

30 Май, 2019 08:57 2 868 25

Нинова: Живеех със спестени пари, днес се връщаме в парламента

  • корнелия нинова-
  • избори-
  • бсп

С оставката поех отговорност. Аз не съм Бойко Борисов, който използва държавата за агитация и предизборна кампания

Нинова: Живеех със спестени пари, днес се връщаме в парламента - 1
Снимка: БГНЕС

Ние сме единствената партия, която увеличава избирателите си спрямо предишните европейски избори. Ние сме единствената партия, която увеличава броя на евродепутатите си. Печелим в 63 общини, като 2/3 от тях са управлявани от ГЕРБ. Цялата държавна машина беше впрегната срещу нас на тези избори и всички виждаме купения вот.

Такъв коментар направи в сутрешния блок на bTV подалият оставка председател на БСП Корнелия Нинова.

"Представата ми за морал и достойнство в политиката е, че първият носи отговорност. Аз поех своята отговорност. Участвал си, загубил си и поемаш отговорност. Оставката е личен акт. Много колеги в партията ме караха да не подавам оставка, но когато взема решение, не се отказвам и не се подавам на натиск. Това го казвам по повод спекулациите, че предложенията ми за нови правила за избор на председател на БСП са били опит да се бетонирам в партията. В това няма нищо вярно. Аз не съм Бойко Борисов, който използва държавата за агитация и предизборна кампания. Аз никога няма да използвам партийните ресурси за своя лична облага", категорична беше тя.

"С Националния съвет спорим, дебатираме и взимаме решения. С Георги Гергов имаме обтегнати отношения, защото имаме различни представи за правене на политика. След срещите му в ЦУМ го помолих да напусне Изпълнителното бюро. Всички работихме за тези избори и не мога да приема твърденията, че вътрешнопартийните битки са повлияли на резултатите. Не мисля така. Аз предложих една листа, но Националният съвет я размести. Въпросите, които Ангел Найденов задава, трябва да ги отправи към Националния съвет. Моята листа беше с доказани политици, но след пренареждането от Националния съвет на преден план излязоха по-младите колеги, които са прекрасни, но наистина са по-слабо разпознаваеми. Със Сергей Станишев работихме добре. Той влезе в листата и пак загубихме", даде пример Корнелия Нинова.

"Негласуването е огромен проблем. Ние мислихме, че ще оберем негативният вот, но този негативен вот се изля към всички партии, като хората не гласуваха. В никакъв случай не мога да говоря, че сме водили негативна кампания и сме използвали езика на омразата. Нима да говориш за увеличаване на доходите и пенсиите е негативна кампания? "Апартаменгейт" не тръгна от нас, но отново ни се преписва омраза и жлъч. В същото време премиерът говори, че ако БСП се върне на власт Белене ще се пръска по шевовете. Това не е ли негативна кампания? Изборите минаха и три дни по-късно имаме поскъпване на ток, парно и топла вода. Имаме поредния случай на нарушаване на свободата на словото. Имаме и решение на ВАС, с което става ясно, че всички ще връщаме парите за къщите за гости,защото държавата нарочно е написала така правилата, за да може да се краде. Говоренето на Бойко Борисов, че ни бил в Асеновград е крайно деструктивно. Всички трябва да разберем какво ни казаха хората с тази ниска избирателна активност. Трябва всички лидери на партии да седнем и да разговаряме", обяви Нинова.

"Днес се връщаме в Народното събрание и ще поискаме оставката на финансовия министър заради скандала с партийните субсидии. Ние сме готови да върнем тези пари, но в момента не мога да кажа колко точно ни е наддала държавата. Близо два месеца не влизахме в парламента. Живеех със спестени пари, защото знаете, че депутатските заплати са високи и съм успяла да спестя нещо", заключи Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 констатация

    39 8 Отговор
    Хепен ни взе за балъци др. Нинова ,ама - на нея лъжата ,манипулацията ,демагогията и гьонсуратлъка са и присъщи.
  • 2 Рачков

    14 1 Отговор
    Aaaaa, що?
  • 3 Руски трол на терминал 2 с двата куфара

    34 8 Отговор
    И тая се изкара със спестявания от кърпени чорапи. Срам за руските тролове дето хвърлиха мощ за изборите, все едно ''400 крайцера Петър Велики'' бълваха ракети срещу нас. Да се махат от България всички руски шпиони. Не стават за нищо, пак загубиха изборите.... Ние българите сме по умни от вас.
  • 4 Българин

    26 6 Отговор
    Защо партията е оставила Курнелия да тъне в нищета?
  • 5 Големия хур

    23 3 Отговор
    А стига бе, да я съжали човек, ама пак добре че са и останали спестявания, че синчето и в Америка и то разходи има детето
  • 6 Да да

    25 5 Отговор
    Ама защо ще се връщате в Парламента? Върнете се на село. Върнете сина си в родината на милЙончева. Целия ти електорат да плюе срещу САЩ, а ти да пратиш детето там! Помогнете и на Путя. Сменете доларите в рубли. Така милЙончева ще стане милЙардчева! Може и в боливъри!
  • 7 гост

    23 1 Отговор
    Горкичката! Профука ли ТехноИмпекс?
  • 8 Не се отказа

    21 3 Отговор
    да лъже. Живяла от спестени заплати!? А заплатата на мъжа й в Лукойл?
  • 9 Мигел

    17 6 Отговор
    Статистиката е ясна,а когато фактите говорят и УШАНКИТЕ МЪЛЧАТ!БСП печели САМО при избирателите над 60 годишна възраст и при хората с НИСЪК ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНЗ!С две думи гласоподавателите на БСП са хората които заради възрастта си са загубили част от разсъдака си и хора които Господ ИЗОБЩО не им е дал такъв!Останалото са ОПРАВДАНИЯ !

    Коментиран от #14, #17

  • 10 Четящият

    16 3 Отговор
    Абе, Станишев я уволни за корупция... Какво повече да се каже? Яд ме е, че БСП с Нинова бяха супер удобен опонент на Борисов. Тази жена направи необходимото, за да бъде намразена партията ѝ. Което е добре, по принцип. Не, че съм фен и на двата отбора, де.
  • 11 Таен

    8 4 Отговор
    С 50 бона/месец заплата от Боко имаш доста спестени пари...
  • 12 Е,няма..

    17 2 Отговор
    Е,няма по нагла жена от Курлелка.Свърши се с теб,нахалнице.Премиер на кукуво лято.Те я изхвърлиха от лидерство,тя пак се натиска.И пак започна да плюе отрова.Тази яко е изперкала.
  • 13 Милийончева.

    16 3 Отговор
    Другари,спешно всеки да даде по 10000 лв.Да спасиме „ великата ” ни лидерка от глад.Вижте я,та тя е само кожа и косми.
  • 14 Усмивката

    6 12 Отговор

    До коментар #9 от "Мигел":

    Ще отговориш ли тогава на прост пъпрост.Ако тия над 60 „сме” загубили разсъдакъ си ,вие под 60 нима сте родени без.След като с очевидни неща не сте съгласни.Че ГЕРБ е най крадливата и безпардонна партия и Б.Б.е образец за БайГаньовчена от 21 век.Нима сте по прости от него.
  • 15 Кака ви Кури.

    11 3 Отговор
    Днес ви заповядвам да влезете в парламента.И аз влизам ,яздейки гордо черна кобила.Така казах.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Правиш преценки,

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мигел":

    Без да познаваш материята, иначе казано хора над 60 години! Най-вероятно мнението ти е формирано от поведението, здравето, интелекта на дедите ти, само!
  • 18 Наглата

    13 2 Отговор
    Тая е супер нагла!
  • 19 моля моля

    8 1 Отговор
    Връщали се за ПАРИ в парламента.За пари!!Комунист за парламент се стяга,мята чувалче на рамо.....
  • 20 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    " КАКВО БЕ ... ИЗБИ МИ ДВА ЗЪБА ...АМА АЗ ТЕХ ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАХ " !!!!!!!!!!!
  • 21 ПЕЕВ

    10 2 Отговор
    БЕЗ НИКАКЪВ СРАМ И МОРАЛ Е ТАЗИ ЖЕНА.
  • 22 Диамантената ръка

    8 2 Отговор
    Нинова, смешна и жалка...
  • 23 Лицемерка

    5 2 Отговор
    Тая продължава да баламосва бабичките. Толкова се е нагушила, че пет поколения след нея могат нищо да не работят и пак ще тънат в разкош.
  • 24 Другар

    5 1 Отговор
    Каквото е останало от "Техноимпекс"ли?А останалите другари,които не са приватизатори,или ти им даваше и на тях?
  • 25 007

    1 2 Отговор
    Тази жена е по-тъпа и от Бойко Борисов.
    Господ да пази България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове