Last news in Fakti

10 Юни, 2019 08:11 19 362 39

Заплатите на военните се увеличават с нови бонуси

  • военни-
  • заплати-
  • заплата-
  • армия

За участниците в евакуационни операции в друга страна също са предвидени допълнителни средства

Заплатите на военните се увеличават с нови бонуси - 1

Въвеждане на пакет от още бонуси към заплатите на военните предвиждат промени в наредбата за допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд в армията, които са публикувани са обществено обсъждане на сайта на военното министерство. Това съобщи в. „Монитор“. От Министерството на отбраната (МО) мотивират поправките с недостига на военнослужещи и амбицията за привличане на такива с цел попълване на състава.

В най-голяма степен от допълнителните „парашутни“, каквито получават рейнджърите, участващи в мисии зад граница, ще могат да се възползват IT специалистите. Така според класа, който имат военните, които се грижат за информационните системи и киберсигурността ще си докарват от 100 лв. до 300 лв. отгоре месечно, като най-голямата добавка ще се дава на майорите.

Въпреки че и сега получават бонуси за бойни дежурства, които при летците достигат до 100 лв., военните ще прибират вече допълнително по 50 ст. за всеки отработен час, когато са в готовност за аварийно-спасителни дейности извън своето работно място. Както основният бонус и допълнителният ще расте до 100% в почивните и празнични дни.

Към летателния състав се прибавят и ръководителите на полети под пагон, които ще прибират в джоба си до 150 лв. повече на месец. При нарушения от тяхна страна обаче бонусите им обаче ще могат да се спират за период от 1 месец до 1 година. Всички членове на екипажите на многоместни самолети с поне 15 години опит зад гърба си пък ще вземат 1/12 върху заплатата си.

За участниците в евакуационни операции в друга страна също са предвидени допълнителни средства - по 9 лв. на ден. В същото време за парашутист-водолазите премиите се увеличават двойно.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чантаджии

    69 6 Отговор
    Който седи на най-голям стол - най-голям пакет бонуси!
  • 2 не разбирам

    80 31 Отговор
    Kаква е функцията на армията след 89-та?Освен ненужен товар за бюджета с какво друго се обосновава съществуването и?Aaaa сетих се и там има паразити на хранилка и обществени поръчки който министерството спонсорира щедро...

    Коментиран от #12

  • 3 Прост народ

    77 24 Отговор
    Стига глезихте тия безполезни хрантутници, то ме бяха заплати, ваучети 20 заплати при пенсиониране.... Всичко от джоба на данъкоплатеца и в замяна какво?.... Един голем

    Коментиран от #22

  • 4 По добре

    78 7 Отговор
    Дайте малко бонус на мед сестрите, поне вършат нещо и са полезни за обществото, стига сте ги карали да протестират всеки месец и да ги лъжете предизборно с кухи обещания
  • 5 Начко

    58 13 Отговор
    Стига прахосвахте парите на данъкоплатеца!

    Коментиран от #35

  • 6 SAAB

    51 16 Отговор
    С кой ще " воюват " епилираните заплатаджии .......дет ги трепят циганета невръстни ?
  • 7 Иванов

    24 9 Отговор
    Шкембо да вдигне заплатата и на Урумката, стига е писал статии за да се прехранва.
  • 8 цвцв

    35 5 Отговор
    за генералите бонуси,заплати и пенсии като теглим чертата се е вдигнала заплатата и на редника -смех
  • 9 Мнение

    56 9 Отговор
    Проблема в полицията и армията не е заплащането, то и без това е най високото в публичния сектор. Придобивките нямат аналог дори и с тези при соца. Проблема е шуробаджанащината и корупцията. Назначават се некадърници на високи постове, които тровят живота на истинските професионалисти. Просто трябва да се спазва действащата нормативна уредба и проблемите им ще изчезнат, но това е доста непосилна задача за сегашното ръководство. Вторият голям проблем е липсата на качествена реформа излишни структори, огромен и ненужен брой чиновници. На това ръководство и 10млрд. да им дадат пак няма да им стигнат и проблемите остават.

    Коментиран от #14, #32

  • 10 Тъп

    24 4 Отговор
    В крайна сметка ще воюваме ли с Мецана или не ?Чекам да ни поведе роскобанов,алйорданов и дА НЕ забравим майната му на православието тоже.Те са нашият морал и съвест те са нашите водачи.Смех смех в залата.Ке пукне пушка и паркетната ни армия ке се разбяга кат пиулета.
  • 11 Маскара

    38 3 Отговор
    Каракачанов ако беше казал, преди изборите, че през целия си мандат ще увеличава заплатите само на военни и полицаи, а останалите хора не го интересуват, дали щеше да събере 1% гласове.
    Явно патриотът се интересува само от хората които го пазят от народната любов. Щях да забравя и търговията с българско гражданство.

    Коментиран от #17

  • 12 Бау

    28 13 Отговор

    До коментар #2 от "не разбирам":

    Каква е функцията на пожарната след като не ти гори къщата? Само товарят бюджета...

    Коментиран от #23

  • 13 Main Fürher

    23 11 Отговор
    Аз мисля,че военните нямат нужда за сега от по-високи заплати а от по-добра техника.
  • 14 ДедоВиЯ

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение":

    Язе си умуваме, че тийз проблемация е повсеместно УЙдурдисана у племенните структури! Монархия баце. Лелята си въздига неколко декаровия ди.ник от трона, посядва втората братчедка на лелинчо!
  • 15 Алехандро

    13 9 Отговор
    Военната хунта увеличава заплатите на своите хора , нищо ново.
  • 16 7777

    14 4 Отговор
    Забелязва се връзка между килограмите на министрите в съответното министерство и апетита за корупция и разхищения. Колкото по-голям търбух има министъра толкова по-големи разходи прави за бюджета. За в бъдеще трябва да се подбират и по този критерий.
  • 17 Луд

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "Маскара":

    Той е Министър на Отбраната .Ти на кого искаш да вдигне парите.

    Коментиран от #19

  • 18 Луд

    18 7 Отговор
    Военни и пожарникари не трябва да работят мили мой.Трябва тренировки и учения ,но не и истинска работа.Защо ли?Защото ако заработят тежко и горко на останалите.Хайде със здраве и тези 50 ст. на час няма да сринат държавата.
  • 19 Маскара

    12 9 Отговор

    До коментар #17 от "Луд":

    Не помниш ли какви ги дрънкаше преди изборите. Ще направим минималната заплата 1000лв. Минимална пенсия 500лв. А какво стана вдигнаха заплатите на депутати, съдии, полицаи и военни. На тези които и без това имаха добри заплати, това какво е?
  • 20 Балканец

    16 9 Отговор
    За армия, която я бият сиганетата от маалата, пари не давам.

    Коментиран от #37

  • 21 Каун

    11 6 Отговор
    Нали ни пазят лизачите от НАТО и присадените перуки, защо ни е армия. Освен това имаме 60 хиляди хрантутници полицаи.
  • 22 Велика България

    14 12 Отговор

    До коментар #3 от "Прост народ":

    Ами стани и ти военен ....или тумбака ти пречи. То по форумите сте много велики ама ако се наложи да потичкаш малко ще хвърляш адреналин след себе си...

    Коментиран от #31, #34

  • 23 А наша Теменушка

    11 10 Отговор

    До коментар #12 от "Бау":

    Като се запали къщата, какво ще правиш? " Народ , който не храни собствена армия, ще храни чужда"

    Коментиран от #25

  • 24 Каракачанката

    3 2 Отговор
    А за мен бонус на кило.... от 100 нагоре за всяко кило 500 лв....
  • 25 Отговор

    9 5 Отговор

    До коментар #23 от "А наша Теменушка":

    Стига с тия изтъркани средновековни лафове вече сме 2019 г., ами ние и сега храним чужда армия, чрез вноските си към НАТО. А чрез превъоръжаването ще ги храним още 50 г. напред.
  • 26 Кавали

    11 3 Отговор
    Скъпо платени градинари!
  • 27 Овен

    8 6 Отговор
    Повече да станат охранени за да ги бият по лесно цигански лапетии ...
  • 28 Сарматиан

    13 2 Отговор
    Армията ни е в трагично положение от много години и тя не се нуждае от дребни бонуси а реорганизация веднага. При личен състав от 18000 души около 2000 са висши офицери които са на пределна възраст и само цоцат по три бона всеки месец. Това са едни търтеи които се насират и напикават в гащите си, но не си тръгват защото нищо не вършат а получават добри заплати. Няма да коментираме колко кражби и далавери стават в тази безотчетна структура. Реално от цялата така наречена армия има боеспособни едва около 1500 души които са тук в България и 1900 души които са в чужбина на мисии.
  • 29 865

    4 3 Отговор
    Да връщат казармата и школите за запасни офицери и да не се правят на хамави. Хем по- евтино, хем решаваме въпроса с кадрите.
  • 30 True

    9 0 Отговор
    Целият бюджет на БА се изразходва за заплати на търтеи и практически не може да се заделят средства за военна техника и поддръжка. Никой в България не иска да има армия защото ако има такава тя би могла да помете всички тези политически паразити и крадци за един ден. Затова се държат всички тези пенсионери с пагони на хранилка защото те не могат сами да отидат до тоалетната камоли да тръгнат да правят преврат.
  • 31 Прост народ

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Велика България":

    Абе шкембак, тия лешпери ако стане нещо ще избегат първи
  • 32 POWER

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение":

    Най големия проблем в полицията е,че я напълниха на ръководни постове, със съкратени военни ,които хал хабер си нямат от работата.
  • 33 Гост

    2 5 Отговор
    Армия няма отодавна,само се харчат луди пари
  • 34 Чичо Манчо

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Велика България":

    Военни стават САМО некадърниците,аз си имам прекрасна професия и си я работя с кеф. Само тези дето за НИЩО не стават слагат фуражките за да си скрият глупавите физиономии
  • 35 Петко Перков

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Начко":

    А когато стане бедствие, кой идва да помага бе... Неблагодарници!!!! Горите като горяха кой идва? Хитрино, Мизия, Варна още да изброявам ли!?!? Мишки сте целя народ сме така плюем без дори да мислим и не защото не искаме а защото не можем да мислим!!! Тъп и неблагодарен народ сме това е.....

    Коментиран от #36

  • 36 Петко Петков

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Петко Перков":

    А когато стане бедствие, кой идва да помага бе... Неблагодарници!!!! Горите като горяха кой идва? Хитрино, Мизия, Варна още да изброявам ли!?!? Мишки сте целя народ сме така плюем без дори да мислим и не защото не искаме а защото не можем да мислим!!! Тъп и неблагодарен народ сме това е.....
  • 37 Ти може да

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Балканец":

    Ще даваш, ще даваш и да те питам кои те пита.

    А обикновеният човек, ще духа супичката
    но първо трябва да му я сипят в купичката.
    И не ме гледай българино строго,
    че ще носиш, защото явно можеш да носиш много.
  • 38 НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

    0 0 Отговор
    не гледайте в канчето на другите, че по форумите само лаете, а ако трябва да се направи нещо зарявате си главите като щрауси. България е ЕВРОПЕЙСКО ГЕТО
  • 39 Belev

    0 0 Отговор
    Напълно подкрепям мнението на номер 9, само ще добавя че освен всичко друго хрантутниците- бойкови, дащото гербаджиите им приеха закона, са си накътали и по минимум 200 дни отпуск, за изплащане. По 2300 лева средно, смятайте ги. 1000 броя, са 2 300 000 лева, които вместо на данъкоплатците да се помогне, ще отидат за хрантутниците в МО и БА. В другите недомства предполагам е същото.
    Пандемия...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове