Last news in Fakti

11 Юни, 2019 08:22 2 100 19

Каролев: Не ДДС-то, а данъците намалете

  • владимир каролев-
  • данъци-
  • ддс

Трябвало да се гледат икономическите процеси

Каролев: Не ДДС-то, а данъците намалете - 1

Вицепремиерът Томислав Дончев предлага намаляването на партийната субсидия и ДДС-то да се обсъждат в пакет.

Според него предложението за намаляване на партийните субсидии е популизъм на гърба на партиите, а предложението за намаляване на ставките за някои храни - на гърба на държавата.

Икономистът Владимир Каролев обясни, че диференцирането на ДДС-то в Румъния например, е довело до сериозен спад на приходите и до данъчни измами.

"Никакво доказателство няма, че ако се намали ДДС-то на каквото и да е, цената му ще падне. Двама български финансови министри бяха наградени за това, че имаме една от най-високите събираемости на ДДС. Не виждам защо нещо, което работи, да се бърка", коментира Владимир Каролев в "Денят ON AIR".

Според него разговорът по темата трябва да се проведе в друга посока като намаляване на данъците.

"Трябва да се намалят, защото в бюджета има излишъци пет поредни години", посочи икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Каролев беше категоричен, че предложенията на партиите за намаляването на ДДС-то на тези определени продукти са абсолютен популизъм или неразбиране на елементарни икономически процеси.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivo

    27 5 Отговор
    Karolev e dolna kurva
  • 2 кво

    26 1 Отговор
    Данакът Добавена Стойност не е данък ли?
  • 3 гост

    25 2 Отговор
    Тоя ми прилича на Боратино с тва остро носле и тоя глас на прегракнало чихуахуа. Паляк продажен.
  • 4 Не го намалявайте,

    7 2 Отговор
    Но качете прага за регистрация! 150 - 200 хил. би бил добър праг!
  • 5 коки

    13 0 Отговор
    е как да качат прага на ДДС,като ще изпуснат много малки фирми така и няма да има скубане,щото големите ДДС фирми този данък не го плащат, врътките са добре известни
  • 6 Марк Енгелс

    9 2 Отговор
    Нали данъците за богатите са НУЛА? Кое да намалят? В Норвегия данък доход е 28%, за до 100 000 лева. Тук е над 40%, ЗА ДОХОД ДО ПОД 30 000 ЛВ. Сега работниците с ниските заплати издържат държавата, 60% от заплатите отиват за държава. А между другото е справедливо, един човек с 200 лева имущество, да издържа държавата, която е сигурност и гарант на собствеността, най-сигурната застраховка, с 10 милиона пъти по-малко пари, от един с имущество 2 милиарда лева. Или да се върнем към градове държави, тоест крепост и около нея пасища и ниви, а хората, добитъкът им, реколтата им, да се крият на сигурно в крепостта. Образованието и здравеопазването са сигурност. Сега не само работниците са зле като образовани и здраве, но армията и полицията страда от неуки и болни кандидати за местата които да попълнят. ПРОСТА И БОЛНА АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ. Инфарструктурата и администрацията пък са сърцето и гръбнакът на държавата. Без държава няма собственост. Собствеността е държавен продукт.
  • 7 ВИЗИЯ БГ

    14 2 Отговор
    Наблюдавам началото на нещо което ще разтърси България, и тя ще се оправи. Така се е получило в Портогалия и Испания, Полша и Румъния.. Тръгва верижна емиграция, приятел вика приятел, роднина роднина, като всичко е осигурено. До две години ще излезе милион-два работна ръка. Полша и Румъния също са пробвали с внос на нископлатен труд, но за кратко време разбират - че кацата е пробита, и инвестиции и бизнес се сриват, което притиска политическото общество. Те нямат два пъти повече от нас производителност, но имат два пъти по-големи заплати.
  • 8 гост

    8 1 Отговор
    не знам как такива като него станаха нещо, тъп нахален и писклив самозванец с подръжка от много страни, явно е усвоил някой полезни навици за да се хареса на подходящите хора.
  • 9 документите

    0 2 Отговор
    България има най-нисък разход за администрация и държава, от страните в ЕС, като процент от БВП. Трябват радикални мерки: ВЕДНАГА 60% от заплатите в Германия. Като се взима заем от 100 милиарда долара, за инвестиране във колежи и скандинавски модел на образование и култура. Инвестиране в това което е дефицит, техника, кадри, мощности. Сега бизнесът конкурира западът с предимството робски труд, чака ниски данъци и субсидии от ЕС, но Германия и Франция ни потпомагат като взимат заеми и високи данъци. Ние тарикатите, ги конкурираме с робски труд, ниски данъци, помощи от запад, и искаме да нямаме заеми. Простият запад, с пет пъти по-големи заеми от нас, като процент от БВП. ЩЕ ИМА ВОЙНА, така и южните щати са цакали северните. Но ние сме добре, елитът е умен.
  • 10 Един

    6 0 Отговор
    Каролев, тъпако! Какво е ДДС? ДАНЪК ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ ! Ето това е данъка!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И68

    5 0 Отговор
    Ей копацитет спри се и се скрии? Каролев ела и виж как е направено в Хърватия-всяка стока със различно ДДС/до 25%/,данъка върху заплата расте заедно с нея и достига 25% /според дохода/.Тия в парламента трябва да се намалят наполовина че и без това никаква полза от тях,а и 1 лв им е много.
  • 13 документите

    1 1 Отговор
    Унгария 27 % ДДС(основно) намалено 18 % (мляко и млечни продукти, зърнени продукти, хотели, билети за музикални събития на открито) или 5% (фармацевтични продукти, медицинско оборудване, книги и периодични издания, някои месни продукти, централно отопление, отопление въз основа на възобновяеми източници, музика на живо определени обстоятелства) или 0% (пощенски услуги, медицински услуги, майчино мляко и др.) Гърция 24 % ДДС(основно)
    (16% за Егейските острови) 13 % (6,5% за хотели, книги и фармацевтични продукти)
    (8% и 4% за Егейските острови)
  • 14 ИСКА ТОВА

    2 1 Отговор
    България дава 16% от БВП за държава, 20% от БВП е издръжката за държава в Унгариа, фирмен данък 9%, дод е 16%. ... Унгария 27 % ДДС(основно) намалено 18 % (мляко и млечни продукти, зърнени продукти, хотели, билети за музикални събития на открито) или 5% (фармацевтични продукти, медицинско оборудване, книги и периодични издания, някои месни продукти, централно отопление, отопление въз основа на възобновяеми източници, музика на живо определени обстоятелства) или 0% (пощенски услуги, медицински услуги, майчино мляко и др.)
  • 15 РАЗНИ МИСЛИ

    2 1 Отговор
    Дясно мислещите са против образованието на чуждите деца с тяхните пари. Виктор Юго:
    "Този, който отваря училище, затваря затвор" ... Наркоманията и алкохолизмът са същите като безработицата и самотата, и изолираността, и пасивността - липсата на надежда. И на тях им трябва лечение, внимания, помощ и комуни. Бедността дори е същото, и има нужда от лечение. Дясното проповядва индивидуализмът. Но да си помогнеш сам, е същото като Мюнхаузен който се дърпа за косата. Ако някой не си е помогнал, значи не може да си помогне. Било лесно да си в багажникът на колата, а кой те поставя в багажникът на колата?-не е ли този който е роден със златна лъжичка на задната седалка на ролс-ройс.. НИЕ НЕ ОДОБРЯВАМЕ ДЕЙСТВИЯТА НА ДРУГИТЕ,
    ЩОМ ТЕ СА ТАКИВА КАКВИТО НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ,
    ИЛИ ИСКАМЕ ДА НЕ ПРАВИМ.
    И ТОВА Е КОЛИЗИЯТА НИ СЪС СВЕТЪТ В НАС И ИЗВЪН НАС. В капитализмът няма ниска или висока цена. Има поносима цена. Ако намалиш данъци или субсидираш, или нещо друго, ПАК ЦЕНАТА ЩЕ Е ТОЛКОВА КОЛКОТО Е СКЛОНЕН ДА ПЛАТИ КУПУВАЧЪТ. Ако приватизираме енергетиката и с нула държавна намеса, ще бъдем с такова потребление и цени като другите с нашият БВП на глава и стандарт. Сега имаме 4 900 кв.ч на човек, а тези със свободен капитализъм и стандарт като нас, имат 2000 кв.ч. Поне 60% от селата ще се простят с токът въобще. Дори в Калифорния когато правят пазарна ел системата, тя рухва, потреблението рухва, после получава субсидии за хиляди милиарди. ЩОМ НЯМА ЧАСТНО ПРОИЗВОДСТВ
  • 16 РАЗНИ МИСЛИ

    0 2 Отговор
    ЩОМ НЯМА ЧАСТНО ПРОИЗВОДСТВО, НЯМА И ЧАСТНО ПОТРЕБЛЕНИЕ, ОБЩЕСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО ПРЕДПОЛАГА ОБЩЕСТВЕНО ПОТРЕБЛЕНИЕ.

    .. Управляващите ЕС, тоест тези замислили го, правят всички реформи и присаединявания с една цел. ДА СНИЖАТ ДО МИНИМУМ НЕГАТИВИТЕ ЗА ТЯХНАТА ИКОНОМИКА. Нещо в което не са посветени другите членове, икономисти и политици от ЕС.

    .. ЩОМ СПЕСТЕНОТО И ЗАЕМИТЕ НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ КОЛИЧЕСТВЕНО ЕДНО СПРЯМО ДРУГО, И НОВИ ПАРИ НЯМА, ТОГАВА НИВОТО НА ПОТРЕБЛЕНИЕ СЕ ЗАПАЗВА НЕЗАВИСИМО ОТ ИНФЛАЦИЯТА ИЛИ ДАНЪЦИТЕ.
  • 17 1234578

    0 0 Отговор
    Всички вие некадърни политиците "разбирате" повече от народа. А докарахте България до това положение. Не експерти, а мошеници и некадърници сте. Този Каролев доказно не направи нищо добро за България, дори напротив. Не му искам мнението по никакви въпроси.
  • 18 Abv

    0 0 Отговор
    Каролев е от тия дето съветваха дъртия крадец, как ни ” оправят ” за 800 дни. Вервайте му.
  • 19 Баце

    0 0 Отговор
    Всъщност най-добре е да се вдигнат доходите, но тогава няма да има олигарси, офшорки, имоти в чужбина и Централния ще се препълни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове