Last news in Fakti

19 Юни, 2019 18:05 1 440 27

Владислав Горанов: Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС

  • владислав горанов-
  • ддс-
  • хляб

Идете в Гърция и вижте какво стана там след намаляване на ДДС – нищо не стана, цените се запазиха

Владислав Горанов: Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС - 1

Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество във връзка с предложението на БСП за намаляване на ДДС на хляба и лекарствата.

„Сегашната данъчна система е достигнала един баланс на съотношение, който хората възприемат, и се е получило относително добре“, заяви Горанов. Той посочи, че хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС-то. „Идете в Гърция и вижте какво стана там след намаляване на ДДС – нищо не стана, цените се запазиха“, заяви финансовият министър. Той заяви, че е готов да води дебат с всеки представител на бизнеса или партиите за преструктурирането на данъчната система.

„Но ако намалим с 1 лв. цената на хляб, който струва 10 лв., ние ще направим услуга на по-богатите хора, отколкото на тези, които си купуват хляб за 1 лв. и цената му ще им се намали с няколко стотинки. По-добре е да насочим усилия към действително нуждаещите се. През данъци никой не си е оправил икономиката“, предупреди финансовият министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западните Балкани

    21 1 Отговор
    Прав е и затова не се борим с корупцията. Дори и да няма корупция, пак ще е скъпо. Тогава да крадем.
  • 2 г ганчев

    20 2 Отговор
    Мазнйо а ти от бедните ли си бе лисик мръсен.
  • 3 Герб

    19 0 Отговор
    Каквото и да направят все е грешка. Те вече нямат полезен ход. Защото мисленето им е обратно построено
  • 4 СссереМ

    15 3 Отговор
    Защо да не намалее бе Горанов,защото няма да могат да точат ДДС ли?ДДС -то ще е върху крайният продукт,ддс върху другите разходи като ток,вода,брашно,транспорт и др. си остават,то ти минава за разход,веднъж го плащаш с ФАКТУРАТА а после държавата ти го приспада или връща,защо няма да паднат цените?Ако се махне ДДС и цените не паднат с 20 процента значи НЯКОЙ краде и е ваша работа да го гепите.
  • 5 Гражданин

    18 0 Отговор
    Тука и без това цените са ни Гръцки а заплатите 500лв със зор си плащаме сметките и накрия няма нищо .

    Коментиран от #8

  • 6 Фирма

    1 0 Отговор
    Деко Мерси от Благоевград лъже и не плака заплати
  • 7 Фирма

    6 0 Отговор
    Декомерс от Благоевград лъже и не плаща заплати.Хора дължат ми пари и вместо обещаните900 ти дават 560.Осигурява те на толкова а ако напускаш и тях не виждаш.Уж са собственици отБлагоевград
  • 8 onq s konq

    3 17 Отговор

    До коментар #5 от "Гражданин":

    Ей ЛУМПЕН!Разни от "твоята рота" тука се скъсаха да си се изрязват че за по-малко от 1000лв заплата дори и пръста си няма да мръднат,ти обаче ще ми се правиш на "нещастен"?!Ако обаче НАИСТИНА чакаш на 500лв...НЯМАШ ПРАВО ДА СИ ЖИВ БЕ ТРОСЪК ТАКЪВ!!!

    Коментиран от #18

  • 9 Селско изказване

    13 0 Отговор
    Ние много преди него сме ходили в Гърция и знаем как е там. Трябва да му е неудобно да дава Гърция за лош пример. Ние не можем да се сравняваме с тях, защото каквито и да са не можем да ги стигнем никога.
  • 10 Ибрахим Карагяуров

    5 0 Отговор
    Не ми пука-не консумирам хляб.Храня се само с свинско.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 jambazina

    10 0 Отговор
    Не само с хляб се живее, требе и от сплескания салам.
  • 13 SAAB

    7 0 Отговор
    А ще поскъпне след ,като платиш "фърчилата " .....:)
  • 14 поредната мафия

    8 2 Отговор
    Вие достатъчно му "намалихте" цената миналата есен - с около 30-40%! Как може зърното да струва 30-40 ст за килограм, а хлябът да е над 2 лв/ кг? Защо цената беше надута спекулативно и държавата не реагира по никакъв начин? Нали зърнопроизводството е най-субсидирания отрасъл в селското ни стопанство? При тези субсидии - около 1 милиард годишно, би трябвало хлябът да е без пари!
  • 15 ???

    10 0 Отговор
    Горанов,а ако вдигнеш Ддс на хляба ще му намалее ли цената,че нещо не съм разбрал.Ами намали Ддс на триците,че едно време с тях хранеха прасетата,а сега хляба го водят за много полезен и стува много пари.Това с чувство за ирония,защото ако си кажа другото чувство ще ме модерират.И между другото не давай на децата си си да гледат за земетресението в Япония,че трябва да им леят куршум.
  • 16 ДА АМА НЕ

    7 0 Отговор
    От прочетеното разбрах,че ако има намаление,ще е на облачността.
  • 17 Димитров

    4 0 Отговор
    Прав си бе Горанчо няма да стане така или накрая на месеца признати разходи върху 20 процента от изразходваните суми от заплата без значение от цените на който формират търговците печалбата си или увеличение на доходите без облагане с коствени данъци или увеличения на заплатите колкото да се покрива само инфлацията.
  • 18 На теб

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ти пожелавам жена Ти и дъщеря ти да гълтат белтъци на околовръстното за парче хляб със ддс
  • 19 Наблюдател

    12 0 Отговор
    Ако се тегли куршума на няколко политици със сигурност ще поевтинее.
  • 20 петър

    8 0 Отговор
    Доколкото знам в цял свят като се намали ддс ставката за някоя стока след време тя поевтинява ,но според нашия странен министър при нас това не важи и според мен това е невярно
  • 21 Така е

    5 2 Отговор
    Ако няма ТАВАН НА НАДЦЕНКИТЕ И ЦЕНИТЕ, тогава намалението на ДДС е в изгода на бизнесмените, но не и на потребителите и гражданите! Нашите бизнесмени са прости индивиди, създали бизнес чрез политически и мутренски контакти, както и с готови пари. Такива нвяежи индивиди знаят само да НАДУВАТ ЦЕНИ И РАБОТНО ВРЕМЕ ЗА РАБОТНИЦИТЕ. Трябва да се отнеме 100% бизнеса пт български граждани и да се даде в ръцете на чужденци! Само тогава ще има поне 20% оправия на положението, което е някаква глътка въздух за народа
  • 22 Решението е просто

    5 0 Отговор
    Щом хлябът няма как да поевтинее, да намалят цената на частите!
  • 23 Дебил

    6 0 Отговор
    Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е косвен данък. С него се облагат продажбите, като в крайната фаза се плаща от потребителите на стоката или услугата.
    К'во не разбра, бе, дебилен ли си?
  • 24 FtF

    1 0 Отговор
    И при горивата резултата ще е същия ако се намали акциза. Тогава бензинджиите ще излязат с номера, че барела се качил... Хлебарите ще кажат, че тока поскъпнал ... А вижте кой е инициатора за по-ниското ДДС и 100 % има нещо гнило в пекарната, защото тези хора случайните неща не ги правят , а пък за Вашия просперитет не им дреме.
  • 25 Един

    1 0 Отговор
    А бе много знаят тия "икономисти"!
  • 26 Димов

    1 1 Отговор
    На всяка касова бележка, за всеки продукт, крайната цена е сбор от цената му + ДДС. Като извадиш ДДС от уравнението, крайната цена трябва да падне. Ако ли не, значи муфтаджията си е вдигнал печалбата, и то за сметка на клиента. Защото ДДС се плаща от крайният клиент. А мярката за премахването му е за облекчаване на крайният клиент. Не за произродителя и не за търговеца. Но, вълците в България са по-кръвожадни от всички други.
  • 27 mitko prostashki

    1 0 Отговор
    г-н Горанов съгласен съм със вас но пък трябва да се погледне и от друга гледна точка, която е, че по този начин може да се вдигне качеството на евтиния хляб и по-малко бедни БЕДНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ да ходят на доктор или по-малко да страдат например от диабет тип 2.Което зависи от контролните органи ръководени от Вас. Така, че в този ред на мисли МОЛЯ ВИ обмислете още веднъж тези предлагани промени. Но безпристрастно !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове