Last news in Fakti

29 Юни, 2019 13:12 1 468 22

611 са загинали в катастрофи през 2018 г.

  • катастрофа-
  • жертви-
  • убити

Тревожната статистика беше изнесена от вътрешния министър Младен Маринов

1, 300 млн. са нарушенията от водачи на пътя за 2018 г., това показва, че те не са достатъчно дисциплинирани и толерантни. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на кръгла маса „Ефективни модели и инструменти за повишаване на безопасността на транспортната система“.

„Новосъздадената агенция започва със силен старт своето съществуване. Факт е тази международна конференция, която дава възможност да се изнесат всички гледни точки и проблеми, да поспорим ако трябва, защото не винаги по всичко ще има съгласие. Аз винаги съм бил отворен за широка основа за работа по основните проблеми“, обясни той.

„Въпреки всички усилия, които полагаме, резултатите не са такива, каквито искаме. Всеки един случай касае човешки живот, които променя живота на цели семейства – това е много отговорна работа“, коментира вътрешният министър.

„За 2018 г. при 6 684 тежки пътни произшествия в страната загиналите са 611 човека, близо 8 500 са били ранени. Тези цифри са наистина тревожни, това не е резултатът, който трябва да бъде постигнат“, посочи той, като обясни, че все пак пътните инциденти за миналата година са по-малко в сравнение с тези през 2017 г.

„Контролът е многократно засилен. През годината са регистрирани 1,300 млн. нарушения. Това показва, че водачите, които участват в пътното движение не са на нужното ниво на дисциплинираност и толерантност към останалите участници в движението и организацията на движението“, обяви Маринов, цитиран от „Фокус“.

„Работи се по промяна в Закона за движение по пътищата, надяваме се с тези промени да подобрим възможностите на всички институции за по-добър контрол и превенция. Идеята е пътната агенция да създава политиките и да дава насоките. Със съвместни усилия да правим добри анализи на база точна статистика за да взимаме информирани и правилни решения“, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Несъстоялата се еволюция

    4 1 Отговор
    Не става от клона директно зад волана. Еволюционният път не се изминава с автомобил.
  • 3 русенец

    8 0 Отговор
    Какви политики, какви насоки, какви пет лева, каква торба цимент? Просто внесете пътни полицаи от Германия, внесете и тяхното правораздаване и нещата ще се оправят! Всичко друго е преливане от пусто в празно и харчене на грешни пари за глупости.

    Коментиран от #7

  • 4 Тест за интелигентност

    4 0 Отговор
    000000000000000.............
  • 5 Сашу

    1 4 Отговор
    2015 бяха 1500 загиналите, явно нещата се оправят.
  • 6 КО РЕЧИИИИ

    5 0 Отговор
    "През годината са регистрирани 1,300 млн. нарушения. "
  • 7 непознат

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Да,точно така! И изнесете българите и пуснете германци и нещата ще се управят!
  • 8 непознат

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гнусна Соросня":

    Какво все мутрата,вие като се качите слагате ли си коланите или преценявате,че не са нужни? Никой сам не мисли за собствената си безопасност и все друг е виновен!

    Коментиран от #14

  • 9 Райчо циганина

    7 1 Отговор
    ха-ха , нали нямаше да има катастрофи с включени дневни светлини ,,Тъпанари такива ,,

    Коментиран от #11

  • 10 ДДРОнег

    6 0 Отговор
    Имам чувството, че др. маринов лъже безогледно !!! Отвреме навреме излизаха статистики през месеците за загиналите на пътя. Та 611 бяха май към ноември и имаше време през декември да вдигнем отново "рекорда" на над 700 загинали. Не ми се търси сред старите новини, но на тоя (цензура) не му вярвам за нищо, става само за кавал на тиквата и цвичката !!!
  • 11 непознат

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Райчо циганина":

    Без светлини,щяха да са повече!

    Коментиран от #15

  • 12 Лъжички

    1 0 Отговор
    Плюс 300-400 които прикривате за да оправдаете триногия нужник и т.н
  • 13 Западните Балкани

    4 0 Отговор
    1300000 на година? Значи 3562 на ден? А какво е нарушение на закона? Всяко нарушение? от неподаването на мигач до катастрофа? Според мен ако се броят всички са поне 100 пъти повече, но МВР го няма на пътя. Превърнали са се в статистици. Тяхната задача е д а контролират движението, да ги има по улиците, да помагат на хората, да ги предпазват и да наказват безразсъдните. Тъй като ги няма постепенно всички се увличат и нарушават правилата и това води до този тъжен резултат. Трябва да добавим и ниското качество на пътищата, без очието на хора като Борисов с високопарни думи и пълно безразличие след това. Заради такива умряха хората до Своге, на Хитрино и на други места.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Райчо циганина

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "непознат":

    виж статистиките , с включени дневни светлини има повече жертви ,ти не разбра ли , че имаме много прости и тъпи управляващи

    Коментиран от #17

  • 16 непознат

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гнусна Соросня":

    Не разбирайте грешно,не казвам че не се краде! Не намесвам политиката,а коментирам културата на БГ шофьорите! Няма значение кой,ще е на власт,винаги така ще се кара! В БГ,хората не обичат да им налагат закони,защото е демокрация и всеки може да прави,каквото си иска,нали? С колан,без колан,бързо,бавно,кой както си иска! Законите в БГ,не са за хората!

    Коментиран от #18

  • 17 непознат

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Райчо циганина":

    И в западни държави се кара със светлини,жертвите са мноооого по-малко! Не мисля,че фаровете са проблема! Търси проблема в задкормилното устройство! Колко са катастрофите от превишена скорост,от шофиране в нетрезво състояние и т.н.? Какво да ти помогнат фаровете в такива случаи?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На № 3 "русенец" Прав сте ! "Простите" холандци нямат пътен полицай холандец !!! ЗАЩО ЛИ ! Немци, френци белгийци и ингилизи. И по-вече от две години не е на едно и също място чичко полицай!? След десет-дванадесет години - торбата с парите и "гуд бай" Аз съм склонен пътните ни полицаи да са от съседна държава. Екипите да са по двама - грък и българин, турчин и българин, сърбин и българин, румънец и нашенец. Е-е-е, ще трябва Горанов-ефенди да поопразни хазната. Но като се въведе и скоростно плащане на глобите, всичко ще дойде "на кантар" - поне няма да има толкова убити и ранени! Г-н М.Маринов не знае ли, че плащането на глобите се бави. Ако във идващите промени на ЗДП не се реши кардинално този въпрос - "бълха го ухапала" нашенеца !!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове