Last news in Fakti

7 Юли, 2019 10:00 1 787 38

Йончева: Партиите вече ще зависят от олигарси

  • елена йончева-
  • еп-
  • субсидии

Борисов е изключително последователен в неотстояване на българските интереси, смята евродепутатката

Йончева: Партиите вече ще зависят от олигарси - 1
Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев постъпи правилно като се оттегли за председател на ЕП. Това каза евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Елена Йончева в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов във връзка с преговорите за ключовите постове в европейските институции.

Йончева каза, че Франция и Германия са успели да се преборят за своите кандидатури. Предварителната уговорка за шпитценкандидати отпадна и това до някаква степен е подмяна на вота, това се усеща и в Европейския парламент по време на дискусиите, добави тя.

В ПЕС има много силни брожения, много силно недоволство, защото всички вярваха, че лидерът на левицата Франс Тимерманс има реален шанс за поста председател на ЕК. Този европейски социален нов икономически модел можеше да бъде наложен, заяви Елена Йончева.

„България въобще не преговаря, България се нагажда. Бойко Борисов подкрепяше Вебер, след това Тимерманс, след това лансирахме Мария Габриел, което провокира изключително негативна реакция след европейските лидери. Г-н Станишев постъпи правилно като оттегли кандидатурата си за председател на Европейския парламент, защото това щеше да означава отстъпление от принципа на водещите кандидати и щеше да намали шанса на Тимерманс за председател на Европейската комисия“, коментира Йончева.

„Борисов е самодържавник, той е човекът, който създава в България едно авторитарно управление. По отношение на външната политика, той е изключително последователен в неотстояване на българските интереси“, допълни тя .

По повод вътрешните разногласия в БСП, тя заяви, че е нормално в една партия да има сблъсък на идеи, така че не вижда никаква драма в това.

Елена Йончева коментира и възможността да бъде поискан нейния имунитет във връзка с източването на КТБ. „Член съм на правосъдната комисия в Европарламента, на комисията по външна политика и нейната подкомисия за сигурност и отбрана. Няма от какво да се притеснявам за имунитета си, това е поредната бухалка срещу мен“, обясни тя.

„Аз съм работила за ТВ7 като външна продукция, работила съм и съм направила документални филми, за които е закупена техника, така че при мен всичко е открито. Аз съм чиста и съм убедена, че истината ще излезе наяве“, посочи Йончева.

Тя заяви, че намаляването на партийните субсидии от 11 на 1 лев на глас е открит удар срещу БСП, която единствена може да свали авторитарното управление, както и удар срещу десните партии, които не са в парламента.

„От тук нататък партиите ще бъдат зависими от олигарсите, във финансирането им ще могат да участват фирми, които са сключвали договори за концесии, които работят в сфери, които са пряко свързани с регулация от държава, фирми, регистрирани в България, но с участие на чужди граждани. В момента имаме държавен и политически рекет - срастване на една партия с държавата“, каза още Йончева.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучка

    45 13 Отговор
    Ми до сега от кой зависеха МА ? Боклуци долни сте всичките. Че и срам нямаш да си показваш комунистическата мазна мутра всеки ден!
  • 2 Троя

    4 9 Отговор
    Пролетарий от градове, села и паланки-съединавайте се в името на демокрацията.
  • 3 Сесесере

    33 7 Отговор
    Нагледахме се на мазните ви червени мутри ай стига!

    Коментиран от #6

  • 4 Ачо

    40 6 Отговор
    Овцо, народът каза един лев на глас. Имаше референдум. Ти разполагаш с един глас. Гласуваш против. Мнозинството иска един лев, ясно ли ти е, кучко? Глас народен, глас божий. Диктатура е народът да иска един лев, а да са 11. Демокрация е, каквото иска народът, така да бъде. Обясни го това и на другата кучка дето реве, че и резнали кинтите. Изкрали субсидията и сега реват и не могат и откраднатото да върнат боклуците.
  • 5 МНЕНИЕ

    18 6 Отговор
    ПО ДОБРЕ ОЛИГАРСИ ВМЕСТО ТЪПАЦИ И ТО МЪРЗЕЛИВИ. ОТ МЪРЗЕЛ ТА БЕДНИ И АЛЧНИ ЗА ПАРИ.
  • 6 Боку

    7 15 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    За пребоядисаните от герб ли казваш?

    Коментиран от #36

  • 7 Избирател

    22 0 Отговор
    Щом самите пртии не могат да се самоконтролират да се закриват! Не са ни нужни крадливи партии. Политиката не е бизнес! Знаем, че ви се иска да е една безкрайна далавера, но не става! Ако не се махнете, то ние ще ви махнем. Скоро и депутатите няма да сте 240
  • 8 един

    22 1 Отговор
    А досега от кой за зависили?
    Може би от Костинброд.
  • 9 Гост

    16 3 Отговор
    Че вие всички сте олигарси, особено членовете на трите водещи партии, започвайте да се самофинансирате, така или иначе, това е прах в очите на хората, догодина, отсега, ти казвам, че субсидията няма да е лев. Стига си ревала.
  • 10 007

    27 4 Отговор
    Бясна злобна кy*ка
  • 11 нещо неясно

    9 11 Отговор
    .............„От тук нататък партиите ще бъдат зависими от олигарсите, във финансирането им ще могат да участват фирми, които са сключвали договори за концесии, които работят в сфери, които са пряко свързани с регулация от държава................ЗА СВЕДЕНИЕ НА ПИШЕЩИТЕ ПО ГОРЕ ........., НЕЩО ДА НЕ Е ВЯРНО ...........ДАВАШ ПАРА /на герб/ , ВЗЕМАШ БИЗНЕС И РЕЗУЛТАТА Е ............ РЕМОНТА ГРАФА, "ЕФЕКТА" САНИРАНЕ, ПРОПАДНАЛИ МАГИСТРАЛИ И КАКВО ЛИ НЕ !!!
  • 12 Нео

    21 4 Отговор
    Ярко изразено двуличие, безмерна наглост, и огромни лъжи - това е БСП. Дори и за хора с нисък интелект е обидно, защото и те помнят управлението на БКП/БСП.
  • 13 Обективен

    19 4 Отговор
    А Елена Йончева е напълно последователна в отстояването на руските интереси
  • 14 Антисоциалист

    12 0 Отговор
    Господа, четем: "От тук нататък партиите ще бъдат зависими от олигарсите...". Кое какво означава? От гледна точка на броя управляващи може да има две форми на управление: 1. Монархия - упрявлява един. 2. Олигархия - управляват много. Демокрацията, т.е. народната власт е олигархия. Госпожата коя управленска зависимост ще - монархия или олигархия и защо? "От тук нататък ли," т.е. "от сега нататък ли" както заблуждава г-жата, партиите ще зависят от олигарси или и от преди и винаги? И още... Г-жата внушава, че управляващи партиите олигарси са предприемачите, а не партийните олигарси. Очевидна лъжа. Напомням отстранените при опит за лично управление (монархия) - примерно Илия Павлов и други. Кой ги отстранява? За съжаление не държавата, а изпълнители на партийни олигарси! Г-жа Йончева не е невежа и знае какво означава думата с гръцки произход "олигархия" - тя заблуждава умишлено и съзнателно. Умишленото съзнателно заблуждение се нарича на бъргарски "лъжа", а заблуждаващият - "лъжец". А сега г-да социалисти не четете тълковния речник, а ми пишете минуси! "Чукча не читатель, чукча - писатель!"
  • 15 гост

    12 2 Отговор
    Това нещо с измитата физиономия,нали се махна,сега от м.йната си ли пак ще цвърка и плюе?
  • 16 Сливенския пандиз

    9 1 Отговор
    И те като тебе руска измамница
  • 17 Кольо

    11 0 Отговор
    Народа иска да ви плаща " Нула " , ама хайде да е един лев защото вие самите и тези за които лобирате толкова години са олигарсите и така или иначе лапахте и от тях. Законите са в интерес на определени кръгове и само не казвай ,че нямате всичките партии фирми и не притежавате реално 90 % от икономиката колкото и зле да е тя. Поне от бюджета стига крадохте . Узаконихте си лобизма и обръчите от роднинско приятелските кръгове и кво ривете сега. Това не стига ,така ли ? Щяхте ли да спрете кражбите ако субсидията е 20 лв примерно ? Нъц . Алчни продажни душици сте всичките и последното нещо на този свят е как и с какво живее народа. Ада да Ви е тесен дано.
  • 18 До ся па се едно зависеха от народа

    8 1 Отговор
    Мафия и пак мафия
  • 19 БСТВ

    9 0 Отговор
    Също както Йончева зависи от Цветан Василев Делян Пеевски.
  • 20 преминаващ

    8 0 Отговор
    А досега да не сте го карали на пост и молитва?
  • 21 Те и сега са зависими

    11 0 Отговор
    Да събират членски внос!
  • 22 Ами сега

    7 0 Отговор
    Ще занисят от Олигарси както винаги е било.То но вас от бсп-то ссе не ви стигат парите .Ами таз голяма заплата от Брюксел полвината я дай на партията майка .Ама е още по хубаво кат кацнем с самолета да имаме още да вземаме , а не да даваме?
  • 23 Бачо Киро

    8 0 Отговор
    Те па горките сега въобще не зависят от олигарси, не злоупотребяват с власт, не обслужват интереси и тн ... Ама ХИЧ!
  • 24 Гад 2

    4 0 Отговор
    Много си малка дори снайперистите не могат да те ведят!
  • 25 БСП ДПС Евророма

    6 1 Отговор
    Тия дето окрадоха, парцелираха и приватизираха България, сега се правят на вода ненапита? Позитанец кога ти каже добър ден, значи ще е към полунощ!
  • 26 а сега де

    5 0 Отговор
    Ми дреме, ни да ти кажем честно. Ти по-добре кажи откъде кинти за имотите?
  • 27 месара

    4 0 Отговор
    тя се изказа! милиончева, душко, ма къде изчезна бе пиленце червено, няма ли да ни информираш за некое ново "голямо разкритие"? днес е един прекрасен ден!
  • 28 Ленчито

    2 0 Отговор
    кога стана депутат от ПЕС?Докато беше в нашето НС все не пропускаше да подчертае,че е от"гражданската квота".Уредила се вече и в комисии на ЕП.Що не и' каже Нинова на нея пък и на другите,дето ги подреди в листата,че спокойно могат да отделят половината си еврохонорар за БСП?И тогава Ленчито нема се притеснева толкоз,че партиите вече щели да бъдат купувани!То тази практика сигурно е от онзи ден на милата бълг. полит. сцена.
  • 29 Бай Стою касапина

    5 0 Отговор
    Ленче, недей рива, ами се бръкни по-дълбоко и извади някое милионче да помогнеш на твоята приятелка Курабела Импексова, че както я е подкарала до на есен столетницата ще е в небитието.
  • 30 Олигарх

    2 0 Отговор
    След като мога да си купя "наемници" националният ви суверенитет е въпрос на пари.
    След като мога да си купя "депутати" националните ви интереси са въпрос на пари.
    След като мога да си купя "наемници" и "депутати" ... (моля, довършете според вашето въображение и знание)
  • 31 Туземица

    0 0 Отговор
    Казва че батачени били изклани от турците но на практика те не са били изклани от турците а от помаците от Лилково и Добралък нищо чудно и сега във форума Гледам че има много помаци
  • 32 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    КОГАТО БЯХМЕ МЛАДЕЖИ ИЗЛЕЗЕ ЕДИН ФИЛМ :-"ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ" !!! ГЕРОИНЯТА ,ЛЪЖЕШЕ ;МАМЕШЕ; ОБИРАШЕ И ОМАГЬОСВАШЕ ПОЛИЦАИТЕ СЪС СИНИТЕ СИ ОЧИ !!! ГЛЕДАШЕ ГИ С НЕВИНЕН ПОГЛАД И СЕ "ЧУДЕШЕ "ЗАЩО Я ЗАКАЧАТ ...И ТЕ -ПОЛЮЦИИТЕ НАПРАВО И СЕ ВРЪЗВАХА И ТЪПЕЕХА !!!???
  • 33 Именно

    0 0 Отговор
    В какъв смисъл 'вече' ?
  • 34 Мама е бау бау

    4 0 Отговор
    Ех Офшоркова Ех Милиончева и ти за честност и морал ми говориш
  • 35 ауууу

    1 0 Отговор
    Вери сбабичосана вещица.
  • 36 Съдът е близо Глистев

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Боку":

    За комунистическите утрепки тъпако ! АЛЧНИ, ЗЛОБНИ, НЕНАСИТНИ, ПОДЛИ, Н Е К А Д Ъ Р Н И ! Цял свят дари пари да строят символа си на връх Бузлуджа, виждаме резултата ! Къде са субсидиите на мулти милионерите ? Джобни пари за всеки от "Социалната" партия!
  • 37 гощо

    0 0 Отговор
    Ама самите олигарси са създадени от споменатите партии! На тях се отчитат и сега! А самите лидери и по близките до тях в партиите самите те са олигарси по някакъв начин!
  • 38 АнтиТиква

    1 1 Отговор
    Платиха ли ви гербераски педали да го духате
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове