Last news in Fakti

8 Юли, 2019 20:38 3 824 22

Разследват двама генерали за злоупотреба със секретна информация

  • генерали-
  • секретна информация

Разрешенията за достъп до класифицирана информация били издадени от служител по сигурността на информацията, а не от директора на службата както е по закон

Разследват двама генерали за злоупотреба със секретна информация - 1

Двама генерали - директори на служба Военна информация, са обвиняеми заради престъпления по служба.

В нарушение на закона, те са издали 504 разрешителни за достъп до класифицирана информация. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

Разрешенията за достъп до класифицирана информация били издадени от служител по сигурността на информацията, а не от директора на службата както е по закон, твърди обвинението.

Разрешенията са довели до издаване на сертификати за достъп до класифицирана информация на НАТО и Европейския съюз.

Директорът на служба Военна информация генерал Пламен Ангелов обясни за bTV, че обвинението му е повдигнато на 30 май и оттогава е в отпуск, за да не влияе на проверката.

Докато е в ход разследването на прокуратурата, от Министерството на отбраната се въздържат от коментар.

Целта на проверката е да се установи спазена ли е процедурата за издаване на достъп до класифицирана информация.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3-зонет с 4 тераси

    7 11 Отговор
    Ротен-фюрерът на КАЗАРМЕНИЯ КОМУНИЗЪМ ДС-Ванче гюфто-менгясъ караАлбинос няма допуск за достъп до секретна информация от НАТО и ЕС! Затова и не е допускан до заседателните зали и форум на военните министри и ръководители по сигурността! Нито участва в преговорите по закупуване на ново въоръжение! Участват само някои зам.министри от страна на Б-ия! А и БОКо сам си ръководи сектор "Сигурност", но пък ДС-Ванче е на две висши длъжности и с две министерски заплати! И НЕЗАКОННО получава досъп до получаваните в Б-ия НАТО-вски и съюзнически информации, сводки и анализи! На кого ги продава частно си занят в ДАНС, но по политическо-коалиционна целесъобразност си мълчат и съучастничат! При тази ситуация изпъква и ПЪЛНАТА МОРАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ на военните и офицерите, които с години търпят един ДС-6-так-доносник да дерибейства и разгепва и войската, и държавата с катун патриотарстващи ДС-българеещи се джендър-мангасари!

    Коментиран от #15

  • 2 Емил

    21 21 Отговор
    Дългата ръка на Русия! Едно поколение офицери трябва да си отиде и тогава може да ни приемат в Шенген!

    Коментиран от #5

  • 3 Тегавар

    33 10 Отговор
    Какви генерали са тия гащници, бе...генерали е имало до 44-та след това идват чобани и овчари с 3-ти клас образование и ето ви го резултата. От 90% грамотност на армията в навечерието на 1912 година стигаме до днешни дни когато хора с офицерски длъжности не могат да пишат и да говорят. Уникално тъпи елементи, които на 100% трябва да бъдат освободени от длъжност. Цял живот на държавна хранилка, невидели и реални бойни действия смучат от парите на държава ядат и пият и обикалят. Още от малък имам спомен как пилотите нямаха керосин да летят а генералите от летище Крумово с хеликоптер отиваха в Свищов на риба. Ни армия, ни генерали, ни чест, ни доблест, всичко беше брутално изкоренено след 44-та година

    Коментиран от #18

  • 4 Сера Стата

    33 7 Отговор
    Стига хвърляхте прах в очите на Хората, ами обяснете как ще се оправим , че в тая скъпотия и да бачкаш на 2 места не може да се оправиш.Да ви е.... ...ката

    Коментиран от #17

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тръмп

    12 13 Отговор
    Много предатели ражда тая комуноидна България и Левски биха продали на Путин!!!:):):)Който краде от НАТО ,работи за ГРУ и КГБ!!!:):):)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хан аспарух

    6 5 Отговор
    предателите на БЬЛГАРСКАТА ДЬРЖАВА , са тези ГЕНЕРАЛИ още по времето на АНДРЕИ ЛУКАНОВ , онзи дето РАЗДАВА КУФАРИТЕ С ПАРИ , и докара двамата агенти ЗАД ОКЕАНА за да ПРЕЦАКАТ всичкото сторено и направено , за да се УНИЩОЖИ УМИШЛЕНО
  • 9 Све

    6 0 Отговор
    Всички слуги вън от системата ! Това е държавна измяна
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Patriot

    6 3 Отговор
    Какви тайни ще ни довери НАТО,я се стегнете,моля ви се, че ще се смеят и кокошките.

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 На въжето

    7 2 Отговор
    Голямо чистене от комунисти трябва в тази държава
  • 14 1969

    2 1 Отговор
    Не пишете глупости, смешни сте.99процента от вас си нямат понятие от армейска служба.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 1111

    3 0 Отговор
    Защо винаги на българите"приоритетите"са свързани с Турция,сега погледнах статията за Ердоган в Босна и Херцеговина и"новината"за спречкването с неговите командоси и летищните власти.Статията за Ердоган е събрала на 60 коментара,а статията за СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ половината на тях...аман...аман...аман...тежко и на България с такива"загрижени българи"
  • 17 Санчо

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сера Стата":

    Наистина стана много скъпо
  • 18 СссереМ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тегавар":

    За съжаление си прав,а най големия предател фърчатия генерал него кога ще го разследват, вчера пак се мазни на шефа си Решетников, срам и позор за България.
  • 19 Гост

    0 1 Отговор
    А бе я стига, правилно е постъпил. Крайно време е на слепите да им се отворят очите. Путин няма да ви вземе децата, ама тия сорос оиди, ще ви ги вземат. Путин не ви пръска въздуха с отрови, ама тия ни тровят и унищожават. Още ли не сте разбрали, това. Всички трябва да излязат и да разсекретят всичко. Стига са ни морили и командвал и разни, викинги и мекотели без ценности и мозък
  • 20 Бачо Киро

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Patriot":

    Научили са менюто на столовата в американските бази евентуално, иначе кой ще им даде информация... Като видиш министъра на отбраната само и двата самолета и трите танка, от къф зор да им дават информация въобще... Нашите евентуално само косят тревата и мият кенефите вече... Обслужващ персонал... Армия нямаме.
  • 21 Етър

    2 0 Отговор
    Прочетете биографиите на генералите до 1944 нищо общо с тези сега. Седем са действащи членове на БАН. До един фронтови офицери.
  • 22 Хайде бе

    1 0 Отговор
    Кви генерали брее ?!?! Генерали - ловджии, рибари, пияници, "женкари",домакини ( правят страхотни бурканени консерви), тупат юнашки персииски черги и килими по държавните апартаменти и вилите си! Един изкласил до генерал, ако можеше да лети, щеше да лети за 100 - пъти повече пари като истински пилот, а не да си сменя жените и да се прави на политик. От 18 годишен под пагон в стрго секретно поделение, със златна лъжичка в устата от нашите данъци ! Какво знае за живота извън поделението ????? Ама имал много "съветници" ! Ша ни опрай !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове