Last news in Fakti

10 Юли, 2019 13:32 5 050 44

Скандалът със заседналия на плажа джип се разраства

  • плаж-
  • джип-
  • перла

Републиканското първенство по джет ски е пред провал

Скандалът със заседналия на плажа джип се разраства - 1
Снимка: Фейсбук

Случаят със заседналия джип в пясъка на плаж „Перла” край Приморско ще провали републиканско първенство по джет ски. Това сигнализираха притеснените организатори, според които концесионерът им е отказал достъп, защото няма законов начин да вкарат джетовете си до водата. А състезанието е трябвало да се поведе след броени дни. Поканени са участници от различни държави и сега спешно трябва да бъдат върнати.

„В понеделник сутринта получихме обаждане от концесионера, че няма да можем да проведем състезанието. Причината е, че няма как да вкараме джетовете във водата. Над 60 състезатели щяха да участват в надпреварата”, заяви пред Нова телевизия, организаторът на състезанието Дамян Дринков. Той допълни, че по цял свят джетовете се вкарват във водата чрез дърпане от автомобили 4 по 4 или чрез атевета.

„След случая с джипа, който заседна в пясъка на плажа, все още не е ясно дали няма да бъдем санкционирани, ако джетовете се вкарат отново по този начин”, заяви концесионерът на плаж "Перла" Лъчезар Захариев.

„Общината е основният спонсор на състезанието. Ние ще загубим посетители заради отменянето му”, поясни кметът на Приморско Димитър Германов.

На плажа вече са поставени колове, които спират влизането на джипове и атевета.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    30 0 Отговор
    А как е в другите държави? :(
  • 2 жжжж

    12 14 Отговор
    Туризмът нито ще е първото, нито последното нещо провалено от завистливите български комплексари. Тук е така.
  • 3 1944

    16 4 Отговор
    пука ни за мутрите на селяндура генерал гоцев от бетонеморието. ще ви изринем скоро на североизток. бетонирайте си колима.

    Коментиран от #4

  • 4 жжжж

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "1944":

    Ама да бе, всеки, който има с 5лв. в джоба повече от теб е мутра на ДС и най-малкото нарко дилър...
  • 5 гост

    33 4 Отговор
    Ами на ръка ще ги избутате колесарите с джетовете до морето,не е много трудно . Аз как мога с помощ от двама човека на ръка да си го бутам и маневрирам колесара и то със кола на него която тежи в пъти повече от тия джетове. Ама не бай ганьо трябва до морето да отиде с джипа ,че недай си боже може да се измори.

    Коментиран от #7, #14

  • 6 JEEP

    35 2 Отговор
    Айде пак драма. До буната на перла не може да се ограничи достъпа. Там си има път и не се стъпва на плажа. Спускат се там и ако четри от тия момчета не могат да избутат колесар с джет на 25 метра по пясъка.... Ако пък им тежи, от другата страна на носа е кея на Приморско. Там си има и място и рампа и всичко. Пускат ги там и за 5 минути са на северния плаж по вода. Има ли желание, начин ще се намери. Другото са приказки и драми.

    Коментиран от #18

  • 7 234

    5 17 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Е, то снимка на джет се бута лесно и от сам човек. Сигурен ли си, че тези с джетовете са комплексарите в твоя случай?
  • 8 През просото

    33 0 Отговор
    За да организираш такова състезание, би трябвало да си осигурил съответните условия за достъп до водата, все едно да организираш първенство по футбол без стадиони.
  • 9 яаяая

    15 10 Отговор
    Най-големият проблем в момента в държавата е, че някакъв човек заседнал с колата си на плажа! При това без да наруши нито един закон! Джипове и джетове ще ми кара изрода мръсен, че и на море ще ми ходи, гадната мутра.
  • 10 Бук

    22 1 Отговор
    Защо в Гърция и последния плаж има изграден бетонов стапел за вкарване и изкарване на плавателни съдове,а тук се правят на ощипани????

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Чучук

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бук":

    Щото няма кой да плати!!!!!!!
  • 12 555

    5 27 Отговор
    Тоя само с акциза, който плаща за бензина на тая кола е внесъл в хазната повече данъци от всички озлобени русофили взети заедно. Да могат да получават социалки да си платят нета и планета и да го плюят.
  • 13 гост

    20 4 Отговор
    И щом шампионат си правят като газят по пясъчните плажове, идея си нямам колко им е акъла. Там където може да си спуснеш лодка/джет или каквото и да е има бетонирана алея, за да може колата да влезе и да излезе, а не да копае по брега. Който е ходил по курорти и си е наемал лодки знае как е. Само у нас явно са идиоти и си настояват да се разхождат с джиповете по плажа понеже нямало надпис.

    Коментиран от #16

  • 14 САП

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ще избуташ сам на ръка колесар със джет върху морски пясък, ама друг път. Това е сух пясък(колко ти затъват краката като вървиш по него, а теглото на колесара и джета), не ти е асфалт или бетон. Като се засили по наклона към водата по мокрия пясък най- много да потопиш колесара заедно с джета в морето( повечето джетове не могат да плават заедно с теглото на колесара) и ще ти трябва трактор да вади колесара с джета.
  • 15 миризлив пор

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бук":

    Точно това е проблема, липсва каквато и да е нормативна база, само разни "еколози" пробутват забрани и глоби. Реално проблема е друг, един джет харчи около 25-30 литра бензин на час (над 1 лев акциз на литър), вози се с колесар а заради мощния двигател данъка не е малък. Като влезе във водата никой не знае кой е и ако стане беля не го знаят. Ако държавата е на място ще направи нормативна база, за да прибере парите от всичко това и да знае кой къде кара.

    Коментиран от #28

  • 16 111111

    5 8 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Аууу, смачкаха на Ганьо пясъка! Ужас!
  • 17 охохо

    7 12 Отговор
    Нека не се лъжем! Целият проблем е, че това е един добре изглеждащ мъж, с хубава кола и джет на морето.
  • 18 ТАС

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "JEEP":

    Идея за ръчно спускане на малки лодки, джетове и др. подобни, който не го е правил да не дава. Като се засили по наклона към водата докато се усетиш колесара и джета са под вода. Виждал съм го неведнъж. Просто джета не може да плава с теглото на колесара потъва.

    Коментиран от #24

  • 19 На Китен има вход

    14 0 Отговор
    На Китен има вход, на Приморско има вход. Стига с тези манипулации. Няма да има прошка и достъп до морето на това нясто! Точка! Концесионерът ще си отнесе яката глоба! Точка! Точка! Ако няма места на морето, ходете по язовирите!
  • 20 123

    9 3 Отговор
    Си го топнат на Русе под моста, две туби дизел и газ към състезанието! По път могат да заредят на Шел-а на Шабленския фар....
  • 21 Йозеф

    12 0 Отговор
    Лесно става - от кофражни дъски се прави настилка и док. После се махат. Що за малоумщина, зор да се закопае джипа в пясъка...
  • 22 куку руку ку

    6 1 Отговор
    Така е, когато от мухата се прави слон, за да се прикрие жираф (вдигането на цените).
  • 23 Кой68

    7 0 Отговор
    Какъв организатор си ти ????А ония с джипа чули му обяснението-Нямаше табела?!?Сложете вревенна дървена рампа и си ги завирайте тия джетове....Колко некадърници има......
  • 24 Jeep

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "ТАС":

    Не знам какво си виждал, но джет вързан към колесар не се вкарва във вода. Откача се от колесара и легнал върху ролерите му се вкарва във водата, като остава вързан само към лебетката на колесара. Колесара винаги се потапя и не е трудно, защото гравитацията си върши работата. Ваденето на колесара е трудно, но не и невъзможно на ръка. Занаят не се учи с гледане...иначе кучето щеше да е месар

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Папа Шебек 8 ми

    8 0 Отговор
    Боли на шперца за състезанието на тез мутри....
  • 27 JEEP

    6 0 Отговор
    Това не е JEEP а Тойота ленд крузър.

    Коментиран от #29

  • 28 JEEP

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "миризлив пор":

    В общи линии си абсолютно прав, даже добави, че и за колесарът се плащат данък, ГО и технически преглед. Не знам дали и винетка не му измислиха вече. Проблемът е, че държавата е прибрала вече парите, но от нормативна уредба и примерно по една бетонова рампа на такива места няма и помен.

    Коментиран от #30

  • 29 JEEP

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "JEEP":

    Не ми ползвай ника!
  • 30 миризлив пор

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "JEEP":

    Ще те изненадам ли, че заради голямата бюрокрация и проблеми със документите излиза много по-лесно няколко колесара и няколко джета да са близнаци или направо нелегални? Отделно всеки пуска къде му е кеф поради липса на място и регламент, и да стане нещо почти невъзможно е да откриеш кой е бил. Липсата на ясни правила и отговорности удря и по друго направление - карат се не където трябва т.е. между плажуващите. Така, че държавата прави всичко възможно да не улесни едни хора да се позабавлявате и спокойно да си платят гяволъка без да са в нарушение. Много малко му трябва като организация хората да си плащат и да не се занимават с глупости както е в момента.

    Коментиран от #31

  • 31 JEEP

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "миризлив пор":

    Не знам дали има нещо, което да ме изненада вече в БГ.... Това, че не пиша някои работи, не значи, че не знам как стоят нещата. Да не говорим за губернята Приморско, дето важат съвсем други правила. Нали тия дет трябва да се глобяват всяка вечер са на една маса. Кмета, шефа на полицията и концесионера са като 3те маймуни - не чух, не видях, не разбрах. Тоя колесар, докато не го изкараш извън Приморско, няма кой да те пипне :), а и след това не е сигутно.

    Коментиран от #33

  • 32 Ал Тиквоне

    5 0 Отговор
    Много се радвам за провала на плачещия селтак ! Така му се пада на добитъка -да го духа като шампион и дано слеващия път целия потъне в песъка и там да си остане
    Лапай шнура цървуле
  • 33 миризлив пор

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "JEEP":

    Ако имаше ясни правила много по-евтино щеше да е да си платиш на държавата от колкото всяка вечер да поиш разни тарикати и да те изнудват. Проблема не е само в Приморско, говорим за цялото Черноморие, река Дунав и язовирите. Липсата на регистрация и проследимост води до каране на джетове във вододайната зона на язовирите после всички пият "подобрена" вода.

    Коментиран от #36

  • 34 Бачо Киро

    4 0 Отговор
    То пък много трудно да купят дървени плоскости и да направят пътека за джетовете, на ръка ще могат да си ги бутат даже.. Може ли дори за елементарни неща да не могат да се организират...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Jeep

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "миризлив пор":

    Така е, но уви действителността е друга. Аз за това престанах да ходя там. Имам доста познати и го помня от времето на неизмазаните двуетажни къщички, но вече няма нищо общо. Щом и на киното видяха сметката, а то си беше култово още с дървените пейки..... И да прав си-навсякъде е така за съжаление.
  • 37 ТАС

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Jeep":

    Принципно колесара влиза частично(задната част) във водата за да може да поеме носа. В случаите, които съм виждал го вкарват назад бутайки го и не успяват да го задържат по наклона на рампата(не са откачили придържащите колани) изтърват го и потъва.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    естествено е западен пърдялник да затъне.......Направен е за фукане ,не за работа...
  • 41 Ганьо Балкански

    3 0 Отговор
    Хахаха...много интересна статия.Изобщо на някой дали му направи впечатление,как се провежда републиканско първенство с поканени състезатели от други страни. Публикувано във факти.бг: . Поканени са участници от различни държави и сега спешно трябва да бъдат върнати. Публикувано във факти.бг: ще провали републиканско първенство по джет ски. Всеки случай-умрях си от смях и от статията и от коментарите..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 42 Жет

    3 0 Отговор
    Дедо му едно време само JET-ове е карал! Като неа рампа да си вземе под наем или да се разкара.
  • 43 Отвратен

    3 0 Отговор
    Чудесна новина!
    Този тип състезания се правят само заради суетата и егото на участниците. Често дори не изчакват раздаването на наградите. Най-добре ще е да променят състезанието в надбягване и скачане с чували по пясъка но нарцисите вероятно ще се откажат.
    При чувалите всичко зависи от собственото тяло и не можеш да ползваш китайските ръчички построили джета.
  • 44 незнайко

    1 0 Отговор
    Досега, докато се разправят щяха да вземат от военните сглобяем път за мочулища и да прекарат джетовете върху пясъка ! После щяха да го махнат !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове