Last news in Fakti

23 Май, 2012 14:02 4 462 7

Нови трусове в Пернишко /Обновена/

  • трус-
  • перник-
  • земетресение
Нови трусове в Пернишко /Обновена/ - 1
Снимка: БГНЕС

В 13, 57 е регистриран нов трус в района на Перник, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земетресението е било с магнитуд от 3,3 по скалата на Рихтер. Епицентърът е бил на 2 км. дълбочина. В София то беше усетено като лек трус.

Втори трус от 3,3 по Рихтер беше регистриран 14,45 часа в района на Перник.  Епицентърът е бил на 5 км. дълбочина.

Трети трус имаше в 16.31 ч. с епицентър на около 25 километра в югозападна посока от София, на територията на страната. Земетресението е с магнитуд 3,1 по скалата на Рихтер и е усетено на територията на страната.

До момента, по данни на сеизмолозите от БАН, са станали около 41 земетресения от 22 май насам.

По разпореждане на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, социални работници от дирекциите на АСП в пострадалите от земетресението Перник и Радомир, както и мобилни екипи, ще дежурят по график през предстоящите четири почивни дни. На разположение към двете дирекции ще са и служебните автомобили, които могат да бъдат ползвани при необходимост за извеждане на нуждаещи се.

Създадена е необходимата организация и през празничните дни в дирекциите „Социално подпомагане” в Перник и Радомир да продължи приемането на молби за отпускане на еднократна помощ на пострадалите граждани.

Помощта, в максималния си размер от 325 лв., се отпуска, като една от мерките за преодоляване на щетите от земетресението. Пострадалите лица, които нямат доходи, могат да подават документи в съответните териториални дирекции на агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kvo da kaja ...

    2 0 Отговор
    Ще ни се разгони фамилията ако наистина има над 7 по рихтер ...
    Дано НЕ !!!
  • 2 роза стойнева

    1 0 Отговор
    кой е казал че ще има над 7
  • 3 Петър

    1 0 Отговор
    Стига всявахте паника в така или иначе лудналото население на тази държавица!!!
  • 4 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    http://www.novini.bg/news/67080-бан-предупреждава-удря-ни-земетресение-от-7-5-по-рихтер.html ЕТО ЗА ТОВА НАД 7
  • 5 Ники Николов

    0 0 Отговор
    a па ако има над 10 ще ни се разгони кучката а пък ако... само фантазии ако земята спре да се върти и слънцето изгасне лелемале
  • 6 Цветомир Попов

    0 0 Отговор
    На бабаим трънкина... То ако някой можеше на предскаже земетресение нямаше да се стигне до трагедията в Япония,Хайти,Турция,Чили и т.н.@4
  • 7 Антикомунист

    1 0 Отговор
    Само ГОСПОД е милостив към Българите. Политиците,на които ние плащаме заплати и им дадохме власт за да ни унищожат заслужават божията намеса! Но как? Нека ТОЙ да отсъди!!!