728 14

ВМРО почете в Смилево Илинденско-Преображенското въстание

Структурите на ВМРО от цялата страна също дойдоха да отдадат почит пред Илинденци и тяхното дело

ВМРО почете в Смилево Илинденско-Преображенското въстание

Тази година се навършват 116 години от Илинденско-Преображенското въстание и по този повод ВМРО за поредна година почете началото на въстанието в с. Смилево, Македония.

Събитието бе организирано от Културен център „Иван Михайлов“, Битоля. То бе уважено от народните представители от ВМРО Александър Сиди, Красимир Богданов и Йордан Йорданов. Специални гости бяха представители на Сдружението на родовете от Македония, в лицето на внучката на полк. Борис Дрангов Райна Дрангова. Структурите на ВМРО от цялата страна също дойдоха да отдадат почит пред Илинденци и тяхното дело.

Любчо Георгиевски - председател на българския културен център в Смилево откри събитието с думите, че днес всички ние трябва да продължим да изповядваме идеите и да сведем глави пред подвига на илинденци. Днес ние всички сме продължители на техните дела по един или друг начин, посочи той.

Народният представител и член на националното ръководство на ВМРО Александър Сиди поздрави всички присъстващи от името на ВМРО като подчерта, че да си пред паметника на великия водач Дамян Груев, именно в Смилево на Илинден, е много емоционално и за него е чест и гордост да бъде част от носителите на идеите на илинденци. Сиди прочете поздравителен адрес от името на председателя на Организацията, заместник министър-председател и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов поднесе поздравления от името на парламентарната група на ОП и подчерта значимостта и символиката на Смилево, където не само е роден легендарния водач на ВМРО, но именно там и се взима решението за вдигането на най-значимото въстание за освобождението от турско робство, а именно Илинденско-Преображенското.

Официалната церемония беше открита с химна на ВМРО „Изгрей зора на свободата”, химните на Македония и България.

Илинденско-Преображенското въстание е символ на свобода, национално единство и единение. То обединява свободните българи, българите от Македония и от Тракия. Тази борба продължава не защото народите ни не са обединени, а защото продължава геополитическата манипулация на историческата истина.

България
Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 19:39  21.07.19
  Какви са тия измислени празници ...обрали банката в Солун ,заптиета са ги подгонили..опааа революционери

  Коментиран от #5

 • 2 19:40  21.07.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ВМРО далавери
  Отговор
  3 19:48  21.07.19
  Продажници! Договорите са тотално в български ущърб.

 • Наравно
  Отговор
  4 19:49  21.07.19
  Е, има няма 100 години минаха докато доживеем това...но няма ги хората вече, които са го изстрадали това нещо нарачено братско славянско поробване....даже не ми се говори какво са правили гърците
 • Наравно
  Отговор
  5 19:50  21.07.19

  До коментар #1 от "Хасан":

  Тец никой не ти търси измислените мнения, опитай се да коментираш арменския геноцид, после мини и насам....тракия и геноцида 1913 и така....имаш теми за размисъл
 • 6 19:56  21.07.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Да свикваме идват трудни дни и бедност
  Отговор
  7 20:23  21.07.19
  Официалната церемония беше открита с химна на ВМРО „Изгрей зора на свободата”, химните на Македония и България. След закриването официалните лица и техните привърженици патреидиоти се върнаха към ежедневието си като теляци в американските бази.
 • Биляна
  Отговор
  8 20:24  21.07.19

  До коментар #6 от "Хасан":

  Хасан, ти си ченге!
 • гост
  Отговор
  9 21:02  21.07.19
  Па тоя на паметника повече ми прилича на Ботев.

 • Киро
  Отговор
  10 22:32  21.07.19
  Като са братя македонците защо тогава Каракачанов им продава български лични карти по 500 лв. парчето и си пълни джоба.Познавам поне 5 човека македонци които са си купили от Шкембе войвода карти

  Коментиран от #14

 • Иван
  Отговор
  11 22:57  21.07.19
  Предатели ! За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.
 • Свинявай
  Отговор
  12 09:19  22.07.19
  Хасане, каза ти се, че не са я обрасли тази банка, а са се самовзривили и тия люде не бяха от ВМОРО! Това са били,, смъртници,, с точни и ясни указания, каза ти се да четеш, а не да ми оплакваш,, геноцида,, над турците в България, чуеш 'и шнорхел!
 • Мунчо
  Отговор
  13 10:43  22.07.19
  Това не е ВМРО, това е престъпна организация присвоила си това име, за да може да заграби имотите и служи на Турция, което ясно си личи от Военният министър Шкембе Войвода
 • Мунчо
  Отговор
  14 10:46  22.07.19

  До коментар #10 от "Киро":

  Каракачанката не продава паспорти на "македонци", а на терористи, които бягат от Сирия, и всичко това по нареждане от ЦРУ! Защо Шкембе Войводата се извъртя на 180 градуса относно американските боклуци, за които ще пратим четири милиарда лева минимум.

Напиши коментар:


Публикувай