Last news in Fakti

25 Юли, 2019 10:59 1 883 30

Министър Танева: Свиневъдството е под огромна заплаха

  • десислава танева-
  • свиневъдство-
  • чума

Министърът добави, че за всичко, което е допустимо от Комисията, ще търсят вариант, за да бъдат обезщетени тези свинекомплекси

Министър Танева: Свиневъдството е под огромна заплаха - 1

Сектор свиневъдство е под огромна заплаха. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в предаването „Сутрешен блок“ по БНТ.

„Ние трябва със сигурност да спрем разпространението на африканската чума по свинете и да спасим един много добър сектор“, добави тя. Танева каза, че в рисковата зона около огнищата при Николово и Бръшлен има още два свинекомплекса. „Те са с над 40 000 общо прасета, които са блокирани“, поясни тя. Министърът добави, че за всичко, което е допустимо от Комисията, ще търсят вариант, за да бъдат обезщетени тези свинекомплекси.

„От две седмици и на терен заедно с екипите на Българската агенция по безопасност на храните – ветеринарният орган в държавата, са професори и научни сътрудници на тема вирусология и те обясняват на хората какво е АЧС (африканска чума по свинете) и какво трябва да правим“, заяви тя. Танева потвърди, че мерките са закъснели.

„Със сигурност е било по-добре да бъде направено по-рано. Ние нямаме друг вариант за изход освен много бързо да се организираме и на място да убедим всеки от служителите, които са част от екипите за провеждане на мерките, как трябва да ги направят“, добави тя, като заяви, че мерките трябва да бъдат изпълнявани, за да се предотврати разпространението на заболяване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ентомолог

    44 1 Отговор
    Цялото земеделие и изобщо цялата икономика на България е под заплаха от Боковите калинки по министерства и агенции.
  • 2 onq s konq

    20 3 Отговор
    Моито прасе е здраво щото сека вечер му давам по 100 грама рикия та ем да е здраво ем да спи добре и да не мисли за глупусти!

    Коментиран от #5

  • 3 Хайл

    32 1 Отговор
    Чии интереси са засегнали прасетата...поръчка от високо ниво
  • 4 Кой68

    30 1 Отговор
    Питам:Кой малоумник даде идея и заповяда прасетата да се умъртвяват със пожарникарска пяна?Каква е била профиластиката на ветеринарните служби в региона,а и в страната?Изобщо какво прави това министерство което оглавявате????
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Йосарян

    7 4 Отговор
    Ние бяхме народ, който се Краде. По точно Продажен. За да сме Роби. Отново.
  • 7 Йосарян

    3 3 Отговор
    Ние бяхме народ, който се Краде. По точно Продажен. За да сме Роби. Отново.
  • 8 КАМЪША

    4 5 Отговор
    Домуссс НЕ ЯМ СЪБАРЯИ КОЧИНАТА
  • 9 Тази министърка

    24 1 Отговор
    не се научи да лъже като хората,че и пред хората.Истината е,че всичко върви по ''план''!
  • 10 Оставете прасетата

    25 1 Отговор
    Загрижила се за 40 000 прасета? Та всяка година в България измират по 120 000 души.България е страната в света с най-бързо намаляващо и най-бързо изчезващо население. На всеки 7 минути страната намалява с по един човек и това продължава повече от 25 години. България изчезва

    Коментиран от #11

  • 11 сисадмин

    21 0 Отговор

    До коментар #10 от "Оставете прасетата":

    Е, то и унищожаването на прасетата е елемент от системата на хибридния геноцид над българите в България.
  • 12 А овцете и козите

    32 1 Отговор
    1989 в ТКЗС-тата и по къщите на село на НРБ имаше 18 000 000 овце и кози. Днес са малко над 1 000 000.
    Знайте, няма нищо по-страшно от демократическата чума - КАПИТАЛИЗМА..
  • 13 Интересно

    11 1 Отговор
    как ли се чувства в момента ексминистър Николай Свинаров.
  • 14 гроб

    25 0 Отговор
    Сетила се мара!!!! Като частно практикуващ ветеринарен лекар с 20 г стаж мога да кажа -Некадърници - защо разсипахте ветеринарната сружба в България!!! Вижте си ветеринарите шефове в малоумната мегаструктура Бабх 90% нямат и един ден клиничен стаж!! Унищожихте работещите ветеринарни участъци, превърнахте участъковите лекари в безмозъчни администратори!!! Чували ли сте за специалистите инфекционисти от ВМФ - хора професионалисти видяли всичко !! Хората създали ветеринарната служба в България преди 140 години сигурно се обръщат в гроба!!!
  • 15 Гост

    11 2 Отговор
    ако за тези пари бяха сложили нормална ограда която да спира дивите свине от Румъния, можеше да не е така, но ние изхарчихме по милион на километър за тел висока 30 сантиметра и сега сърбаме попарата.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Не ние , а някой !
  • 17 ЛАКОМИЯТА...

    20 0 Отговор
    И ПРОСТОТИЯ ни доведоха до това- С какво се хранят тези прасета някой знае ли? Фуражи от ,"краварите" , всевъзможни боклуци и остатъци откъде и откаакво ли не, с единствената цел - печалба! Жалко за животните, а не за "ДЕБЕЛИТЕ ПРАСЕТА " наречени "БИЗНЕСМЕН "...!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Извинете

    12 0 Отговор
    Тези от шайката на Онзи май са прихванали поведение... Когато се случи нещо нелицеприятно у нас, те вкупом сякаш работят в статистиката , а не "ръководят" тази държава! То и аз мога да отчитам какво се е случило, ама те къде са през цялото време? Май от далавери нямат време да се занимават с глупости, като това да работят за българите и България предимно.
  • 20 Всички българи сме под заплаха

    17 0 Отговор
    От пррстъпната шайка ГРОБ. Погледнете по телевизията какви кокошки отговарят за свиневъдството в БАБХ и заплахата от чума - те освен за прическата, маникюра и тоалетите си, за друго не са свикнали да мислят.
  • 21 Патриот

    10 1 Отговор
    Под управлението на ГРОБ всеки нормален българин е под заплаха. Единствено пришълци от Азия и местни "тъмнозелени" са ваксинирани.
  • 22 Седящия бик

    12 1 Отговор
    Тъпа патка като тъпия си шеф. Сега ще ми ядете дядовия , като ликвидират всички гусита в БГ. По времето на ГЕРБ само чума по хората не е появила още
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 До 23

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Чудесна новина":

    Имаш предвид не животното прасе ,а човека СВИНЯ ? Или си турчин , или вегетарианец...?
  • 25 А,де ...

    14 0 Отговор
    Като гледам 'капацитета' и действията на управляващите ... Какво ли биха направили ако /не дай,боже/ пламне епедемия по хората.

    Коментиран от #28

  • 26 Аз...

    3 0 Отговор
    Благодарете на ЕС(еврейския съюз),на техните ибрици(наш’те политици),на тяхната алчност,на тяхната главозамаяност,на”кадърните”отишли да слугуват навън вместо да останат тук и да се борят и т.н....
  • 27 Българио, за тебе те умряха,.

    8 0 Отговор
    Какво остана в България, че да не е под заплаха?
    Домуз ги набара африканска чума, а
    политиците американска.
    Що му остава на народа?
    Сеир?! Ама много скъпо излиза деб* мам*у. деб*.
  • 28 КЛЮКАР

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "А,де ...":

    По хуманен начин. Розова пяна.
  • 29 ОТЕГЧЕН

    3 0 Отговор
    ДОРИ ЕРДОГАН КАЗА -НЯМА НИКВИ ЧУМИ А ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО ОТ ВАШИЯ ПРЕМИЕР ....СТАВА ВЪПРОС ЗА МНОГО ПАРИ ПЛАТЕНИ ОТ ЕС ЗА СУБСИДИЙ НА ХОРАТА НА ТИКВАТА ДЕТО УЖ ИМАЛИ ХИЛЯДИ ЖИВОТНИ И УСВОЯВАЛИ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ И СЕГА КОГАТО ЕС ЩЕ ПРАВИ ПРОВЕРКА НА УСВОЕНИТЕ СРЕДСТВА КАКВО ЩЕ НАМЕРИ??? НИЩО....ЗАТОВА КОЛЯТ ЖИВОТНИТЕ НА ХОРАТА ДА ПРЕПИШАТ ПОКРАЙ ТЕХНИТЕ И ДРУГИТЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ХИЛЯДИ ЖИВОТНИ НА ХАРТИЯ ЗА, КОЙТО СА ТОЧИЛИ ЕВРОСРЕДСТВА..БОЙКО БОКЛУК НЕ АЗ А ГОСПОД ЩЕ ТЕ НАКАЖЕ...МРЪСЕН БОКЛУК УМРИ !!!
  • 30 ВСИЧКО

    2 0 Отговор
    Е ПОД ЗАПЛАХА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове