Last news in Fakti

25 Юли, 2019 18:50 3 558 63

Гешев: Открихме 500 000 e-mail адреса с пароли

  • иван гешев-
  • e-mail адреси-
  • киберрекет

Те са били в иззетите носители

Гешев: Открихме 500 000 e-mail адреса с пароли - 1

В рамките на деня са установени над 500 000 e-mail адреси с пароли в иззети от властите компютърни носители на фирмата, на чийто мениджър бе повдигнато обвинение за тероризъм чрез извършване на компютърно престъпление. Това съобщи пред журналисти в Добрич зам. гл. прокурор Иван Гешев.

Имейлите са на популярен български сайт за електронна поща.

„Т. е., някой е хакнал пощенската платформа. Намерени са над 500 000 пароли, плюс съответните e-mail адреси. Факт е, че тази база данни е хакната. Факт е, че в тази база данни е извършено търсене. Факт е, че са отваряни определени пощи на определени хора. Факт е, че това най-малкото представлява нерегламентирана дейност“, каза Гешев.

"Той допълни, че действията на фирмата, хакнала сайта, са в противоречие със закона, а търговската дейност е била използвана, за да бъде атакувана държавата. Предстои да бъде доказана основната дейност на фирмата, чийто собственик и служители са привлечени като обвиняеми, и най-вероятно ще се окаже киберрекет", посочи Гешев.

"Ситуацията е, че държавата трябва да застане по-сериозно на мястото си, защото в града се водят противоборства между бизнес и криминални групировки, които се стараят да покажат кой е по-велик от тях, като в някаква степен Прокуратурата също нови вина за това нещо", заяви Иван Гешев във връзка с провеждаща се акция на Специализираната прокуратура за разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления.

Гешев коментира, че вината е породена от това, че държава и прокуратура по някакъв начин не са достатъчно активни „и наблюдават в някаква степен безучастно“. Според Гешев в града се случват различни неща, с които се решават междуличностни проблеми. Не става въпрос за престъпления, тъй като все още не са повдигнати обвинения.

Той посочи, че въпросните действия не са достатъчно внимателно проверявани и разследвани. Гешев не пожела на този етап да коментира схемите на данъчни престъпления, но не отрече, че става дума за „кухи“ фирми и поставени лица.

До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения на четирима души за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци.

„Акцията се провежда днес паралелно в Добрич, Варна и София. Арестуваните четирима души не са само от добруджанския град. Единият от тях има крупен бизнес в столицата", посочи Гешев. Подумите му действията са по разследване по досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура. „В акцията участват ДАНС, жандармерия и служители на ОД на МВР в Добрич.

Досъдебното производство за организирана престъпна група е образувано в началото на годината. Става дума за данъчни престъпления. Най-късно утре четиримата ще бъдат привлечени като обвиняеми", заяви Иван Гешев.

„Единият обвинен за ръководене на организирана престъпна група и четиримата като вероятни извършители на вторични престъпления – данъчни, с първоначална щета 300 000 лв. Възможно е нейният размер впоследствие да нарасне съществено след изготвяне на съответните експертизи", каза зам. главният прокурор. Той посочи, че лицето, което ръководи групата, „в някаква степен е емблематично за град Добрич“, осъждан неведнъж за данъчни престъпления.

На журналистически въпрос дали става дума за Антон Проданов, Иван Гешев каза: „Така поставен въпросът, за него става въпрос“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 икем

    21 51 Отговор
    Един смел човек. Трябват повече като него!

    Коментиран от #11

  • 2 Дреме ми на ......

    16 5 Отговор
    няма имейл няма порола няма профил

    Коментиран от #26

  • 3 Мдааа

    39 12 Отговор
    Тоя да е главен прокурор, е все едно рекетьор-министър председател...опааа, това май е факт, от 10 години поне.
  • 4 666

    31 7 Отговор
    Сиреч компютърни специалисти държат компрометираща ги информация на хардове, флашки, салфетки, вместо да е на сървър в Зимбабве? Тва да не са държавни служители? Нали уж компютрите им имаха тежко криптиране? Към кило и двеста ли беше, кило и триста ли.... Кажи им гербаджии и не ги обиждай повече!
  • 5 Миша

    19 5 Отговор
    Глупости на търкалетата.
  • 6 СссереМ

    12 36 Отговор
    Браво на Гешев,заслужава да е главен прокурор, сега да разчекне и останалите хитреци, апропо да не забрави и червените мафиоти които плащат на форумните лумпени тука.
  • 7 683

    17 0 Отговор
    Започва ''веселата'' част.За някои.
  • 8 Да попитам

    8 1 Отговор
    Коя е пощата?

    Коментиран от #10, #17

  • 9 Behemoth

    17 2 Отговор
    Гешев -главен генералисимус на кочината!
  • 10 що се праиш на ударен

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Да попитам":

    майл бг или ABV боща
  • 11 Centurion

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "икем":

    Като кой бе,то не си добре ВЕ!!!Този така ми е паднал в очите че няма и на къде повече Какви лъжи и пристрастност по КТБ и по Иванчева,какво драстично разминаване между твърденията му и фактите,и свидетелските показания. Този гнусна гад,и когато се провали трябва да го направят на Бургаска кола с кирки,да стане като таралеж за назидание!!!
  • 12 Хишник

    14 2 Отговор
    Този некадърник е като Гьобелс!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Петрова

    10 4 Отговор
    Боко Тиквата и компания си правят PR преди избори!
  • 15 Финци

    16 6 Отговор
    На този не му вярвам и на една дума!
  • 16 Зелен Хакер

    16 3 Отговор
    Е как ги намериха като компютрите са заключени?
  • 17 АБВ

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Да попитам":

    АБВ
  • 18 безпартиен

    15 1 Отговор
    Сценарият с медийния герой борещ престъпността се повтаря!!!!Първият стана гл.секретар на МВР и чрез медиите си "извоюва" минстър-председателско място,та и до сега.Нима е намалил престъпността тогава?Сега отново един "борец за законност и ред" се върти от няколко години по медиите!Колко осъдени престъпници и конфискувано незаконно придобито имущество има по дела по които е работил???Qui bono?
  • 19 На Цацаратурата

    8 1 Отговор
    нямам никакво доверие - обикновено нещата са точно обратното на техните изявления.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Dzver0

    4 0 Отговор
    Жалко е! Тази информация беше публично достояние от ден 1ви... Още повече стана ясно, че младежът е обучавал ГДБОП... Явно някой от ГД-то все пак си е водил бележки и е запазил електронните материали по време на обучението..! Сега доказателства са учебници... А и защо се опитват от прокуратурата да ни убедят, че са виновни, за това има съд, а участниците невинни според Конституцията..?
    Гешев явно е версия 2.0 на програмата Робко, с натискане на Enter се изпълняват командите...
  • 22 Прокурора Гушев

    6 0 Отговор
    Е толкова овъртян в делото КТБ, където умишлено не привлече като обвиняем дебелян пеевски, най-големия кредитополучател на банката, че дори и да казва истината, няма кой да му повярва!
  • 23 Бачо Киро

    2 0 Отговор
    Хакнали са базата данни и са взели имейли? Дотук айде... Взели и ПАРОЛИТЕ?????? ХАХАХА ХАХАХА ХАХАХА Кого лъжеш, бастун, паролите се съхраняват в криптиран формат. Колкото ти можеш да им дешифрираш файловете и ги молиш за паролите, докато лъжеш, че за два дни твоите момчета ги отворили, за което на цял свят му трябва суперкомпютър и МНОГО време ... Отделно си отворил няколко файла уж, ма баш тея си уцелил, дето ти трябват,а? А останалите? Нали ключът, който уж си праснал, е същият.. Абе що барем не мълчите, ми се излагате с приказки по медиите....
  • 24 Брадчеда

    2 1 Отговор
    Абе,Иване,абе Гешев ! Ти,нямаш моралното да се наричаш-Гешев! Незабравяй,че не си на всеки километър!
  • 25 onq s konq

    4 0 Отговор
    Моита поща е закована с два пироня отпреде на къщата и е ръждясала та не вервам некои да я хака

    Коментиран от #27

  • 26 Бай Ганьо европейски депутаТин

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дреме ми на ......":

    §))) Така си мислиш.
    На тая територия НЯМА, НЯМА!
    На всеки може да му спретнат к§р капан.
    Вълкът козината си мени, но нрава - не!
  • 27 ТОЙ Е

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Некой циганин за скрап))))
  • 28 АНЕНЕРБЕ

    3 0 Отговор
    ГЕШЕВ , ГЕШЕВ

    Държиш се като престъпник - до вчера говориш едно днес друго.

    До вчера беше хакнат ПУБЛИЧНИЯТ САЙТ на НАП , днес някаква пощенска платформа с над 500 000 пароли, плюс съответните e-mail адреси.
    Утре може да се окаже , че са хакнали и данни на НАТО, съдържащи се в база данни на МВР.

    ИЗГЛЕЖДА , ЧЕ ХАКНАТИЯТ СИ ТИ С ЖЕНАТА С КОЯТО ЖИВЕЕШ НА СЪПРУЖЕСКИ НАЧАЛА.

    Оказва се, че жената с която живееш е съдружник с ортака на Ваклин !!!!!!

    Детелина Ханчева - жената, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, има обща фирма с ортака на основния свидетел по делото „Иванчева“ – строителният предприемач Александър Ваклин. Това се доказва по категоричен начин от преглед на редица документи от търговския и имотния регистри. От тях става ясно, че Детелина Ханчева и съдружникът й Марио Кръковски имат пряка и косвена връзка с Ваклин.

    ЗАРАДИ ТАЗИ ДЕТЕЛИНА, Гешев прати в затвора двете кметици от Младост , а сега арестува и собственика на фирмата изнесла тази публична информация!!

    Този трябва да бъде отстранен незабавно и пратен за лечение.
  • 29 Бройкаджия

    1 0 Отговор
    ...Намерени са над 500 000 пароли... Кага успя да ги преброи ?
  • 30 Брей

    1 0 Отговор
    , откривател е този Гешев, браво!
  • 31 mailbg

    0 0 Отговор
    Сайта за пощата е mail.bg аз имам поща там и това обяснява някой неща.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ubeudug

    0 0 Отговор
    http://mewkid.net/where-is-xena/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin No Prescription plj.dmbg.fakti.bg.xgh.fw http://mewkid.net/where-is-xena/
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове