Last news in Fakti

29 Юли, 2019 21:14 8 178 38

Изграждат кръгово кръстовище за милиони във Варна

  • кръстовище-
  • варна

Планът предвижда кръгово кръстовище на едно ниво, представляващо елипса с 23.5 и 300.5 метра

Изграждат кръгово кръстовище за милиони във Варна - 1

През втората половина на месец август се очаква да започне изграждане на голямото кръгово кръстовище в района на "Максуда" в морската ни столица. То ще бъде между бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ и ул. „Девня“, а стойността му е 3,7 млн лв., съобщи actualno.com

Зам.-кметът на Варна Христо Иванов съобщи и кой ще е изпълнител на проекта. Това е фирма "Инжстрой", а изпълнението ще започне веднага след сключване на договор. Във връзка с бъдещото кръгово кръстовище, бяха съборени опасни постройки по трасето."Започваме работа веднага след сключване на договор. Ако няма обжалвания в КЗК, се очаква да се случи през втората половина на месец август", заяви Иванов.

Той обясни, че планът предвижда кръгово кръстовище на едно ниво, представляващо елипса с 23.5 и 300.5 метра. Общата дължина на елипсата е 359 метра. В нея са проектирани три броя ленти за движение с ширина 3.50 м. Предвидени са и байпасни връзки с ширина на платното от 5.50 метра на направлението бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ за дясно завиващите и по направлението от ул. „Девня“, посока „Аспарухов мост“, за движещите се направо автомобили.По думите на Христо Иванов, по бул. „Васил Левски“ и улица „Девня“ са проектирани входове и изходи с по два броя ленти за движение с ширина от по 3.50 метра и обща ширина 7.00 метра.

Проектиран е и триъгълен остров за канализиране на движението и ширина на лентите за вливане и отливане – 5 метра.Тъй като непосредствено до кръстовището има жилищни постройки, планирано е изграждането на шумозащитна ограда със стоманобетонови панели и височина на оградата до 3 метра.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 456

    23 35 Отговор
    браво нека се строят повече такива обекти улесняващи бързото придвижване и натоварения трфик в морската ни столица
  • 2 Анонимен

    51 9 Отговор
    Толкова много думи, а толкова малко е казано. Не можехте ли да публикувате схема на бъдещото кръгово, та и ние, скромните инженери, работещи в чужбина, да можем да изкажем мнение?
  • 3 Гост

    42 5 Отговор
    Великите проектанти да не правят копи пейст, ами да помислят сериозно за отводняването, накрая да не стане единственото в света подводно кръгово кръстовище, защото в момента хората имат булевард с водопад

    Коментиран от #35, #36

  • 4 порой

    34 3 Отговор
    До първия дъжд.
  • 5 Woldemars

    4 15 Отговор
    Не сте виждали колко пари са строшени в Москва за подобни неща, а и какво е направено...
  • 6 Тц тц

    28 1 Отговор
    Инжстрой е дъщерна фирма на Хидрострой. По натам който се интересува до прочете в Гугъл. В България докато се вълнуваме дали ще има шоуто на слави мафията стана вездесъща и непобедима.
  • 7 Николай

    15 0 Отговор
    Те нали го построиха през пролетта. Сега на ново в съкия район.
  • 8 Така така

    29 1 Отговор
    'У' всеки град има по 1 кръгово което е стувало 200 млн. И като го видиш ти идва да ги избиеш всичките
  • 9 Николай

    11 0 Отговор
    майтап това дето го построиха по рано много разтоварва трафика и бързо се излиза на магистралата за Бургас
  • 10 Николай

    6 0 Отговор
    майтап това дето го построиха по рано много разтоварва трафика и бързо се излиза на магистралата за Бургас
  • 11 Шамара

    19 9 Отговор
    Много загрозниха града тия кръгови, грозна гледка - навсякъде бетон и асфалт, особенно тия на две нива, да оставим настрана колко са объркващи, защото почти няма табели кое накъде води. Не знам дали дават ефект, защото както се стигаше за 20 минути от владиславово до пощата, така се стига за 20 минути и днес, дори имам чувството, че се обикаля повече.

    Коментиран от #16, #17, #18, #20

  • 12 Коментар📝

    17 0 Отговор
    ПРАВЯТ БЪЛГАРСКИ ПРОЕКТАНТИ
    ТУНЕЛА ПОД ЛАМАНША ЕДНИТЕ ТРЪГВАТ ОТ ЕДИНИЯТ КРАЙ ДРУГИТЕ ОТ ДРУГИЯ ПО СРЕДАТА СЕ СРЕЩАТ НА 10М.УСПОРЕДНО РАЗСТОЯНИЕ И ЕДИНИЯ ПРОЕКТАНТ КАЗВА НА ДРУГИЯ ДАВАЙ ЩЕ ПРАВИМЕ 2 ТУНЕЛА.
  • 13 Варна

    29 2 Отговор
    Поредната кражба. Къде ще навират там елипса с размерите почти на стадион, не е много ясно. А за парите просто няма да говорим. Колкото и бетон да леят в 359 кв.м. , освен ако не е язовирна стена 15м. под земята не виждам от къде вадят тази сума! - Поредната нагла и безогледна кражба!

    Коментиран от #14, #21

  • 14 Шамара

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    Ще разширяват Колелото бе, братчет! Няма да бъде вече Колелото, ще бъде Елипсата.

    Коментиран от #19, #23

  • 15 бял

    8 2 Отговор
    Тамън да имате и елипсовиден басейн,гарантиран от герб.
  • 16 Иванчо l-ви

    3 10 Отговор

    До коментар #11 от "Шамара":

    Отвори си очите бе човече !!!
    Преди всяко кръгово има едни големи бели указателни табели които ясно указват начина на движение в кръговото. Преди и в самото кръгово има и пътна маркировка.
    Ти май изобщо не гледаш знаците а се водиш по колоната.
  • 17 Цаца (ама от едрата)

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Шамара":

    Пази боже от шофьори като теб !!!
    Стой си във Владиславово бе човек.
    А и вземи прочети правилника...ще те улесни.
  • 18 МВР

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Шамара":

    За такива като теб има много удобен градски транспорт ; )
    Не се мъчи
  • 19 Хахахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Шамара":

    Ти знаеш ли изобщо къде е колелото ..?
  • 20 Густо Майна

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Шамара":

    И на мен така ми се струва. По "Левски" рехав трафик. Излизаш по локала на "Варненчик" или "Сливница", двете ленти преди кръговото на 2-ия етаж се събират в една, и задръствация! С тези двуетажни кръгови изискващи и локали работата е само за "усвояване". Едно кръгово с достатъчно голям диаметър на едно ниво, с по две - три ленти в посока, много по би облекчило трафика от тези "съвременни" изпълнения! А съвсем друг е въпросът, че на Варна и трябва магистрален байпас, който да обира трафика от сев. черноморие, "Хемус" и Добрич, както и от промишлените зони, и с втори мост над езерото да го "прехвърля" на юг и обратно! А не "транзитен" булевард!!!

    Коментиран от #28

  • 21 Некой

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    Има- няма 6декара.
  • 22 дрън

    13 2 Отговор
    Защо в Западна Европа всичко се прави с умисъл и за удобство на хората,а в България едни милиони отиват в правилните хора и нещата стават по-плачевни.
  • 23 Варна

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Шамара":

    Аз добре познавам пътя и свързването на двете колела няма да направят почти 400 метра дължина, а сумата е повече от ясно, че е в пъти надвишена. Нищо в това кръгово не може да докара сумата от 3,7 милиона освен комисионните. Тези вече са свръх нагли! Въобще не се притесняват, че е видна кражбата. В интернет има средно претеглените цени на материалите и асфалтополагането. По 2 куб. метра чакъл на кв. метър заложи. Сложи и 10см. бетон преди асфалта и пак няма да стигнеш сумата от 3,7 млн. лева.

    Коментиран от #26

  • 24 ХХХ

    10 0 Отговор
    малко ще е кръговото..как така само с размерите на стадион.. още по голямо трябва че да се съборят повече незаконни бараки на ромове.. иначе щели да им обезшумяват на приматите.. тея дето са нощна смяна да могат да спят
  • 25 Еблю

    11 3 Отговор
    А водопад ще има ли?
  • 26 699

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Варна":

    Нали там ще местят гарата и автогарата, кой ги знае какви комуникации ще пускат под земята. Същото е и при Шишковата градинка. Такива изкопи не бях виждал, какво полагат само те си знаят.
  • 27 Естествено..!

    3 1 Отговор
    Без милиони нищо не става...!
  • 28 Fox81

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Густо Майна":

    Трябваше не "Левски", който води от никъде за никъде да е бърз, а "Владислав", "Слиеница" и т.н.
  • 29 7777

    6 2 Отговор
    Стига сте плюли, без да сте видяли какво ще стане. Построяването на нещо ново е винаги по-добре от колкото нищо да не се прави.
    Но за такъв голям град като Варна, трябва много по-вече инвестиции в инфраструктура, един булевард и едно кръгово не е достатъчно.
  • 30 Предложение

    5 0 Отговор
    Направете го като Ниагарския водопад, формата имам предвид,че като завали да е ефекти.

    Коментиран от #34

  • 31 kjl

    1 0 Отговор
    Колко време ще се изгражда? Какви неустойки са предвидени при забава?? и .....варненци да си купуват успокоителни защото бул. Владислав ще бъде задръстен до полунощ, а някой може да се откажат да се прибират по домовете си.
  • 32 Кон

    6 0 Отговор
    Да се забрани на кметовете и гл. архитекти на градовете 5 години след изтичане на мандата да напускат страната.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Предложение":

    Много правилно. Като атракция може да върне някой лев
  • 35 много

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Целия цветен квартал е разкопан и са поставени "легнали полицаи" , като пред тях има огромни решетъчни канали. На околовръстното също се опитаха, ама не им се получи. Сега ще краднат още някой милион за кръговото и "ГЕРБ СА ВЪРХА"
  • 36 много

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Целия цветен квартал е разкопан и са поставени "легнали полицаи" , като пред тях има огромни решетъчни канали. На околовръстното също се опитаха, ама не им се получи. Сега ще краднат още някой милион за кръговото и "ГЕРБ СА ВЪРХА"
  • 37 Mitko

    1 0 Отговор
    Ужас.Няма кръгово в БГ,което да разтоварва движението еле пък на едно ниво.Всички са за убиване на скоростта,това,е.
  • 38 айайайайайайахахаха

    0 0 Отговор
    Хитрострой пак ще лапнат 30 милиона от обектче влизащо в графа аквапарк.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове