Last news in Fakti

30 Юли, 2019 17:50 4 546 69

Мощна подкрепа за Иван Гешев

  • иван гешев

В понеделник в подкрепа на Иван Гешев се обявиха следователите от Националната следствена служба

Мощна подкрепа за Иван Гешев - 1

И следователите от Националната следствена служба застанаха твърдо в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Това се посочва в тяхно становище по повод номинацията му за главен прокурор.

,,След обсъждане от следователите в Национална следствена служба на издигната от членовете на прокурорската колегия на ВСС кандидатура на господин Иван Гешев за главен прокурор на Република България, следователите от НСлС изразяваме професионалната си подкрепа за номинирания кандидат'', посочват в позицията си от НСлС.

Междувременно прокурорите от страната продължават да изпращат декларации в подкрепа на Иван Гешев.

До момента зад неговата кандидатура застанаха от Софийска окръжна прокуратура и от Окръжна прокуратура-Ямбол. От СОП посочват, че зам.-главният прокурор има дългогодишен опит в прокуратурата, което за тях е от съществено значение.

Прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура-Ямбол пък заявяват, че неговите качества са правилно оценени от прокурорската колегия във ВСС, която го номинира.

90 прокурори, следователи и служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Велико Търново, както и колегите им от Ловеч изразиха положително становище към решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно да номинира Гешев за "обвинител №1" и го определиха като "положителна практика в управлението, която осигурява приемственост и стабилност".

,,Считаме, че обществената дискусия следва да се фокусира върху концепцията на кандидата за развитието на Прокуратурата, която предстои да бъде оповестена, и да се проведе по начин, осигуряващ независимостта на съдебната власт и спазването на закона'', пише още в становището до кадровия орган.

В понеделник в подкрепа на Иван Гешев се обявиха следователите от Националната следствена служба, както и държавните обвинители от Русе.

Миналата седмица със становища излязоха от най-голямата прокуратура в страната – Софийска районна прокуратура, както и обвинителите, следователите и служителите от двете Специализирани прокуратури. Позиция в подкрепа на Гешев изразиха още от Апелативна прокуратура – Бургас, РП-Варна, обвинители от Видин и Стара Загора, Разград, Пловдив и Силистра.

Ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. Борислав Юруков също изпрати становище на вниманието на кадровия орган на съдебната власт.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    108 7 Отговор
    егати мафията

    Коментиран от #12, #34

  • 2 аз се изнасям

    88 10 Отговор
    от тая кочина.Оставям свинарника на африканската чума

    Коментиран от #35

  • 3 ИСТИНАТА Е ТАЗИ

    76 5 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ДЕЙЦИ ОТ СИСТЕМАТА СИ Я ПАЗЯТ ЩОТО ТАМ Е ХЛЯБА ИМ !
  • 4 ???

    79 10 Отговор
    Почти като едно време :"Трудовите колективи от цялата страна...".Ами да връщат член 1от конституцията -без това са закърмени с него.

    Коментиран от #15

  • 5 Анти милиционер

    17 29 Отговор
    Синедриона защо не иска Гешев? Какво пречи на евреите Гешев?
  • 6 Гост

    37 4 Отговор
    Пунта мара
  • 7 Анти милиционер

    22 9 Отговор
    Ако евреите си назначат тяхна подлога и започнат да ви съдят за "расизъм" като в западните септики, по-доволен ли ще е безмозъчният материал в България?
  • 8 туй беше

    46 3 Отговор
    Няма лошо всеки си пази хляба ! Тези от прокуратурата имат хранилка на каквато не всеки се радва ! Много , ама много пара се взема !
  • 9 Анти милиционер

    14 19 Отговор
    Ако подкрепяте Новия световен ред и борбата им с Гешев и ДС, цъкнете минус.
  • 10 Асен Генов ДАЙ България и Отворено Обшес

    35 12 Отговор
    Ние не искаме Гешев.
  • 11 Анти милиционер

    8 8 Отговор
    ДС или Новия световен ред?
  • 12 Лошо много лошо

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ernesto Guevara":

    А добро утро ! В БГ-то не вземаш ли под масата си умрял от глад !
    Как се купуват апартаменти и се строят хотели и други удобства !

    Коментиран от #13

  • 13 ИСТИНА НЕУДОБНА

    26 1 Отговор

    До коментар #12 от "Лошо много лошо":

    ОФШОРКИ И ФОНДОВЕ КАК СЕ НАЛИВАТ С ПАРИ ????
    С ПОДКУПИ И РУШВЕТИ !!!!
  • 14 VVV

    39 7 Отговор
    Ми такава е ,,демокрацията,, на герб .Един кандидат като при комунизма .Има избори ама само с една партия .То даже и тогава имаше две. БКП и БЗНС . Сега герб направиха по недемократичен режим дори от комунистите ха ха ха . западно демократични ценности .Избори само с един кандидат .Избор на самолет обаче финансовата рамка важи само за европейските производители ,а за ф16 няма никакви правила на играта .Важно е да е американски.Да е възможно най смотания .А цената не е важна и няма рамки за нея
  • 15 Centurion

    41 11 Отговор

    До коментар #4 от "???":

    Абсолютно!!!Тоталитаризма се завърна,мракобесие и политико икономически гонения от страна на Прокуратурата,в услуга на Мафията!Държава,Народ!!!Утрепки!!!Два милиона София,срам и позор.Само заради тази им волност да предложат Гешев всички трябваше да са пометени от протести и да молят за милост и снизхождение!!!
  • 16 Карма

    31 5 Отговор
    Дано си отидете с адски мъки от тоя свят за всичко откраднато..
  • 17 Кой68

    25 4 Отговор
    Сега го подкрепят и като го изберат ще започнат един по-един да роптаят срещу него..Нищо ново.Само гледайте😉
  • 18 Centurion

    38 5 Отговор
    Голяма част от хората не осъзнават какво става.Други не ги интересува,трети са доволни и си пазят комата хляб който са им подхвърлили!!! Обръщам се към тези с комата хляб,и искам да им припомня една мъдра мисъл,която гласи ,че Който предпочита хляба пред свободата ,много скоро остава и без двете!!!

    Коментиран от #20, #68

  • 19 Мафия

    38 3 Отговор
    Прецакана държава.
  • 20 Лошото идва

    32 4 Отговор

    До коментар #18 от "Centurion":

    Много правилно скоро ще ни оставят и без свобода а за хляба ще семолим !

    Коментиран от #21

  • 21 Така мисля

    14 8 Отговор

    До коментар #20 от "Лошото идва":

    Като в Русия май ?
  • 22 Onq s konq

    22 3 Отговор
    Киро гела ко чека,че не застане и той в подкрепа на Гушов? С оная измислена организация КРИБ.
  • 23 Пинко

    42 3 Отговор
    Мирише на свински истории, та се не трае. Оказа се, че от цяла България няма нито един прокурор и следовател, които да са срещу Делянчо. Наистина, не е за вярване. Това е много тежка мафия.
  • 24 Doni Brasko

    27 2 Отговор
    Това всичко е резултат от 30 годишната негативна селекция в съдебната система. Назначени са послушници и некадърници. Господ само може да ни опази от тази сган
  • 25 made in bg

    23 1 Отговор
    Ха-ха. Следователите от Националната следствена служба. Че то, такива, има ли. Като гледам, разкритите престъпления. Май, не. Освен да издават служебни бележки, за друго не стават.
  • 26 Хайде всички

    27 6 Отговор
    Учители, директори, чистачки от затворите, НСО, ДАНС и портиерите да излязат с декларация в подкрепа на Иван Гушев. Да му ударим едно рамо, че са му малко апартаментите.

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Госあ

    25 2 Отговор
    Всъщност положението е трагично. Останалите българи на иначе прекрасната в миналото територия вече са толкова объркани, че подкрепят и харесват единствено корумпирани мутри от мутрафонските години. Мутри и чалга. Никой не гледа професионални умения или биография. Радев е някакво изключение и веднага си личи, че е професионалист макар и в друга област. Въпреки че като генерал и бивш главнокомандващ на ВВС има много повече опит в управлението отколкото калинките с нек'ви измислени мениджърски дипломи. Положението е наистина много страшно и сериозно.

    Коментиран от #37

  • 29 Супермощна подкрепа от болница

    18 2 Отговор
    Лекарите, санитарите и пациентите от Курило единодушно застават зад защитника на онеправданите, вдовиците и сираците, професионалиста, големия човек Гешеф. Е, бил прост, нагъл, алчен, награбил бая имоти, всеки го прави - Цацата е надиплил бая пачки и над 50 имота.
  • 30 Супермощна подкрепа от болница

    14 0 Отговор
    Лекарите, санитарите и пациентите от Курило единодушно застават зад защитника на онеправданите, вдовиците и сираците, професионалиста, големия човек Гешеф. Е, бил прост, нагъл, алчен, награбил бая имоти, всеки го прави - Цацата е надиплил бая пачки и над 50 имота.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Да живей!

    16 0 Отговор
    Пастирите от нашата първична партийна организация/ппо/ и целият трудов колектив изпратихме светкавична телеграма в подкрепа на кандидатурата на нашият велик ГЛАВЕН прокурор.

    Коментиран от #36

  • 33 Зад теб сме Кръстник!

    20 1 Отговор
    Организациите на разпространителите на дрога, проститутките, телефонните измамници твърдо подкрепят титана на правната мисъл Гешефтаров
  • 34 Еретика

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ernesto Guevara":

    Е другарки и другари защо по дяволите ни залъгвате.След 10 ти ноември трябваше да ви избием.Вярно малко варварско е щяхме да се отървем от вас.И нямаше да го има комуниста Бойко Борисов.
  • 35 Народа ПРОСТ

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "аз се изнасям":

    Все още ги търпи гешевистите ,ноо чумата настъпва ,скоро ще бъде тук ! Страх брате тресе кочината ,може и да не дочакат коледата
    Свинска работа
  • 36 Народа ПРОСТ

    19 1 Отговор

    До коментар #32 от "Да живей!":

    То при Тато беше по голяма демокрация !
    Тия си мислят ,че прокуратурата е тяхна собственост и си я препредават пожизнено !
    Я марш у левоо свине ненаситни
  • 37 ИСТИНА ЗЛА

    18 1 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ ! ДА СЕ КЛАНЯШ НА ИЗВЕРГИТЕ !
  • 38 АНЕНЕРБЕ

    23 0 Отговор
    БРАВО!!

    Дори КИМ ЧЕН УН би завидял на подобна подкрепа!

    Според закона за ПОДОБИЕТО - ПОДОБНОТО ИЗБИРА ПОДОБНО.

    КАКЪВТО Е ГЕШЕВ ТАКИВА СА И ВСИЧКИ ПОДКРЕПИЛИ ГО!!

    РЕДНО Е ДА СЕ СЪБЕРЕТЕ НА ЕДИН МИТИНГ ЗА ДА ВИДИМ И КОИ СТЕ ВИЕ ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГО!!

    НАПРАВЕТЕ ГО !!

    НЕКА ВИДИМ ЛИЦАТА ВИ , А НЕ ПРАЗНИТЕ СЛОВОБЛУДСТВА.

    ПОКАЖЕТЕ СЕ !!
    Изпълзете на светло за ДА ВИ ПРИПОЗНАЕМ ПО ДЕЛАТА !!

    Коментиран от #39

  • 39 ПРАВ СИ

    15 0 Отговор

    До коментар #38 от "АНЕНЕРБЕ":

    Ако не могат със лицата то да публикуват списъкът с имената си.
    Така е редно, а не с някакви колективни декларации.

    Както бе казал един политик - КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ Е НАЙ ВИСША ФОРМА НА БЕЗОДГОВОРНОСТ!!

    СПИСЪКА И ИМЕНАТА С ПОДПИСИТЕ ВИ ГОСПОДА ПОДКРЕПЯЩИ ГО
  • 40 Ми кога

    14 0 Отговор
    Таз чума кат е тръгнала кога у софето там най много свине има
  • 41 Behemoth

    14 0 Отговор
    Да живей!Ура другари! Ха-ха-ха...
  • 42 Здравчева

    9 1 Отговор
    Вижте сега, какво означава, мрежа от зависимости!!!!народът обаче не го ще!
  • 43 пико

    16 0 Отговор
    Махането на мафията от управлението ще се се случи когато българите заапочнат да протестират пред американското посолство с въпроса ,,Вие мафиоти ли сте че поддържате мафията в България".И лозунги от рода ,,Нещем такива приятели".Пред опасността българите да намразят заради Илия и Св.Илия американците за дни ще ги сменят и даже ще ги осъдят.Справка банановите страни от преди 40 години.
  • 44 Гневен

    11 1 Отговор
    Бедна ми българио вече не искам дори и като труп да ме връщат при теб.
  • 45 Алфа Ромео

    12 1 Отговор
    Трябва да има край тази миризлива кочина наречена държава, не може да няма, даже народа да е смотан и заспал по вселенските закони всичко има край в един момент...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 МИР

    7 1 Отговор
    ИМАМ БЛИЗКА КОЯТО В МОМЕНТА Е ДЕЙСТВАЩ ПРОКУРОР.КОМЕНТИРАХМЕ ЗА ГЕШЕВ.ТЯ ОТГОВОРИ КРАТКО И ЯСНО.ПРОСТО НИ НАЛОЖИХА!!!
  • 50 Бате Бойко

    2 0 Отговор
    кво рИвети бе?има "избор".избирайте бе,да ви видя кой ше изберете.предния си го избрах аз,а този си го изберете вие.гласувайте за гешев или за гешефт
  • 51 Б. Р.

    2 1 Отговор
    Гешев е мюре, друг/друга ще е гл. прокурор.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Казуар

    3 0 Отговор
    Мощна подкрепа за Иван Гешев и статуквото, което упорито се брани.
  • 61 ДОМУЗ ТВ

    1 0 Отговор
    Навярно АФРИКАНСКАТА ЧУМА е влязла и сред управниците на СВИНЕФЕРМАТА!
    ДОМУЗ ТЕРИТОРИЯ
  • 62 Социалната политика на държавната мафия

    1 0 Отговор
    Днешната мафия не просто корумпира, тя си купува държавата
    Алфонсо Сабела

    Мъж на държавата е човек, чиято основна цел в работата му са интересите на държавата. Докато политикът се интересува от избирателите си, мъжът на държавата следва единствено държавните интереси.
  • 63 конгречулейшънс

    2 0 Отговор
    Шизофренията, май е по-заразна от чумата по свинете.
  • 64 аман от солташаци

    0 0 Отговор
    Мощната подкрепа към Гешев е от тези, които разнасят подкупите и рушветите.
    Тези хора не са критерий за гражданска подкрепа, те са от същия престъпен държавен отбор.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Пиниза

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Centurion":

    ...и не ги заслужава.
  • 69 Nоа

    0 0 Отговор
    Като се изключат 7, 9, 10 и 11 коментар, всички напълно сте изперкали!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове