Last news in Fakti

13 Август, 2019 17:01 18 057 60

Нинова се ядоса на новите милионери

  • корнелия нинова

Регионалните различия се задълбочават, което води до обезлюдяване на райони

Нинова се ядоса на новите милионери - 1

"Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения". Това заяви на пресконференция в централата на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя обясни, че в последните дни е била изнесена притеснителната информация от НСИ и БНБ - има 90 нови милионери за една година според БНБ, 800 000 работещи бедни според министъра на труда и социалната политика и 1 500 000 българи живеещи под прага на бедността.

"Ножицата се разтваря и неравенствата се увеличават, не само в доходите, но и регионално в страната, отчете НСИ - средната заплата в София 1424 лв, в Благоевград - 700 лв. Разликата е два пъти и отгоре", обясни тя. Председателят на левицата допълни, че се задълбочават и регионалните различия, което води до обезлюдяване на региони, напускане на млади хора от страната, струпване в големите градове, откъдето идват и проблемите - трафик, застрояване на зелени площи, замърсяване.

Корнелия Нинова подчерта, че идват местни избори и целият информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига и какви са интригите, противоречията и битките вътре в нея. Според нея сериозният въпрос обаче е как ще се развиват общините. "Хората ги интересува дали ще има път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли и дали ще се подобрява качеството ѝ. Тези въпроси минават през голямата политика", каза тя.

Тя наблегна, че в момента в Брюксел се водят преговори за новия Програмен период 2021-2028. Нинова обясни, че досега 39 общини в България са ползвали 840 мил. евро по Програмата за региони в растеж.

По думите ѝ има информация, че е възможно броят на тези общини да бъде намален за следващия програмен период, а и много по-малки български общини нямат реален достъп до европейските средства.

"Това е още един фактор за задълбочаване на различията, но няма никаква позиция от страна на правителството как ще се развие този процес, как преговарят те по този въпрос и какви са техните намерения за национална политика за регионално развитие", коментира тя. Лидерът на БСП заяви, че вероятно ще имаме повече средства за кохезионна политика, но как те ще се планират тук в България и как ще се отразят на общините никой нищо не казва. Според нея това са стратегически въпроси за развитието на България и за жизнения стандарт на българите, но политиците се плъзгат по повърхността в момента. по жълтите новини и интригите около местните избори, а не около същността.

"Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции, на което сме свидетели често напоследък", категорична бе тя. Нинова обясни, че в момента се изготвя проекта за бюджет на България за 2020г. в Министерството на финансите и вероятно той ще бъде копи-пейст на този от миналата година, пренаписан и сервиран в последния момент в парламента, претупан за една нощ, както сме били свидетели, и край.

"Част от тези големи стратегически въпроси, които поставяме, трябва да намерят своето приложение в бюджета", каза тя и даде като пример Гърция - отпускат се 2000 евро на новородено дете; мислят за възстановяване на 13-та пенсия, отпускат се стипендии за майки студентки, за да стимулират младите семейства.

Нинова припомни, че БСП многократно е предлагала подобни мерки и политики, но винаги са били отхвърляни с аргумент, че това е полулизъм.

"Не, това е грижа и поглед напред. Искаме да поставим тези въпроси на сериозно обсъждане и затова предлагаме в следващите дни и седмици да започнем разговора за бюджета за 2020г., а не в последния момент. Ние сме готови с нашите предложения. нека да седнем и разумно да обсъдим", каза тя. По въпроса за следващия програмен период на ЕС Нинова обясни, че левицата ще извика своите евродепутати и ще обсъди с тях важните за страната ни въпроси.

"Призоваваме и другите партии да направят това", заключи Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как няма да се Ядоса!

    111 20 Отговор
    Тя нали е от Старите "милионери"

    Коментиран от #14, #23

  • 2 El chochone

    97 25 Отговор
    Крушовската биволица да каже колко милиона народна пара открадна с кражбата на техноимпекс.???

    Коментиран от #5

  • 3 бау

    33 89 Отговор
    Браво Нинова, Вие ста ни надеждата !!!!!!!!!!

    Коментиран от #12, #18, #26

  • 4 Монгола

    72 17 Отговор
    Тая върна ли партините пари.?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Viktor

    69 14 Отговор
    Щом Нинова не се е облажила то си е за яд.
  • 7 Иванчо

    66 13 Отговор
    Тя понеже е от старите. Нека каже колко завлече от Техноимпекс

    Коментиран от #11

  • 8 А леле леле...Макелеле...

    36 17 Отговор
    "Нинова обясни, че досега 39 общини в България са ползвали 840 мил. евро по Програмата за региони в растеж."
    Можете ли да смятате бе,хора?Погледнете кочината около вашия дом(дупки,мръсотия,боклук,прах и кал) и после огледайте домовете,къщите за гости и колите на кметовете и общините...Направо не е истина!!!

    Коментиран от #51

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 El gomnozone

    32 64 Отговор
    Браво! Нека на есен изметем гербавата диктатура.

    Коментиран от #16, #44

  • 11 Тото Кратуно

    33 48 Отговор

    До коментар #7 от "Иванчо":

    Стига с тоя техноимпекс като че ли е единственото приватизирано предприятие в страната кво ще кажете за Булгартабак Пеевски. Борисов. Доган. И лошото е че в момента Булгартабак го режат за скрап. А техноимпекс работи.

    Коментиран от #19, #27

  • 12 BayBay

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "бау":

    Не ми вземай ника мошенник такъв
  • 13 Драйвър

    62 9 Отговор
    Курнела има "дарбата" да вижда треската в очите на опонента ,без да вижда ДЪНЕРА В СВОЕТО ОКО!Нинова,Гергов,Йончева,Добрев-все МИЛИОНЕРИ-СОЦИАЛИСТИ!Представете си какъв оксиморон:)Нормално,вече не са БСП на власт и други хора стават милионери,хубавото е ,че за РАЗЛИКА ОТ ЙОНЧЕВА-СА ЛЕГАЛНИ-за ди ги знае БНБ значи парите им са декларирани ,платени са им данъците и са в Български банки,Не като на Йончева и на Добрев крадени милиони и скрити по офшорни сметки!
  • 14 Да да

    65 6 Отговор

    До коментар #1 от "Е как няма да се Ядоса!":

    От всичко на света, комунистите най-много мразят конкуренцията и успелите хора!

    Коментиран от #20, #31

  • 15 ВЪЗРАСТЕН

    50 7 Отговор
    А БЕ ТИ ВЕЧЕ СИ МИЛИАРДЕР БЕ КУРНИ , СТРАХУВАШ СЕ ДА НЕ ТЕ ЗАСТИГНАТ ЛИ ?!
  • 16 EL KOMENDANTE

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "El gomnozone":

    ILLUSION !
  • 17 Недочул

    34 6 Отговор
    На Гергов ли се е ядосала?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стоян

    43 5 Отговор

    До коментар #11 от "Тото Кратуно":

    Ех ,че си червен боклик ама!Работи,ама го е построила държавата,а ДИРЕКТОРА НАЗНАЧЕН да го управлява-ГО КУПУВА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И ГО ПРОДАВА ЗА МИЛИОНИ!Какато казват комунистите-БАЩА И ДЪРЖАВА-НЕ СЕ СЪЖАЛЯВА! Ако дойдат на власт ,пак така ще стане,всичко ще работи АМА НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #46

  • 20 Слава на другарите

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "Да да":

    Но не и милиционерите
  • 21 К Нинова

    47 6 Отговор
    Надявам се никой да не пита как купих на синът си апартамента в манхатън
  • 22 Пешо

    33 9 Отговор
    Като гледам как няма места по заведенията се чудя как така има бедни. Има много осигуряващи се на минималната, а вземат под масата още поне толкова,че и отгоре. Не им се пращат данъци и осигуровки на държавата. Тези данни са доста нереални.
  • 23 Георги

    43 6 Отговор

    До коментар #1 от "Е как няма да се Ядоса!":

    Корнелио,що ти требеше да се фашташ с политика.Ти хубу тръгна с ония милиони на 28 години като седесарка,а сега щеше да си милиардерка.Откажи се от политиката,отиди си в Крушовица,създай стадо биволици,говори им за социализЪма да дават повече мляко.Пробвай,може и да събереш електорат у село.
  • 24 Другия с коня

    30 6 Отговор
    Разликата между700 и 1400 е само Един път КУРНЕЛИЯ Нинова...Не два пъти. ...За това и Партията,накоято си начело е на това дередже...В пети клас се учи колко са сто процента,колко са двеста процента т.е един път или два пъти....Може ли да си толкова ТЪПА,а искаш да управляваш Цяла България...

    Коментиран от #47

  • 25 Ivan

    30 4 Отговор
    Е БСП-то лапаха толкова години и сега им е трудно да понесат, че кокала е в други ръце. Нали трябва да има равенство и други да се налапат. Нинова да не би да е останала без пукната пара, не си знае милионите. Даже и делото й прекратиха по милост. Лакомия и лицемерие. Власт и пари.
  • 26 мяу

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "бау":

    И Слафчо и Слафчо.
  • 27 модерен ляв

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тото Кратуно":

    Ама те не правят леви.Схващаш ли?
  • 28 8933

    29 5 Отговор
    ДрОгарката Нинова,намери ли изчезналите 130000 левчета,от партийната каса.Или още ги търси.

    Коментиран от #34, #42

  • 29 Марио Кроненберг

    20 5 Отговор
    Ха-ха - присмял се Хърбел на Щърбел! Тя, да не би да не е милионерка?!? 😠😠😠
  • 30 Реалист

    30 11 Отговор
    Горката. Все повече се закопава.. Лошо, че повлича много хора след себе си. Дано поне умните скоро се осъзнаят и разберат, че само ГЕРБ е спасението на България.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин 1

    11 25 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    Гадно герберско изчадие,вие сте Божие наказание,
  • 33 Реалист

    4 4 Отговор
    За това казах - умните 😀😃😄

    Коментиран от #35

  • 34 Българин 1

    11 21 Отговор

    До коментар #28 от "8933":

    Бъдете реалисти,ако имаха нещо срещу Нинова щяха да го тръбят по всички медии от сутрин до вечер шибаните гербаджии и клакьорите им
  • 35 Българин 1

    9 16 Отговор

    До коментар #33 от "Реалист":

    Като виждаме колко е умен лидера на ОПГ ГЕРБ ,колко може да са умни герберите
  • 36 Кико

    20 5 Отговор
    Квичът ли, квичът. Тя само се страхува да не я изпреварват с милионите!
  • 37 Nik

    16 1 Отговор
    Милионерката Нинова вика "дръжте милионерите"!Смях!
  • 38 Усмивката

    19 1 Отговор
    И кво правим? Нинова. Вие като жени с колежката Масларова, що не си побъбрите на по кафе. Поведе те един всенароден митинг. Поканете и Бенчо Бенчев. Последно ви бе сърдит. Що ли
  • 39 Петльо

    11 1 Отговор
    Да ми яде черупките на яйцата.
  • 40 Манфред

    16 1 Отговор
    Никой от приятелите ми в Европа не можа да разбере какво значи това
    'работещи бедни'.Гледат ме тъпо и се чудят как може да работиш и да си беден.Е такъв феномен имаме в Б-я.
  • 41 ДЕМОНкрация!

    4 0 Отговор
    Милионерите ги съЗдават политическите садисти, които искат да разрушават обществения строй и да измъчват населението
  • 42 Borisov

    16 2 Отговор

    До коментар #28 от "8933":

    Връщай парите, Импексова, парите са на данъкоплатеца, ти ги профука, Връщай ги, намразиха те още повече
  • 43 Уникум

    17 0 Отговор
    Ех другарко Импексова Такъв Гьонсурат като тебе е изключителна рядкост и национално богатство Затова трябва да те държат под ключ строго охранявана в специализирано място до живот
  • 44 Умен

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "El gomnozone":

    На есен ще дохате кора!
  • 45 читател

    5 1 Отговор
    Нинова не може да взела повече от шефа си Циганина костов .Той направи най големите кражби,защо не питате него явно фостс се пооблажиха.
  • 46 Коко

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Стоян":

    Ех че си герберски празника ВЕЦ то сега всичко работи само за държавата апартаменти с асансьори къщи за гости тецове прищанища ктбта Булгартабак мога да изброявам много кажи сега ще чета с интерес колко пари влазоха в държавата от всички далавери Нинова не става Слави не става Р.Радев не става Радан не става Х.Ивано не става само тиквата безподобна става
  • 47 Петрова

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Другия с коня":

    1400/700 е 2, т.е. 2 пъти. Процентите ги остави за по-умните от теб. Явно не си стигнал до пети клас, може би и началните класове са ти били проблем. Ама пишеш, нали?

    Коментиран от #50

  • 48 Главоча от Банкя

    6 1 Отговор
    Егати и свинята.....това БУНИЩЕ носи червена чума,не тая по 🐷.няна празен ден,само скандали от това прасе,жалко подобие на жена
  • 49 308W

    11 0 Отговор
    Дали , не е дошло време на следващите избори......ГЕРБ-65% , БСП-20% , ДПС-15%......нека помислим , дали това не е....... ' най доброто , от най лошото ' .........!?
  • 50 Дончева

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Петрова":

    Петрова на вас математиката не ви е силна страна.След пети клас има още материал за усвояване.

    Коментиран от #59

  • 51 _he_

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "А леле леле...Макелеле...":

    Е, какво не ти се връзва? Тя казва, че тия пари са използвани! Не казва, че с тях е направено или построено нещо!
  • 52 _he_

    6 0 Отговор
    Разбира се, че ще се ядосана новите милионери! Няма я да се ядоса на бедните!
    Те още от 08.09.1944 г са с тази объркана политическа директива - да няма богати! Не се борят да няма бедни, а да НЯМА БОГАТИ! Явно го правят доста успешно - бедните са много. Е, успеха им не е пълен, има и някой по-богатичък, ама повечкото са техни хора.
  • 53 Емо

    3 1 Отговор
    Как няма да се ядосва!?Тая некадърничка иска и тя да папка ама сега яслата е окупирана от гробаджиите!!!Те не спряха да крадат и рушат,Курнелчето се притеснява ,че за нея няма остане нищо за крадене!!!
  • 54 Ние от Карлуково.

    5 0 Отговор
    Ние,от Карлуково си искаме Кури пак при нас.На кого ни остави,како Кури.
  • 55 Жоро гоцев

    5 0 Отговор
    Ти курнелиа си гледаи твоята партика,не плачи на чужд гроп. Има един наречен професор при теб,които докара България до фалит. Гечев ли ште прави държавния бюджет? Леле майко!

    Коментиран от #57

  • 56 18+

    1 0 Отговор
    Да ги събере със "старите"
  • 57 _he_

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "Жоро гоцев":

    Леле, Жоре, моля те от сърце, вземи някое уроче по български език (писане), пък тогава коментирай. Нищо лично, не че не си прав, ама ужас бе!
    1) Лични имена се пишат с главна буква
    2) Хайде партиЙката да е техническа грешка, НО:
    3) гледаЙ, а не гледаИ
    4) гроБ - проверка гроБове
    5) Вместо "шт" се пише "щ". Тази буквичка не я ли знаеш? Малко е сложна, изразява 2 звука, ама си имаме и други такива - ю, я ...
  • 58 КУРнинов

    4 0 Отговор
    Крушовската БИВОЛИЦА не търпи конкуренция! Мечтае за НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ а след това отново ПРИВАТИЗАЦИЯ където е силната и страна! Е БАЛЪЦИТЕ СВЪРШИХА ОЩЕ НА ТАБЕЛАТА КРУШОВИЦА!
  • 59 Петрова

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Дончева":

    Ами Дончева, сигурно математиката ми е много зле, щом казваш. Да те приемат в специалност "Изислителна техника" в 68 година на миналия век и да завършиш с квалификация "Инженер по експлоатация на електронно-изчислителни машини", да работиш 40 години все в IT сектора и някой умно да ти каже , че има математика и след 5 клас, това вече е наглостта на наследниците на тъпите милиционери, които създадоха ГЕРБ в "деполитизираната" полиция.

    Коментиран от #60

  • 60 До Петрова

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Петрова":

    68 г на на миналия век те приели.......Ами ти си вече дъртата изпаткала червена куфилница. Кво повече да говорим.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове