Last news in Fakti

4 Юни, 2012 10:38 1 106 1

Масови проверки за алкохол и упойващи вещества

  • проверки-
  • алкохол-
  • упойващи вещества

От днес стартира европейска акция срещу употребата на алкохол и други упойващи вещества от шофьорите.

Контролната операция, организирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС /TISPOL/, продължава до 10 юни, съобщиха от МВР.

Засилен контрол над водачите, употребили алкохол или други упойващи вещества, ще се осъществява на територията на целия Европейски съюз от 4 до 10 юни. Операцията е поредна, организирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция“ в ЕС.
Като член на TISPOL “Пътна полиция” в нашата страна организира засилен контрол през периода. Целта е водачите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки моторно превозно средство след употреба на алкохол. Заедно с активните действия на полицейските служители за недопускане на такива нарушения и санкциониране на шофьорите, това ще окаже положително въздействие за подобряване на пътната обстановка в страната.
По време на проверките пътните полицаи ще проверяват водачите и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    Нали трябва с нещо да се занимават 60 000 шапкари...