Last news in Fakti

28 Август, 2019 10:45 2 057 12

Президентът в Гълъбово: Независимостта на енергетиката ни е благодарение на вас

  • гълъбово-
  • румен радев-
  • марица изток-
  • енергетика-
  • въглища

Румен Радев приветства местните по повод 50 години от обявяването на населеното място за град

Президентът в Гълъбово: Независимостта на енергетиката ни е благодарение на вас - 1

Трябва всички заедно като държава и общество да работим така, че енергетиката да се развива чисто, екологично, да има перспектива, държавата да не абдикира. Това каза държавният глава Румен Радев в Гълъбово в приветствието си по повод 50 години от обявяването на населеното място за град, цитиран от пресцентъра на "Дондуков 2".

Президентът призова държавата да се възползва от силните програми на Европейския съюз за въглищни региони в преход, за да може младите да избират родното място за живот и реализация и да предначертават бъдещето на Гълъбово и на региона.

Румен Радев отбеляза, че през изминалия половин век Гълъбово се е утвърдил като безспорен български енергиен център и център на въгледобива в страната. По думите му и до днес секторът се развива и модернизира, а предприятията гарантират независимостта на българската енергетика. Предприятията тук ни гарантират нещо много важно – независимост на нашата енергетика от външни фактори, посочи държавният глава. „Всичко се добива тук – и въглищата са тук, суровините, и мощностите са тук, и най-важното – хората са тук. Защото това достижение на енергетиката в Гълъбово е благодарение на всички вас – хората от Гълъбово и региона. С вашето трудолюбие и упоритост, с тежкия и достоен труд на миньора и енергетика, без който няма икономика, няма перспектива за страната“, отбеляза президентът.

Президентът в Гълъбово: Независимостта на енергетиката ни е благодарение на вас

Предприятията в региона дават възможност не само за работа, но те дават много възможности за социални програми, за допълнителни инвестиции в инфраструктурата и обществени дейности.

Държавният глава подчерта обаче, че икономическото развитие на региона не бива да се извършва за сметка на екологията и здравето на хората. Румен Радев изрази увереност, че положителните практики на спазване на екологичните норми, на модернизацията на инсталациите ще продължат. Според президентът държавата трябва да бъде на мястото си и да бъде по-силна в подкрепата на хората и в безкомпромисното налагане на всички екологични стандарти за региона.

В тържествената церемония в парк „Младежки център“ участваха кметът на Гълъбово Николай Тонев, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, представители на местната власт, депутати, стотици граждани и гости на Гълъбово. Водосвет за града отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шабиха

    14 5 Отговор
    Един свестен човек да има в българската политика.
  • 2 Гласоподавател

    14 5 Отговор
    Поредното доказателство, че хората направиха правилния избор , гласувайки за Румен Радев на изборите за президент.
  • 3 Съвети на специалност блогър

    1 5 Отговор
    Европейски съюз като увеличи цената на въглеродните емисии, друга песен ще запее. Европейски съюз изобщо няма да се съобразява с факта че сме последните по доходи в съюза.
  • 4 jorj

    7 4 Отговор
    Гълъбово е деветия кръг на мръсния въздух в България!!!! Всичко това което правиш Радев е висша степен на цинизъм!!!!! Брикел трябва да се затвори ВЕДНАГА а не всички институции, да си затварят очите за незаконното изгаряне на италианските боклуци !!!!!
  • 5 Баш Гост

    6 3 Отговор
    Мизерията, която дишаме е също благодарение на тях! Президента може и да разбира от самолети, но от въгледобив понятие си няма.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 jorj

    3 2 Отговор
    Браво Иванчо, това е истината! Защо не се инвестира в нови технологии ами само се говорят лъжи и обещания?! Гъбовци също са виновни защото си траят от страх от енергийната мафия!!!!!!!!
  • 10 jorj

    3 2 Отговор
    ГЪЛЪБОВЦИ, СЪБУДЕТЕ СЕ,ИНАЧИ В СЪНЯ СИ ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ОБГАЗЯВАНЕ ТО НА КОВАЧКИ!!!!!
  • 11 ПЕЕВ

    2 2 Отговор
    МНОГО ЛОШ ИЗБОР НА ПРЕЗИДЕНТ.

    Коментиран от #12

  • 12 бузю

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕЕВ":

    на баба ти хфърчилото ....:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове