Last news in Fakti

12 Септември, 2019 15:50 2 491 25

Евгений Дайнов: Целта на този шпионски скандал е да не се загуби София на изборите

  • шпиони-
  • евгений дайнов-
  • избори

Всичко това е прахосване на огромно количество средства и на репутации за нещо, което изначално е обречено

Евгений Дайнов: Целта на този шпионски скандал е да не се загуби София на изборите - 1

„В шпионския скандал се преплитат две линии - на опита за преврат с хакване на пръскачки пред парламента и на използване на държавни институции от страна на властта, за да бъдат убедени т.нар. „десни гласоподаватели“ в София да гласуват за Йорданка Фандъкова. Целта на този т. нар. „шпионски скандал“ е една – политическа, да не се загуби София на изборите“. Това коментира пред БНР проф. Евгений Дайнов.

„Такива неща винаги изглеждат нелепо, но в България това, което прави властта, за да си върне гласоподавателите от дясно, прилагайки руски политтехнологии, които дори в Русия вече не се предлагат, е на дълбоко провинциално равнище. Не, няма да успеят, защото това са елементарни манипулации“, допълни проф. Дайнов.

Според него всичко това е прахосване на огромно количество средства и на репутации за нещо, което изначално е обречено.

„Влиянието и самочувствието на ГЕРБ по места се разплитат, в редиците на партията цари изумителна несигурност, цари очакване за лоши резултати. Но от другата страна няма голяма опозиционна сила, която истински да се възползва от това и да преобърне баланса“, обясни политологът.

По думите му България ще изглежда унило без цивилизована левица и цивилизована десница.

„Това, което виждам в кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и в истеричната подкрепа, която статуквото се опитва да организира в негова подкрепа, е, че ГЕРБ до такава степен са обезверени, че могат да печелят избори, до такава степен са разбрали, че властта им се изплъзва, че търсят спасител, който решително да наказва онези, които не слушат“, заключи проф. Евгений Дайнов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Приятел

    18 5 Отговор
    Нека квиченето продължи...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Столичанин

    8 23 Отговор
    Дайнов, ти нали щеше да се "въобразяваш" на малко момиченце за да се къпеш с малките момиченца, дърт джендър такъв?
  • 4 Коментар📝

    36 4 Отговор
    Таку Що ми Каза един КОЛЕГА,ЧЕ СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА Е СВАЛЕНА ОТ ЕФИР в БНР.ТЯ БЕШЕ ГРАДИВЕН КРИТИК СРЕЩУ МАФИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА КОЯТО СЕДИ ЗАД ТЯХ.С ТОВА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО.
  • 5 Дайнов, какво ти става

    10 27 Отговор
    Поредните глупости. София никога не е гласувала за БКП-то та сега.
    А трябва ли да подаряваме София на една службогонка, която понеже ще остане без работа, та софианци да я назначават. Колкото до тези който работят за промяна на гео политиката в полза на Русия, отдавна трябваше да ги сритат
  • 6 Бандюга

    31 3 Отговор
    Змията излива всичката си отрова преди да умре! Понякога се самоизяжда от бяс и безсилие.
  • 7 АНЕНЕРБЕ

    11 19 Отговор
    Уважаеми Дойнов,
    Ако приемем твоето твърдение за вярно , то тогава КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ , КОГАТО ГЕРБ ГИ ЗАГУБИ?!

    Да не намекваш за БСП която не издигна свой представител , а във Варна подкрепят Костадин Костадинов?

    Тя тази партия на ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ има ли я и кой ще гласува за нея?
    КОРНЕЛИЯ И ЧЕРВЕНЕ ОЛИГАРСИ Я УНИЩОЖИХА.

    ПРОЧЕТИ ПЪРВИТЕ ПЕТ ЧЛЕНА ОТ УСТАВА НА БСП ПРИЕТ ПО ВРЕМЕТО НА НИНОВА: Чл. 2.(1) „Пазарна икономика – ДА; пазарно общество – НЕ!!!!

    ТАКОВА СКОТОУМИЕ ЧЕЛ ЛИ СИ?!!
    ЩЕ СТРОИШ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , И ЩЕ ОЧАКВАШ ОБЩЕСТВОТО ДА НЕ Е ПАЗАРНО!!!

    ОСТАВАМ С ТВЪРДОТО УБЕЖДЕНИЕ, ЧЕ ДА ПОДКРЕПИШ ПОДОБНА ПАРТИЯ ИЛИ ТРЯБВА ДА СИ ДЕБИЛ ИЛИ ЧЕРВЕН ОЛИГАРХ

    Коментиран от #16

  • 8 Добрият самарянин с дебелата тояга

    6 8 Отговор
    Дайнов, както всички от автентичната, градска десница разбираме от всичко в детайли, знаем всеки замисъл, ход и цел на заобикалящото ни простолюдие и статукво. Не са ни питали, не сме обяснили произхода на Вселената. Имаме само един малък проблем. Не можем да спечелим НИТО ЕДНИ избори. От 22 г. вече.
  • 9 Наблюдател

    6 12 Отговор
    Oчaквaнo и нaпълнo в cтилa нa руcкитe хибридки ceгa щe бъдeм зaляти c някoлкo дeceтки вeрcии eднa oт другa пo нeвeрoятни и прoтивoрeчaщи cи пo тaкa нaрeчeният "шпиoнcки cкaндaл". Цeлтa e дa ce дeзoриeнтирa oбщecтвeнoтo мнeниe и дa ce минимилизирaт щeтитe зa руcкитe aгeнти и Руcия. Cпoмнeтe cи кaк ce дeйcтвaшe вeднaгa cлeд oтрaвянeтo нa Cкрипaл и cлeд cвaлянeтo нa мaлaйзийcкият Бoинг.
  • 10 Софиянец

    29 7 Отговор
    Аз съм твърдо десен но на тези избори ще гласувам за Манолова, писна ми от лъжите и обещанията на фандъкова, тя нищо ново не може да предложи, а градът от както е кмет тъпче на едно място. Аз живея в центъра, тук шумът спира само преди избори, мръсотия на всякъде, беше обещала паркинги и десет години чакаме, аз вечер за да намеря парко място въртя около два часа. Писна ми, успех желая на майчето!

    Коментиран от #22

  • 11 Даааа

    10 1 Отговор
    Прав си
  • 12 Те са си под Руски контрол

    6 9 Отговор
    То си е една и съща монета. От едната страна е руска възпитаничка а от другата е учредителката на Русофили. Която и да избереш се РАШАН. По добре се огледай за кандидат българофил - архитекта Борислав Игнатов например се е завърнал тук от САЩ . Завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава в същия университет в катедрите „Концептуална архитектура“ . Нали все това искаме да се изучат нашите умни и талантливи българи на запад и да се върнат за да работят за България. Аз ще заложа на него.
  • 13 блъдимери

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Току-що върнал се от морето":

    Пич, това което си писал едно към едно го имаше вчера под две статии. Кажи ми, ама честно, кога се научи да работиш с "копи-пейст"?
    Ползваш ли "конторл+С" и "контрол+V". Пробвай, по лесно е отколкото с клавишите на мишката.
    Абе, от къде ви взимат толкова негодни не мога да разбера?! Ами поне малк осе поприкривайте, че си личите от 100 км.
  • 14 Borislav Popov

    17 2 Отговор
    Герберите са изтрещели от страх да не загубят топлите службички, мезонетите и къщи за гости. Трябва им спешно враг, който да ги обедини и повдигне падащия реитинг. Но този зле режисиран театър тази сутрин предизвика само смех и разочарование.
  • 15 ТтТ

    4 9 Отговор
    Духльо духльо, тези и много други ще бъдат спечелени! Комунистите си отивате боклуци обсебени! Корупционни мишки долни!
  • 16 Който ще да е,

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "АНЕНЕРБЕ":

    само тия комунистчески БОКЛУЦИ да се махат! И прийомите им вече изкараха от нафталина! Без герП!!!! И огладнялата атака ги лиже, били за Данчето!
  • 17 Сгромолясване

    9 2 Отговор
    Жалка история- и контрамитинга на циганите от Перник, и фалшивите "записи" на Иванчева, и всичко от последните дни. Нямат ли някой по-интелигентен да измисли нещо, което да не разсмива хората? Голям страх ги гони, но ако бяха умни, щяха да си стоят мирно и можеше да им се размине пълният разгром. Фандъкова направи и добри неща, но не се противопостави на безобразията в София. Имаше пълната власт веднага да премахне "перките"- убийци от "Граф Игнатиев", но по някакви причини не посмя. Само това беше достатъчно да заличи добрия й имидж сред софиянци. Загубата на София ще е краят на управляващите.
  • 18 Равносметка

    9 1 Отговор
    За 30 години на прехода всички партии направиха огромни грешки. При всички има корупция и злоупотреби, облагодетелстване на "наши" хора. Но ГЕРБ управлява достатъчно дълго, за да изчисти авгиевите обори, ако искаше. Такава арогантност, такава алчност, такова незачитане на обикновения човек, стигаща до жестокост, не е имало от дълги години. Затова народът ще си поиска сметката.
  • 19 Тръмп

    1 1 Отговор
    Целта беше Истината,защото е срам и позор да има Кандидат Сводник и неговата любима Проститутка в Кметството на Божията Премъдрост-София!!!:):):)Някак си не е Мъдро,а Пошло!!!:):):)Някак си не е Християнско,точно София да е Содом и Гомор!!!:):):)От София е Третия Папа на Рим след Свети Петър и е любимия град на Константин Велики и Римския Император Галерий от Сердика!!!;););)С Внимание към Историческите Детайли!!!:):):)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Матей

    5 1 Отговор
    Гербаджиите започват май да се смущават от видимите резултати от подривната им антидържавна и антинародна дейност цели 10 г.Изпадат в безпътица,а сега накъде,страната е в руини,чужденци изкупуват всичко подред,държавата се оттегля от основни свои задължения и се феодализира.Но опозиция изявена и обединена няма,пълен дисонанс от всякакви партийки и течения,без единен център и ясна цел.Кметството на София ли е Рубикон,не бих казал,за такъв рубеж бе представяно какво ли не,напр. президентството,А СЪЩО И КОЙ Е ГЛАВ-прокси,омбуцман и пр.
  • 22 Гого

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянец":

    Като ти е писнало си отиди на село и гласувай бай Петко дърводелеца да ви стане кмет там,по писането ти разбирам че си от Чирпанските села,"Софиянецо
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Койчо

    2 1 Отговор
    Абсолютно точен анализ.
  • 25 Генерал Иванушка Водков

    0 1 Отговор
    Комунистически боклук си другаро професоре по нищо.

    Кат ти глеам мутрата и на руска пияница мязаш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове