Last news in Fakti

15 Септември, 2019 11:39 3 391 22

Политолог: Ако Мая Манолова спечели, ще има нов лидер в БСП

  • димитър ганев-
  • мая манолова-
  • софия-
  • кмет-
  • избори

Предсрочните парламентарни избори минават през служебен кабинет, а при тези отношения между президент и премиер е невъзможно Борисов да предостави властта в ръцете на Радев

Политолог: Ако Мая Манолова спечели, ще има нов лидер в БСП - 1

Пред Манолова стои особен и сложен баланс – от една страна трябва да разчита на гласове от синьото либерално пространство и да не нанесе удар към БСП, защото техните поддръжници са лоялни към ръководството на партията. Ако има конфликти между Корнелия Нинова и Мая Манолова, избирателите няма да подкрепят Манолова. Това обяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3, политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

"Победата на Манолова няма да доведе до предсрочни избори, защото за Бойко Борисов е важно да изкара този мандат. ГЕРБ ще има най-много областни кметове – между 11 и 16. ГЕРБ ще изпита трудности със Спартански в Плевен, в Добрич има сериозен проблем със структурата си. В Русе - също. Там имаше напрежение. В Ямбол ще бъде твърде интересен – не се знае дали авторитетът на кмета ще бъде достатъчен. В Пловдив ще има проблем, ще има балотаж, Атанасов е силен кандидат. Тотев спечели на фотофиниш на предните избори", даде прогнозата си политологът.

Според Ганев предсрочните парламентарни избори минават през служебен кабинет, а при тези отношения между президент и премиер е невъзможно Борисов да предостави властта в ръцете на Радев. "Подкрепата за Манолова се дължи и на БСП, повече от половината от доверието се базира на симпатизанти на БСП. Един нов неин политически проект минава през тежък разрив с БСП, техния електорат е много лоялен. Пример е Първанов, чиято партия едва влезе в парламента. Ако спечели Манолова ще има нов лидер в "лявото" пространство. Нинова може да види политически опонент. Следва кампания за нов председател на БСП, всеки си прави сметката в това отношение. Ако Манолова загуби, влизането ѝ в битката за БСП ще е със спорен резултат. На изборите има победители и победени – дори, ако загубилият има 49%, той губи", подчерта анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    22 23 Отговор
    Това е пътят явно, успех на майчето!

    Коментиран от #7, #17

  • 2 britpoft

    11 13 Отговор
    българското общество е високо развито по своята същност гражданско общество от политически грамотни граждани с висока обществена култура, а не вождистко племе което чака тартора да му каже какво да прави.
  • 3 qwerty

    12 6 Отговор
    Промяната на статуквото идва от север...
  • 4 Така мисля

    16 14 Отговор
    Най големия кошмар за Борисов ! СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ !
    Много крадци! Треперят от тази мисъл и бързат да си назначат послушен главен прокурор !!!!

    Коментиран от #12

  • 5 Деций

    8 10 Отговор
    Това момче няма хабер от света!Манолова дали е член на БСП??????
    Ако има смяна която не е наложителна и ме предстои то има достатъчно млади и кадърни.Деница,Зарков,Паргов и да не изброявам.Мая може да стане ако лобито на хардлайнерите вземе превес,щото и Ангел Найденов е в тази групичка по интереси!А и Нинова е по високо ниво от Мая картечарката.С Мая БСП ще бъде овладяна от корпорация ГЕРБ.

    Коментиран от #19

  • 6 Гост

    14 9 Отговор
    Тоз ашлак първо да изчисти жълтото около устата си , след това да се изказва компетентно !
  • 7 Алфа Вълкът

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Който и да ви е кмет, скоро ще загниете!
    София не само е най-големия град, но и градът с най-много престъпници, травестити, проститутки, дилъри и цигани!
  • 8 Ххх

    9 11 Отговор
    На тоя социолог кой му плаща хонорарите? Мисля, че и личност с дебилски мозък би се сетила. Колко му се ще на Борисов да си сложи някой послушко от кръга на Гергов или Станишев, и после доволно да реже лентичките по магистралите, подхвърляйки и на "опонента" по някое парче от държавната баница, да живуркат там, да си траят, пък и от време на време да му ръкопляскат.

    Коментиран от #18

  • 9 ДАААА

    11 0 Отговор
    ИМА ЕДНО АКО , КОЕТО МИРИШЕ И ЦАПА !
  • 10 Милиарди за УДОБСТВО НА БАЩИЦАТА

    11 10 Отговор
    Ако тези милиарди бяха вложени не в бетон и плочки а в нови индустриални технологии нямаше ли да е многократно по рентабилно и печелившо за страната. ,, Дюкян къща храни но къща дюкян не храни". Сега страната щеше да е 10 пити по-богата и тогава да се мисли за лукса. Но Бойко си изгражда ДЕКОР за снимки да си нахрани ЕГОТО. То бива прахосничество но то си има граници . Златна мина за обръча от фирми за златни ремонти и милиони народна пара прахосана за хвалби. Грандиозни обекти и лошо строителство само за плячка се мисли. Точно както се процедира по черноморието ни -БЕТОН , БЕТОН и пак БЕТОН. Затова народа не ще да стъпи там. Отвращение буди това прахосничество на народна пара.

    Коментиран от #16

  • 11 А БЕ

    13 8 Отговор
    ЩЕ Е ГОЛЯМ СМЯХ, АКО СПЕЧЕЛИ МАНОЛОВА, ЗАЯВИЛА ПРЕД ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, ЧЕ Е ПРЕДЛОЖИЛА ЗА ШЕФ НА ДАНС ПЕЕВСКИ И ВРЪЗКАТА И С МАФИЯТА !

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Прокурорите имат думата,не улицата

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Така мисля":

    Професиите се градят от специалисти, а не от бандити,било то и платени псевдополитици от демократични партии.
  • 13 Емил

    3 2 Отговор
    Прост народ- всички са си заедно,просто пред вас се карат и нападат
  • 14 Ще спечели,ама какво ?

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "А БЕ":

    Сестра Галева щом има такава подкрепа ще спечели !?
  • 15 Парите издигат политиците

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "А БЕ":

    Парите при пари отиват.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Няма лабаво !

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Щом в България са се обединили дясното и лявото и гласуват за един кмет на столицата, или ще се краде още повече или нещата са си дошли на мястото.
  • 18 Далечното бъдище

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ххх":

    Другият след Б.Б. понеже ще са свършили лентичките само ще ръкопляска..
  • 19 На теслата дръжката

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Деций":

    Тя и Корнела не беше членка, но и дадоха знамето. Но, вече е пътник...

    Коментиран от #21

  • 20 Behemoth

    2 0 Отговор
    Много сладък и дащен!
  • 21 Деций

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "На теслата дръжката":

    Всички сме пътници!Но мисля ,че бързаш за Нинова.Ако Мая спечели на кое основание ще и искат оставката???
    Вкара президента,вдигна евродепутатите,групата я парламента е двойна от времето на Мишката.Само да успее да изрита свинаря и групичката покрай него,тези дето си мислят че вечно трябва да са на върха.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове