Last news in Fakti

20 Септември, 2019 13:36 4 542 47

Обвиненият в шпионаж Малинов: България е колония на САЩ

  • николай малинов-
  • шлионаж-
  • русофили

Специализираната прокуратура публикува още доказателства по делото срещу председателя на движение "Русофили"

Обвиненият в шпионаж Малинов: България е колония на САЩ - 1

Предвид големия обществен интерес относно хода на досъдебното производство за шпионаж, водено срещу Николай Малинов, Специализираната прокуратура предоставя допълнителна информация по случая:

Досъдебното производство е образувано на 09.07.2019 г. по реда на чл.212, ал.1 от НПК за това, че на неустановена дата през януари 2014 г. до 03.07.2019 г., на територията на Република България, се поставя в услуга на чужда организация, за да ѝ служи като шпионин, като не е извършил деяние по предходния член - престъпление по чл.105, ал.1, пр.2 от НК.

Към настоящия момент по разследването са проведени множество процесуално – следствени действия: разпитани са свидетели; извършено е претърсване, изземване и личен обиск; изготвени са две компютърно – технически експертизи; събрани са относими към предмета на доказване справки и документи.

На 10.09.2019 г. Николай Малинов е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 105, ал.1, пр.2 от НК. Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 000 лева, която е внесена от обвиняемото лице.

Обвиненият в шпионаж Малинов: България е колония на САЩ

Николай Малинов

На 12.09.2019 г., с разрешение на наблюдаващия прокурор, Прокуратурата на Република България разгласи докладна записка на руски език, изготвена от обв.Николай Малинов, в която в качеството на председател на „Национално Движение Русофили“ в Република България е изложил вижданията си за геополитическа преориентация на България и стратегия чрез която същата да бъде постигната. Прокуратурата публикува и документи, касаещи „КТБ“ АД, „ДУНАРИТ“ АД и „ЕМКО“ ЕООД.

Водени от разбирането, че българските граждани имат право на информация, което е тяхно конституционно право, представяме друга част от събраните по делото доказателства – приобщен екземпляр на докладната записка на български език, ведно с приложенията към нея, както и други документи, имащи пряко отношение по случая.

Разгласяването на материали от досъдебното производство е разрешено по реда на чл.198 от НПК.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство.

Вижте документите - Договор за дарение ТУК, Споразумение ТУК, Докладна записка ТУК, договор ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    34 67 Отговор
    Цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    Коментиран от #19, #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БЪЛГАРИН

    23 70 Отговор
    Цитат от Захари Стоянов:

    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
    и
    „Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

    Коментиран от #23, #35, #36, #42

  • 4 БЪЛГАРИН

    25 59 Отговор
    O, pycи, о вий бpoтя cлавянски,

    защо cте вий тyка?

    Зoщe cте

    дошли по полята балкански

    немили, неканени гости?
    ИВАН ВАЗАВ
  • 5 БЪЛГАРИН

    24 63 Отговор
    “Винаги проклета Русия”
    Думи на Георги Сава Раковски

    Коментиран от #28

  • 6 Умно село

    75 9 Отговор
    Е не е ли така от ТРЪН ТА НА ГЛОГ!
    Васална държава сме, но тъзи път и на Брюксел и на САЩ.
    2Х1
  • 7 БЪЛГАРИН

    35 12 Отговор
    СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #14

  • 8 Карстън

    63 9 Отговор
    Все същото от векове, който му дадеш малко власт и се вземе за,, винаги прав,, и Господ. Че Малинов не хареса да сме васали на елита в Сащ е знайно. Но къде е Прокуратурата и Съда, дето не арестуваха и осъдиха Костов, Шимон, Боко и всички работили за да сме васали на другите???
  • 9 БЪЛГАРИН

    17 26 Отговор
    EL СКУДОУМНИТЕ ПЛАТЕНИ ПРИМИТИВИ ,ТОЛЕРИРАНИ ОТ САЙТА,НЕЩО ЗАКЪСНЯВАТ.!!!
  • 10 БЪЛГАРИН

    18 44 Отговор
    БОЛИ МА ЕСКИМОТО ЗА МУРЗИЛКИТЕ,СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ.
  • 11 Супер Марио

    69 7 Отговор
    Всички които работят и сътрудничат на,, Америка за Бг. " ,, Отворено общество" и.... са шпиони! Кога ще им се ще търси отговорност?
  • 12 onq s konq

    52 2 Отговор
    Специализираната прокуратура да не се прави на съдия а да събира грижливо и скрито улики за шпионаж. Иначе всичко пада в Съда по правата на човека в Страсбург и плащаме едни големи суми от нашите държавни пари. Ако ще се правите на мачовци, нека после глобите да са от ВАШИТЕ ЛИЧНИ ЗАПЛАТИ
  • 13 Поли Не Тика

    37 2 Отговор
    България е колония на всички, от които е зависима и според приоритета на управляващите съществува на принципа на "йо–йо" ефекта, т.е. с никой да не си разваляме рахатлъка, но според моментния интерес.
  • 14 Урко

    31 4 Отговор

    До коментар #7 от "БЪЛГАРИН":

    Слава на България, а после прибираш хонорара от шекели!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гербер

    27 6 Отговор
    Хайде гербарести тролчета, да се внушава колко е омразна Русия за да заблудим американските подлоги и да разрешат най гениалната идея на първия за Балканский поток. Иначе с какво ще напълним хъба. За АЕЦ Белене вече сме се разбрали. Ще се строи. Хаиде тролчета, плюйте на воля за парлама. Батко отзаде си смига с Путин.
  • 17 Коментар📝

    27 8 Отговор
    Ако ЩАТИТЕ НЕ СЪДЕЙСТВАТ ЗА ИЗКОРЕНЯВАНЕТО НА ТАЗИ КОРУМПИРАНА МАФИОТСКА ПАПЛАЧ КОЙТО ДОКАРАХА 11 ТАТА ИКОНОМИКА В СВЕТА НА ПЪЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ КАТАКЛИЗЪМ.СКОРО НАРОДА НА ТАКЪВ СУБЕКТ КАТО МАЛИНОВ ЩЕ МУ СИМПАТИЗИРА.
  • 18 затворник малинов

    7 23 Отговор
    Малинов да докаже твърдението си.
  • 19 Behemoth

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Цървул загубен!

    Коментиран от #20

  • 20 ЗА БАЩА СИ

    5 7 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    ЛИ ГОВОРИШ.???
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 onq s konq

    9 31 Отговор
    Нормално е България да стане Колония на САЩ,след като цели 45 г РУСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ доказваха че са НЕКАДЪРНИ КОЛОНИЗАТОРИ

    Коментиран от #31

  • 23 Усмивката

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРИН":

    Добре де....Боко, американофил ли е или русофил.Ако е българофил отдавна да бехме го видели на Терминал 2.Тогава какъв е????
  • 24 Последния софиянец

    33 6 Отговор
    България не е колония, а е окупирана от САЩ след загубената Студена война. Има огромна разлика. Колония е когато създаваш цивилизация за диваците. При окупацията диваците окупират цивилизованите хора, но за щастие не за дълго.
  • 25 jorj

    6 23 Отговор
    За съжаление всичко е лъжа, България си остава руска губерния, остава си енергийната зависимост, лакейството, робската психика, беднотията породена от жестокото ни ограбване от руснаците!!!!! Планът на Русия за унищожаването ни като нация върви по план!!!! Защитните реакции срещу този геноцид вече са почти нулеви!!!!!Лошо ще свършим!!!!!
  • 26 jorj

    4 24 Отговор
    За съжаление всичко е лъжа, България си остава руска губерния, остава си енергийната зависимост, лакейството, робската психика, беднотията породена от жестокото ни ограбване от руснаците!!!!! Планът на Русия за унищожаването ни като нация върви по план!!!! Защитните реакции срещу този геноцид вече са почти нулеви!!!!!Лошо ще свършим!!!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Милен

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Дали щеше пак така да напише, ако беше доживял да види коя страна фактически донесе свободата за българския народ, с цената на много жертви и разходи разбира се.

    Коментиран от #33

  • 30 Жалка картинка

    14 4 Отговор
    Парадокдално. Единственият начин мнението на Малинов че “БГ е колония на САЩ” да е доказателство за шпионаж е ако БГ наистина е колония, но това е грижливо пазена държавна тайна до която Малинов се е добрал и е разгласил.
  • 31 прокурист

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Ето затова България е колония на САЩ, защото ти и подобните ти сте на власт и за вас е нормално да сме колония. Ако това е нормално, разпуснете институции, парламент, министерства, ДАНС, МВР, ..... няма нужда да дублирсте щатските, а само пари искате. Ако не е нормално, тогава защо институциите търпят това да е така??? А, отговофи ми, но бързо, че отавам да посрещам и доим кравите на обора!
  • 32 Някой

    15 4 Отговор
    Вярно е , че сме колония на Сащ. Ама той иска да сме колония на Русия. А аз искам да СМЕ БЪЛГАРИЯ.
  • 33 Вятъра

    7 11 Отговор

    До коментар #29 от "Милен":

    Единствената страна, която ни е донесла истинско, реално, неподправено освобождение е Германия и Бисмарк, след това пак Германия и Хитлер, всичко друго ни ползва за подлога, марионетка.....
  • 34 Истината

    14 4 Отговор
    Много добре знаем че всичко което е написал е истина,е да трудно е да си признаем че сме колония на държава убиец...
  • 35 Некой

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРИН":

    Бихте ли написали откъде/кое произведение/е даденият цитат.Благодаря!
  • 36 прокурист

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРИН":

    Факт е, че руския император е искал да усили влиянието си към Дарданелите, Босфора. Е, сега Русия и Турция са близки съюзници и на практика е станало. След като глупците изолирате Русия, под външен диктат, тя нямаше избор и търсейки партньори пазари се насочи към ЕАС, Турция... Ние губим, но щатски концерни печелят. Значи сте щастливи. Но да видим историята. Турската диктатура, есесовската и синьогерберската са сходни, те геноцидират българите. Но да не кажеш, че съм червен, приеми, че и БСП са част от това. А патриотите се водят от лидери, които гледат лична власт и не се борят срещу мафията реално. След 1944 г. руснаците построиха много производства, вярно е, че създадоха и механизация и дадоха тласък на разрушената от Хитлеристката диктатура бг икономика. Дядо бе жив и ми разпраея какво е било. Терор над хората, а не рай, както лъжат властта и дриги. Но специално в БГ не са били на власт комунисти, а чужди протежета отдавна. Не е добре, че приписвате на Русия собственните си продажност и грехове. Живков и Чавдарци са били гестаповски агенти и след 1944 г. ги поставят на власт. Те са онова, което Цачева заяви: Ние влязохме в БКП, за да разрушим системата... Дали успяха? Да, зардно с Масоните и чужди служби. Плана на Алун Дълес и кукловоди е изпълнен... А, коя Русия ви е виновна, казваш?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Нео

    1 11 Отговор
    И какво ке оказа? Кремълският шпионин Малинов е получавал пари директно от руското разузнаване /РИСИ/! Сигурен съм, че ще излязат още по-интересни доказателства. За разлика от путинопитеците се старая да гредам интервютата на Малинов по различните телевизии. Това с Коритаров бе доста интересно. Коритаров непрекъснато му подлагаше динени кори и се опитваше да изкопчи нещо. И общо взето му се получи! На въпрос "кой иска война", шпионинът отговори:"този, който търгува с оръжие"!!! Това дори не се нуждае от коментар, на фона на великите супер, гига, мега руски оръжия, и на други държави разбира се. Определено се изнерви и не отговори на въпроса"кои конкретни характеристики харесвате на Русия". След увъртане шпионинът отговори, че работи за културните и духовните връзки между двата народа! Е с тоя отговор се издъни много! Бих попитал: "и как точно работехте по тези връзки? С договори с разузнавателните органи на Русия? Решетников министър на културата ли е? Дугин представител на духовността ли е?" Пари, пари и пак пари-за тях се е продал! Интервюто го има на сайта на ТВ Европа!
  • 39 Палач

    5 0 Отговор
    Явно българинът като генетичен микс има следното разпределение-малка част са много зли,подли и агресивни,с ярко изразен егоизъм и неблагодарност.Лошото при тях е че се натискат да участват активно в обществения,политически и социален живот,а оттам и в икономическия живот.Последствията от тяхната дейност са фатални(вижда се от последните тридесетина години)-тях не ги интересува истинското бъдеще на обществото,а келепир и резултати в суперкраткосроченплан за личностни облаги.Хубавото при тях е , че са страхливи и предвидими.Друга доста по-голяма част имат потенциал за организиране и позитивно участие в обществения живот,но нямат смелостта и убедеността да действат твърдо и принципно.Останалата част е твърде пасивна,апатизирана и докарана до състояние на наркозависимост от цялата глутница "управляващи","опозиция",НПО,администрация ,медии и много други подобни.Нещата са много прости всъщност...А за статията конкретно-имам чувството ,че Малинов се опитва да направи или организира нещо ,което всъщност ще донесе обществена облага(икономическа и социално културна), а не да продаде кодовете за достъп до директорите на Генералния щаб...
  • 40 До Палач

    3 2 Отговор
    " Малинов се опитва да направи или организира нещо ,което всъщност ще донесе обществена облага(икономическа и социално културна"
    ------------------
    Дай поне едно доказателство за това ти твърдение!
  • 41 Кой68

    5 0 Отговор
    Сменяме изток със запада...Абе връткане си е като вятърна мелница.
  • 42 Пакича

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРИН":

    Защо просто не се изписваш-
    американски Циганин.
    Това един истински българин не би го
    написал.Ако не е бил този толкова лош
    руски ботуш да стъпи в държавата ти,Ти
    “Българино”и досега да биеш чело сутрин и
    вечер в земята.А може би,истинското ти
    име е Кирияк Стефчов а????
  • 43 Палач -до p.40

    2 0 Отговор
    Четете,моля,но не между редовете...да виждате схеми,матрици,корупционни приойми,шантаж,изнудване,предателство,рекламиране на негативна ценностна система.Едно е ценностна система на комуниста,друго- на демократа,трето- на неолиберала,и съвсем различна на истинския човек,обичащ живота, земята и хората.Последният не може да генерира зло-директно или опосредствано.Това е по дефиниция:)
  • 44 Алексей Сергеев

    1 3 Отговор
    А когато бяхме колония на СССР на някои им беше много удобно с привилегии...
  • 45 Гост

    5 0 Отговор
    Той изборът не е голям под чий ботуш ще сме: Турски, Германски, Американски, Руски - избирайте ! И да не мислите че има вариант без ботуш?
  • 46 Коко

    6 0 Отговор
    Да изваждаш изказвания на наши видни личности от контекста в определени исторически моменти е некоректно,хитруване на дребно..Още повече ,че повечето от тях са изфабрикувани и преработени допълнително.
    Същият Вазов подкрепя и възпява в не едно свое произведение Освободителката Русия.Не друг,а Раковски е рекъл:"Север же помощ ще нам и даде"Ботев в кратък период воюва рамо до рамо със същите тези казаци,а Захари Стоянов по много причини е тясно свързан със Стамболов по онова време, когато е писал против Русия...В края на краищата,станало е това,което е искал и мечтал народът:За нас е проливала кръвта си и ни е освободила не Англия не Франция и не Прусия, (малкото румънски и финландски части също са в рамките на руската армия)независимо харесва ли това на някого или не-такива са реалностите,такава е истината,такава е историята.Със задна дата не можеш я промени.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове