Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 10:22 2 425 13

Портних: Ударно обновяваме Варна. Клисарова: Тя е красива, но болна

  • иван портних-
  • варна-
  • анелия клисарова

След пробива на "Сливница" към "Атанас Москов" сме готови с отчуждителните процедури и до дни ще започне качването на магистралата, бул. "Сливница" ще стане втора пътна артерия с изход към магистралата

Портних: Ударно обновяваме Варна. Клисарова: Тя е красива, но болна - 1
Кадър Нова тв

Разгорещен предизборен дебат се проведе в ефира на Нова ТВ между кандидатите за кмет на Варна Иван Портних от листата на ГЕРБ и Анелия Клисарова, подкрепена от БСП Варна.

"Успяхме да наложим ударно темпо на обновяване на града във всяка една от сферите на социално-икономическия живот и в обхвата на целия град, това добре се вижда. Поставихме солидна основа на развитие, показахме че Варна може да се развива с ускорени темпове. Имаме ясни цели и визия за следващите четири години и сме доказали, че знаем как да го постигнем. Това, което беше направено в града ни в изтичащия мандат е ясна основа какви са нашите амбиции за развитието на града в перспектива и показва, че можем да го постигнем.

Приоритетите са ясни, Варна е университетски град, град на знанието и аз вярвам, че младите и образовани хора са истинския капитал на града ни и гаранция за бъдещето ни развитие, расте динамично броят на чуждестранните студенти. Високотехнологични компании навлизат активно. По наша статистика над 3000 работни места са създадени в тази посока, което показва, че по този начин не само ще се избира Варна като място за образование, но и място за професионална реализация. Ще работим активно също така за превръщането на града в дестинация на четири сезона.

Един от важните ни проекти е новият бул. "Васил Левски". Имаше много спекулации по повод тази пътна артерия в хода на строителството. Всеки варненец си дава сметка какви са ползите за трафика и безопасността. Подписан е протокол 16 и до дни съоръжението ще бъде официално въведено в експлоатация. Това беше революционна стъпка, такъв мащабен проект не се е случвал във Варна след Аспарухов мост. Ние продължаваме с комплексни мерки за овладяването на трафика.

След пробива на "Сливница" към "Атанас Москов" сме готови с отчуждителните процедури и до дни ще започне качването на магистралата, бул. "Сливница" ще стане втора пътна артерия с изход към магистралата. Това качване ще позволи да се отклони тежкият трафик към пристанището и промишлените зони без да навлизат по-навътре в града. Пътят, който минава покрай Метро към Аксаково ще бъде разширен и ще подпомогнем проблема с движението, изграждаме и кръговото на Девня. Целият ни фокус в момента се пренасочва към междублоковите пространства, малките, улички, паркоместа, градинки", каза Иван Портних.

Според кандидатът на БСП Анелия Клисарова Варна прилича на красив, но болен човек. Тя акцентира, че няма добра подземна инфраструктура, а Портних я репликира, че така е било заложено по ОУП от миналото и се работи по въпроса.

Той обясни още, че предстои превръщането на Аспарухов мост във втора Морска градина. Като пример за добре свършена работа през мандата Иван Портних даде и обновяването на "Владиславово".

"Продължаваме инвестициите във "Владиславово" и "Виница" със спортните и детски площадки. Разходете се и в "Одесос" и ще видите промените. В над 15 училища са изградени нови спортни площадки с открити фитнес зони и съоръжения. В детските ясли бяха масово обновени площадките. Преодоляхме проблемът с недостигът в детските градини. И продължаваме", заяви Портних.

На финала на дебата Анелия Клисарова препоръча по-здравословно хранене за малчуганите и избор на качествени производители на плодове и зеленчуци от региона.

Иван Портних поясни, че се работи с деца със специални потребности и има специално меню за децата с алергии и здравословни проблеми.

Кметът допълни, че един от приоритетите в следващия мандат ще бъде и доизграждането на магистрала Хемус. Той засегна и темата с изграждането на втори Аспарухов мост, свързан тясно с АМ "Черно море".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    14 2 Отговор
    Ударно -ляв, десен, ляв, десен, нокдаун.
  • 2 куку руку ку

    15 0 Отговор
    А кога ще се ремонтира Цар Освободител в района на автокъщите? Че там стана офроуд някакъв.
  • 3 Яко кражбини ше има

    12 1 Отговор
    И нищо повече😂😂😂
  • 4 12345

    5 8 Отговор
    а Кхлисарова е хем грозна, хем куку
  • 5 Гларус

    19 1 Отговор
    Ударно ще краднем пари демек,а проблем с детските градини се реши като намаляха децата не че е построил повече градини.За едно съм съглсен:концентрирал се е в застрояването на всяко зелено парче земя.В радиус 300м от къщи има вдигнати 7 крана,в"Кайсиева" ударно никнат кооперации в зелените площи където можеше човек да си разходи кучето или просто да се разходи.Детските площадки са гроб ,няма квартален няма полоция кой един шамар да забие на напушените пишлемета които ги чупят.За паркиране да не говорим.Иначе грозни молове като вестици да ги ринеш.Един свястен басейн няма а иначе морска столица.Жив ташак.
  • 6 заявка за посещение

    12 2 Отговор
    Порта, мишок, докарай Бойко с джипа сутрин рано на "Народни будители" в Аспарухово да забършите с пешкира асфалта пред сп. Калин . Този булевард стана както "Граф Игнатиев във София - все го правите и все тече ! Да не пускам снимки по ефира , че всички да гледат резила !
  • 7 ГРОБ Варна

    14 3 Отговор
    Румънците за 140 милионапраеят мост над Дунав със всичките му подстъпи и съоражения. ГРОБ Варна и ТИМ за тия пари не могат едно кръгово с насип да направят без да пропадне след първия дъжд.
  • 8 ГОСТ

    9 1 Отговор
    Бургас е по.......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Миро Антонов

    9 0 Отговор
    Да започнат "разкрасяването" от входа на Варна откъм магистрала Хемус. Над първият светофар до Технополис има голяма метална рамка,но гола,без указващи табели накъде е Бургас,центъра,крайните квартали. После по бул. Владислав да поставят някаква зеленина,както е по бул. Мария Луиза. Да направят статуя на Нептун-нещо красиво,стилно и да я сложат на кръговото до Автогарата-морска столица уж,а кое показва на жителите и гостите на града какво е...
    Колко тротоара има за оправяне,улици,има много неща за оправяне,за разкрасяване. Хайде,стига толкова,и други хора ще дадат полезни и добри идеи за Варна.
  • 11 Standa

    8 0 Отговор
    Няма страшно! Ще превърнат Аспарухов мост във втора морска градина ! Пияни ли ги пишат тия статии...не знам...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 555

    6 1 Отговор
    Варна стана отвратителен град за живеене с вашето управление и реформи. Нямам търпение да се изнеса от тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове