Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 10:32 1 344

Симеон Славчев създава онлайн платформа за борба с промените в климата и управлението на водата

  • симеон славчев-
  • онлайн платформа-
  • промени в климата-
  • мир-
  • кмет-
  • местни избори

Симеон Славчев сподели с младите хора своята идея и предложение

Симеон Славчев създава онлайн платформа за борба с промените в климата и управлението на водата - 1

Водачът на листата за общински съветници на политическа партия МИР в София и досегашен общински съветник Симеон Славчев инициира създаване на онлайн платформа за споделяне на идеи и проблеми, свързани с борбата с промените в климата и управлението на водата. Това свое предложение той направи по време на провелия се в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) Национален диалог между поколенията под надслов „В името на водата“. Срещата между поколенията е част от международна инициатива „Youth Voices – Policy Choices” и се стреми да приобщи младото поколение до 35-годишна възраст към борбата с промените в климата и управлението на водата. Основната цел на форума е да запознае младите хора как се изготвят законовите, нормативните и плановите документи и кои са ключовите звена в процеса, както и каква е ролята на младите специалисти при вземането на решения. По време на срещата между поколенията беше засегнат и въпросът как и с какво младите хора могат да допринесат за бъдещото развитие на национално и локално ниво при борбата с промените в климата и управлението на водата.

Във форума участие взеха представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и ключови експерти в сферата на водите, климатичните промени и околната среда, представители на БАН, председателят на Българската асоциация по водите инж. Иван Иванов, както представители на неправителствени и студентски организации.

Симеон Славчев създава онлайн платформа за борба с промените в климата и управлението на водата

В обръщението си към участниците във форума Симеон Славчев подчерта важността на диалога между институциите и гражданите и получаването на бърза обратна връзка от страна на институциите. Самият той разкри, че дори от позицията си на общински съветник често се е сблъсквал с невъзможността да получи отговор от институциите по даден проблем. „През август месец тази година сезирах обществото за проблем, свързан именно с пречистването на водата в София. Сигнализирах и се обърнах към всички отговорни институции, към Столичната община, както и към прокуратурата, тъй като след проведена от страната на Софийска вода обществена поръчка, установих доста сериозни закононарушения, които застрашават качеството на питейната вода в София. От тогава до сега не съм получил отговор, дали в пречистването на питейната вода на столицата присъства вредно вещество с недоказани качества и неотговарящ на българските и европейските стандарти” каза Симеон Славчев, с което привлече аудиторията от млади хора. Те също споделиха своя опит при контакта си с отговорните институции по различни проблеми и казуси, свързани с опазването на околната среда и управлението на водата.

Симеон Славчев сподели с младите хора и своята идея и предложение, което той внесе в Столичния общински съвет за възстановяване на градските чешми в София и изграждането на нови равномерно разположени в центъра, във всички паркове, пешеходни зони и квартали на София. Нещо повече – кандидатът за втори мандат в общинския съвет пое ангажимент заедно със студентите от УАСГ да изготвят карта на местата, където да бъдат изградени градските чешми на София.

В края на срещата между поколенията Симеон Славчев предложи да се създаде онлайн платформа, чрез която да бъдат споделяни инициативи, иновативни идеи и всякакви проблеми, свързани с борбата с промените в климата и управлението на водата. „Тази онлайн платформа ще подобри диалога между поколенията от една страна и ще спомогне за обмена и реализацията на добри практики, идеи и предложения, свързани с опазването на околната среда и управлението на водата от друга страна”, мотивира своето предложение председателят на най-младата българска партия МИР и водач на листата и за общински съветници в София Симеон Славчев.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове