Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 15:56 5 100 17

Пребиха съпруга на председателка в ДПС

  • дпс-
  • побой-
  • димитрина събева-
  • сунгурларе

Нападателите нахлули с думите "Нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика. Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“

Пребиха съпруга на председателка в ДПС - 1
Снимка: Централен предизборен щаб на ДПС

Съпругът на председателката на Младежко ДПС в Сунгурларе Димитрина Събева, в бил пребит. Това става ясно от декларация на Централния предизборен щаб на партията, изпратена до медиите.

"На 10 октомври, около 23:00 часа в град Сунгурларе беше пребит в дома му съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика.“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“.

Следва тежък побой. Централният предизборен щаб категорично протестира срещу този акт на насилие, който опорочава цялата предизборна кампания и подставя под съмнение честността на изборите и демокрацията в страната. Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми - всички етноси. Вярваме, че това е правилният път на съвременна, европейска България", се посочва в декларацията.

"Призоваваме органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на това грозно хулиганско деяние с етнически характер. Едновременно с това ние заявяваме, че това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото. Основната отговорност за това носи управляващата партия ГЕРБ! Многократно сме предупреждавали ръководството на ГЕРБ, че включването на националистите във властта ще доведе рано или късно до етническо напрежение. Овластяването на националистите, което ГЕРБ направи, е овластяване на езика на омразата. Искаме да припомним на Гражданите за Европейско Развитие на България, че това не е европейският път на България! Длъжни сме да предупредим европейските институции, както и посланиците на европейските държави за последиците от водената политика на омраза и овластяване на екстремизма и ксенофобията. ДПС ще продължи да отстоява мирния път и политиката на заедност между всички етноси в страната", се казва още в декларацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kick

    48 17 Отговор
    Бой, бой и за онези бкх ли са кви са...бой за всички не-българи! Тук ще бъде България на българите!
  • 2 Гост

    36 6 Отговор
    Ами на хората вече взе да им писва .....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кую

    28 5 Отговор
    Сега и на нея да теглят един.Може и няколко.
  • 5 Патриотизмаа

    8 2 Отговор
    Патриотизмът е ляв. Но всички дърпат на дясно. При частно здравеопазване и частни пенсионни фондове, къде ще се лекуват воюващите за родината, и какви пенсии. На само частно инвестиране, няма достъпни жилища и добра заплата и работа, което изгонва младите.

    Коментиран от #12

  • 6 Име

    25 2 Отговор
    Прилича ми на инсценировка, за вдигане на имиджа. Някак си всички думи и действия влизат в определен сценарий, да не забравяме и акцията "вземат ни децата"

    Коментиран от #8

  • 7 Бачо Киро

    24 3 Отговор
    "Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми - всички етноси." Ко речиииии? Май забравихте Доган на всеослушание как обяви, че работи за Турция и нейните интереси? Аре у леву...

    Коментиран от #13

  • 8 Бачо Киро

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Име":

    Естествено, че е постановка.
  • 9 иса

    23 1 Отговор
    ДПС С ПОРЕДНИТЕ НОМЕРА И ОЩЕ ИНЦИНИРОВКИ ЩЕ ИМА
  • 10 Кико

    12 2 Отговор
    ДПС върви по пътя на БСП, важно е да има дим и мъгла, бой и викове, за да дойдат те, да изгрее слънцето!
  • 11 Истината

    10 4 Отговор
    МАЙТАП-БЕ-УИЛИ БЪГАРИТЕ ОТИВАТ В ДПС.Българинът винаги е бил продажен и предадел на собствения си народ.КОЙ ПРЕДАВА ЛЕВСКИ НА ТУРЦИТЕ ???КОЙ???
  • 12 Ветеринар

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Патриотизмаа":

    Патриотизма е среден пръст, да го духаш нагляр.
    Тогава всичко става безплатно.
  • 13 Ветеринар

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Българин няма място в тая партия. Инак всеки такъв все едни ми се е надупил и сака да му го втъкна, ама без вазелинче.
  • 14 Сорри

    1 0 Отговор
    Дпс.. Що не дойде оная вечер да видите наредени интелигентни българи при дпс. Не си ги измисля. Спрях се и наблюдавах. Директор с жена историк, наредено и той, за да му дадат... Нахранят. От дпс зависи, а не от герб. Те се молят в смесените от турци, помаци да гласуват за герб и сега са пуснали помаци от с-мата за герб. По села, а сега квартали на града. Кой за кого желае. Поне дпс не ни дразнят. Бг не стават както казват за никакъв ххй. От 70 години, занаят е, а не сега цигани да не учат, а да учат занаят. По загрижени за цигани, а българи сами. Как сами като фирми на малцинства, а и бг фирми само тях приемат, или кой има кво да даде. А бг има ли. Е, нема. При ТЖ кво да има, 100 лева, висюист получава ха 170 лева. Неправилна политика водена от 1944.и бб и цц са зелени, млади, много неща не знаят, едно е на хартия, друго е да си живял 70 години в тия краиша. Не искам да обидя никой, но едва ли човек с много пари би ни разбрал. Биха ни разбрали, ако доган не би им подал ръка и те днес щяха да реват, както мнозина родители преди да влязат в Н. Събрание. Чао и весело по хапване и тук и на запад, но не преяждайте, защото е не здравословно да си дебела, крака не могат да издържат, сърце и... От докторите
  • 15 :) (нерегистриран)

    1 0 Отговор
    Земя му даде не герб и се наредил до дпс българин директор историк от ив градските села. И бг директори, то инж турчин по умен. Махни го, какъв директор, като е наивен и няма собствено мнение. Идват и на номенклатура всичко им дават. Той турчина чака и яд го хваща. Прав си е. На мързела дават, а на работохолик. Нас земя не трябва. Нашата, моята къщичка е построена, при майка ми и баша ми. Чакат ни. Викат ни, но единственото ни дете надминал Христова възраст горния не ни дава. Набожни, а убиват живи хора, като ги оставят без работа, цели семейства. Чгрях е, за мен който влиза в храм, не бб, а по време и на бкп ги имаше злобарите. 1999 една другарка, която ги приемаш в бкп, зла женица, при съкращение вместо да утеши, че дали младост, сили.. Ти си красива и на околовръстното. Без значение партия, важно е да не обиждаш.. Конфликтни сме с конфликтите. Точка. Който и да е, погубена млади години, на родители, деца, а и 1923 същото, на нашите родители. Не искаме съжаление, но и никога е нямало справедливост, но се оляха яко сдс, ндсв, абв, герб.. И кой спечели, дпс.
  • 16 Патриот

    1 0 Отговор
    Следващия е Йордан Цонев.
    Това е то толерастията на ДПС.
    Навремето у сараите н аДоган убиха човек и пак нямаше виновен.
    Та за един побой ли ще се сети някой да работи?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове