Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 08:23 10 144 44

Алкохол и висока скорост доведоха до шестима загинали на пътя

  • катастрофа-
  • крън-
  • казанлък

Инцидентът е станал около 1 часа на пътя между Крън и село Хаджидимитрово

Алкохол и висока скорост доведоха до шестима загинали на пътя - 1
Снимка: БГНЕС

Шестима души са загинали при тежка катастрофа в Казанлъшко тази нощ.

Инцидентът е станал около 1 часа на пътя между Крън и село Хаджидимитрово, съобщи бТВ.

Уточнява се, че кола със старозагорска регистрация, в която са пътували петима души, се удря в автомобил с габровска регистрация. На място са загинали двамата шофьори и всички пътници в единия автомобил.

По първоначална информация водачът на колата, в която са се возили още четирима души, е употребил алкохол и е карал с много висока скорост.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    59 6 Отговор
    ....Е,другият път тъпият пияндурник ще кара по-леко......
  • 2 Будалата

    113 2 Отговор
    Алкохола не прощава. Дано са от тъмносините патладжани. Амин.

    Коментиран от #14

  • 3 водач

    77 7 Отговор
    Трябва драконовски мерки за алкохола и високата скорост Конфискация на МПС затвор и солени глоби За един месец и обстановката ще се успокои

    Коментиран от #7, #30

  • 4 Учуден

    97 5 Отговор
    А етноса какво става с етноса уточнявайте за да знаем добра ли е новината или лоша???
  • 5 ОСА

    99 0 Отговор
    Сигурно и книжка не е имал...жалко за другият шофьор пътувал сам, мал шанс да срещне малоумните пиянки по пътя си....защо си мисля, че са роми ??..

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А бе смешник

    29 30 Отговор

    До коментар #3 от "водач":

    Никакъв водач не си,ами си едно теле,което иска да го водят с остена ! Сега малки ли са глобите и наказанията ? Нищо не помага ,ако нямаш акъл в главата си,как да караш една кола !
  • 8 митьо

    14 12 Отговор
    Бог да ги прости.
    Факти - моля, проверявайте си данните.
    Габровската кола е била мерцедес и там са пътували 5-те души.
    Колата със старазагорска регистрация е ауди и там е бил само водача.
    Двете коли са много смачкани. Дали някой е пил или не няма голямо значение предвид голямата скорост на челния удар., скоростта на челния удар е била доста голяма.

    Коментиран от #10

  • 9 ГОСТ

    33 0 Отговор
    Това стана почти ежедневие,постоянно има призиви и предупреждения,да се шофира внимателно и да се спазва правилника,ама на никой не му пука.......
    И затова,без значение какъв е етноса ,аз ще кажа.....ХАК ВИ Е.....
    Жалко за невинния човек,който е загинал,заради тези пияндета.....Щото

    Ако е имало поне един трезвен,в тази компания,той трябвало да спре пияния шофьор да не кара......
  • 10 ghost

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "митьо":

    И двете коли са от най-сигурните. Този Мерцедес за да е в такова състояние скоростта е била много висока и удара неописуем. Този участък от Шипка до Казанлък е много натоварен и е крайно време да се вземат мерки. Най-малкото да е осветен вечер.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 FtF

    25 8 Отговор
    Глобите не са малки , но не се събират, а само се налагат и контрола е слаб/корумпиран . Ако се намали корупцията при контролните органи до минимум и се увеличи събираемостта на глобите ефект ще има със сигурност. Как може да спрат шофьор без книжка или пян и срещу 200-300 лв. да го пуснат ? Ми те са за затвора, както шофьора така и милиционера .

    Коментиран от #18, #25

  • 13 До 7

    24 2 Отговор
    Въобще не е смешник ами е много прав. Закон има, глоби има, но не се прилагат и не се събират. То ако се разчиташе на това кой какво има в главата в Германия, Япония и Швейцария нямаше да има полицаи.

    Коментиран от #23

  • 14 Либерален

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Будалата":

    При тези навици, какъв и да е цветът , все е файда!
  • 15 123

    19 2 Отговор
    Според мен , след като успешно издържиш изпита за шофьорска книжка и точно преди да ти я връчат , да се въведе допълнителено в симулирана среда и специална тестова машина с която всеки да изпита удар със скорост 30 или 40 или 50 kм/час , защото някой се мислят за безсмъртни , и може би всяка година да има нещо като задължителен семинар за около 1ч. да се говори къде и защо стават най-големите грешки , да има симулатори , да има някакъб план как да се избягват тези катастрови , и според мен НЕ всеки трябва да има книжка , книжката трябва да е равна на разрешително за оръжие .

    Коментиран от #19

  • 16 toto

    14 0 Отговор
    бог да ги прости!
    не може без грам опит да караш автомобил 150- 200 к.с.
    или поскоро да подаряваш на детето си автомобил....
  • 17 гощо

    14 1 Отговор
    Много диви малоумници има по селата тцтцттцтц.....
  • 18 Един там

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "FtF":

    Ще те разочаровам, но глобите са описани в закона а не всеки полицай на око да преценя колко да е глобата. Упреците ти трябва да са към законодателната власт - народно събрание.
  • 19 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Това го има в немските училища - много преди да вземат книжка - катастрофа с 20 км/ч, измъкване от преобърната кола, първа помощ, изкуствено дишане.
  • 20 Рошко

    11 0 Отговор
    Им ли толкова убити в Сирия за 4 дена
  • 21 Луд

    20 0 Отговор
    Колкото и да са високи глобите няма да помогне и ще ви кажа защо.Човек който след като се напие и му се кара няма да го уплаши глоба.Та той е пиян и не му пука.Циганите пък въобще не им пука и дали ще го глобят 1000 или 2000 лева ,защото той няма да ги плати и няма да му ги вземат от помощите.Най-потърпевши ще са обикновенните хора който след някой празник на другата сутрин го хванат с 0,65 промила и ще му скъсат това отзад.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 dsсса

    16 1 Отговор
    Излишно коментирате законите и глобите. Не са те виновни, виновна е властта! Властта, която много добре знае, че ваклите сънародници не бръснат законите за слива, но не смеят, да ги закачат. В редица сайтове (мисля, че дори и във факти) имаше анкета "да бъде ли забранен БХК) и навсякъде отговорът "ДА" беше изборът на почти всички участвали. Младшата управляваща партия също предложи, той да бъде забранен. Но премиерът и главният прокурор, казаха "не" и започнаха да обясняват, колко хубаво нещо бил този БХК. А бе, може и да е хубаво, но ние не го искаме! На премиерът не му е работа, да ни възпитава, а да ни изпълнява волята! Ако искаме, да отидем на сватба с анцуг, не му е работа, да ни обяснява, че с костюм е по-изискано, а да ни осигури анцузи в магазините. Ако не искаме да ядем ГМО продукти, трябва да ги забрани, а не да ни обяснява ползата от ГМО.

    Коментиран от #27

  • 25 Густо Майна

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "FtF":

    И как предлагате да има събираемост? Качил се на кола, която е на "леля му, на сестра й, на детето, на зълва и". Няма застраховка. Няма винетка. Данък не е плащан от 'найста година. Техн. с/яние винаги е на ръба. Индивидът - "шофьор" има днес 5 кинта за храна и бензин. Животът го е очукал от всякъде, а и е недоучил, с ниско "КПД" на айкю-то. Отчаян от всичко и всеки. Не му пука. Та какво ще му наложиш, като санкция и какво ще му вземеш - голия г.з?! Остана само и единствено, като приложима санкция плащане на наложена глоба директно на пътя: и на ПОС, и кеш - да, трябва да гласуваме доверие на пътните патрули щем-не щем. До стената сме изправени! Директен запор на МПС на място, при всяко нарушение с не изяснени на 100 % идентичност и документална изрядност на автомобил, и водач, както и невъзможност да заплати наложената санкция на момента! Ама щракнала го камерата със 200 при ограничение 100 и глобата била 1000 лева: "Ама нямам"! "Като нямаш колицата е те тука при нас остава - ще ти я приберем в РПУ-то, а ти - 'оди пеши та никой да ти са не меши"!!! Това е. И лично аз бих подкрепил такава драконовска мярка!

    Коментиран от #28

  • 26 Димов

    4 0 Отговор
    Какво стана с идеята, млад шофьор до 2г стаж да не кара кола над 70кс?
  • 27 Мартин

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "dsсса":

    Съвсем разумен и правилен коментар!
    Моите адмирации!
  • 28 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "Густо Майна":

    Така е! Българина най-много го боли като остане без кола, независимо за колко време! Аз винаги съм се чудел, какъв е проблема със свалянето на номерата?! Ама била на баба му, на дядо му, на фирма и т.н. Няма никакво значение! Другият пъщ се си правят сметка на кого дават колата си, кого наемат на работа и т.н. Бързо ще се влезе в ритъм!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пешо

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "водач":

    Има балкан разлика от висока скорост до висока скорост. Ченгетата у нас масово глобяват по места хранилки със знаци до 60 км. обикновените хорица каращи с по 70 80, което е много долна практика.
  • 31 111

    17 1 Отговор
    Като прекосявам милата ни родина, винаги гледам да карам по главен път без да карам по междуселски пътища, дори и да стане по-голямо разстоянието. Около тези села с по един или нула полицаи е пълна анархия, карат се нередовни коли от неандерталци без реален шофьорски стаж, след сутрешната ракия за закуска...
  • 32 А ако бяха използвали наркотици

    1 5 Отговор
    Вместо алкохол щяха да са още живи
  • 33 Като теб

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Р Овч":

    Овчарка
  • 34 Екстра 😂😂

    4 4 Отговор
    Погребалните ше прават банкет 😂😂😂😂
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Някой

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Горивен":

    Абе пич,човека се гъбарка:-)
  • 37 бял

    1 0 Отговор
    Няма оправия,простия селяк си е селяк.
  • 38 муха

    1 0 Отговор
    Полицията занижи проверките за алкохол сега е раи за рияниците за това и стават тези тежки катастрофи
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гост

    0 0 Отговор
    Аз пък съм на мнение, застрахователят да има право да откаже обезщетение на близките на возещите се в колата на шофьора употребил алкохол! Те са се качили с ясното съзнание, че ще ги вози неадекватен шофьор, т.е. направили са своят избор! И така трябва да е не само в този случай, а във всички случаи когато някой се качи при шофьор употребил алкохол или опиати!
  • 42 Никой

    1 0 Отговор
    Радостна новина когато разбера че 5 орка са отишли по дяволите,дано са се мъчили много :)
    Лошата е че са взели с тях невинен човек.
  • 43 Ацо

    0 0 Отговор
    Това е класика в жанра и се случва системно в затънтените села,пиеме до някое време у нашата кръчма и после решаваме да си допиеме във съседното село и ето резултата!
  • 44 Нищо

    1 0 Отговор
    Естествен подбор '' примати" той ако може да мисли няма да кара нито пиян нито с висока скорост....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове