Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 18:59 1 867 31

Борисов: "Балкански поток" е с милиард по-евтин от "Южен поток"

  • бойко борисов-
  • южен поток

„В нивите правим магистрали, жп линии, газопроводи“, каза още министър-председателят

Борисов: "Балкански поток" е с милиард по-евтин от "Южен поток" - 1

Този проект е важен за Балканите и затова го наричаме "Балкански поток". Огромен строеж, огромно съоръжение и е с един милиард по-евтин от "Южен поток". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес провери напредъка на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД в района на град Кнежа, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Това е вече изходът на „Балкански поток“. Ако сега не го направим, никога няма да се направи“, отбеляза премиерът и добави, че газопроводът на българска територия се изгражда паралелно с този на сръбска територия.

„В нивите правим магистрали, жп линии, газопроводи“, каза още министър-председателят Борисов и специално обърна внимание на екологията, като изтъкна, че тя няма да пострада заради изграждането на газопровода.

На инспекцията с министър-председателя Бойко Борисов присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Вицепремиерът Дончев отбеляза, че всичко това, което се вижда в момента, не се е случило от само себе си.

„Преди строителите да започнат да работят, политици, ръководители, дипломати трябваше да свършат много работа и това е през последните четири - пет години. Искрено се радвам, че успяхме да си свършим работата, за да се стигне до тук“, напомни Дончев.

Той специално акцентира върху интерконектора с Гърция.

„След завършването на двата проекта, практически ние ще сме в състояние да транспортираме природен газ от където до където е необходимо“, посочи още вицепремиерът и добави: „Да се съчетае интересът на толкова много различни държави, означава доверие и се радвам, че България е в състояние да генерира това доверие“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    31 5 Отговор
    вие ще си приберете в джобчетата един милиард повече.
  • 2 бау

    29 4 Отговор
    ПРАЗНАТА тиква каза !!!
  • 3 Б.Х

    43 7 Отговор
    Е..... Ви милиарда. Питам аз , защо половината газ трябва да отива директно в Турция , като можеше всичко да идва в България и ние да разпределяме на вън и да прибираме транзитни такси. Кажи Бойче

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СссереМ

    6 45 Отговор
    Русопитеци може само да завиждате,това което бойко направи за няколко години,вие комунягите не успяхте за 70,айде къш,тая седмица пак ще ви го поднесем четвъртит-триъгълен или ромбоиден ако пожелаете.

    Коментиран от #7, #11, #26

  • 6 мутра стажант

    4 18 Отговор
    ГОуЕМ,ГОуЕМ, КО ИСКАТЕ БА ПЕНЦИИ СМОТАНИ - КЕФ ВИ БУРГА- МАГИСТРАЛА ,КЕФ ВИ ГРЪЦКО - МАГИСТРАЛА ,КЕФ ВИ ВАРНА - ПОЛОВИН МАГИСТРАЛА ,КЕФ ВИ ГАЗ - АРЕ ЕТО КО НЕ ВИ ХАРЕСВА ....НЕЗНАМ
  • 7 Вуна

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    герб = БКП !!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Йосарян

    33 1 Отговор
    Тикво направи ни енерго Зависими от турция! Глупако-питек. И почвам да псувам...
  • 9 Активист на БСП

    25 2 Отговор
    Е ти плати неустойка за Белене два милиарда,бе Бойче!
  • 10 Да де-ама...

    30 2 Отговор
    Да бе Тикво-по евтин е,ама каква му е рентабилността бе Тиквоя...-колко ще печелиш от сегашният и колко щеше да печелиш от Ю Поток....? А да не говорим за гео-политическите лостове които Бьлгария щеше да получи сьс построяването на Ю Поток...-тиквар продажен
  • 11 Датисеравустата

    22 4 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Какво е направил бе говедо? Унищожи направеното барабар с предните правителства. Ако не бяха традициите в отношенията с Русия от социализма, и Турски поток нямаше да видим. А да видим и какво ще видим от него щото нищо още не е започнато. Турция и Сърбия са почти готови.
  • 12 Бойче

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "Б.Х":

    Питай батя си Путина! На него не му се отвори парашута тогава!
  • 13 Behemoth

    20 1 Отговор
    Тиква ,че то това е като ручейче а онова беше река....тоя така изопачава всичко че ....
  • 14 Как

    18 0 Отговор
    И как стана тя? Хем е по-дълъг от южен поток, хем е по-евтин!
  • 15 Матей

    26 0 Отговор
    С построяването на банкянски паток страната ни губи един милиард лв.,нищо не печели,освен осигуреното снабдяване на завишена цена,разбира се.Докато Южен поток го финансираха руснаците и страната ни щеше да печели стотици милиони ГОДИШНО. Строежа на дефектни магистрали в плодородни земи не е за хвалба,българския народ плаща за кефа на чужденци и крадливи олигарси.
  • 16 Рошко

    11 1 Отговор
    Най евтин ще е "бай гсньовския"поток
  • 17 Гост

    11 1 Отговор
    Ти кажи кога топлофикация ще спре да ме дере така, всеки месец?
  • 18 Цецо Цветанов

    10 0 Отговор
    Бойкооо, спри да се излагаш
  • 19 боцмана

    12 0 Отговор
    А в малкото ти мозъче може ли някой да направи още някоя гънка , освен тази вследствие на това , че си си бърникал из носа?
  • 20 На народът нищо не му е евтино

    10 0 Отговор
    Това е истината
  • 21 Тръмп

    5 12 Отговор
    Въпросът не е в парите,а в Зависимостите от комуноидна Русия!!!:):):) Трагедията на България и източването в полза на Русия е бетонирано за 50години напред,браво!!!:(:(:(
  • 22 Ангел

    11 1 Отговор
    Поредната лъжа на тъпия пожарникар и другарчетата му, неграмотни крадци. Няма как по-дълго трасе да излезне по-евтино.
  • 23 Росица

    14 0 Отговор
    Бойко е забравил какво говореше за Южен поток.Плачеше за това,че ще се разоре цяла плодородна Добруджа, че няма да позволи заради интересите на Русия да си продава некачествения газ да се разоре и една нива.Че в Черно море имаме огромни залежи ие си продаваме собствен газ и още хиляди глупости.А сега изведнъжмного по дългия газопровод ще е пп евтин авзимайки гоот Турция ще е по евтин.Да се чуди човек има ли памет Борисов и граници на наглост.

    Коментиран от #27

  • 24 Руски газ

    8 1 Отговор
    От Южен поток ьагубихме 800млн.годишно транзитни такси!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иванов

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Значи на езика ми идват някои думички ама пак ще ми изтрият коментара както преди заради една думичка"охлюв". Та ти или си платен трол или чугунена глава завряна... е сети се къде, та да не виждаш какво е действителното състояние в държавата ни. Мислех, че сме стигнали дъното при предишните, ама тия издълбаха надолу цял подземен град. И какво излиза, тези които не ни харесва едни мошенници и необразовани същества да са начело на държавата сме комунисти, така ли? По тази логика, тогава другите трябва да са олигофрени, но не смятам така. Все пак всеки си има предпочитания. А междо другото прочети що е то комунизъм, образовай се малко. И дори да е най добрата идеология, когато зад ней се крият едни мизерни, дребни и алчни душички нищо добро няма да се получи.

    Коментиран от #31

  • 27 Иванов

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Росица":

    Ти пък, Боко и наглост, от къде на къде. Ми човека е с амнезия вече 10 годинки. Той като започне да говори, първо гледам от къде изгрява слънцето. Току виж по неговите приказки може и от север да е.
  • 28 SAAB

    5 0 Отговор
    Eфтин .....и празен ! Освен ако го напълнят с пръцки / цялата парламентарна гербасъзия на зрал боб / ! :)
  • 29 тоя тъпак е невъобразим

    2 0 Отговор
    Баце , Баце , сто години да те псуваме , пак не можем да ти се отблагодарим за сторените добрини.
  • 30 Боко

    2 0 Отговор
    Напълно изтрещял, ама си гласувайте за него.
  • 31 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Иванов":

    А от "комуна - низма" ти даже и само идеалисти да подредиш пак нищо няма да излезе защото е сбъркана теория за управление на утайката на обществото(така наречения пролетариат)... "От всеки го според възможностите, на всекиго според потребностите" - такива лозунги помниш ли? И все партийните секретари и любовниците им бяха с най-големи потребности... Виж на какво е заприличала от този експеримет Русия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове