3 149 39

Главният прокурор погна Тома Белев за антисемитизъм

СДС излезе с позиция след антисемитски коментар на Тома Белев в социалните мрежи

Главният прокурор погна Тома Белев за антисемитизъм
Мария Атанасова

Централната избирателна комисия (ЦИК) издаде разрешение за привличане като обвиняем по досъдебно производство на Тома Белев по искане на главния прокурор. Белев е регистриран като кандидат за общински съветник в листата за общински съветници на коалиция „Демократична България –Обединение“, за Столична община в предстоящите местни избори. Това съобщиха от пресцентъра на ЦИК.

Решението е взето ден след като Федерацията на ционистите се обърна към премиера с нарочно писмо за освобождаването на Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество към Министерския съвет.

По-рано и СДС излезе с позиция след антисемитски коментар на Тома Белев в социалните мрежи, в който прави цинично сравнение на "безплатното" извозване на евреите с вагони към лагерите на смъртта през Втората световна война, с темата за транспорта на столицата.

Ето и решението на ЦИК:

РЕШЕНИЕ

№ 1509-МИ

София, 23.10.2019

ОТНОСНО: разрешение за привличане като обвиняем по досъдебно производство на Тома Георгиев Белев, регистриран като кандидат за общински съветник в листата за общински съветници на коалиция „Демократична България –Обединение“, за Столична община в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Постъпило е мотивирано искане от Главния прокурор с вх. № МИ-09-30 от 23.10.2019 г. за разрешение за привличане като обвиняем по досъдебно производство по преписка № 18926/2019 г. по описа на Софийска градска прокуратура, на лицето Тома Георгиев Белев, ЕГН …, регистриран като кандидат за общински съветник под № 8 в листата за общински съветници на коалиция „Демократична България – Обединение“ за Столична община с решение № 496-МИ от 24.09.2019 г. на ОИК – Столична община.

Приложени са: предложение на прокурор от Софийска градска прокуратура, по прокурорска преписка № 18926/2019 г. на СГП за мотивирано искане от ЦИК по чл. 160, ал. 1 ИК; копие от решение № 496-МИ от 24.09.2019 г. на ОИК – Столична община; заверено копие на постановление за образуване на досъдебно производство по прокурорска преписка № 18926/2019 г. по описа на Софийска градска прокуратура.

При тези данни и на основание чл. 160, ал. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия:

Р Е Ш И :

ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ за привличане като обвиняем по досъдебно производство по преписка № 18926/2019 г. по описа на Софийска градска прокуратура на лицето Тома Георгиев Белев, ЕГН …, регистриран с Решение № 496-МИ от 24.09.2019 г. на ОИК – Столична община като кандидат за общински съветник, вписан под № 8 в листата за общински съветници на коалиция „Демократична България – Обединение“ в община Столична в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Председател: Стефка Стоева

Секретар: Севинч Солакова

* Публикувано на 23.10.2019 в 19:26 часа

България
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Рошко

  36 4 Отговор
  Главния прокурор ша погне и нас, а него и шефа му тиквата кой ще погне, или за крадене и корупция няма начин
 • 2 Снайперист

  39 7 Отговор
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • 3 Фен

  29 9 Отговор
  Да го махат, тоя еко екстремист и крадец на фондове!
 • 4 Горо

  50 11 Отговор
  Това, че може да бъдеш подведен под съдебна отговорност не заради престъпно деяние, а ЗАРАДИ ИЗЯВЛЕНИЕ, както е в случая с Тома Белев, говори красноречиво защо сме на едно от последните места в света по свобода на словото. Да живее ВЕЛИКИЯТ ДИКТАТОР!

  Коментиран от #36

 • 5 Червен еврейски интернационал

  38 5 Отговор
  Престъпленията на властелините с чифутски фамилии са стократно по големи от тези на Хитлеристка Германия,която се е осмелила да спре световната им хегемония...

  Коментиран от #13

 • 6 между другото

  23 8 Отговор
  не знам какво му е образованието на този господин, но беше дал становище, че понеже някой е пробил 4 дупчици в белоградчишките скали за осветление рече, че са ги разрушили, което е смешно понеже скалите ерозират непрекъснато. та в този смисъл, този човек е напълно некомпетентен, и въобще не знам кой го взима в политиката

  Коментиран от #25


 • 7 Анти милиционер

  3 41 Отговор
  Харесва ли ви еврейското ви робство? Плюс е Да, Минус - не.
 • 8 от 1944 до наши дни

  29 3 Отговор
  Сега стана ли ясно кой дърпа конците в България?..../ и не само /
 • 9 На ви демокрация проскубани седерасти

  25 6 Отговор
  Рeшeниeтo e взeтo дeн cлeд кaтo Фeдeрaциятa нa циoниcтитe ce oбърнa към прeмиeрa c нaрoчнo пиcмo зa ocвoбoждaвaнeтo нa Бeлeв oт длъжнocттa му нa члeн в кoнcултaтивния cъвeт пo грaждaнcкoтo oбщecтвo към Миниcтeрcкия cъвeт.
 • 10 Еврейска история!

  27 6 Отговор
  В средновековна Европа евреите са живеели извън крепостните стени!Имали са право да продават стари вещи и лихварство!Те въвеждат 10%убийствена лихва и създават банковата система!Печатането на пари е в техни ръце!Сега управляват целия свят чрез парите и разни финансови инструменти!Стоят зад всяко печелившо събитие!Те са на всякъде и никъде!Те решават!Тома Белев е никакъв проблем за тях!Прокурорът е натегач!Той не е християнин!Защитава хора разпънали нашия спасител!Всеки знаее войната е между евреи и мюсолмани!Между другото вагоните не са били безплатни а транспорта се е остойностявал от нацистите точно!Има документи!Белев е каьал една глупост !Да го съдят ли?По същата схема тряба да съдят българските политици!
 • 11 Анти милиционер

  6 3 Отговор
  В западните(еврейски) септики е така от десетилетия, но Ганьо откъде да знае, след като се интересува само дали ще може да си купи повече салам в края на месеца, ако отиде навън?
 • 12 Хелиос

  6 11 Отговор
  Отдавна трябваше да го изхвърлят като не знаеш какво говориш Език мой враг мой
 • 13 ГосТ

  12 3 Отговор

  До коментар #5 от "Червен еврейски интернационал":

  Проблема на втората световна война не са чифутите. На кой му пука за тях, освен на тях самите. Проблема са избитите бели хора по фронтовете ! И разрушенията.
 • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

  13 2 Отговор
  Прокуроре, май сте в грешка! Въпреки, че Народното Събрание на България определи комунизма като ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ, то ЕВРЕЙСКИЯТ културен дом в София продължава и до ден днешен да носи името на КОМУНИСТА-ТЕРОРИСТ ЕМИЛ ШЕКЕРДЖИЙСКИ и дори организират паметни годишнини на "ГЕРОЯ".

  Коментиран от #16

 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 Тръмп

  10 1 Отговор

  До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

  Той и Белев е комунист,но още е зелен!!!:):):)
 • 17 Townboy

  10 0 Отговор
  Много поздрави на всички дето иронизират конспиративните теории за еврейски заговор срещу човечеството. Препоръчвам книгата на Хенри Форд "Интернационалните евреи".
 • 18 ужас

  12 3 Отговор
  Този престъпник усвои милиони левове да брои комари, врабчета, гущери и лешояди и за това никой в нищо не го обвини, а сега за 2 думи ще го разчекнат. Наистина няма такава държава.
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор

 • 20 Fenasi Kerim

  7 0 Отговор
  Палестинците също са семити.
 • 21 Хапче

  12 3 Отговор
  Цацаров оставка продажник.
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор

 • 24 вън евреите

  6 2 Отговор
  а защо не погне дпс и дост по чл 105 от НК? а защо не погна Банов и Ал Ваньо! кой занесе на Козяк списъка с агентите? от лъде на къде ще има еврейски организации в България? български в израел има ли? и са има месят ли се нещо там?
 • 25 Този коментар е премахнат от модератор

 • 26 бомбата

  7 2 Отговор
  Е демокрацийке българска, свободата на словото се оказа право само за евреите, а те и без това смятат всички хора по света за гои, т.е роби ама никой не смее нищо да каже.....един Белев ли ще им се опре, та те Господ Христа са разпнали !
 • 27 А вие си мислехте

  3 1 Отговор
  Че в България управляват министерствата с Министър-председателят ли? Заблудени роби....
 • 28 ???

  0 1 Отговор
  Много се разработи този Цацаров. Ще вземе да се изпоти.
 • 29 Йозеф

  2 1 Отговор
  Връщат се времената, когато за вицове вкарваха в затвора. #нахранигиспавета
 • 30 Ушев долен бандит на пастет

  0 1 Отговор
  Ако се казваше Бойко Борисов, нямаше да го погне, ама нали...
 • 31 Кирил

  2 1 Отговор
  Това е лицето на зеления рекет.по нагъл и корумпиран човек едва ли може да се срещне

 • 32 Генерал

  4 1 Отговор
  По тая логика трябва да съдят половината НПО-та за антибългарски коментари и изявления. И точно създателя на националистическата еврейска идеология ционизъм-Теодор Херцел казва, че “Антисемитизмът ще се превърне в наш най-добър приятел” И точно това наблюдаваме - лъжата „Антисемитизъм“ е един огромен гешефт. Измамниците играят ролята на заслужаващи състрадание преследвани, будейки съчувствието на целия свят. Става дума за едно обхващащо целия свят мошеничество посредством обобщаващото понятие „антисемитизъм“. На света се пласира не просто евтина долнокачествена стока,зад това се крие цяла една индустрия! „Антисемитизмът“трябва да бъде духовната проказа на човечеството, а набедения за „антисемит“, е един вид прокажен, който трябва да се постави под карантина. Той бива изолиран! Дори нещо повече, той бива поставен извън закона, подхвърлен на произвола на държавните органи и „полезните идиоти“, както и на продажните средства за масова информация за „медийна екзекуция“.
 • 33 Лерин

  4 6 Отговор
  Томата заслужава да ба бъде осъден. Антисемитски изказвания и то от публични личности не бива да бъдат оставени без реакция.
 • 34 Sense

  4 1 Отговор
  Цацаров да го гони до дупка тоя ненормален! Не може думите му, които са адски цинични, да останат ненаказани. Да си носи последствията!
 • 35 Боби

  3 1 Отговор
  Най-накрая, Тома Белев трябва да си понесе последствията. Толкова се е самозабравил тоя псевдоеколог..
 • 36 Те Така Те

  2 0 Отговор

  До коментар #4 от "Горо":

  Ти като толкова знаеш, известно ли ти е ,че за тази реплика ,ако това беше в Германия,Австрия,Франция- сега щеше вече да е в затвора?Или са прайш на интересен
 • 37 Стефан

  2 0 Отговор
  Белев е по-голям срам за България, от онези фенчета на мача с Англия.
 • 38 буден

  0 0 Отговор
  Още със българското знаме на награждаването на ,,оскарите'' ни подготвят хитро за приемане на закон за приравняване на антисемитизма и антиционизма.Два дни преди церемонията Емануел Макрон имаше официално изказване по въпроса.А скорошният случай със футболните запалянковци и сега със Белев,пък показва,че навлизаме в решителна фаза от сценария ционизма да бъде обожествен и всеки дръзнал да го критикува да бъде затварян зад решетки.За влиянието ,което има правителството върху Белев и агитките мисля спор няма.А също и за влиянието на САЩ и Израел върху ,,нашето'' правителство трудно ще го докараме до пререкания:)Бог да пази България.
 • 39 един Българин

  1 0 Отговор
  Веднъж случайно ми попадна един материал със заглавие - ПЛАНЪТ СРЕЩУ СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ И СВЕТА. Който желае може да го прочете - много е интересен.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.